Connect with us

Politika

Đukanović iz Berana poručio: Nova vlada nijednu odluku neće moći da donese bez nas!

Published

on

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović poručio je večeras na završnoj konvenciji te stranke u Beranama, uoči nedjeljnih lokalnih izbora, da nova Vlada nijednu odluku neće moći da donese bez te partije!

Dobra vijest je da je kleronacionalistička Vlada izgubila povjerenje. Kakva god bila nova vlada, važni činioci će biti stranke i nijedna odluka neće moći da se donese bez nas“, poručio je Đukanović, prenosi portal Analitika.

On je dodao kako je siguran da nova vlada “neće trajati duže od godinu”.

“Doći ćemo do trenutka kada će DPS sa partnerima biti stožer politike Crne Gore”, dodao je Đukanović.

Na primjeru Crne Gore, kako je poručio, pokazalo se kako promjena vlasti ne mora biti dobra.

Pokazalo se da smo promjenom vlasti dobili sve najgore, ono što većina građana nije mogla da zamisli ni u najgorim snovima“, naglasio je Đukanović.

Nije, prema njegovom mišljenju, ni DPS bio bezgrešan – ta je stranka, kako je on istakao, dozvolila sebi određene slabosti i doprinijela da se 30. avgusta 2020. dogodi promjena vlasti.

Ipak, ovog puta, smatra on, nema prostora za slabosti.

Znajući ko nam je alternativa, ne smijemo sebi dozvoliti slabosti. Kada ih pokažete – dovodite sve u pitanje. Samo je jedno odgovorno domaćinstvo u državi, a to je DPS sa partnerima“, zaključio je Đukanović.

(Na našem Telegram kanalu   https://t.me/slobondamisao  detaljno izvještavamo o situaciji sa fronta u Donbasu i Ukrajini, ujedno objavljujemo i eksluzivne informacije i video i FOTO sadržaj iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske)

Glas naroda

Predata lista “Budva naš grad, Jovanović najavio pobjedu!

Published

on

U zgradi nekadašnjeg Zavoda za izgradnju u Budvi večeras u 18 sati predata je lista „Budva naš grad“ čije je nosilac Nikola Jovanović.

Očekujemo da ćemo biti najjača izborna lista na predstojećim izborima. Za razliku od drugih koji učestvuju na ovim izborima mi nemamo partijsku centralu u Podgorici, mi nismo obavezni da slušamo partijske šefove, služimo isključivo građanima Budve, radićemo u njihovom interesu i svaki naš dan proveden na javnim funkicijama kao i do sada biće psovećen njima“, istakao je Jovanović.

On je napomenuo da izbore dočekuju sa 20 miliona eura na računi.

To su impresivni rezultati, u ovoj kampanji naš osnovni cilj biće povećanje statusa opštine Budva, jer Budva zaslužuje da konačno bude grad, a ne opština kao svaka druga, Budva je prijestonica turizma i grad star 2.000 godina i zaslužuje status grada kao Podgorica i prisjetonica Cetinje“, kazao je on.

Jovanovič ističe da DPS više ne može biti izgovor za loše činjenje u prethosnih četiri godine.

Obećavali su nam veća ovlašćenja, decenztralizaciju, a dobili smo samo ono što se zove povlačenje nadležnosti i veća ovlaštenja Podgorice, iz Budve se do sada samo uzimalo, a nije se ulagalo, prekinućemo tu praksu i Budva će konačno biti uvažena onoliko koliko za Crnu Goru ona i znači, a to je 50 odsto ukupnog turističkog prometa”, ističe Jovanović.

Opširnije u videu:

 

Nastavi Citanje

Glas naroda

Duško Knežević stigao u Crnu Goru, ima li to veze sa Đukanovićevom kritikom Vašingtona i pregovorima sa Moskvom!?

Published

on

Duško Knežević je izručen Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Knežević je na putu prema Podgorici, posebnim Vladinim avionom na relaciji London – Podgorica.

Prema sajtu “RadarBox” Vladin avion sa oznakom 40-MNE u 11.51 se nalazio iznad Strazbura i očekuje se slijetanje u Podgoricu u 13.29 časova.

Podaci sajta “FlightAware” kažu da je Vladin avion u kojem se Knežević nalazi poletio u 10:57 sa vojnog aerodroma Northolt. Avion se u 12:50 nalazio u blizini hrvatskih ostrva u Jadranskom moru.

Položaj Vladinog aviona koji transportuje Kneževića u 12:50
Položaj Vladinog aviona koji transportuje Kneževića u 12:50foto: Printscreen/FlightAware
Vladin avion koji transportuje Kneževića u blizini Strazbura
Vladin avion koji transportuje Kneževića u blizini Strazburafoto: RadarBox

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K. (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru”, ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da se on potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

“Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane”, piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da je ekstradicija, rano jutros, uspješno realizovana uz visoki stepen mjera bezbjednosti.

Let Duška Kneževića
foto: Flightradar24

“D.K. će biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost”, zaključuje se u saopštenju.

Optuženi biznismen Duško Knežević u pratnji policije biće isporučen Crnoj Gori iz Londona. Njegov dolazak u Podgoricu očekuje se danas oko 13 časova, objavile su ranije danas “Vijesti”.

Knežević će u Crnu Goru doći avionom Vlade Crne Gore.

Ekstradicija Kneževića realizuje se nakon što je Vestminsterski sud Velike Britanije još prošle godine nepravosnažno donio odluku da izruči biznismena Crnoj Gori, kojeg Specijalno državno tužilaštvo (SDT) traži još od jula 2019. godine.

Kneževićevo izručenje se realizuje po pravosnažnoj odluci tamošnjih sudova.

Na Aerodromu Podgorica Kneževića će kako je planirano čekati policija nakon čega će odmah biti priveden kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Vijesti

Nastavi Citanje

Društvo

Narod se pita: Čelnici NSD-a, DNP-a i SNP-a da se izjasne da li sa Spajićem podržavaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici!

Published

on

Administratorski pul grupe “Narod se pita” uputio je čelnicima Nove srpske demkratije, Demokratske narode partije, Demokratske Crne Gore i SNP-a, kao činiocima aktuelne vlasti sa Pokretom Evropa sad, pitanje da li su saglasni sa najavljenom podrškom Milojka Spajića rezoluciji UN kojom se zločin u Srebrenici proglašava genocidom.

“Na pitanje i odgovor imamo prvo jer smo i mi u ovoj grupi prilično doprinijeli formiranju ove Vlade. Jer je podsjetićemo, Spajić išao ka formiranju Vlade sa Bošnjačkom strankom, koja je svo vrijeme bila koalicioni partner DPS-a i čiji su čelnici aktivno učestvovali u predsjedničkoj kampanji Mila Đukanovića prošle godine. Upravo smo se mi u ovoj grupi pobunili protiv takve izdaje volje naroda, i time pomogli nekim čelnicima gorepomenutih partija da dođu do visokih funkcionerskih fotelja”, poručili su iz Narod se pita.

U poruci grupe se dodaje:

“Sada upravo tim političarima postavljamo pitanje da li su im te fotelje preče od narodne volje, od onoga za šta je narod, zbog čega su dobili glasove podrške na prethodnim izborima. Čekamo odgovor. Sloga biće poraz vragu!“.

Podsjetimo, član njemačkog Savjeta za vanjske poslove Milan Nič rekao je juče da mu je Spajić lično potvrdio da će Crna Gora podržati rezoluciju koju najviše gura upravo Njemčka, država čija je vojska sa kolaborntima u dva svjetska rata ubila preko 2,5 miliona Srba.

 

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici!

Nastavi Citanje

U Trendu