Connect with us

Glas naroda

Rasulo u DPS i u Bijelom Polju: Pažin zaprijetio aktivistkinji koja nije glasala za Milovu stranku

Published

on

Ugledna bjelopoljska profesorica Zehra Balić tvrdi da joj je koordinator DPS-a za Bijelo Polje Zoran Pažin uputio niz uvreda i prijetnji, nakon što je na sjednici opštinskog dobra iznijela niz kritika na rad te partije i javno saopštila da zbog toga nije ni glasala za stranku Mila Đukanovića na proteklim lokalnim izborima.

Više članova opštinskog odbora “Vijestima” je potvrdilo navode Zehre Balić, ispričavši da je Pažin na sjednici u petak veče zatražio javnu ostavku članice Opštinskog odbora.

Prema izjavama sagovornika “Vijesti” iz te parije koji je prisustvovao sjednici, kap je prelila čašu kada je Balić, na Pažinovu opasku da ovoga puta 900 sigurnih glasača nije glasalo za DPS, ustala i otvoreno kazala da je ona jedna od njih.

”Ako ste isfrustrirani i lično nezadovoljni, poštenije da podnesete ostavku u Opštinskom odboru nego da ste tu… U nekim demokratskim zemljama ako član opštinskog odbora ne glasa, sljeduje mu velika kazna da plati…”, navodno je kazao bivši ministar pravde, tvrdi izvor koji je prisustvovao sjednici.

Na pitanja “Vijesti” o tom događaju juče nijesu odgovorili portparol DPS-a Miloš Nikolić i Pažin, a predsjednik OO DPS-a Bijelo Polje Abaz Dizdarević saopštio je da je “jedina istina” da je sjednica održana.

Zehra Balić tvrdi za “Vijesti” da je tačno da je doživjela uvrede, poniženje i prijetnje, te da se prijetnje sadrže u tome što joj je Pažin rekao da bi za to, kao članica opštinskog odbora, u nekoj demokratskoj zemlji dobila visoku kaznu.

Među stotinak članova Opštinskog odbora u kongresnoj sali hotela Franca, Balić je bila samo jedna od diskutanata koji su se kritički osvrnuli na rad te partije i na loš rezultat, najgori od kada ta partija postoji u Bijelom Polju, uprkos pobjedi na izborima 23. oktobra.

Nakon niza diskusija, ona je, između ostalog, navodno kazala da su ljudi na listama birani “odozgo”, a ne na lokalnom nivou gdje se svi poznaju. Progovorila je i o slučajevima “preletača” i “povratnika”, ističući da je najveći glasnogovornik na proteklim izborima 2016. godine prešao u Demokrate, “što postoji i u izvještaju partije između dva kongresa na strani 37”.

Balić je, tvrdi izvor “Vijesti”, progovorila i o privatizaciji partije i nepotizmu.

– Na listi je bio veliki broj ‘odiva’ koje nijesu iz Bijelog Polja, sa diplomama iz Novog Pazara i Tutina, ali su se tu našle jer pripadaju određenim bjelopoljskim ‘VIP’ porodicama i zajednicama, koje imaju više pozicija nego članova porodice i glasača. Privatizacija i nepotizam su ogoljeli srž ove partije – kazala je navodno na sjednici, poručivši da je običan čovjek koji je srcem baštinio građansku ideju i koji je kao slobodan čovjek digao glas i dobio “šamar”.

Balić je “Vijestima” potvrdila da je upravo te riječi iznijela na sjednici i da se nakon svega osjeća veoma poniženo, tim prije što je među 15 diskutanata bila jedina žena.
Ona godinama planinari i ističe da “više od 20 godina širom svijeta sa ponosom nosi zastavu ove zemlje i uzdiže je do visine Himalaja, japanskog Fudžija, Anda, Elbrusa, Južne Amerike, vrhova cijele Evrope…”.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu