Connect with us

Glas naroda

Tužba

Published

on

PIŠE: Čedomir Antić

„Da, onaj autistični stvor će se naročito obradovati tome (krsnoj slavi, prim. Č. A.), čim prestane da urla nekontrolisano svakih 5 min.“

Anonimus „Samael“ komentator i montenofašista, koji ne smije da se potpiše, o mom sinu – maloljetnom Vidu Antiću koji boluje od autizma. No, srećom, anonimus „Srđan Lončar“ za mog sina kaže: „Ti si momak  O.K. ! Ali…“

Trebalo je da prođe tri meseca od pobede opozicije 30. avgusta 2020., pa da dođe do smene direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Toliko je, otprilike, trebalo 2000./2001. da u Srbiji bude smenjen načelnik RDB-a. Istina, u tom drugom slučaju, valjalo je da u međuvremenu, dva meseca posle pobede DOS-a na saveznim izborima, ista koalicija odnese pobedu i na izborima za republičku vlast. U Crnoj Gori je sve išlo polako. SAD i saveznici nisu stvarali medijske panike, niti dostavljali razna dokumenta nevladinim organizacijama koje finansiraju. ANB nije u javnosti predstavljan kao Štadzi ni kao Gestapo. Naprotiv. Onda je Prof. dr Zdravko Krivokapić, taj samozvani politički Hrist, imenovao kotorskog advokata i političara gospodina Dejana Vukšića za direktora. Najavio je, premijer koji je sopstvenu vladu oročio na 200 dana, da će već u februaru 2021. g. Vukšiću mandat i prestati, te da će u međuvremenu biti raspisan konkurs za novog direktora. Krivokapić je na jedan sasvim opušten način posmatrao vreme. Nije mu smetalo političko i partijsko delovanje Vukšića, možda je važno bilo da je čovek njegov istomišljenik i da je prošao najvažnije provere onih kojima je premijer verovao – a to pritom nisu članice Koalicije za budućnost Crne Gore, ni birači. Bilo kako bilo, g. Vukšić je (ponovo) imenovan za direktora ANB u septembru 2021., kada je prošlo već mnogo više od 200 dana od izbora Krivokapićeve vlade.  Na tom mestu Vukšić je ostao do maja 2022., kada ga je ekspresno, mnogo brže nego Krivokapić njegovog prethodnika, smenio novi premijer dr Dritan Abazović.

Od 2018. do 2021. trajao je zanimljiv skandal u vezi sa nezvaničnom zabranom ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, Prof. dr Dejanu Miroviću, dr Aleksandru Rakoviću i meni. Spisak „zabranjenih“ bio je konačno znatno opširniji, ali ova zabrana, uvedena tajno, izazvala je prilično zanimanje javnosti u obe države. Srbija sve do slučaja pevačice gospođe Jadranke Brjaktarović nije zabranjivala ulazak na svoju teritoriju osobama koje nemaju dokazane veze sa organizovanim kriminalom.  Crna Gora je zabranila ulazak svom najvećem živom pesniku, dobitniku najviše državne nagrade i profesoru univerziteta koji je na njenom zemljištu rođen i tu mu žive majka i brat.

Stvar se razvijala na način nepovoljan po Đukanovićev režim, on sâm je priznao da je ta zabrana bila politička greška, ali ista nije ukinuta sve do njegovog pada. Mesecima kasnije zabrana je nestala tiho, kako je i uvedena, u duhu kontinuiteta vlasti. No, krajem 2020. godine, baš negde oko imenovanja g. Vukšića, g. Zdravko Krivokapić je javno rekao da će biti objavljeno ko je odgovoran za spomenutu zabranu, tvrdio je da je reč o “grešci” ranijih vlasti. Na osnovu te Krivokapićeve izjave advokat gospodin Ivan Ninić je, po ovlašćenju Prof. dr Dejana Mirovića, a u skladu sa zakonskom procedurom i propisima, zatražio da novi šef ANB-a, navodno demokratski, evropski i prosrpski orijentisani g. Dejan Vukšić, obelodani tajni dokument ANB iz 2015., na osnovu koga je tri godine kasnije i došlo do ove zabrane. G. Ninić se obraćao pismeno, nekoliko puta,  ali je reformski i demokratski direktor ANB odbio da postupi po zahtevu. Pokrenut je spor pred Upravnim sudom u Podgorici. Presuđeno je da taj dokument treba obelodaniti. Ista je bila i preporuka Zaštitnika građana Crne Gore. Direktor ANB g. Vukšić je sve to igrnorisao. Nejasni su razlozi zbog kojih je, oko ovog sasvim banalnog slučaja, štitio svoje prethodnike iz režima g. Mila Đukanovića. Advokat  g. Ninić je potom, u ime g. Mirovića,  podneo krivičnu prijavu protiv  g. Vukšica. Razume se, starorežimski Specijalni državni tužilac g. Milivoje Katnić, odbacio je ovu tužbu, zaštitivši tako g. Vukšica.

Konačno je direkor ANB g. Vukšić podneo krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje protiv g. Dejana Mirovića. Dakle, presuda jednog crnogorskog suda, mišljenje ombudsmana i reč premijera nisu bili dovoljni. Jedan sasvim legitiman zahtev – povezan sa poštovanjem ljudskih prava i ličnim pravom – jedan advokat, opozicionar, navodno pripadnik naroda koji je bio decenijama obespravljen, video je samo i isključivo kao napad na svoju poveliku ličnost. Ta krivična prijava je odbačena kao besmislena, a u medjuvremenu je Vukšić izgubio funkciju i, bez mnogo sumnje proslavio trijumf “Evrope (koja ako neće) sad” (onda ne znam kada će). Nije mi poznato da li je gospodin Vukšić nastavio sa nekom od svojih borbi iz proteklih decenija. Pročitao sam, međutim, da je krajem aprila 2023. za lažno prijavljivanje tužio profesora Mirovića i pred srpskim sudom. Bravo!

U toj teškoj borbi između Srba, na jednoj i frankovaca – u  koje je bivši režim Crne Gore pretvorio deo stanovništva – te brojnih osoba binarnog identiteta (Srbogoraca koji su i omogućili obespravljivanje čitavog našeg naroda), na drugoj strani, pobedu neće odneti veliki političari, ni ustanove. O njoj će odlučivati narod. Ovih dana je na zgradi opštine Pljevlja zavijorila srpska narodna zastava. To je možda nezakonito, koliko i Vukšićevo držanje prema “zabranjenim”, ali je put ka slobodi.

Glas naroda

Knežević: Pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je za Srpsku RTV da su mu prijetili isključenjem iz crkve, jer se ,,drznuo da se suptorstavi švercerskom, kriminalnom lobiju, koji je imao uticaj na Crkvu”.

Naglasio je da su pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija, te da bi mnogi oreoli bili okrnjeni ako ga budu vukli za jezik.

On je podsjetio da sada izlaze novi transkripti razgovora na Portalu ,,Libertas” sa novim junacima među kojima su ,,Stiv”, ,,Vampir”, s koji su, tvrdi, aktivno učestvovali u sprečavanju ulaska Demokratskog fronta u vlast.

“Stiv, ili Stevan Simjanović je doveden nekoliko sati prije onog čuvenog sastanka u manastiru Ostrog da razgovara sa mitropolitom Amfilohijem, kojem je predstavljen kao sekretar u američkom predstavništvu u misiji u Ženevi. On je Mitropolitu saopštio da mi ne treba da budemo dio Vlade i da on mora da uradi sve da do toga ne dođe. Postavlja se pitanje ko je jednog probisvijeta mogao da dovede do Mitropolita i kako je Stiv uspio da izvrši uticaj na njega, koji je posle toga tražio na sastanku u Ostrogu da mi ne uđemo u Vladu. Onda su mene optužili da sam bio ,,nepristojan”, jer sam se, zamislite, suprotstavio ,,namjeri Stiva Simjanovića, koji treba ili švercuje cigarete sa Mrkićem i sa “Vampirom”, da spriječi da DF uđe u Vladu”, rekao je Knežević.

On u emisiji “Sa Srpskom u centar” dodaje da su mu prijetili mi isključenjem iz Crkve.

Napadao me značajan broj sveštenika i njihovih familija jer sam se, zamislite, drznuo da se suptorstavim švercerskom, kriminalnom lobiju koji je, na žalost, imao uticaj na Crkvu. Hoće li mi se sad, posle četiri godine neko izviniti i reći ,,bio si u pravu”? Naravno da neće niko. Ipak, milo mi je što je izašla ova skaj prepiska da vidi čitava Crna Gora da su švercerski lobiji sastavljali Vladu. Ono što mi nije milo je što je izostala reakcija tužilaštva u ovom slučaju, jer je SDT godinu dana držalo predmet u fioci iako je jedanaestoro uhapšeno iz ovog predmeta, a Mrkić napustio Crnu Goru. Kako je napustio? Mislite li da mu nije dojavio neko iz tužilaštva ili policije. Zašto su neki ljudi na slobodi? Da li je raspisana crna interpolova potjernica za Simjanovićem? Ne nego je čak imao i policijsku pratnju, vozio ga je policijskim autom službenik a imao je i lažni diplomatski pasoš. I takav čovjek je sastavljao Vladu sa ovim švercerima cigareta. Prošvercujete sto miliona ili milijardu cigareta, napravite crkvu za 20.000 evra, dobijete sve moguće ordene i vi ste ,,apostol Crkve” dok sam ja izdajnik???”, upitao je Knežević.

Podsjetio je da su ga nazivali izdajnikom iako je uhapšen zajedno sa 17 poslanika DF-a kad je donesen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

I to bez skidanja imuniteta. Posle toga su mi uhapsili i majku…Tada je značajan broj sveštenika i njihovih familija, preko društvenih mreža, vodio besprizornu kampanju protiv mene. Govorili su da sam ja tražio Mitropolitu da bude smijenjen, da sam ,,urlao” na njega i sve to. A ja sam mu samo rekao da nije pošteno da Srbi iz DF-a ne mogu da uđu u Vladu, jer su oni iznijeli onu pobjedu. Ja Mitropolitu ne zamjeram ništa, jer je taj čestiti čovjek izmanipulisan čak i od dijela sveštenika jer nije mogao svako da dođe kod Mitropolita crnogorsko-primorskog. Jedan broj sveštenika koji je bio zainteresovan da eliminiše DF jer je, vjerovatno, imao dobre odnose sa junacima ove skaj aplikacije i Simjanovića doveo u Ostrog kod Mitropolita nekoliko sati prije našeg razgovora u Ostrogu”, kazao je Knežević.

On tvrdi da su mu prijetili da je sve u Ostrogu snimljeno i poziva ih da sve što imaju objave “jer će se tada urušiti mitovi o mnogim ljudima”.

Zamislite kakva je sramota ozvučiti manastir Ostrog što najbolje govori o ljudima koji su u u tome učestvovali. Kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu imao sam pristup podacima kako su ozvučavali manastire, ko je učestvovao u tome, ko je bio na vezi sa agentima Agencije za nacionalnu bezbjednost. Mnogi će oreoli biti okrnjeni ako me budu vukli za jezik. To što su tada uradili dovelo nas je do situacije u kojoj se sad nalazimo. Znali su da im DF ne bi dozvolio da švercuju ni drogu ni cigarete. A Zdravko Krivokapić kaže sad nedavno da ga je da li v.d Centra bezbjednosti Podgorice Pavićević, ili ne znam ko, poveo u neku gluvu sobu i kazao mu da su ,,cigarete posao države”. Je li ga Zdravko prijavio? Vidite po prepiskama da je ovaj bivši v.d direktor policije Damjanović bio taksista Stivu. Ima li neko potrebe da reaguje oko toga? Nigdje u skaj prepiskama nema da se sa mnom neko dogovarao oko šverca ili ubistva. Znam da se Mrkić sretao sa Zdravkom Krivokapićem. Daka Davidović je tvrdio da Krivokapića ne poznaje osim samo iz studentske menze da bi kasnije saznali da su oni kumovi. Ovdje je nadležno tužilaštvo jer su tada Vladu sastavili ti ljudi. Stidi li se iko jer je pokušao da iznevjeri izbornu volju građana?”Dan pred predaju liste nam je jedno crkveno lice zaprijetilo da će povući Zdravka Krivokapića sa liste ako Pavle Popović (koji je trebao da dođe na moje mjesto) i još jedan čovjek blizak Krivokapiću, ne budu drugi i treći na listi. Marko Milačić i ja smo tada otišli na hram kod Mitropolita Amfilohija i objasnili mu šta rade određena crkvena lica koja dovode u pitanje široku koaliciju o čemu je Mitropolit Amfilohije nije ništa znao, bio je iznenađen. Uz pomoć Mitropolita zaustavili smo namjeru da na listi na mjesto dva i tri stave svoje ljude. Treba da bude sramota sve koji su učestvovali u igri manipulisanja čestitim Mitropolitom Amfilohijem, a meni je savjest čista “- kazao je Knežević., kazao je Knežević za Srpsku RTV.

(Srpska RTV)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Medojević: Krivokapićeva ćerka pisala ambasadorki SAD u NATO zbog straha da će da joj hapse tatu!

Published

on

Krivokapić i Vampir su u ozbiljnom strahu da su sledeći na spisku za hapšenje u vezi kreiranja kriminalne grupe za šverc cigareta nakon formiranja 42. Vlade 2020 godine, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Objavljeni transkripti, hapšenje policijskog funkcionera Vasovića i najava novih hapšenja u vezi šverca cigareta , doveli su Krivokapića i njegovog šefa Vampira u ozbiljnu paniku. Naime, ćerka Zdravka Krivokapića poslala je ovih dana, pismo g-đi Julianne Smith US ambasadorki u NATO i direktoru SHAPE kancelarije u Briselu kako ima saznanja i „opravdanu bojazan“ da proruska Vlada u Beogradu preko svojih partnera u CG se sprema uhapsiti njenog oca koji je kao bivši Premijer bio pouzdani partner NATO alijanse“, saopštio je Medojević.

Dodaje da objavljivanje transkripta između članova duvanskih švercerskih kartela jasno dokazuje da je 42. Vlada formirana da se sačuva Đukanović i njegov bolesni mafijaški sistem i da se nastave svi kriminalni “poslovi” .

„Iz tog “političkog mućka” vlasnika Vijesti, djelova Crkve i duvanskih kartela nastao je politički monstrum i Vlada lažnih apostola, a iz nje politicki mutant DPS- PES. Činjenica je da nakon skoro 4 godine od pada DPS, ni Đukanović niti bilo koji drugi vidjeniji funkcioner DPS nijesu uhapšeni, a kamoli osuđeni. Dil se poštuje. Država propada. Politički sistem i institucije se raspadaju. Državom upravlja Viber Vlada. Stvarni otac ove “manjkave” Vlade (kako ju je u razgovorima sa liderima DF nazivao Mitropolit Amfilohije), kodnog imena Vampir ili Genije je razaslao svoje emisare po Beogradu i Banjaluci da pregovaraju da mu se pruži eventualno utočište i time izbjegne susret sa zakonom i pravdom. Još jednom, hvala vlasnicima Vijesti, fra Gojku i Vampiru na ovoj Vladi Krivokapića koja nije ni mogla biti ni bolja ni drugačija od onih koji su je formirali“, zaključio je Medojević.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Knežević o mogućnosti da Đukanović postane funkcioner Alijanse: Obična laž, NATO ne zapošljava narkotrafikante!

Published

on

Na informaciju turskog portala “ Firtina Haber“ da devet članica NATO-a, među kojima je i Turska, rade na kandidaturi Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO-a reagovao je biznismen, nekadašnji bliski saradnik i kum bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Ratko Knežević.

On je vijesti turskog portala okarakterisao ka običnu laž.

Kako kaže, NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce.

– Ovo je jedna obična LAŽ. Prvo NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce, a drugo čovjek ne zna ni jedan jedini strani jezik. Kakva ološ! – napisao je Knežević na Iksu.

Nastavi Citanje

U Trendu