Connect with us

Glas naroda

Slavica Šćekić u tužilaštvu saopštila saznanja vezana za ubistvo Duška Jovanovića

Published

on

Sestra ubijenog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića Slavica Šćekić saslušana je u Višem državnom tužilaštvu nakon izjave da je na stolu njenog pokojnog brata vidjela dokument koji govori o učešću Vuka Vulevića u ubistvu Duška Jovanovića.

Slavica Šćekić je u izjavi za portal RTCG potvrdila da je dobila poziv od Višeg državnog tužilaštva i da je dala izjave povodom njenih navoda o ubistvu Jovanovića.

„Ja sam tokom gostovanja u emisiji „Referat“ rekla da sam na stolu mog brata vidjela policijski dokument gdje je bilo navedeno da je Vuk Vulević pucao sa zadnjeg sjedišta, naslonivši desnu ruku na rame Muše Osmanagića, koji je sjedio na mjestu suvozača, da mu ruka ne zadrhti i tako je pucao i ubio Duška Jovanovića“, rekla je Šćekić.

Ona je navela da je njen pokojni brat otkrio ko je ubio Duška Jovanovića i da nije isključeno da ga je to koštalo života.

Istakla je da je poslije svirepog ubistva u njegovoj sobi pronašla zapisnik i izvještaj sa imenom ubice.

„Odmah nakon ubistva moga brata, došla su dva policajca, odnosno inspektora, tobože da vide kako je porodica ubijenog njihovog kolege. I dok su oni tako sjedjeli sa nama u dnevnom boravku, treći je uskakao kroz prozor. Da li je on tada uzeo te izvještaje ili šta se desilo nakon toga, ne znamo. Uglavnom, tih izvještaja na stolu moga brata nema“, kazala je Šćekić.

Šćekić je rekla da je sve ponovila u tužilaštvu.

„Sve što sam kazala navela sam pred tužiteljkom Dankon Ivanović Đerić. Smatram da istražni organi treba da urade sve kako bi došli do istine o ubistvu Jovanovića ali i o ubistvu mog brata Slavoljuba Šćekića“, istakla je Šćekić.

Podsjetimo, Jovanović je ubijen krajem maja 2004. godine, ali do danas se ne zna ko su nalogodavci i organizatori. Za saizvršilaštvo je osuđen Damir Mandić. Kao mogući učesnik pominjan je i Beranac Vuk Vulević ali nikada ništa nije sudski dokazano i nijesu nađeni dokazi koji bi upućivali u njegovu umiješanost.

Prošle godine je tužilaštvo otvorilo postupak za ubistvo Jovanovića, a međunarodne organizacije za medijske slobode traže da taj zločin bude sasvim rasvijetljen.

Policijski funkcioner Slavoljub Šćekić ubijen je krajem avgusta 2005. godine, ali suđenje u tom postupku je sada maltene na početku.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu