Connect with us

Glas naroda

Sin Pavla Bulatovića: Država koja koja nije sposobna da nađe ubice je i sama saučesnik u zločinu

Published

on

Na današnji dan prije 24 godine ubijen je ministar odbrane tadašnje SR Jugoslavije Pavle Bulatović. Bulatović je ubijen u Beogradu, a u vrijeme atentata ministar unutrašnjih poslova Crne Gore bio je Vukašin Maraš, a šef SDB-a Duško Marković.

Do danas je ostalo nepoznato ime ubice i nalogodavca (ili više njih) ovog zločina, koji je tada potresao sve građane SRJ, jer je ubijen u narodu omiljen čovek, koga su krasili poštenje, stručnost, hrabrost i nesebičnost.

Sin pokojnog Bulatovića, Balša, povodom godišnjice ubistva njegovog oca kazao je da nemoć, nečinjenje ili nesposobnost države da kaže ko je ubio ministra odbrane u centru prestonice tadašnje Savezne Republike Jugoslavije stvara utisak njenog dubokog saučesništva u zločinu.

„Imam osjećaj da se taj predmet nalazi iza nekih teških, škripucavih čeličnih vrata, čiji ključ drže samo izabrani, vrlo rijetko ga koriste, a spise ne mogu da pronađu od velikog sloja memle i prašine koji se natoložio za ovolike godine“, kazao je Balša Bulatović za Borbu.

„Možda nije trebalo da se obratite meni ili bilo kome iz naše porodice, pošto postoje razni sveznajući otkrovitelji svih mogućih tajni – od nerazjašnjenih atentata, sumnjivih samoubistava do tumača skrivenih razgovora i tajnih dogovora, koji rado gostuju na svim TV stanicama i znaju sve šta se dešavalo i šta će se dešavati i te svoje moći su otkrili, posebno sada, kada su u penziji. To olako i površno izgovaranje krupnih riječi i duboko kopanje po nezacijeljenim ranama izaziva nemir, pojačava bol, a počesto i vrijeđa preostale i još uvijek žive članove Pavlove porodice. Siguran sam da i oni dobro znaju da su mediji, i štampani i elektronski, poslednja adresa na kojoj bi tako nešto trebalo izgovoriti. I da li taj snijeg pada – da pokrije breg ili da svaka zverka sakrije svoj trag…“, jasan je Bulatović za naš portal.

On je mišljenja da je to samo nažalost, logičan slijed okolnosti zbog nerazjašnjavanja ubistva i neprivođenja učinilaca i naredbodavaca ovog gnusnog zločina.

„Jer svi koji sada olako i sasvim jednostavno, u danima debele mirovine objašnjavaju zločine koje su bili zaduženi da rešavaju, dok su bili radno aktivni imali su čuvene odgovore tipa „to nije u našoj nadležnosti“ i „istraga je još uvijek u toku“. Nemoć, nečinjenje ili nesposobnost države da kaže ko je ubio ministra odbrane u centru prestonice tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, stvara utisak njenog dubokog saučesništva u zločinu. I ne znam kako se običan građanin može smatrati sigurnim u državi u kojoj strada ministar odbrane. Ko su te osobe ili grupe, pojedinac zasigurno nije mogao, koje su tada odlučivale ko će od nas ujutru da se probudi, a ko neće“, pita se Bulatović.

Konstatuje da je jedina utjeha porodici i zahvalnost, sjećanje na onu rijeku ljudi, što ga je ispratila na vječni počinak i hiljade onih, starih i mladih, koji su mu iskazali neizrecivo poštovanje praveći špalir i zasipajući cvijećem posmrtnu povorku, na putu od podgoričkog aerodroma do gradskog groblja Čepurci i posle dva dana, od Podgorice do Gornjih Rovaca.

„Znam i dobro se sjećam tog nesrećnog vremena, koje se uzgred nije mnogo promijenilo, kada se nije znalo ko je kriminalac a ko policajac, kada je lubenica na svakoj pijaci više vrijedjela od bilo koje birane glave; ali ne mogu da prihvatim da poslije toliko godina, promjena raznih vlada i predsjednika, reformi policije, sudstva i tužilaštva, raznih sablji i anketnih odbora, raznih zatvorenika po bjelosvjetskim tamnicama koji nude „saradničke informacije i usluge“ – niko nije pokušao da uradi bilo šta što bi pokrenulo istragu sa nulte tačke“, kazao je Bulatović za BORBU.

Iako, kako navodi, preovladava osjećaj potpune iznevjerenosti i ogorčenja u sudsku pravdu, ipak se nada da će neko istinski pokrenuti istragu, i to od samog početka, gdje bi se zajednički uključili istražni organi i Srbije i Crne Gore, jer se sada vidi da su u tom periodu izuzetno dobro sarađivale razne kriminalne grupe, uz nesebičnu pomoć raznih službi, ili djelova službi, i jedne i druge države.

„Najgore bi bilo, da ostane sve kao do sada, da se svi „prave mrtvi“ i da čekaju nekog pokajnika, koji bi trgujući svojom slobodom otkrio naredbodavce, a te države samim tim pokazale svoju nemoć, nesposobnost i nespremnost da odgovore svojoj osnovnoj ulozi – pravo na život svakog građanina“, zaključio je Bulatović.

Danas navršava 23 godine od ubistva Pavla Bulatovića: Smetao je duvanskoj i farmako mafiji

Glas naroda

Knežević: Pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je za Srpsku RTV da su mu prijetili isključenjem iz crkve, jer se ,,drznuo da se suptorstavi švercerskom, kriminalnom lobiju, koji je imao uticaj na Crkvu”.

Naglasio je da su pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija, te da bi mnogi oreoli bili okrnjeni ako ga budu vukli za jezik.

On je podsjetio da sada izlaze novi transkripti razgovora na Portalu ,,Libertas” sa novim junacima među kojima su ,,Stiv”, ,,Vampir”, s koji su, tvrdi, aktivno učestvovali u sprečavanju ulaska Demokratskog fronta u vlast.

“Stiv, ili Stevan Simjanović je doveden nekoliko sati prije onog čuvenog sastanka u manastiru Ostrog da razgovara sa mitropolitom Amfilohijem, kojem je predstavljen kao sekretar u američkom predstavništvu u misiji u Ženevi. On je Mitropolitu saopštio da mi ne treba da budemo dio Vlade i da on mora da uradi sve da do toga ne dođe. Postavlja se pitanje ko je jednog probisvijeta mogao da dovede do Mitropolita i kako je Stiv uspio da izvrši uticaj na njega, koji je posle toga tražio na sastanku u Ostrogu da mi ne uđemo u Vladu. Onda su mene optužili da sam bio ,,nepristojan”, jer sam se, zamislite, suprotstavio ,,namjeri Stiva Simjanovića, koji treba ili švercuje cigarete sa Mrkićem i sa “Vampirom”, da spriječi da DF uđe u Vladu”, rekao je Knežević.

On u emisiji “Sa Srpskom u centar” dodaje da su mu prijetili mi isključenjem iz Crkve.

Napadao me značajan broj sveštenika i njihovih familija jer sam se, zamislite, drznuo da se suptorstavim švercerskom, kriminalnom lobiju koji je, na žalost, imao uticaj na Crkvu. Hoće li mi se sad, posle četiri godine neko izviniti i reći ,,bio si u pravu”? Naravno da neće niko. Ipak, milo mi je što je izašla ova skaj prepiska da vidi čitava Crna Gora da su švercerski lobiji sastavljali Vladu. Ono što mi nije milo je što je izostala reakcija tužilaštva u ovom slučaju, jer je SDT godinu dana držalo predmet u fioci iako je jedanaestoro uhapšeno iz ovog predmeta, a Mrkić napustio Crnu Goru. Kako je napustio? Mislite li da mu nije dojavio neko iz tužilaštva ili policije. Zašto su neki ljudi na slobodi? Da li je raspisana crna interpolova potjernica za Simjanovićem? Ne nego je čak imao i policijsku pratnju, vozio ga je policijskim autom službenik a imao je i lažni diplomatski pasoš. I takav čovjek je sastavljao Vladu sa ovim švercerima cigareta. Prošvercujete sto miliona ili milijardu cigareta, napravite crkvu za 20.000 evra, dobijete sve moguće ordene i vi ste ,,apostol Crkve” dok sam ja izdajnik???”, upitao je Knežević.

Podsjetio je da su ga nazivali izdajnikom iako je uhapšen zajedno sa 17 poslanika DF-a kad je donesen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

I to bez skidanja imuniteta. Posle toga su mi uhapsili i majku…Tada je značajan broj sveštenika i njihovih familija, preko društvenih mreža, vodio besprizornu kampanju protiv mene. Govorili su da sam ja tražio Mitropolitu da bude smijenjen, da sam ,,urlao” na njega i sve to. A ja sam mu samo rekao da nije pošteno da Srbi iz DF-a ne mogu da uđu u Vladu, jer su oni iznijeli onu pobjedu. Ja Mitropolitu ne zamjeram ništa, jer je taj čestiti čovjek izmanipulisan čak i od dijela sveštenika jer nije mogao svako da dođe kod Mitropolita crnogorsko-primorskog. Jedan broj sveštenika koji je bio zainteresovan da eliminiše DF jer je, vjerovatno, imao dobre odnose sa junacima ove skaj aplikacije i Simjanovića doveo u Ostrog kod Mitropolita nekoliko sati prije našeg razgovora u Ostrogu”, kazao je Knežević.

On tvrdi da su mu prijetili da je sve u Ostrogu snimljeno i poziva ih da sve što imaju objave “jer će se tada urušiti mitovi o mnogim ljudima”.

Zamislite kakva je sramota ozvučiti manastir Ostrog što najbolje govori o ljudima koji su u u tome učestvovali. Kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu imao sam pristup podacima kako su ozvučavali manastire, ko je učestvovao u tome, ko je bio na vezi sa agentima Agencije za nacionalnu bezbjednost. Mnogi će oreoli biti okrnjeni ako me budu vukli za jezik. To što su tada uradili dovelo nas je do situacije u kojoj se sad nalazimo. Znali su da im DF ne bi dozvolio da švercuju ni drogu ni cigarete. A Zdravko Krivokapić kaže sad nedavno da ga je da li v.d Centra bezbjednosti Podgorice Pavićević, ili ne znam ko, poveo u neku gluvu sobu i kazao mu da su ,,cigarete posao države”. Je li ga Zdravko prijavio? Vidite po prepiskama da je ovaj bivši v.d direktor policije Damjanović bio taksista Stivu. Ima li neko potrebe da reaguje oko toga? Nigdje u skaj prepiskama nema da se sa mnom neko dogovarao oko šverca ili ubistva. Znam da se Mrkić sretao sa Zdravkom Krivokapićem. Daka Davidović je tvrdio da Krivokapića ne poznaje osim samo iz studentske menze da bi kasnije saznali da su oni kumovi. Ovdje je nadležno tužilaštvo jer su tada Vladu sastavili ti ljudi. Stidi li se iko jer je pokušao da iznevjeri izbornu volju građana?”Dan pred predaju liste nam je jedno crkveno lice zaprijetilo da će povući Zdravka Krivokapića sa liste ako Pavle Popović (koji je trebao da dođe na moje mjesto) i još jedan čovjek blizak Krivokapiću, ne budu drugi i treći na listi. Marko Milačić i ja smo tada otišli na hram kod Mitropolita Amfilohija i objasnili mu šta rade određena crkvena lica koja dovode u pitanje široku koaliciju o čemu je Mitropolit Amfilohije nije ništa znao, bio je iznenađen. Uz pomoć Mitropolita zaustavili smo namjeru da na listi na mjesto dva i tri stave svoje ljude. Treba da bude sramota sve koji su učestvovali u igri manipulisanja čestitim Mitropolitom Amfilohijem, a meni je savjest čista “- kazao je Knežević., kazao je Knežević za Srpsku RTV.

(Srpska RTV)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Medojević: Krivokapićeva ćerka pisala ambasadorki SAD u NATO zbog straha da će da joj hapse tatu!

Published

on

Krivokapić i Vampir su u ozbiljnom strahu da su sledeći na spisku za hapšenje u vezi kreiranja kriminalne grupe za šverc cigareta nakon formiranja 42. Vlade 2020 godine, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Objavljeni transkripti, hapšenje policijskog funkcionera Vasovića i najava novih hapšenja u vezi šverca cigareta , doveli su Krivokapića i njegovog šefa Vampira u ozbiljnu paniku. Naime, ćerka Zdravka Krivokapića poslala je ovih dana, pismo g-đi Julianne Smith US ambasadorki u NATO i direktoru SHAPE kancelarije u Briselu kako ima saznanja i „opravdanu bojazan“ da proruska Vlada u Beogradu preko svojih partnera u CG se sprema uhapsiti njenog oca koji je kao bivši Premijer bio pouzdani partner NATO alijanse“, saopštio je Medojević.

Dodaje da objavljivanje transkripta između članova duvanskih švercerskih kartela jasno dokazuje da je 42. Vlada formirana da se sačuva Đukanović i njegov bolesni mafijaški sistem i da se nastave svi kriminalni “poslovi” .

„Iz tog “političkog mućka” vlasnika Vijesti, djelova Crkve i duvanskih kartela nastao je politički monstrum i Vlada lažnih apostola, a iz nje politicki mutant DPS- PES. Činjenica je da nakon skoro 4 godine od pada DPS, ni Đukanović niti bilo koji drugi vidjeniji funkcioner DPS nijesu uhapšeni, a kamoli osuđeni. Dil se poštuje. Država propada. Politički sistem i institucije se raspadaju. Državom upravlja Viber Vlada. Stvarni otac ove “manjkave” Vlade (kako ju je u razgovorima sa liderima DF nazivao Mitropolit Amfilohije), kodnog imena Vampir ili Genije je razaslao svoje emisare po Beogradu i Banjaluci da pregovaraju da mu se pruži eventualno utočište i time izbjegne susret sa zakonom i pravdom. Još jednom, hvala vlasnicima Vijesti, fra Gojku i Vampiru na ovoj Vladi Krivokapića koja nije ni mogla biti ni bolja ni drugačija od onih koji su je formirali“, zaključio je Medojević.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Knežević o mogućnosti da Đukanović postane funkcioner Alijanse: Obična laž, NATO ne zapošljava narkotrafikante!

Published

on

Na informaciju turskog portala “ Firtina Haber“ da devet članica NATO-a, među kojima je i Turska, rade na kandidaturi Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO-a reagovao je biznismen, nekadašnji bliski saradnik i kum bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Ratko Knežević.

On je vijesti turskog portala okarakterisao ka običnu laž.

Kako kaže, NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce.

– Ovo je jedna obična LAŽ. Prvo NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce, a drugo čovjek ne zna ni jedan jedini strani jezik. Kakva ološ! – napisao je Knežević na Iksu.

Nastavi Citanje

U Trendu