Connect with us

Glas naroda

Jovanović: Božović je 2. maja inicirao postupak isplate zarada zaposlenima u lokalnoj upravi i preduzećima i ustanovama Opštine Budva

Published

on

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović saopštio je da je predsjednik Opštine Budva Milo Božović, 2. maja uputio zahtjev Višem sudu u Podgorici da mu se omogući potpisivanje službenih dokumenata koji su neophodni za isplatu zarada zaposlenima u lokalnoj upravi kao i preduzećima i ustanovama čiji je opština osnivač.

Posredstvom advokata upućen je zahtjev da se predsjedniku opštine omogući neposredno potpisivanje službenih dokumenata vezanih za obračun zarada zaposlenih lica u lokalnoj upravi kao i svim primaocima zarade i drugih primanja po osnovu rada u subjektima kojima Opština Budva vrši mjesečni prenos sredstava radi isplate zarada. Zahtjev je podnijet uoči prvog radnog dana u mjesecu imajući u vidu zakonsku obavezu utvrđivanja i isplata zarada do 15.og u mjesecu, čime su u potpunosti ispoštovani pravni propisi koji regulišu radne odnose i izvršenje Odluke o budžetu Opštine Budva za 2023. godinu“, navodi se u saopštenju predjednika SO Budva Nikole Jovanovića.

On je dodao da su, postupajući po zahtjevu predsjednika opštine, starješine organa u lokanoj upravi, pripremili obračun zarada i druga službena dokumenta koja su neophodna za isplatu zarada.

“Kompletna dokumentacija za isplatu zarada i drugih neophodnih finansijsih naloga koji su nužni za funkcionisanje lokalne uprave su dostavljeni Višem sudu u Podgorici na dalje odlučivanje i postupanje dana 05. maja 2023. godine. Na ovaj način predsjednik opštine je u potpunosti ispoštovao sve zakonom utvrđene obaveze iz svoje nadležnosti kao izvršioca budžeta i jedinog odgovornog lica koje predstavlja i zastupa opštinu. Pored dokumentacije koja se odnosi na zarade, dostavljena je i druga službena dokumentacija čije potpisivanje ne trpi odlaganje”, navodi se u saopštenju.

Jovanovićć je dodao da “imajući u vidu da u konkretnom slučaju postoje razlozi hitnosti očekujemo od Višeg suda da postupi u što kraćem mogućem roku i pozitivno riješi zakoniti zahtjev predsjednika opštine”.

“Svi zahtjevi i službena dokumenta su preko pisarnice Višeg suda dostavljeni sudiji za istragu Suzani Mugoši koja je postupajući sudija u konkretnoj stvari oko odlučivanja da li će predsjedniku opštine biti omogućeno Ustavom i zakonom zagarantovano pravo da potpisuje službenu dokumentaciju i time bude omogućeno da zaposleni prime svoje zarade.
Predsjednik Opštine Budva gospodin Milo Božović je ovim činom dokazao da mu je interes građana Budve, zaposlenih u lokalnoj upravi, preduzećima i javnim ustanovama, kao i njihovih porodica, na prvom mjestu i da čini sve što je moguće da u datim okolnostima lokalna uprava u našoj opštini funkcioniše”, kazao je Jovanović.

 

Glas naroda

Budva naš grad: Nedopustivi i sramni pritisci na birače da suprotno slobodnoj volji glasaju jednu koaliciju!

Published

on

Na lokalnim izborima u Budvi koji će se održati 26.maja nastupiće izborna lista pod nazivom „Budva naš grad“ čiji će nosilac biti aktuelni predsjednik skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović.

Svjedoci smo ovih dana velikog pritiska koji se vrši na birače da suprotno zakonima i slobodnoj volji daju svoj glas jednoj koaliciji. Mi, kao predstavnici građanske liste “Budva, naš grad – Nikola Jovanović” smatramo da je ponašanje koje ispoljavaju aktivisti te političke grupacije nedopustivo i u najmanju ruku, sramno“, navode u saopštenju.

Kako kaži, Budva naš grad podržava sve građane koji se odluče da podnesu krivičnu prijavu protiv lica koja vrše nedozvoljen pritisak u cilju mijenjanja izborne volje pojedinaca.

Takođe, pozivaju da se na predstojećim izborima izjašnjavaju slobodno i bez straha, a da su vrata njihove kuće uvijek otvorena za njih.

Žao nam je što su se nekadašnji saborci odlučili da u potpunosti primjenjuju sistem koji je kreirao bivši režim, i što na žalost, u želji da zasjednu u fotelje više nisu u stanju da povuku granicu između pristojnog ponašanja i nasilništva“, navode oni i dodaju:

Budva naš grad je autentična građanska lista, koja je kao programski i politički princip postavila borbu protiv nezasitih partijskih centrala iz Podgorice, a koje kako vidimo, mogu da promjene i zastavu i ideologiju, ali zajedničko im je uvijek loša namjera prema Budvi“.

Podjelite tekst putem:

 

Nastavi Citanje

Glas naroda

Više graničnih policajaca uhapšeno zbog primanja mita

Published

on

Granični policajci Nikola Janičić, Zoran Radonjić, Igor Živković, Enver Drešaj, Momo Popivoda, Ivan Boljević, Vaso Radunović i Dragoman Milošević uhapšeni su danas.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, slobode su lišeni na radnom mjestu na Graničnom prelazu Božaj.

Prema istim informacijama granični policajci sumnjiče se za primanje mita.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici je saopšteno da je ta institucija izdala nalog da se uhapsi osam graničnih policajaca.

“U predmetu koji je u radu u ovom tužilaštvu zbog krivičnog djela – primanje mita, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izdalo je nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova – Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da se liši slobode osam policijskih službenika Sektora granične policije (J.N., R.Z., Ž.I., E.D., P.M., B.I., R.V. i M.D.)”, navodi se u saopštenju ODT u Podgorici.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Đukanović: Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta

Published

on

U Crnoj Gori je na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta, kazao je nekadašnji predsjednik države, Vlade i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On je istakao da “onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta”.

“I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, dodao je Đukanović.

Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti. Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina. E, ko to ne zna taj ne razumije kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete”, naveo je on u intervjuu za Antenu M.

Nastavi Citanje

U Trendu