Connect with us

Glas naroda

Mandić u Budvi: Napad na Mila Božovića nije slučajan, ne smijemo dozvoliti koaliciju PES-a i DPS-a!

Published

on

Na skupu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ u Budvi je poručeno da na izborima 11. juna treba potvrditi pobjedu od 30. avgusta i, kako je navedeno, dati povjerenje upravo ovoj političkoj organizaciji koja je i pobijedila režim Mila Đukanovića.

Istakli su da imaju konkretne ideje, planove i investitore za mnoge projekte, ali i set jasnih ekonomskih mjera na dobrobit svih građana Crne Gore. Navode da je potrebno donijeti svuda istinu i pravdu kao što je to učinjeno apsolutnom pobjedom u Budvi i tako ne dozvoliti realizaciju namjera ambasada i formiranje koalicije Demokratske partije socijalista i Pokreta Evropa sad.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da koalicija ZBCG čvrsto stoji uz gradonačelnika Budve Mila Božovića.

Politički napad na prvog čovjeka ovog grada nije bio slučajno. Takva veličanstvena i ubjedljiva pobjeda naše političke organizacije kojoj su se svi divili ne bi mogla da se ostvari da nije bilo takve snažne ličnosti koja je predvodila listu”, rekao je Mandić.

Naglašava da je nakon 2020. godine trebalo demontirati sistem Đukanovića u sudstvu, tužilaštvu, državnoj upravi, međutim kadrovi DPS-a su ostali svuda, te da je zmiji otrovni zub mogao da izvadi samo onaj ko se borio protiv njega, a to je ZBCG.

Kaže da koliko god se neki trudili da objasne kako je nešto revitalizovano u Crnoj Gori uz pojavu nekih novih ljudi, u stvari su stare prakse i pojave koje su uništavale zemlju gotovo 30 godina.

“Naša koalicija ima sjajne ideje, ali nismo dobili priliku da ih realizujemo ranije. Imali smo razgovore sa velikim kineskim kompanijama o važnim infrastrukturnim projektima. Tu prvenstveno mislimo na završetak auto-puta prema Srbiji, koji bi unaprijedio turizam na primorju, izgradnju dvije hidroelektrane, rekonstrukciju željezničke pruge i komplekse za solarnu energiju. Što se tiče energije, za nas sunce predstavlja isto što i nafta za Saudijsku Arabiju. Tako možemo da otvorimo sjajnu perspektivu Crnoj Gori i da ne bude nijednog nezaposlenog čovjeka” ističe Mandić.

Kazao je da je velika opasnost što se u unutrašnji politički život miješaju strane ambasade.

“Te strane ambasade imaju plan da sastave koaliciju Evrope sad zajedno sa podmlađenim DPS-om. To je njihova namjera. I zato treba snažno podržati našu koaliciju, kako se ne bi realizovao taj opasni projekat, odnosno na mala vrata da se vrate stare poražene snage i nastave tamo gdje su stale” rekao je Mandić.

On je podvukao da za novac investitora neće gledati da li dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke ili Kine i da će svaki biti koristan građanima Crne Gore, iz koje god države da dolazi, za dobro svih u Crnoj Gori.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević ističe da jedino koalicija ZBCG ima pravo da govori o 30. avgustu jer nikoga nisu izdali i zato imaju tribine širom Crne Gore.

Upitao je Specijalno državno tužilaštvo kako je moguće da Olivera Injac dobije dva obavezujuća uputstva da bi bila izuzeta od krivičnog gonjenja, iako je bio formiran predmet protiv nje, a Milo Božović nema pravo da ostvari uvid u spise predmeta.

“Postoji jedna metropola turizma koja se zove Budva gdje je njen predsjednik pritvoren, ne zna se zbog čega, ali Opština funkcioniše besprekorno jer on svakoga četvrtka potpisuje plate, odluke, rješenja, omogućava da grad funkcioniše“, rekao je Knežević.

Navodi da imaju obavezu da pošalju poruku međunarodnim predstavnicima koji dolaze u CG da građani ove zemlje odlučuju ko će biti u Vladi Crne Gore i da će ZBCG biti u njoj.

Pozvao je PES da ne ide sa DPS-om jer trebaju da budu uz građane koji su im ukazali povjerenje. Naglašava da ZBCG ima ozbiljan protivinflatorni ekonomski program i da će svi radnici na svoju osnovnu platu dobiti zimnicu, topli obrok i regres.

“Donijećemo zakon o povećanju penzija za 20 odsto i njihovo novo usklađivanje koje neće biti usklađivanje sa rastom bruto zarade, nego neto zarade kako bi penzioneri koji su najveće žrtve programa „Evropa sad“ mogli da osjete ekonomsku satisfakciju u ovoj inflaciji. Formiraćemo Ministartvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u kojem će se nalaziti istražne jedinice, tužilaštva, sudovi, bezbjedonosne strukture i koji će krenuti u ofanzivnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije“, kazao je Knežević.

Kazao je da će pooštriti krivično djelo korupcije i da oni koji su davali korupciju, kao i oni koji su se obogatili od korupcije, dobiju najveće kazne zatvora, što će biti jedan od glavnih ciljeva u borbi protiv Đukanovićevih tekovina kroz izmjene Ustava.

Glas naroda

Knežević: Pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je za Srpsku RTV da su mu prijetili isključenjem iz crkve, jer se ,,drznuo da se suptorstavi švercerskom, kriminalnom lobiju, koji je imao uticaj na Crkvu”.

Naglasio je da su pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija, te da bi mnogi oreoli bili okrnjeni ako ga budu vukli za jezik.

On je podsjetio da sada izlaze novi transkripti razgovora na Portalu ,,Libertas” sa novim junacima među kojima su ,,Stiv”, ,,Vampir”, s koji su, tvrdi, aktivno učestvovali u sprečavanju ulaska Demokratskog fronta u vlast.

“Stiv, ili Stevan Simjanović je doveden nekoliko sati prije onog čuvenog sastanka u manastiru Ostrog da razgovara sa mitropolitom Amfilohijem, kojem je predstavljen kao sekretar u američkom predstavništvu u misiji u Ženevi. On je Mitropolitu saopštio da mi ne treba da budemo dio Vlade i da on mora da uradi sve da do toga ne dođe. Postavlja se pitanje ko je jednog probisvijeta mogao da dovede do Mitropolita i kako je Stiv uspio da izvrši uticaj na njega, koji je posle toga tražio na sastanku u Ostrogu da mi ne uđemo u Vladu. Onda su mene optužili da sam bio ,,nepristojan”, jer sam se, zamislite, suprotstavio ,,namjeri Stiva Simjanovića, koji treba ili švercuje cigarete sa Mrkićem i sa “Vampirom”, da spriječi da DF uđe u Vladu”, rekao je Knežević.

On u emisiji “Sa Srpskom u centar” dodaje da su mu prijetili mi isključenjem iz Crkve.

Napadao me značajan broj sveštenika i njihovih familija jer sam se, zamislite, drznuo da se suptorstavim švercerskom, kriminalnom lobiju koji je, na žalost, imao uticaj na Crkvu. Hoće li mi se sad, posle četiri godine neko izviniti i reći ,,bio si u pravu”? Naravno da neće niko. Ipak, milo mi je što je izašla ova skaj prepiska da vidi čitava Crna Gora da su švercerski lobiji sastavljali Vladu. Ono što mi nije milo je što je izostala reakcija tužilaštva u ovom slučaju, jer je SDT godinu dana držalo predmet u fioci iako je jedanaestoro uhapšeno iz ovog predmeta, a Mrkić napustio Crnu Goru. Kako je napustio? Mislite li da mu nije dojavio neko iz tužilaštva ili policije. Zašto su neki ljudi na slobodi? Da li je raspisana crna interpolova potjernica za Simjanovićem? Ne nego je čak imao i policijsku pratnju, vozio ga je policijskim autom službenik a imao je i lažni diplomatski pasoš. I takav čovjek je sastavljao Vladu sa ovim švercerima cigareta. Prošvercujete sto miliona ili milijardu cigareta, napravite crkvu za 20.000 evra, dobijete sve moguće ordene i vi ste ,,apostol Crkve” dok sam ja izdajnik???”, upitao je Knežević.

Podsjetio je da su ga nazivali izdajnikom iako je uhapšen zajedno sa 17 poslanika DF-a kad je donesen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

I to bez skidanja imuniteta. Posle toga su mi uhapsili i majku…Tada je značajan broj sveštenika i njihovih familija, preko društvenih mreža, vodio besprizornu kampanju protiv mene. Govorili su da sam ja tražio Mitropolitu da bude smijenjen, da sam ,,urlao” na njega i sve to. A ja sam mu samo rekao da nije pošteno da Srbi iz DF-a ne mogu da uđu u Vladu, jer su oni iznijeli onu pobjedu. Ja Mitropolitu ne zamjeram ništa, jer je taj čestiti čovjek izmanipulisan čak i od dijela sveštenika jer nije mogao svako da dođe kod Mitropolita crnogorsko-primorskog. Jedan broj sveštenika koji je bio zainteresovan da eliminiše DF jer je, vjerovatno, imao dobre odnose sa junacima ove skaj aplikacije i Simjanovića doveo u Ostrog kod Mitropolita nekoliko sati prije našeg razgovora u Ostrogu”, kazao je Knežević.

On tvrdi da su mu prijetili da je sve u Ostrogu snimljeno i poziva ih da sve što imaju objave “jer će se tada urušiti mitovi o mnogim ljudima”.

Zamislite kakva je sramota ozvučiti manastir Ostrog što najbolje govori o ljudima koji su u u tome učestvovali. Kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu imao sam pristup podacima kako su ozvučavali manastire, ko je učestvovao u tome, ko je bio na vezi sa agentima Agencije za nacionalnu bezbjednost. Mnogi će oreoli biti okrnjeni ako me budu vukli za jezik. To što su tada uradili dovelo nas je do situacije u kojoj se sad nalazimo. Znali su da im DF ne bi dozvolio da švercuju ni drogu ni cigarete. A Zdravko Krivokapić kaže sad nedavno da ga je da li v.d Centra bezbjednosti Podgorice Pavićević, ili ne znam ko, poveo u neku gluvu sobu i kazao mu da su ,,cigarete posao države”. Je li ga Zdravko prijavio? Vidite po prepiskama da je ovaj bivši v.d direktor policije Damjanović bio taksista Stivu. Ima li neko potrebe da reaguje oko toga? Nigdje u skaj prepiskama nema da se sa mnom neko dogovarao oko šverca ili ubistva. Znam da se Mrkić sretao sa Zdravkom Krivokapićem. Daka Davidović je tvrdio da Krivokapića ne poznaje osim samo iz studentske menze da bi kasnije saznali da su oni kumovi. Ovdje je nadležno tužilaštvo jer su tada Vladu sastavili ti ljudi. Stidi li se iko jer je pokušao da iznevjeri izbornu volju građana?”Dan pred predaju liste nam je jedno crkveno lice zaprijetilo da će povući Zdravka Krivokapića sa liste ako Pavle Popović (koji je trebao da dođe na moje mjesto) i još jedan čovjek blizak Krivokapiću, ne budu drugi i treći na listi. Marko Milačić i ja smo tada otišli na hram kod Mitropolita Amfilohija i objasnili mu šta rade određena crkvena lica koja dovode u pitanje široku koaliciju o čemu je Mitropolit Amfilohije nije ništa znao, bio je iznenađen. Uz pomoć Mitropolita zaustavili smo namjeru da na listi na mjesto dva i tri stave svoje ljude. Treba da bude sramota sve koji su učestvovali u igri manipulisanja čestitim Mitropolitom Amfilohijem, a meni je savjest čista “- kazao je Knežević., kazao je Knežević za Srpsku RTV.

(Srpska RTV)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Medojević: Krivokapićeva ćerka pisala ambasadorki SAD u NATO zbog straha da će da joj hapse tatu!

Published

on

Krivokapić i Vampir su u ozbiljnom strahu da su sledeći na spisku za hapšenje u vezi kreiranja kriminalne grupe za šverc cigareta nakon formiranja 42. Vlade 2020 godine, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Objavljeni transkripti, hapšenje policijskog funkcionera Vasovića i najava novih hapšenja u vezi šverca cigareta , doveli su Krivokapića i njegovog šefa Vampira u ozbiljnu paniku. Naime, ćerka Zdravka Krivokapića poslala je ovih dana, pismo g-đi Julianne Smith US ambasadorki u NATO i direktoru SHAPE kancelarije u Briselu kako ima saznanja i „opravdanu bojazan“ da proruska Vlada u Beogradu preko svojih partnera u CG se sprema uhapsiti njenog oca koji je kao bivši Premijer bio pouzdani partner NATO alijanse“, saopštio je Medojević.

Dodaje da objavljivanje transkripta između članova duvanskih švercerskih kartela jasno dokazuje da je 42. Vlada formirana da se sačuva Đukanović i njegov bolesni mafijaški sistem i da se nastave svi kriminalni “poslovi” .

„Iz tog “političkog mućka” vlasnika Vijesti, djelova Crkve i duvanskih kartela nastao je politički monstrum i Vlada lažnih apostola, a iz nje politicki mutant DPS- PES. Činjenica je da nakon skoro 4 godine od pada DPS, ni Đukanović niti bilo koji drugi vidjeniji funkcioner DPS nijesu uhapšeni, a kamoli osuđeni. Dil se poštuje. Država propada. Politički sistem i institucije se raspadaju. Državom upravlja Viber Vlada. Stvarni otac ove “manjkave” Vlade (kako ju je u razgovorima sa liderima DF nazivao Mitropolit Amfilohije), kodnog imena Vampir ili Genije je razaslao svoje emisare po Beogradu i Banjaluci da pregovaraju da mu se pruži eventualno utočište i time izbjegne susret sa zakonom i pravdom. Još jednom, hvala vlasnicima Vijesti, fra Gojku i Vampiru na ovoj Vladi Krivokapića koja nije ni mogla biti ni bolja ni drugačija od onih koji su je formirali“, zaključio je Medojević.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Knežević o mogućnosti da Đukanović postane funkcioner Alijanse: Obična laž, NATO ne zapošljava narkotrafikante!

Published

on

Na informaciju turskog portala “ Firtina Haber“ da devet članica NATO-a, među kojima je i Turska, rade na kandidaturi Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO-a reagovao je biznismen, nekadašnji bliski saradnik i kum bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Ratko Knežević.

On je vijesti turskog portala okarakterisao ka običnu laž.

Kako kaže, NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce.

– Ovo je jedna obična LAŽ. Prvo NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce, a drugo čovjek ne zna ni jedan jedini strani jezik. Kakva ološ! – napisao je Knežević na Iksu.

Nastavi Citanje

U Trendu