Connect with us

Glas naroda

Milatović: Dvije trećine privremenih mjerila u okviru IBAR ispunjeno radom 42. i 43. Vlade

Published

on

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović se oglasio nakon što se premijer Milojko Spajić pohvalio postignutim rezultatima njegove Vlade na polju evropskih integracija.

Zato je, kako kaže, važno precizno informisati javnost.

“Do formiranja 44. Vlade – već 2/3 privremenih mjerila u okviru IBAR-a je bilo uglavnom ispunjeno – u najvećem dijelu kao rezultat rada 42. i 43. Vlade. Možda najzahtjevnija stavka u preostalih 1/3 neispunjenih privremenih mjerila odnosila se na imenovanja u pravosuđu – koja su upravo glavni politički zamajac za dobijanje IBAR-a”,  kazao je Milatović.

On je rekao da 44. Vlada nastavlja napore prethodnih na ispunjenju preostalih neispunjenih privremenih mjerila.

“Važno je ukazati da je IBAR – Izvještaj o “privremenim” mjerilima – i da nakon ispunjenja istih – prestoji težak rad na ispunjenju “završnih” mjerila u poglavljima 23 i 24” poručio je Milatović.

Glas naroda

Svi poslanički klubovi parlamentarne većine potpisali predlog Rezolucije o Jasenovcu

Published

on

U skupštinsku procedura upravo je predat predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Nakon današnjeg sastanka, postignut je dogovor unutar većine da se predlog Rezolucije proslijedi Skupštini Crne Gore.

Svi poslanički klubovi parlamentarne većine potpisali su Rezoluciju o Jasenovcu.

Potpis na predlog rezulocije dala su 43 poslanika većine, izuzev albanskih predstavnika.

Kako saznajemo, Rezolucija o genocidu u Jasenovcu bi se na dnevnom redu Skupštine, po hitnom postupku, mogla naći već sledeće sedmice nakon praznika.

Podsjetimo, danas je uoči plenarne sjednice održan, drugi po redu, sastanak šefova poslaničkih klubova parlamentarne većine na kojem se raspravljalo o donošenju rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Vučić nakon sastanka sa partijarhom i Dodikom: Nikada nećemo pristati na nezavisno Kosovo

Published

on

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas na ručku patrijarha srpskog Porfirija, Sveti arhijerejski sabor SPC i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

– Sa patrijarhom srpskim Porfirijem, Svetim arhijerejskim saborom SPC i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom razgovarao sam o težini trenutka i izrazio zahvalnost na tome što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda. Iako smo se borili i uložili ogromnu energiju kako bismo im se suprotstavili najjače i najsnažnije moguće, bez vaše snage i podrške to ne bismo mogli – istakao je Vučić pa nastavio:

– Svakim danom na različite načine pokušavaju ne samo iz duše i srca, već i fizički da nam u potpunosti odvoje Kosovo i Metohiju. Naš narod na KiM je izložen brutalnom progonu koji se neće lako zaustaviti. Suprotstavićemo se svim političkim sredstvima i činiti sve za naš narod na KiM i naravno nikada nećemo pristati na nezavisno Kosovo.

(Novosti)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Budva naš grad: Nama je Budva svetinja, njima sredstvo za bogaćenje i sticanje funkcija!

Published

on

Iz Grupe građana Budva naš grad – Nikola Jovanović, pozvali su građane turističke metropole Crne Gore da se pridruže kampanji ove liste, i kako navode, pomgnu da se jednom za svagda uspostavi održiv sistem koji će donijeti dobro Budvi.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Građani Budve, pridružite se pobjedničkoj kampanji naše građanske liste da bismo zajedno i jednom za svagda uspostavili održiv sistem koji će donijeti dobro našem gradu.

Pojedinci su izdali principe za koje smo se svi zajedno borili, tako što su htjeli da neispunjavanjem zahtjeva koje je ispostavila Vlada Crne Gore, uvedu prinudnu upravu u Budvu, što nismo dozvolili.

Vjerujemo da ste uvidjeli neiskrenost njihovih namjera, i da smo vama vratili mandate zato što vjerujemo u naš zajednički put – Budva treba da bude naš grad, naša kuća i naša porodica.

Nama je Budva svetinja, a njima je sredstvo za bogaćenje i sticanje funkcija!

Budva više ne može da čeka ni jedan jedini dan. Mi moramo da rješavamo probleme u koje su nas doveli odbornici koji su blokirali svaki dogovor, i zato sve iskrene ljude pozivamo da podrže našu zajedničku kuću – Budvu”, navodi se u saopštenju liste Budva naš grad – Nikola Jovanović.

Listu Nikole Jovanovića javno podržalo 96 koordinatora izbornih štabova bivšeg DF!

Nastavi Citanje

U Trendu