Connect with us

Glas naroda

Da li Đukanović traži spas u haosu? Narod treba da pokaže da ne pristaje na vladavinu ispod žita!

Published

on

Milo Đukanović i njegova interesno povezana grupa nema namjeru da preda vlast nakon teškog poraza na vanrednim lokalnim izborima a za to je, očigledno, dobila i podršku jednog broja uticajnih krugova onoga što se i danas naziva međunarodnom zajednicom. Podnošenje žalbi Ustavnom sudu koji već mjesec i po nije u brojnom stanju da može donositi presude bila je očekivana reakcija propalog bivšeg režima koja za cilj ima potpunu blokadu sistema i odlaganje primorpredaje vlasti u svim gradovima u kojima je DPS sa satelitima izgubio vlast – Podgorici, Pljevljima, Danilovgradu, Žabljaku…

Predaja vlasti u Podgorici predstavljala bi, naravno, i definitivni sunovrat Đukanovićeve stranke za kojom na Zapadu suze rone samo Lolek, Bolek i slični, koji su dobili apanaže da brane privatnu državu. Ta fela sada će braniti i pravo DPS-a da opstruira, blokira institucije i uvodi državu u haos ne bi li svom spoznoru  izboksovali međunarodnu medijaciju, u kojoj bi, naravno, bili baš oni.

Pogađate: nakon što nije prošla ideja koncentracione Vlade pod kontrolom Brisela, pokušava se čitava država uvesti u status koji podrazumijeva da njom ne upravljaju oni koji su dobili mandat od građana već oni koji bi pratili instrukcije Brisela.

Za takav razvoj situacije, koji za nokautiranog Đukanovića i njegove partnere iz bezbjednosnog podzemlja predstavlja reanimaciju, potrebno je da se u tehnički mandat uvede jedina institucija koja trenutno u državi ima nesporan legitimitet – Skupština.  Dakle, cilj je da se raspišu vanredni parlamentarni izbori nakon kojih takođe neće biti priznati rezultati koji odvode DPS u opoziciju, jer bi i u tom slučaju Đukanović ustavnim žalbama odveo sistem u blokadu. Istu namjeru ima i sa predsjedničkim izborima. Ideja Kartela je da živi i na aparatima pokušavajući da izboksuje što bolje uslove za sebe.

Da bi se izašlo iz začaranog ruga potrebna je podrška najmanje osam poslanika opozicije za izbor bar jednog sudije Ustavnog suda. Da bi imao ovakav mehanizam za ucjenjivanje, DPS je i bojkotovao izglasavanje kandidata za sudije Ustavnog suda na sjednici Skupštine 21. oktobra.

Pokušaj krađe narodne volje gledali smo minulih nedjelja i u Republici Srpskoj u kojoj je pokušano osporavanje pobjede Milorada Dodika na predsjedničkim izborima. Dan nakon što su Dodikovi izveli na ulice Banjaluke 50,000 pristalica, izvorna komisija sa sjedištem u Sarajevu završila je drugo brojanje glasova i priznala Miletu pobjedu.

Moguće je da će antiDPS snagama koje trenutno uživaju bar 60 odsto podrške građana na državnom nivou, biti potrebno da na ovaj način potvrde da imaju nedvosmislenu većinu. Mada, ovaj recept pokazao se uspješnim u Banjaluci gdje Dodikova protivkandidatkinja Jelena Trivić jeste uživala podršku Zapda ali nije bila konektovana i na “podzemne elemente”. To je bitna razlika jer su Đukanovićevi ključni partneri upravo iz ove “sive zone” i nisu u mogućnosti da razumiju povlačenje svog političkog predstavnika sa pozornice, jer to ima za njih previsoku cijenu. Zbog toga će vođa DPS-a morati da igra dok god se njegovi partneri iz bezbjednosnog podzemlja budu branili od Zakona i Pravde. Neograničeni finansijski resursi ove ekipe partnera donose široku lepezu mogućnosti za opstrukciju ali, svakom ko krene u trgovinu s njima, stoji mač javnosti nad glavom pa je i prevara naroda teško izvodljiva.

Taktika Kartela je poznata – žele nove izbore što prije i za Loleka i Boleka oni su već zakazani za januar samo što je potrebno naći i pravni model kako da se to “zakazivanje” objasni javnosti.

Ko će prvi popustiti, nije teško naslutiti, s obzirom na ponašanje pojedinih “subjekata” na lokalnim izborima. Da ih ne imenujemo, iako su se sami predstavili prosipanjem antiDPS glasova za račun Šefa mafije. I zbog ovih “elemenata” bi bilo korisno da se narod izvede na ulicu, i demonstrira jedinstvo u odbrani osnovnih postulata demokratije. Uz jedan uslov: da taj skup, ili skupovi, budu lišeni svake nacionalističke note i nasilja. Teško ali izvodljivo ako bi se protest organizovao uz potpunu izolaciju plaćenika Kartela ubačenih u redove parlamentarne većine od 30. avgusta 2020.

Drugi, mnogo efektniji i poženjiji način rasplićanja čvora je privođenje prekršioca zakona okupljenih oko Đukanovića k poznaniju prava. To bi i Šefa bivšeg režima bar djelimično relaksiralo od straha od povlačenja jer bi imao legitimnu soluciju da prizna poraz. Takav rasplet, međutim, ne zavisi od volje poliitčkih subjekata već prije isključivo SDT-a.

To bi obasjalo u pravom svjetlu i dio Nevladinih organizacija koje već dvije godine pokušavaju da sačuvaju mafiju od ruke pravde, predstavljajući svoj pervertni cilj odbranom pravne države.

Srećom, nije čitav NVO sektor pod kontrolom Lolekovih i Bolekovih, i pravih šefova našeg i transatlantskog bezbjednosnog podzemlja. Svijetao primjer je Akcija za socijalnu pravdu iz koje su poručili da DIK treba da proglasi rezultate izbora i da sve prigovore pošalje na Evropski sud u Strazburu.

Negdje je poruka ovog pravnog galimatijasa to da DPS treba da vlada i kad je opozicija. Ali prosto, ne možete vladati ispod žita i mislim da građani to ne treba da dozvole“, kazala je Ines Mrdović, iz ove nevladine organizacije.

Glas naroda

Knežević: Pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je za Srpsku RTV da su mu prijetili isključenjem iz crkve, jer se ,,drznuo da se suptorstavi švercerskom, kriminalnom lobiju, koji je imao uticaj na Crkvu”.

Naglasio je da su pojedinci izmanipuslisali čestitog mitropolita Amfilohija, te da bi mnogi oreoli bili okrnjeni ako ga budu vukli za jezik.

On je podsjetio da sada izlaze novi transkripti razgovora na Portalu ,,Libertas” sa novim junacima među kojima su ,,Stiv”, ,,Vampir”, s koji su, tvrdi, aktivno učestvovali u sprečavanju ulaska Demokratskog fronta u vlast.

“Stiv, ili Stevan Simjanović je doveden nekoliko sati prije onog čuvenog sastanka u manastiru Ostrog da razgovara sa mitropolitom Amfilohijem, kojem je predstavljen kao sekretar u američkom predstavništvu u misiji u Ženevi. On je Mitropolitu saopštio da mi ne treba da budemo dio Vlade i da on mora da uradi sve da do toga ne dođe. Postavlja se pitanje ko je jednog probisvijeta mogao da dovede do Mitropolita i kako je Stiv uspio da izvrši uticaj na njega, koji je posle toga tražio na sastanku u Ostrogu da mi ne uđemo u Vladu. Onda su mene optužili da sam bio ,,nepristojan”, jer sam se, zamislite, suprotstavio ,,namjeri Stiva Simjanovića, koji treba ili švercuje cigarete sa Mrkićem i sa “Vampirom”, da spriječi da DF uđe u Vladu”, rekao je Knežević.

On u emisiji “Sa Srpskom u centar” dodaje da su mu prijetili mi isključenjem iz Crkve.

Napadao me značajan broj sveštenika i njihovih familija jer sam se, zamislite, drznuo da se suptorstavim švercerskom, kriminalnom lobiju koji je, na žalost, imao uticaj na Crkvu. Hoće li mi se sad, posle četiri godine neko izviniti i reći ,,bio si u pravu”? Naravno da neće niko. Ipak, milo mi je što je izašla ova skaj prepiska da vidi čitava Crna Gora da su švercerski lobiji sastavljali Vladu. Ono što mi nije milo je što je izostala reakcija tužilaštva u ovom slučaju, jer je SDT godinu dana držalo predmet u fioci iako je jedanaestoro uhapšeno iz ovog predmeta, a Mrkić napustio Crnu Goru. Kako je napustio? Mislite li da mu nije dojavio neko iz tužilaštva ili policije. Zašto su neki ljudi na slobodi? Da li je raspisana crna interpolova potjernica za Simjanovićem? Ne nego je čak imao i policijsku pratnju, vozio ga je policijskim autom službenik a imao je i lažni diplomatski pasoš. I takav čovjek je sastavljao Vladu sa ovim švercerima cigareta. Prošvercujete sto miliona ili milijardu cigareta, napravite crkvu za 20.000 evra, dobijete sve moguće ordene i vi ste ,,apostol Crkve” dok sam ja izdajnik???”, upitao je Knežević.

Podsjetio je da su ga nazivali izdajnikom iako je uhapšen zajedno sa 17 poslanika DF-a kad je donesen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

I to bez skidanja imuniteta. Posle toga su mi uhapsili i majku…Tada je značajan broj sveštenika i njihovih familija, preko društvenih mreža, vodio besprizornu kampanju protiv mene. Govorili su da sam ja tražio Mitropolitu da bude smijenjen, da sam ,,urlao” na njega i sve to. A ja sam mu samo rekao da nije pošteno da Srbi iz DF-a ne mogu da uđu u Vladu, jer su oni iznijeli onu pobjedu. Ja Mitropolitu ne zamjeram ništa, jer je taj čestiti čovjek izmanipulisan čak i od dijela sveštenika jer nije mogao svako da dođe kod Mitropolita crnogorsko-primorskog. Jedan broj sveštenika koji je bio zainteresovan da eliminiše DF jer je, vjerovatno, imao dobre odnose sa junacima ove skaj aplikacije i Simjanovića doveo u Ostrog kod Mitropolita nekoliko sati prije našeg razgovora u Ostrogu”, kazao je Knežević.

On tvrdi da su mu prijetili da je sve u Ostrogu snimljeno i poziva ih da sve što imaju objave “jer će se tada urušiti mitovi o mnogim ljudima”.

Zamislite kakva je sramota ozvučiti manastir Ostrog što najbolje govori o ljudima koji su u u tome učestvovali. Kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu imao sam pristup podacima kako su ozvučavali manastire, ko je učestvovao u tome, ko je bio na vezi sa agentima Agencije za nacionalnu bezbjednost. Mnogi će oreoli biti okrnjeni ako me budu vukli za jezik. To što su tada uradili dovelo nas je do situacije u kojoj se sad nalazimo. Znali su da im DF ne bi dozvolio da švercuju ni drogu ni cigarete. A Zdravko Krivokapić kaže sad nedavno da ga je da li v.d Centra bezbjednosti Podgorice Pavićević, ili ne znam ko, poveo u neku gluvu sobu i kazao mu da su ,,cigarete posao države”. Je li ga Zdravko prijavio? Vidite po prepiskama da je ovaj bivši v.d direktor policije Damjanović bio taksista Stivu. Ima li neko potrebe da reaguje oko toga? Nigdje u skaj prepiskama nema da se sa mnom neko dogovarao oko šverca ili ubistva. Znam da se Mrkić sretao sa Zdravkom Krivokapićem. Daka Davidović je tvrdio da Krivokapića ne poznaje osim samo iz studentske menze da bi kasnije saznali da su oni kumovi. Ovdje je nadležno tužilaštvo jer su tada Vladu sastavili ti ljudi. Stidi li se iko jer je pokušao da iznevjeri izbornu volju građana?”Dan pred predaju liste nam je jedno crkveno lice zaprijetilo da će povući Zdravka Krivokapića sa liste ako Pavle Popović (koji je trebao da dođe na moje mjesto) i još jedan čovjek blizak Krivokapiću, ne budu drugi i treći na listi. Marko Milačić i ja smo tada otišli na hram kod Mitropolita Amfilohija i objasnili mu šta rade određena crkvena lica koja dovode u pitanje široku koaliciju o čemu je Mitropolit Amfilohije nije ništa znao, bio je iznenađen. Uz pomoć Mitropolita zaustavili smo namjeru da na listi na mjesto dva i tri stave svoje ljude. Treba da bude sramota sve koji su učestvovali u igri manipulisanja čestitim Mitropolitom Amfilohijem, a meni je savjest čista “- kazao je Knežević., kazao je Knežević za Srpsku RTV.

(Srpska RTV)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Medojević: Krivokapićeva ćerka pisala ambasadorki SAD u NATO zbog straha da će da joj hapse tatu!

Published

on

Krivokapić i Vampir su u ozbiljnom strahu da su sledeći na spisku za hapšenje u vezi kreiranja kriminalne grupe za šverc cigareta nakon formiranja 42. Vlade 2020 godine, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Objavljeni transkripti, hapšenje policijskog funkcionera Vasovića i najava novih hapšenja u vezi šverca cigareta , doveli su Krivokapića i njegovog šefa Vampira u ozbiljnu paniku. Naime, ćerka Zdravka Krivokapića poslala je ovih dana, pismo g-đi Julianne Smith US ambasadorki u NATO i direktoru SHAPE kancelarije u Briselu kako ima saznanja i „opravdanu bojazan“ da proruska Vlada u Beogradu preko svojih partnera u CG se sprema uhapsiti njenog oca koji je kao bivši Premijer bio pouzdani partner NATO alijanse“, saopštio je Medojević.

Dodaje da objavljivanje transkripta između članova duvanskih švercerskih kartela jasno dokazuje da je 42. Vlada formirana da se sačuva Đukanović i njegov bolesni mafijaški sistem i da se nastave svi kriminalni “poslovi” .

„Iz tog “političkog mućka” vlasnika Vijesti, djelova Crkve i duvanskih kartela nastao je politički monstrum i Vlada lažnih apostola, a iz nje politicki mutant DPS- PES. Činjenica je da nakon skoro 4 godine od pada DPS, ni Đukanović niti bilo koji drugi vidjeniji funkcioner DPS nijesu uhapšeni, a kamoli osuđeni. Dil se poštuje. Država propada. Politički sistem i institucije se raspadaju. Državom upravlja Viber Vlada. Stvarni otac ove “manjkave” Vlade (kako ju je u razgovorima sa liderima DF nazivao Mitropolit Amfilohije), kodnog imena Vampir ili Genije je razaslao svoje emisare po Beogradu i Banjaluci da pregovaraju da mu se pruži eventualno utočište i time izbjegne susret sa zakonom i pravdom. Još jednom, hvala vlasnicima Vijesti, fra Gojku i Vampiru na ovoj Vladi Krivokapića koja nije ni mogla biti ni bolja ni drugačija od onih koji su je formirali“, zaključio je Medojević.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Knežević o mogućnosti da Đukanović postane funkcioner Alijanse: Obična laž, NATO ne zapošljava narkotrafikante!

Published

on

Na informaciju turskog portala “ Firtina Haber“ da devet članica NATO-a, među kojima je i Turska, rade na kandidaturi Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO-a reagovao je biznismen, nekadašnji bliski saradnik i kum bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Ratko Knežević.

On je vijesti turskog portala okarakterisao ka običnu laž.

Kako kaže, NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce.

– Ovo je jedna obična LAŽ. Prvo NATO ne zapošljava narkotrafikante i kriminalce, a drugo čovjek ne zna ni jedan jedini strani jezik. Kakva ološ! – napisao je Knežević na Iksu.

Nastavi Citanje

U Trendu