Connect with us

Glas naroda

Lalić tvrdi da je Zvicer kupio Belivuku i Miljkoviću stanove u Beogradu!

Published

on

Protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Filipa Ivanovskog i njihovih supruga, kao i protiv Belivukove tašte, u Srbiji je podignuta optužnica za pranje novca zbog sumnje da su novac stečen kriminalnim aktivnostima ulagali u nekretnine i automobile.

Tokom istrage saslušan je i Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Srbiji, koji je ispričao da su Belivuk i Miljković dobili stanove u Beogradu od šefa kavačkog klana Radoja Zvicera.

Portal Nova.rs prenosi da je Lalić tokom svjedočenja, o nekretninama Belivuka i Miljkovića u beogradskom naselju Zvezdara, a koji se vode na njihove žene Bojanu i Tanju, rekao da su ih dobili od Radoja Zvicera.

„Srđan Lalić je izjavio da ima saznanja da su sve nekretnine u Živka Davidovića organizovane preko Zvicera. Zvicer se angažovao da obezbijedi te nekretnine po subvencionisanoj cijeni i na rate, kao i da je to čuo kako od okrivljenih, tako i od samog Zvicera. Sa šefon kavčana Radojem Zvicerom je komunicirao oko nekih nekretnina kada mu je rekao da njegov dobar prijatelj može da mu pomogne, da ima trenutno stanove na više lokacija, kod Višnjičke Banje i kod ‘Alfa sitija’, tačnije u Živka Davidovića, gdje je ostalo još nekoliko stanova“, naveo je Srđan Lalić u svom iskazu, kako navodi Nova.rs.

On je dalje istakao da ne zna da li su ti stanovi suštinski u vlasništvu Zvicera.

„Taj momak koga je Zvicer pominjao, a čijeg se Lalić imena ne sjeća, je možda paravan, ali Lalić u to nije siguran, ali je siguran da je Zvicer posredovao u tome i da je faktički garantovao za te stanove. Takođe, okrivljeni-saradnik je naveo da iako se ne sjeća imena, dopisivao se sa osobom koja je od strane Zvicera predstavljena kao neko sa kim može da se komunicira oko nekretnina, a koja je imala na ‘Skaju’ nadimak Kličko“, naveo je Lalić.

Stan u ulici Živka Davidovića u Beogradu, koji je kupljen na ime Bojane Belivuk 2016. godine, isplaćen je 2018, dok stan i dva garažna mjesta na istoj adresi kupljenih na ime Tanje Miljković nije isplaćen do kraja.

„Lalić je naveo da mu je nešto oko tog stana pominjao advokat Dejan Lazarević dok je bio u pritvorskoj jedinici. Miljkovići su stan takođe kupili od Zvicera na rate i tako je rješavano. Međutim, Lazarević je Laliću rekao da je Miljković nešto isplatio za taj stan čija je vrijednost bila 150.000 eura, a nešto nije, i da se sada lome koplja hoće li oni to moći da ‘ispeglaju’ na neki način. Na pitanje tužioca da li je Lazarević možda pominjao Miljkovićevu suprugu da plaća stan, ili je baš pominjao Marka, Lalić je rekao da nije pominjao Miljkovićevu suprugu ali i da ona to i nema od čega da plaća. To je Miljković ‘kupio’, odnosno dobio u nekom aranžmanu od Radoja Zvicera na rate, ali da ne zna da li je novac za stan uplaćivan ili je na neki drugi način skidan sa zaduženja“, navodi se u optužnici.

Takođe, piše Nova.rs, Lalić je naveo i da mu je lično Marko Miljković saopštio da je Zvicer obezbijedio Markovoj porodici stan od 130 kvadrata u Višnjici, ali ne zna detalje oko nabavke samog stana.

„Mljković je upitao Lalića koje godine mu je rekao da je Zvicer obezbijedio stan njegovim roditeljima, ali Lalić nije mogao da se sjeti, ali se sjeća da mu je to Miljović pričao. Takođe je pitao Lalića i da li je bio u tom stanu, dok je okrivljeni-saradnik rekao da nije bio, ali bi mogao da ga prepozna po kuhinji jer je takva ista kuhinja kupljena i za stan u ulici Živka Davidovića“, navodi se u iskazu.

Na pitanje Veljka Belivuka kome se on žalio u vezi sa stanom, Srđan Lalić je rekao da su Belivuk i on o tome razgovarali, i da mu je Belivuk rekao da su ženu htjeli da mu izbace na ulicu, bukvalno tim riječima.

„Belivuk mu je pominjao stan još 2016. godine, kao i po izlasku iz pritvora za ‘ubistvo na šinama’. Rekao je da su uspjeli da srede neku dokumentaciju da to ne bude oduzeto. Sjeća se da se Belivuk žalio da mu je nakon hapšenja supruga slala neke snimke na telefon u zatvoru, a u pitanju je telefon koji mu je Nebojša Janković obezbijedio, jer je tada bio zatvorski čuvar. Belivuku je supruga poslala na vajberu snimak ‘ubistva na šinama’, pa pošto je njen telefon bio na mjerama, imala je nekih problema“, istakao je Lalić u iskazu.

Belivuk ga je upitao kakve veze ima snimak „ubistva na šinama“ sa papirima u vezi sa stanom u ulici Živka Davidovića, a svjedok je odgovorio da je Belivuk nešto povezao u svojoj glavi da je to bila inicijalna kapisla za provjeru te nekretnine.

„Po Veljkovom rezonovanju to je bio neki okidač da se postavi pitanje oko tog stana, jer im je policija ponovo bila kasnije u kući. Belivuk je upitao Lalića i odakle mu saznanje da je Janković obezbedio telefon u pritvoru, na šta je Lalić rekao da mu je Janković o tome lično pričao, a ne samo da mu je Janković obezbijedio telefon, već je sređivao i cimere i sve druge pogodnosti u okviru zakonskih mogućnosti. Takođe je i razmjenjivao poruke između Miljkovića i Belivuka, a što mu je lično rekao i Belivuk. Obojica su mu pričali da je zato bila čvrsto zatvorena cijela priča, da ništa nije curilo, jer su njih dvojica komunikaciju vodili preko cjedulja i preko Jankovića koji je bio uključen u to djelo“, istakao je Lalić u iskazu.

Takođe, na Belivukovo pitanje kako je plaćen stan u ulici Živka Davidovića koji se vodi na njegovu suprugu Bojanu.

„Lalić je odgovorio da nije siguran da je stan uopšte i plaćen. Lalić je istakao da je to završeno sa Radojem Zvicerom kroz neke kompenzacije. Takođe, lalić je istakao i da u istoj zgradi stanove imaju i Aleksandar Vučeljić, kao i Vlade Draganić, to je ono što svjedok sigurno zna, a pretpostavlja da ima još neko od ‘kavčana’, moguće da je to Miljkovićev kum, odnosno Nikola Stefanović iz ‘BMW’ servisa“, istakao je Lalić.

Potvrđena optužnica za pranje para

Portal Nova.rs podsjeća da je tokom prošle sedmice potvrđena nova optužnica protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, njihovih supruga i ostalih optuženih.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih djela pranja novca za djela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Okrivljeni pripadnici kriminalnog klana novac su, kako se sumnja, ulagali u nekretnine, skupocjene predmete, ali i automobile. „Prilikom hapšenja kod njih je zaplijenjen novac, ali se pretpostavlja da to nije ni dio novca koji su proteklih godina ‘zaradili’ činjenjem krivičnih djela“, navodi beogradski medij.

Glas naroda

Knežević: Pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je za Srpsku RTV da su mu prijetili isključenjem iz crkve, jer se ,,drznuo da se suptorstavi švercerskom, kriminalnom lobiju, koji je imao uticaj na Crkvu”.

Naglasio je da su pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija, te da bi mnogi oreoli bili okrnjeni ako ga budu vukli za jezik.

On je podsjetio da sada izlaze novi transkripti razgovora na Portalu ,,Libertas” sa novim junacima među kojima su ,,Stiv”, ,,Vampir”, s koji su, tvrdi, aktivno učestvovali u sprečavanju ulaska Demokratskog fronta u vlast.

“Stiv, ili Stevan Simjanović je doveden nekoliko sati prije onog čuvenog sastanka u manastiru Ostrog da razgovara sa mitropolitom Amfilohijem, kojem je predstavljen kao sekretar u američkom predstavništvu u misiji u Ženevi. On je Mitropolitu saopštio da mi ne treba da budemo dio Vlade i da on mora da uradi sve da do toga ne dođe. Postavlja se pitanje ko je jednog probisvijeta mogao da dovede do Mitropolita i kako je Stiv uspio da izvrši uticaj na njega, koji je posle toga tražio na sastanku u Ostrogu da mi ne uđemo u Vladu. Onda su mene optužili da sam bio ,,nepristojan”, jer sam se, zamislite, suprotstavio ,,namjeri Stiva Simjanovića, koji treba ili švercuje cigarete sa Mrkićem i sa “Vampirom”, da spriječi da DF uđe u Vladu”, rekao je Knežević.

On u emisiji “Sa Srpskom u centar” dodaje da su mu prijetili mi isključenjem iz Crkve.

Napadao me značajan broj sveštenika i njihovih familija jer sam se, zamislite, drznuo da se suptorstavim švercerskom, kriminalnom lobiju koji je, na žalost, imao uticaj na Crkvu. Hoće li mi se sad, posle četiri godine neko izviniti i reći ,,bio si u pravu”? Naravno da neće niko. Ipak, milo mi je što je izašla ova skaj prepiska da vidi čitava Crna Gora da su švercerski lobiji sastavljali Vladu. Ono što mi nije milo je što je izostala reakcija tužilaštva u ovom slučaju, jer je SDT godinu dana držalo predmet u fioci iako je jedanaestoro uhapšeno iz ovog predmeta, a Mrkić napustio Crnu Goru. Kako je napustio? Mislite li da mu nije dojavio neko iz tužilaštva ili policije. Zašto su neki ljudi na slobodi? Da li je raspisana crna interpolova potjernica za Simjanovićem? Ne nego je čak imao i policijsku pratnju, vozio ga je policijskim autom službenik a imao je i lažni diplomatski pasoš. I takav čovjek je sastavljao Vladu sa ovim švercerima cigareta. Prošvercujete sto miliona ili milijardu cigareta, napravite crkvu za 20.000 evra, dobijete sve moguće ordene i vi ste ,,apostol Crkve” dok sam ja izdajnik???”, upitao je Knežević.

Podsjetio je da su ga nazivali izdajnikom iako je uhapšen zajedno sa 17 poslanika DF-a kad je donesen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

I to bez skidanja imuniteta. Posle toga su mi uhapsili i majku…Tada je značajan broj sveštenika i njihovih familija, preko društvenih mreža, vodio besprizornu kampanju protiv mene. Govorili su da sam ja tražio Mitropolitu da bude smijenjen, da sam ,,urlao” na njega i sve to. A ja sam mu samo rekao da nije pošteno da Srbi iz DF-a ne mogu da uđu u Vladu, jer su oni iznijeli onu pobjedu. Ja Mitropolitu ne zamjeram ništa, jer je taj čestiti čovjek izmanipulisan čak i od dijela sveštenika jer nije mogao svako da dođe kod Mitropolita crnogorsko-primorskog. Jedan broj sveštenika koji je bio zainteresovan da eliminiše DF jer je, vjerovatno, imao dobre odnose sa junacima ove skaj aplikacije i Simjanovića doveo u Ostrog kod Mitropolita nekoliko sati prije našeg razgovora u Ostrogu”, kazao je Knežević.

On tvrdi da su mu prijetili da je sve u Ostrogu snimljeno i poziva ih da sve što imaju objave “jer će se tada urušiti mitovi o mnogim ljudima”.

Zamislite kakva je sramota ozvučiti manastir Ostrog što najbolje govori o ljudima koji su u u tome učestvovali. Kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu imao sam pristup podacima kako su ozvučavali manastire, ko je učestvovao u tome, ko je bio na vezi sa agentima Agencije za nacionalnu bezbjednost. Mnogi će oreoli biti okrnjeni ako me budu vukli za jezik. To što su tada uradili dovelo nas je do situacije u kojoj se sad nalazimo. Znali su da im DF ne bi dozvolio da švercuju ni drogu ni cigarete. A Zdravko Krivokapić kaže sad nedavno da ga je da li v.d Centra bezbjednosti Podgorice Pavićević, ili ne znam ko, poveo u neku gluvu sobu i kazao mu da su ,,cigarete posao države”. Je li ga Zdravko prijavio? Vidite po prepiskama da je ovaj bivši v.d direktor policije Damjanović bio taksista Stivu. Ima li neko potrebe da reaguje oko toga? Nigdje u skaj prepiskama nema da se sa mnom neko dogovarao oko šverca ili ubistva. Znam da se Mrkić sretao sa Zdravkom Krivokapićem. Daka Davidović je tvrdio da Krivokapića ne poznaje osim samo iz studentske menze da bi kasnije saznali da su oni kumovi. Ovdje je nadležno tužilaštvo jer su tada Vladu sastavili ti ljudi. Stidi li se iko jer je pokušao da iznevjeri izbornu volju građana?”Dan pred predaju liste nam je jedno crkveno lice zaprijetilo da će povući Zdravka Krivokapića sa liste ako Pavle Popović (koji je trebao da dođe na moje mjesto) i još jedan čovjek blizak Krivokapiću, ne budu drugi i treći na listi. Marko Milačić i ja smo tada otišli na hram kod Mitropolita Amfilohija i objasnili mu šta rade određena crkvena lica koja dovode u pitanje široku koaliciju o čemu je Mitropolit Amfilohije nije ništa znao, bio je iznenađen. Uz pomoć Mitropolita zaustavili smo namjeru da na listi na mjesto dva i tri stave svoje ljude. Treba da bude sramota sve koji su učestvovali u igri manipulisanja čestitim Mitropolitom Amfilohijem, a meni je savjest čista “- kazao je Knežević., kazao je Knežević za Srpsku RTV.

(Srpska RTV)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Medojević: Krivokapićeva ćerka pisala ambasadorki SAD u NATO zbog straha da će da joj hapse tatu!

Published

on

Krivokapić i Vampir su u ozbiljnom strahu da su sledeći na spisku za hapšenje u vezi kreiranja kriminalne grupe za šverc cigareta nakon formiranja 42. Vlade 2020 godine, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Objavljeni transkripti, hapšenje policijskog funkcionera Vasovića i najava novih hapšenja u vezi šverca cigareta , doveli su Krivokapića i njegovog šefa Vampira u ozbiljnu paniku. Naime, ćerka Zdravka Krivokapića poslala je ovih dana, pismo g-đi Julianne Smith US ambasadorki u NATO i direktoru SHAPE kancelarije u Briselu kako ima saznanja i „opravdanu bojazan“ da proruska Vlada u Beogradu preko svojih partnera u CG se sprema uhapsiti njenog oca koji je kao bivši Premijer bio pouzdani partner NATO alijanse“, saopštio je Medojević.

Dodaje da objavljivanje transkripta između članova duvanskih švercerskih kartela jasno dokazuje da je 42. Vlada formirana da se sačuva Đukanović i njegov bolesni mafijaški sistem i da se nastave svi kriminalni “poslovi” .

„Iz tog “političkog mućka” vlasnika Vijesti, djelova Crkve i duvanskih kartela nastao je politički monstrum i Vlada lažnih apostola, a iz nje politicki mutant DPS- PES. Činjenica je da nakon skoro 4 godine od pada DPS, ni Đukanović niti bilo koji drugi vidjeniji funkcioner DPS nijesu uhapšeni, a kamoli osuđeni. Dil se poštuje. Država propada. Politički sistem i institucije se raspadaju. Državom upravlja Viber Vlada. Stvarni otac ove “manjkave” Vlade (kako ju je u razgovorima sa liderima DF nazivao Mitropolit Amfilohije), kodnog imena Vampir ili Genije je razaslao svoje emisare po Beogradu i Banjaluci da pregovaraju da mu se pruži eventualno utočište i time izbjegne susret sa zakonom i pravdom. Još jednom, hvala vlasnicima Vijesti, fra Gojku i Vampiru na ovoj Vladi Krivokapića koja nije ni mogla biti ni bolja ni drugačija od onih koji su je formirali“, zaključio je Medojević.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Knežević o mogućnosti da Đukanović postane funkcioner Alijanse: Obična laž, NATO ne zapošljava narkotrafikante!

Published

on

Na informaciju turskog portala “ Firtina Haber“ da devet članica NATO-a, među kojima je i Turska, rade na kandidaturi Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO-a reagovao je biznismen, nekadašnji bliski saradnik i kum bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Ratko Knežević.

On je vijesti turskog portala okarakterisao ka običnu laž.

Kako kaže, NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce.

– Ovo je jedna obična LAŽ. Prvo NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce, a drugo čovjek ne zna ni jedan jedini strani jezik. Kakva ološ! – napisao je Knežević na Iksu.

Nastavi Citanje

U Trendu