Connect with us

Glas naroda

NSD Budva: Božović je nevin, odlaganje sjednice SO nije rezultat postojanja dvije grupacije

Published

on

Opštinski odbor (OO) Nove srpske demokratije (NSD) Budva i koalicija “Milo Božović – Budva na prvom mjestu” će uložiti sve napore ka pronalaženju načina za saglasje oko svih ključnih pitanja vezanih za funkcionisanje opštinske vlasti, poručili su iz NSD Budva.

Oni navode da njihovu koaliciju sačinjavaju tri političke partije i da je proces usaglašavanja mišljenja samim tim složeniji.

Ali, istinski vjerujemo u demokratski kapacitet zajednice koju smo godinama gradili. Podrška predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću je neupitna i čvrsto stojimo na stanovištu da je nevin i da će uskoro sa slobode obavljati dužnost koju su mu građani povjerili. Istina je u jednom, nijedan pošteni čovjek iz Crne Gore, pošteni Budvanin, ne bi se odrekao svojih predaka i bacio ljagu na svoje prezime zarad prolaznog materijalizma. Odsustvo Mila Božovića je pokušaj mijenjanja izborne volje građana Budve i na to nećemo pristati, s obzirom da je po zakonu legitimni predsjednik Opštine Budva koji obavlja svoj posao u interesu građana“, ističu iz ove partije

Iz NSD Budva saopštili su da odlaganje sjednice lokalnog parlamenta, na čijem dnevnom redu je bio izbor Jasne Dokić za potpredsjednicu Opštine Budva, nije rezultat, kako se navodi u medijima, podjele i postajanja dvije grupacije već potrebe da se različita mišljenja oko određenih programskih aktivnosti usaglase.

U tu svrhu postignut je koalicioni dogovor na čije sprovođenje su se obavezale sve partije konstituenti i koji će u krajnoj crti, bez ikakve dileme, podržati svi naši odbornici, časni glasnogovornici naših političkih programa u Skupštini opštine Budva. Redovno ćemo obavještavati javnost o našim aktivnostima, a naši simpatizeri treba da budu uvjereni da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da sjajna pobjeda iz oktobra 2022. godine dobije svoj izraz kroz ostvarivanje našeg izbornog programa na dobrobit svih građana Budve, do kraja mandata i redovnih lokalnih izbora 2026. godine“, zaključuje se u saopštenju OO NSD Budva.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu