Connect with us

Glas naroda

Vukoman Bulatović: „Noćni vukovi“ nisu stranački angažovani, bave se dobrotvornim akcijama i razvijanjem patriotskog duha

Published

on

„Njegovanje i čuvanje pravoslavne vjere, humanitarni rad, poštovanje tradicije, kao i promocija zdravih stilova života ciljevi su „Noćnih vukova“ Crne Gore”, kazao je vođa ovog moto-kluba Vukoman Bulatović u intervjuu za IN4S. On ističe da „Noćni vukovi Crna Gora“ nemaju veze sa političkim organizacijama, niti su stranački angažovani, već se bave dobrotvornim akcijama i razvijanjem patriotskog duha. Bulatović ne krije da članovi ovog moto-kluba gaje simpatije prema Rusiji i podsjeća na riječi Svetog Petra Cetinjskog – drži se Boga i Rusije!

„Noćni vukovi“ nisu bili pošteđeni raznoraznih optužbi, među kojima su i one da radite protiv Crne Gore. S obzirom da se u poslednje vrijeme niste oglašavali, a imali ste povoda, pozvali smo Vas da bi naši čitaoci čuli i drugu stranu medalje.

Kada bi čovjek u životi zastao da baci kamen na svakog psa koji zalaje na njega, čitav bi mu život prošao u bacanju kamenja i bio bi sličan onome kome čitav život prođe u lajanju. Međutim , mi imamo važnijih stvari od osvratnja na pisanja nekoliko portala u Crnoj Gori, za koje odlično znamo ko stoji iza njih, i zbog čega to pišu.

Na sreću imamo mnogo prečeg, važnijeg i ljepšeg posla, nego da se bavimo podmetanjima raznih dokoličara i bukača. Doduše , razumijem ih, jer su dobro plaćeni za te neistine. Neka im je prost taj novac. Uvijek su psi lajali na vukove, ali samo lajali. Oni misle da je sve u materijalnom, a nama je najveća nagrada kada možemo da obradujemo nemoćne i pomognemo onima koji je pomoć potrebna. Oni broje novac, a mi molitve. Ali , svako vidi ono što želi da vidi i žalosno je što ponekad nadležni organi ne vide u nama ništa od onoga dobroga što radimo, nego nas svrstavaju u neprijatelje države. I to samo zbog toga što smo dio jednog ruskog kluba. Malo je bezveze da ja dođem kući i objašnjavam djeci da ja volim svoju državu. Ako državu ne gledam na način na koji je gleda neko drugi, ne znači da je ne volim. Da je ne volim ne bih bio tu, ne bih podizao djecu ovdje. Na kraju krajeva „Noćni vukovi“ su porodični ljudi, advokati, ljekari, pravnici, privatnici i svi su svoje životne sudbine vezali za Crnu Goru.

Da li se nešto promijenilo u odnosu prema „Noćnim vukovima“ od smjene vlasti 2020.godine?

Razlika u odnosu na period od prije četiri godine je, nažalost, jedino u tome što nas ne hapse toliko često kao što su to ranije radili, tako da ne možemo reći da se, kada su u pitanju „Noćni vukovi“, nije barem nešto promijenilo na bolje. U stvari, jedino je, izgleda, policija, koja je „najobavještenija“ o tome šta radimo, shvatila da nijesmo tolika opasnost po državu.

Mi djelovanje kluba ne vezujemo ni za jednu političku partiju, već je klub isključivo patriotski nastrojen, poštujući pritom vjerske i nacionalne razlike u našoj državi.

Ipak , našli ste se na meti pojedinih medija zbog prisustva na humanitarnom koncertu Danice Crnogorčević u Beranama, kada je, kako su naveli, „oskrnavljena“ državna himna?

U prvom redu, to je bio humanitarni koncert, posvećen obnavljanju crkve u Orahovcu. A što se tiče himne – ona nije ni pjevana tom prilikom. Pjevana je, kao što je sam mitropolit Amfilohije znao da kaže – jedna od najljepših crnogorskih pjesama.

Elementi krivičnog djela bi se našli kada bi neko iz državnih institucija – predsjednik države, Skupštine, Vlade i ostali – intonirali himnu mimo zakonom propisane. Mi, eto, imamo privilegiju da slušamo i pjevamo one pjesme koju su izvorne i tradicionalne u Crnoj Gori, bez prepravljanja i nametanja stihova čiji je autor zločinac i izdajnik Crne Gore.

Po čemu su karakteristični „Noćni vukovi“ i šta ih to razlikuje od ostalih moto-klubova?

„Noćni vukovi Crna Gora“” nisu običan moto-klub, već to je bratstvo koje njeguje tradiciju, vjeru i istoriju. Naš rad karakterišu i humanitarni rad, kao i promocija zdravih stilova života. Motociklisti su, inače, jedna veoma solidarna grupacija, tako da je ovo nešto što se i očekivalo od nas. Mi tražimo tačke spajanja, a ne razdvajanja. Mi nudimo ruku saradnje i pomoći, a ne razdora i mržnje. Mi poštujemo Boga i vjerujemo u njegovu dobrotu, a ne hulimo na njega. Mi poštujemo svaki vjeru i ne širimo netrpeljivost. U današnjem svijetu kada su solidarnost i empatija maltene zabranjeni, „Noćni vukovi“ su tu da podsjete na vječne i neprolazne vrijednosti dobročinstva.

„Noćni vukovi“ su najveći moto-klub na svijetu, pa samim tim i najveći gdje god se nalazili i koliko god imali članova. S drugim moto-klubovima imamo odličnu saradnju, zajedničko učešće u mnogim humanitarnim akcijama, društvenom životu, kao i širenju moto-kulture, edukaciji mladih i bezbjednosti u saobraćaju. Ovom prilikom, želim da pohvalim ostale moto-klubove u Crnoj Gori, koji svojim aktivnostima upotpunjavaju život moto-zajednice, organizuju druženja i aktivno učestuju ili sami organizuju razne humanitarne i edukativne akcije.

I pored svega toga, često ste na meti kritika da ste ekspozitura ruskih interesa?

„Noćni vukovi“ u Crnoj Gori nijesu Rusi, nego su Crnogorci, Srbi… kako god hoćete. Niti mi želimo da budemo Rusi u Crnoj Gori. Mi smo samo dio jednog velikog ruskog kluba sa kojim smo se vezali po patriotizmu, po pravoslavlju, po vjekovnim vezama Crne Gore i Rusije. Spojili su nas motori i patriotizam i ništa drugo. I mi sad neku posebnu vezu, pogotovo sa Vladimirom Putinom ili nekim sličnim – nemamo. Mi pravimo priču u svojoj sredini u skladu sa svojim običajima i zakonima. Mi institucije države Crne Gore poštujemo, niti imamo problem sa njenim državnim simbolima, jer kad idemo na neke međunarodne skupove mi nosimo crnogorsku zastavu. Nama je Crna Gora, kao i Rusija u srcu, a ne u novčaniku.

Nažalost , danas su Rusi u Crnoj Gori nepoželjni, tako da je jedan moj prijatelj u šali rekao – ko god je iz ruske Ambasade popio kafu sa vama – protjerali su ga iz Crne Gore. Rekoh mu – jeste, ali, da ih do zadnjeg protjeraju, uvijek će ostati „Noćni vukovi“ u Crnoj Gori, kao i svaki drugi pošten građanin Crne Gore, i svaki je po na osob – ruski ambasador u Crnoj Gori.

Mi smo ponosni na vjekovne veze Crne Gore i Rusije, koje niko ne može raskinuti. Na to ukazuju i riječi Svetog Petra Cetinjskog – drži se Boga i Rusije!

Jedna od prepoznatljivosti „Noćnih vukova“ jeste privrženost pravoslavnoj vjeri, ali vas ipak optužuju za ekstremizam i da sta paravojna formacija, te da vam je zabranjen ulazak u Njemačku, Češku i ostale države?

„Noćni vukovi“ su vjerujući ljudi. Ljudski život i ovaj svijet su daleko složeniji od materijalnih stvari. A vjera je tu da nam bude oslonac i putokaz. Zato je Crkva mjesto duševnog napajanja i zato je nama mjesto pod njenim okriljem.

Što se tiče navodnog ekstremizma, mi smo sav svoj „ekstremizam“ pokazali brojem humanitarnih akcija i našim odnosom prema drugim narodima i vjerama.

Što se tiče –„paravojske“ i vojske – jedino iskustvo je nekoliko odsluženih redovnih vojnih rokova starijih članova kluba.

Za razliku od nas, danas u medijima možete vidjeti izjava pojedinih vjerskih poglavara i pojedinih političkih predstavnika, predstavnike drugih vjera i naroda, koji zlo koje nas je zadesili 1999. godine nazivaju – neophodnom humanitarnom intervencijom, ismijavajući na taj način žrtvu našeg naroda, hiljade mrtvih, među kojima i preko 80 nevine djece.

Ipak , mi te vjerske poglavare i te političke predstavnike ne poistovjećujemo sa njihovim narodima i vjernicima, jer nema loše vjere i loših naroda, već samo ima loših vođa i loših pojedinaca.

U državama koje ste naveli ne da nismo zabranjeni, već slobodno radimo i djelujemo – poštujući zakone država u kojima živimo, tako da „Noćni vukovi Crna Gora“ ponosno nose prsluke svog kluba i u Njemačkoj, i u Češkoj, i u Austriji, i u Švajcarskoj, pa čak i na Korzici. Koliko je do sada poznato, ulazak nam je zabranjen jedino u Sjedinjenim Američkim Državama, a ako ćemo iskreno, nešto i nemamo posebnu volju da tamo odlazimo, više nas interesuju stare civilizacije.

Nastavi Citanje
Klikni za komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Glas naroda

Lazović 2020. godine pozajmio Šariću pola miliona “za izbore i za momke”!?

Published

on

Šest dana uoči parlamentarnih izbora 2020. godine tadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović pozajmio je pola miliona eura optuženom narko-bosu iz Pljevalja Darku Šariću, kako bi ovaj taj novac dao “za izbore i za momke”.

U ime Pljevljaka, kako sumnjaju istražitelji, novac mu je na sastanku u jednom podgoričkom restoranu, 20. avgusta 2020. godine, tražio Šarićev saradnik Milan Vučinić.

To tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), po čijem nalogu su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) 14. aprila lišili slobode nekadašnjeg tajnog agenta.

U istoj akciji, policajci kojima rukovodi Predrag Šuković, uhapsili su i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kojeg SDT sumnjiči da je po Lazovićevom nalogu štitio mafiju.

Do dokaza da je Lazović pozajmio 500.000 eura Šariću, tužioci Vladimira Novovića došli su i uz pomoć Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona Europol.

Oni su im dostavili transkripte sa nekada zaštićene Skaj aplikacije, među kojima i dopisivanje Lazovićevog sina Petra sa Šarićem i Vučinićem, ali i prepisku Pljevljaka i Zećanina.

Iz sadržine komunikacije od 20. oktobra 2020. godine između Petra Lazovića i Darka Šarića proizilazi odnos Darka Šarića i Zorana Lazovića, gdje se izdvajaju poruke: ‘Dobro je brate, što radite vi? Kako je stari Vuk, Pozdravi mi Z i tu sam uvijek za vas. Pozdravi ga i Tigra uvijek’”, konstatuje SDT u spisima u koje su “Vijesti” imale uvid.

“Vijesti” su više puta objavile da Petar Lazović u komunikaciji sa Šarićem i šefovima kavačkog klana, porukama objašnjava da je Tigar zapravo Ranko Ubović, vlasnik “Bemaksa”, a jasno proizilazi da je pod slovom “Z” njegov otac Zoran Lazović, čije fotografije iz službenih prostorija takođe dijeli na čatu…

To je i zvanično potvrđeno spisima SDT-a, koje potpisuje specijalni tužilac Miloš Šoškić, koji je, analizirajući razmijenjene poruke, utvrdio da je Lazović pozajmljivao Šariću novac: “I da mu nudi još da mu pozajmi”.

Takođe, iz razgovora se identifikuje lice koje oslovljavaju sa ‘Z’ da je okrivljeni Zoran Lazović, s obzirom na to da kada je Petar Lazović obavijestio Darka Šarića da je Ljubu Miloviću umro otac i da je teško kada se izgubi otac, Petar Lazović komentariše da se to njemu desi ‘Z’. Neke od poruka koje se izdvajaju: ‘Pozdravi mi Z, ništa kod mene sve po starom, da ako se izvadim iz ovog, radim na tome. A od Papaje nema ništa da čujem, kažu da je pijan stalno’, ‘Pozdravlja te Z pita ako ti dodatno treba sad je u situaciji da ti pomogne još onoliko’, ‘Ne treba brate moj, zahvali se ako šta bude trebao zovem ga ja’, ‘Teško je kad se izgubi otac, ode nekako i dio tebe, a opet sve je to život i mora da se čovjek pomiri sa tim’, ‘Ja ne smijem ni da pomislim na to, ja to ne bih preživio bez da mi ne daj bože ko šta uradi Z, onda bih ga svetio do zadnje kapi’”…

Specijalni tužilac citira i kako je Šarić deset dana pred parlamentarne izbore 2020. godine, preko tada zaštićene aplikacije, pripremao Vučinića za sastanak sa Zoranom Lazovićem.

Dana 20.08.2020. godine ostvarena je komunikacija Darka Šarića i Milana Vučinića kojom prilikom Darko Šarić razgovara sa Vučinićem o temama za razgovor Vučinića i Zorana Lazovića, gdje se izdvajaju poruke: ‘Posle 20h. zvaće Junior da se vidim sa Mesom… Napiši šta treba da kažem’, ‘Nema tu šta brate posebno, ideš opuštena priča, on je inače se ponudio bio Kim i rekao mu da mi kaže da je tu šta god treba i da učestvuje finansijski, da mi prenese Kim. Ti treba da mu kažeš, da mi nismo htjeli ništa da ih miješamo iako znamo da bi sve pomogli, ćutali smo o svemu, a sve mi čuli da onaj Koz – Štetni i ovi prijete njima i da si ti sa mnom o svemu pisao, da sam ti ja rekao – neka ih neka prijete, a i mi svoje rješavali’, ‘Ovo su ti ideje, a ti na osnovu ovoga što vidiš dodaj ili oduzmi’, Hoćeš finansije da mu pominjem? Il’ čekam da on sam pomene?’, ‘Hoću naravno. Kaži trebao onaj Karlo go*no neke pare tu da nam pošalje, ali stalno odlaže, treba nam pozajmica od 500 do milion koliko ima, hoću da dam za izbore i za momke tu. Kaži da sačekamo izbore da zapnemo svi koliko možemo pa da se dogovrimo za ova go*no, jer smo blizu da to završimo”, piše u tužilačkim spisima.

Čitajući poruke između Šarića i Vučinića, tužilac je otkrio i da Zećanin izvještava Pljevaljaka, koji je u tom trenutku u beogradskom zatvoru, kako je protekao sastanak.

Nakon završenog sastanka, Milan Vučinić izvještava Darka Šarića o čemu su razgovarali i proslijeđuje mu poruke koje mu je poslao Petar Lazović. U porukama Milan Vučinić je izrazio divijenje Zoranu Lazoviću, izrazio divijenje što je sina pustio u prve redove, a na to mu je Petar Lazović poslao poruku da je sve dobro rekao njegovom ocu. Iz te komunikacije proizilazi da je od Zorana Lazovića tražio pozajmicu od 500.000 – 1.000.000 eura. Izdvojene poruke: ‘Burazeru! Sve sam prenio kao što si reka… Reka sam Mesi da je pokaza kakav je čovjek, kad je svoje dijete, Juniora gurnuo u prve redove. U vatru…a ima si mogućnosti da ih držiš sa strane, ko drugi, da te boli uvo za sve.. Kaže da je to uradio zbog sebe i zbog čovjeka kog poštuje i voli. Misli na visokog. Pita sam ga za pozajmicu. Reka je da sad ima puno troškova oko izbora, da drugove puno troši oko toga, misli na Ub. Zovemo ga Tigar.. Da sad može da 500 da, to jes, do nedelje veče ili ponedeljak. Posle izbora ako bude trebalo da vidi za ostalo… Reka sam da posle izbora vidimo šta može da se završi oko ovih naših stvari, svako da pomogne koliko može… Slaže se sa tim. Moramo bit pametni, nema mjesta za greške. Reka sam sve što pričamo ostaje i umire sa nama. Cijelo vrijeme je bio prisutan Junior. Reka sam da si Juniora u početku gleda kroz njega. A sad da si vidio da je pravi momak, brat. Da hoće sve. Da si ga takvog zavolio… Reka sam za one momke iz BG. Da su dobri momci, da nam mogu koristit u BG, ako im šta bude trebalo, da ćemo ići preko njih”, piše u njihovoj prepisci.

U tužilačkim spisima konstatuje se da Šarić i Vučinić 23. i 24. avgusta 2020. godine ponovo komuniciraju u vezi sa novcem:

“Za koji postoji osnovana sumnja da ga je pozajmio okrivljeni Zoran Lazović”…

SPO utvrdilo je da su pripadnici organizovane kriminalne organizacije, u međusobnoj komunikaciji, Zorana Lazovića oslovljavali sa tri nadimka – “Z”, “Kralj” i “Mesa”…

Bratski smo se borili za izbore

Braća Darko i Duško Šarić razgovarali su nakon izbora 2020. godine o Zoranu Lazoviću, a iz te komunikacije tužioci zaključuju i kakav odnos je optuženi Pljevljak imao sa dugogodišnjim funkcionerom tajne i javne policije.

Bili Žabac i ovaj kum na ručku juče, bili Mesa i svi ovi glavni od vlasti. I onaj Mesin govorio kako smo dali po 100 hilj i kako smo se pravo bratski i pošteno borili za izbore. Kaže pred njih 20 je pričao. A Mesa kaže to su naša rođena braća. Mesa mi je neki dan nudio para ako mi treba, valjda vidjeli da smo ostali uz njih, da smo se isto ponašali”, piše Darko Šarić mlađem bratu.

Njih dvojica nakon toga su, piše tužilac Šoškić, komentarisali i promjene u tužilaštvu.

Tužioci su čitali i prepisku te braće oko vraćanja dijela duga Lazoviću.

Hoću da te pitam ove pare što si poslao za posao, dato je od njih 100 Mesi, 47.500 Beni za posao neki Roterdam, 15 Zelenoj, uz dostavljanje spiska u rukopisu”, pojašnjava Šoškić u spisima.

Lazović je posljednja osoba na planeti koja bi ostavila familiju i pobjegla

Advokati Zoran Piperović i Stefan Jovanović, izjavili su žalbu vijeću Višeg suda u Podgorici na rješenje sudije za istragu, kojim je određen pritvor Zoranu Lazoviću.

U žalbi smo istakli da apsolutno nema dokaza iz kojih bi proizilazila osnovana sumnja da je Zoran Lazović izvršio bilo koje krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, a kamoli ova krivična djela. Radi se zapravo o nečemu što je bio predmet medijskih napisa duži vremenski period unazad i da je to sada samo navedeno u naredbi za sprovođenje istrage bez ijednog dokaza. Zoran Lazović nikada nije koristio, niti bio u posjedu kriptovanog telefona o čemu dovoljno govori činjenica da ni Europol nije dostavio podatak da je imao kriptovani telefon, a znamo proceduru da Europol uvijek dostavlja tu vrstu informacija. Što se tiče opasnosti od bjekstva, izlišno je pričati o tome. Duži period sa najviših državnih adresa mu se prijeti hapšenjem. On je ovdje u Crnoj Gori. Lazović je više puta javno govorio da neće napuštati Crnu Goru. Pismom se obratio glavnom specijalnom tužiocu mjesec dana prije hapšenja, da zna da mu se sprema spektakularno hapšenje, ali da nema namjeru da ometa ili izbjegava rad tužilaštva i da je tu na raspolaganju. Naveo je u pismu da je dovoljno da ga pozovu telefonom. Mimo toga, jedino je mogao da se veže za banderu ispred policije. Apsolutno nema govora o opasnosti od bjekstva Zorana Lazovića. On je posljednja osoba na planeti zemlji koja bi ostavila 15-oro unučadi i ostalu familiju i pobjegao”, izjavio je advokat Jovanović.

Vijesti

Nastavi Citanje

Glas naroda

SDT: Perović se tereti da je pribavila sebi i drugima imovinsku korist preko 60.000 evra, o zloupotrebi službenog vozila formiran drugi predmet

Published

on

Uhapšenu direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije Jelenu Perović terete da je sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 evra, a u drugom predmetu je li zloupotrebljavala službeni automobil, rekao je „Vijestima“ portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Iz SDT su kazali da je u cilju potpunog i objektivnog informisanja javnosti, „a povodom izajva branioca Perović, (advokata Nikole Martinovića) i pojedinih javnih ličnosti i izvještavanja određenih medija o stanju postupka protiv zadržane osumnjičene upoznajemo da je izviđaj pokrenut zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičena učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja“.

Radonjić je rekao da iz dokaza, podataka i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je Perović, kao službeno lice i javni funkcioner u periodu od avgusta 2020. do februara 2024.godine, prekoračila granice svog službenog ovlašćenja i tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist.

„Jer je, suprotno Zakonu o zaradama zaoslenih u javnom sektoru, donosila odluke kojima je uvećavala svoju zaradu po osnovu prekovremenog rada, odnosno za varijabilni dio zarade i odluke kojima je sebi određivala naknadu za članstvo u određenim radnim grupama koje je sama obrazovala, iako je donošenje tih odluka isključivo u nadležnosti Savjeta Agencije kao tijela koje bira dirketora Agencije, odnosno jer je, u periodu od januara do jula prošle godine, donosila privremene odluke kojima je utvrđivala pravo na naknadu predsjedniku i članovima Savjeta, iako je donošenje takvih odluka u isključivoj nadležnosti Skupštine Crne Gore, koja bira članove Savjeta Agencije, pa je tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 evra“, rekao je Radonjić.

Dodao je da je predmet pokrenutog postupka nije eventualna zloupotreba službenog vozila, o čemu je u SDT formiran poseban krivični predmet po prijavi Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, u kojem je takođe u toku izviđaj, „već nepravilnosti konstatovane inspekcijskim nadzorom Budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koja je službene isprave po završenom nadzoru dostavila Specijalnom državnom tužilaštvu“.

„Svakako, u posljednjem pokrenutom postupku izviđaja protiv osumnjičene biće cijenjena i službena dokumentacija Agencije, koju je policija privremeno oduzela prilikom pretresanja sjedišta Agencije, ali i koju je Agencija dostavila po zahtjevima SDT, u cilju utvrđivanja osnova sumnje da li u sastav produženog krivičnog djela ulaze i druge protivpravne radnje osumnjičene, osim onih zbog kojih je postupak pokrenut“, poručio je Radonjić.

Direktorica ASK uhapšena je juče na radnom mjestu, a danas joj je određeno zadržavanje od 72 sata.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Zoran Lazović se tajno sastajao na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem!?

Published

on

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom, njegovim navodnim plaćenicima iz Srbije Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

Osim njih, kako je navedeno u tužilačkim spisima, Lazović, koji je bio na mjestu pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za suzbijanje organizovnog kriminala i korupcije, sastao se i sa čovjekom od povjerenja Darka Šarića. Da je do tih sastanaka došlo istražitelji su utvrdili na osnovu poruka koje su preko “skaj” kriptovane aplikacije slali Zvicer, Lazovićev sin Petar, takođe policijski službenik, Slobodan Kašćelan, koji slovi za jednog od vođa “kavčana”, Šarić…

U porukama koje je Europol dostavio SDT-u, a u koje je “Dan” imao uvid, ne nalaze se prepiske iza kojih stoji stariji Lazović. Ipak, u više navrata, naročito u porukama koje je slao njegov sin, vode se razgovori o radnjama osobe koju oslovljavaju sa “Z” i “kralj”. Upoređivanjem dešavanja i poruka istražitelji su utvrdili da je riječ o tadašnjem pomoćniku direktora policije.

Zoran Lazović od pokretanja afere povodom ukidanja zabrane ulaska Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru tvrdi da je to urađeno po operativnim podacima kako bi se pratilo njihovo kretanje i da su tada spriječene tri likvidacije.

SDT, međutim, sumnja da se on sastajao s njima kako bi dogovarali vršenje nezakonitih radnji. Lazović se tereti da je dogovarao saslušanja sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem koje su njegovi ljudi privodili, a sve kako bi se stekao utisak da rade po zakonu.

SDT-u je dostavljena prepiska između Zvicera i Petra Lazovića od 23. decembra 2020. godine u kojoj vođa “kavčana” policajcu piše: “Ma nemaš problema brate sješću sa kim oćeš radi tebe a ne sa ocem tvojim”.

Lazović: Meni merak jer sam te tati predstavio kao pravog brata i druga jer mu to niko ne može reć i približit kao ja i jedni ljudi koji su sa njim o tebi pričali sve naj bratski ja i oficir i rekao mu je daśa sve najljepše kad si ti u pitanju.

Zvicer: Nema što sjutra ćemo sjesti brate.

Narednog dana, 24. decembra u 21.55 časova Zvicer šalje Lazoviću: Sad sam kući došo. Umorio sam vas sve danas. I meni vala mnogo mi drugači i ljepši osjećaj nego preko kripte, osjetio sam bliskost.

Lazović: Poz te z veli “mali” ima žicu vatra živa.

Zvicer: Hahaha pozdravi ga.

Osim iz ovih, da su se stariji Lazović i vođa “kavačkog klana” sastali istražitelji zaključuju i iz poruka između Zvicera i Kašćelana od 24. decembra. Kašćelan je Zvicera pitao da li je završio sa specijalnim timom, na šta mu je ovaj odgovorio: “jesam evo ručavamo i gas”. Zvicer onda prijatelju govori da će ga sjutra informisati o tome šta je pričao sa Zoranom.

Kašćelan: Pa je li zoran bio gore. A zoran ide brzo s vlasti.

Zvicer: Čekali me u restoran on ubović i aco što se druži s njima. Zaključali taj restoran i pričali otvoreno.

Kašćelan: Kako se drži Zoran ostarao?

Zvicer: Jak čoek baš krupan. Opasan operativac.

Kašćelan: Prijeti li njemu opasnost što kaže?

Zvicer: Naša strana je ful.

Istražitelji navode da ove poruke dokazuju ne samo da je došlo do susreta već da je Zoran Lazović na strani “kavačkog klana”.

Europol je tužilaštvu dostavio i poruke koje je Petar Lazović navodno slao Darku Šariću: Ništa brate došao je Komita. Tu smo svi. Bio je kod nas na posao u PG pa posle toga ga upoznao sa Z. Jeste rekao sam mu za njih dvojicu da cijeniš i voliš. Došli su Belivuk i Miljković. Neće neće sa mnom oni su kod Komite…

Tužilaštvo tvrdi i da se Zoran Lazović 27. januara 2020. godine sastao sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem. Sastanak je bio u restoranu na Grahovu kod odbjeglog policijskog službenika Ljuba Milovića koji se tereti da je radio za “kavački klan”. Lazović je u tim porukama obavijestio šefa “kavčana” da sjutradan dolazi za njega, Belivuka i Miljkovića kako bi ih prevezao do tužioca. Nakon saslušanja, dogovorio je da idu na ručak sa njegovim ocem.

– Sjutra kod Zloća ručak sa starim i tigrovima ujutru dolazim za vas idemo kod tužioca i produžujemo kod njega na ručak – poslao je Lazović Zviceru koji mu je odgovorio: “Doćemo mi brate samo reci kad”.

Lazović kasnije šalje Zviceru: “Milo mi je što su mi se braća skupila sa starim, meni to mnogo znači”.

“Na oku smo i dok jedemo”

O sastancima Zorana Lazovića sa Belivukom i Miljkovićem, mlađi Lazović se hvalio na grupnom četu, gdje se odvijala komunikacija između više članova “kavačkog klana”. Tako je 28. januara poslao fotografiju članka sa pres- konferencije njegovog oca uz naslov: “Lazović: Belivuka i Miljkovića držimo na oku 24 sata, Crnu Goru niko neće zastrašiti”.

Lazović je uz tu fotografiju poslao: “Ne kapiraju da sjedimo svaki dan”. Marko Miljković odgovara: “Hahaha ništa ne lažu na oku smo 24 h čak i kad jedemo”.

IZVOR: Dan

Nastavi Citanje

U Trendu