Connect with us

Glas naroda

Naknadna pamet najgora je pamet

Published

on

Piše: Duško Kovačević

Hrabra je današnja Dritanova izjava da Lazović i Ubović švercuju cigare i kokain. Ali samo na prvi pogled. U svojoj biti i u vremenu kada je izrečena – ona je krajnje licemjerna i sebična, kao i što jeste mnogo toga što nam dolazi od Dritana. Naknadna pamet – najgora pamet, kaže narodno iskustvo.

Dok je gradio svoj put političkog i balkanskog superstara, ti politički pokrovitelji narko kartela su mu izglasali Vladu i pokrili najznačajnija ministarska mjesta, sve sa Savom Kenterom na čelu tajne policije.

Tek kada mu je sopstvena premijerska fotelja proklizala ispod zadnjice i tek kada mu je propao tal od cigara, a uzdrmala se i sama sloboda,
tek u krajnjoj nuždi kada brani lično i konformističko, pa i stranačko, sjetio se da javnost obavjesti ko su njegovi ljudi, njegovi, i on njihov, prije i ispres svega.

Odlično je to objanio neko veče njegov telohranitelj i minostar policije: “Dritan se odlučio za model Vlade u kojoj će tolerisati kriminalce u cilju održanja Vlade. Vlada je propala pa sada se možemo igrati pravde i etike.

S druge strane, bilo bi pošteno i korisno da nam je Dritan objasnio prirodu odnosa i sastanaka njegovog direktora policije Zorana Brđanina i Ljuba Milovića, kada je već govorio o Milovićevim posrednim dodirima sa Konjevićem. Zašto je to preskočio i zašto se iznose oktroisani i selektivni podaci?

Ima li ko da ga to pita, a već su ga pitali da li je ‘kriptu’ dobio od Rada Miloševića, i naravno, ne pada mu na pamet da odgovori u svojoj raspričanosti i logoreičnosti. Jasno je i zašto: podjela kriptovanih telefona između jednog broja povezanih ljudi prvi je i neophodan korak koji utvrđuje i omeđuje jednu kriminalnu grupu u modernom poretku aplikacija.

Naravno da je sve tačno što je Dritan danas kazao, itekako tačno, ali ta tačnost nije kompletna. Fali joj ono prećutano i sakriveno, ono što Drirana, Brđanina, MIliševića, Adžića i koga sve još, upliće u ovaj mafijaški ‘mikstus orbis’, nabrajam proizvoljno!

Još davno su psihoanaliza i nova književna kritika izašle sa tezom da ono što krijemo mnogo više govori o nama, o našim motivacijama i preokupacijama, nego ono izrečeno i obznanjeno.

Izvor: A Plus portal

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu