Connect with us

Glas naroda

Nakon tvrdnji Jovanovića da građane zastrašuju kriminalaci bliski NSD-u, SDT formiralo krivični predmet!

Published

on

Tvrdnje Nikole Jovanovića, nosioca liste “Budva naš grad”, da se u gradu od strane kriminalaca bliskih Novoj srpskoj demokratiji (NSD) vrše zastrašivanja predstavnika građana ispituje Specijalno državno tužilaštvo, ali i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru!

Nakon javnog saopštenja u kojem je iznio navode o vezama kriminalaca sa ljudima iz NSD-a on je pozvan u Specijalno policijsko odjeljenje kako bi izinio podatke, odnosno dokaze o tim tvrdnjama. Tada je uočeno da SDT povodom dijela tih navoda već ima formiran predmet, dok je dio dokaza upućen kotorskom tužilaštvu na dalje postupanje.

Specijalno državno tužilaštvo je, po službenoj dužnosti, formiralo krivični predmet povodom javnih izjava Nikole Jovanovića, nosioca izborne liste “Budva naš grad”, i dalo nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da od građanina prikupe obavještenja potrebna za donošenje odluke. Nakon prikupljanja i razmatranja obavještenja građanina, ocijenjeno je da Specijalno državno tužilaštvo za određene navode već vodi izviđaj, u okviru ranije formiranih krivičnih predmeta, dok je sa dijelom obavještenja građanina upoznato i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, kao nadležno za dalje postupanje”, saopštio je za “Dan” specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Jovanović je povodom ovih navoda u SPO saslušan krajem maja. Prethodno je saopštio da se vrše zastrašivanja predstavnika političkih partija od strane kriminalnih osoba bliskih Novoj srpskoj demokratiji (NSD) da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa tom listom koju on predvodi. Tada je pozvao SDT i međunarodne partnere da hitno reaguju i spriječe maligni uticaj kriminalnih struktura u političke procese.

Atmosfera nakon održanih izbora u Budvi eskalirala je do mjere da bezbjednosno interesantna lica i lica sa kriminalnim dosijeima koja su involvirana u redove Nove srpske demokratije, pokušavaju da uspostave vlast po njihovoj mjeri i da upravljaju političkim procesima. Ovih dana vrše se zastrašivanja i prisiljavanja pojedinaca sa izbornih lista i predstavnika političkih subjekata da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa našom izbornom listom. Na taj način od strane organizovanog kriminala vrši se uticaj na političke procese i pojedince kako bi se na nasilan način formirala vlast oko nosioca liste NSD-a Mladena Mikijelja“, naveo je Jovanović tada.

Tvrdio je i da je sve ovo je poznato nadležnim organima koji su preduzeli mjere saslušanja i prikupljanja informacija i to se pokazalo nedovoljnim.

Zbog svega toga je meni lično, kao i drugim predstavnicima liste i našim aktivistima, unazad nekoliko mjeseci ugrožena bezbjednost i krajnje je vrijeme da nadležne državne institucije reaguje i eliminišu štetni uticaj kriminalnih grupa“, tvrdi Jovanović.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu