Connect with us

Glas naroda

Spajić otkazao sastanak sa članovima barskog odbora, Ćinćur dobila snažnu podršku građana, Peković čekao mandatara sa dokazima predizborne saradnje!

Published

on

“Lomljenje” Radinke Ćinćur na vanrednom sastanku barskog odbora Evrope sad uz prisustvo lidera pokreta i mandatara 44. Vlade Milojka Spajića nije večeras realizovano, jer je časna profesorica dobila neočekivanu podršku sa terena! Sjednica barskog odbora PES-a u Baru, naime, naprasno je otkazana nakon što je preko grupe najavljen masovan dolazak građana spremnih da podrže profesoricu Ćinćur.

Na vajber grupi „Odbrana izborne volje“ objavljena je, naime, informacija da je lider PES-a zakazao sastanak OO Evrope sad u Baru sa ciljem da više njemu lojalnih članova ubjeđuje Radinku Ćinćur da podrži formiranje vlade bez autentičnih predstavnika Srba a sa satelitima DPS-a na nekim od ključnih resora.

Odmah nakon toga, administratorima grupe javio se veliki broj ljudi koji su izrazili spremnost da dođu ispred objekta u kojem je zakazan sastanak OO PES-a u Baru i podrže profesoricu Ćinćur da ostane pri javno iskazanom stavu da podržava samo vladu koja odražava volju naroda na poslednjim izborima.

Dobili smo više stotina poziva građana koji žele da javno podrže profesoricu Ćinćur, ali nam je upravo javljeno da je sastanak otkazan nakon naše objave u grupi“, prenio je portal Borba pozivajući se na administratore grupe “Odbrana izborne volje” koja broji 22 hiljade članova.

Prema našim saznanjima, na profesoricu Ćinćur se danima vrši pritisak da promijeni stav jer bez njene podrške vrhuška Evrope sad moraće da „otvori karte“ i pristane na podršku dijela poslanika iz koalicije oko DPS-a što bi izazvalo revolt građana.

Da je akcija podrške svim slobodoljubivim članovima PES-a i drugih partija pobjednica izbora od 11. juna uspjela, potvrdio je jedan od osnivača grupe “Odbrana izborne volje” Neđeljko Peković slikom iz objekta u kojem je bio zakazan sastanak! Ispred objekta bilo je primjetno brojno obezbjeđenje, ali Spajićevaca na zakazanom mjestu nije bilo, što je Peković potvrdio sa lic mjesta glasovnom porukom na grupi i fotografijom.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu