Connect with us

Glas naroda

Kome treba prebrojavanje genocida i narkoklanovi na čelu balkanskih kolonoida?

Published

on

PIŠE: Siniša KOVAČEVIĆ

Nakon rezolucije o genocidu u Srebrenici, Skupština Crne Gore usvojila je sličnu i o genocidu u Velici i Pivi. Potom je poslanica GP URA Suada Zoronjić izjavila da je Kraljevina Crna Gora izvršila genocid u Sandžaku.

Pod srbijanskom dinastijom Karađorđevića u mirnodopskim uslovima brojni zločini prema Bošnjacima i Albancima, genocidne namjere i genocidnog karaktera. Najdrastičniji su bili pokolji u južnom dijelu Sandžaka u Plavu i Gusinju. U južnom dijelu Sandžaka je formirana Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca. U novembru 1924. su Crnogorci, Kolašinci, Poljani i drugi su u selima Šahovićima i Pavinom Polju zaklali 350 Bošnjaka, izvršili silovanja i zapalili kuće. Preživjelo bošnjačko stanovništvo se nakon genocida u Šahovićima i Pavinom Polju potpuno iselilo. Jedan dio u Tursku, drugi u Bosnu”, izjavila je Zoronjić povodom Rezolucije o genocidu u Pivi i Velici o kojoj se raspravlja u Skupštini“, objavio je rfpress.me.

Na poslanicu Zoronjić potom su osuli drvlje i kamenje i Crnogorci i Srbi, iako će brojni istoričari potvrditi da Suada nije mnogo pretjerala. Istorija Balkana je protkana spiralom zločina koji bi mogli da se okarakterišu kao genocidi. Naravno, masakri u Velici i Pivi samo su dio te spirale, kao i Srebrenički i onaj koji pominje Suada. Prije zločina na koji je podsjetila poslanica URE, desilo se na desetine, pa i stotine sličnih ili većih koje su počinili oni u čijem identitetu se, sudeći po reakciji sa otvaranjem zločina u Sandžaku, pronalazi i Suada. Tri i po vijeka vladavine Osmanlija na prostoru današnje Srbije i Crne Gore protkani su masovnim zločinima koji po svojoj strukturi nesumnjivo zaslužuju da se definišu kao genocid. Žrtve su bili oni koji nisu pristajali na promjenu identiteta. Zato je rezolucija o Srebrenici bila samo Pandorina kutija iz koje su izašli masakri u Velici i Pivi a uskoro će i mnogi drugi. Prebrojavanje zločina i žrtava kao da je tek počelo, mada se činilo da je podmuklo lansiranje ove teme sa Zapada bilo smišljeno za jednokratnu potrebu.

Kad je već tako, u spiralu genocida mora se uvesti onaj najveći, najjeziviji, najmonstruozniji, koji nikako ne smije da se zaboravi ne zbog njegovih izvođača već onih koji su ga inspirisali, pokrenuli i pokušali da ga zataškaju. Riječ je naravno o paklu Jasenovca. Taj Magnum Crimen strašniji je i obimniji od svih genocida koji su se desili na Balkanu od nastanka civilizacije na ovamo. Veći po broju žrtava i đavolskom od svih zajedno! I što je jezivije – jasenovački pakao nije nastao kao osveta zbog nekog prethodnog zločina, kao većina drugih, već kao satanski plan skovan i podržan u centrima moći iz kojih se podgrijava mržnja između pravoslavaca i muslimana na Balkanu već decenijama. Jer, bez te mržnje, bez uvijek podgrijavanog animoziteta između Srba s jedne, i Bošnjaka/Muslimana i Albanaca s druge strane, šta bi moglo da se desi na Balkanu? Ono što je zagovarao najveći albanski političar prošlog vijeka Esad-paša Toptani – Balkan Balkancima.

Takav razvoj situacije ostavio bi one centre moći u kojima je skovan jasenovački Magnum Crimen, ostavio bi bez kontrole banaka na Balkanu, bez licence za bankarsku i pljačku rudnih i energetskih resursa koji pripadaju balkanskim narodima… Ukratko, vladavina balkanskih naroda na Balkanu označila bi kraj viševjekovne pohare koju na ovom prostoru vrše one sile koje se danas skrivaju iza kolektivnog Zapada. Ta sila svoj lopovluk i zločine još uvijek prikriva od većine balkanskih naroda predstavljajući svoje djelovanje kao odbranu interesa istih od “velikosrpskog hegemonizma” i “malignog ruskog uticaja”.

Plavo-žuta hipnoza još djeluje na Bošnjake, Crnogorce, Albance, Makedonce… čak i dio Srba koji svoj svjetonazor doživljavaju kao građanski a zapravo je autošovinistički. Nije se čuo još nijedan glas kosovskih Albanaca o zločinu sa trajnim trovanjem teritorije na kojoj žive osiromašenim uranijumom tokom bombardovanja 1999. Nijedan Bošnjak nije pokrenuo istragu povodom tvrdnje bivše predsjednice Republike Srpske BIljane Plavšić da je Bil Klinton savjetovao Aliju Izetbegovića da je potrebno da se desi masakr nad muslimanima da bi dobili vojnu podršku SAD (‘Amerika će ući na vašu stranu, muslimansku stranu, u rat, bombardovaće Srbe, ako dozvolite da četnici uđu u Srebrenicu. I ne smije biti manje od 5.000 masakriranih”).

U Sarajevu, Skoplju, Prištini… na Cetinju… nikako ne uspijevaju da prepoznaju šta im je donijela podrška transatlantista u borbi protiv “velikosrpske hegemonije” i “malignog ruskog uticaja” – guranje u dužničko ropstvo i mafijačke hobotnice na vlasti koje su preuzele imovinu naroda umanjenu za onaj dio za koji su reketirani od Gazde sa zapada. Plavo-žuta hipnoza kao da je kolektivno obnevidjela balkanske narode da ne prepoznaju ko zapravo stoji iza narkokartela i svih švercerskih klanova koji vladaju balkanskim državama.

Uskoro vodeća ekonomija pa i civilizacija na svijetu, Kina, upravo je na opijumskim ratovima koje su vodili protiv njenog naroda naučila lekciju kako mora da se bori za slobodu. Iz te lekcije uslijedila je i ovaj aktuelna rekacija povodom najavljene posjete prve jastrebice američkih demokrata Tajvanu – Nensi Pelosi. Naravno, Kina je imperija pa može da poruči Vašingtonu da ako se bude igrao vatrom od vatre će i stradati, ali i balkanski narodi imaju mogućnost da se usprave i bore za svoj interes. Za početak mogli bi da prepoznaju zajednički interes koji nije EU, jer ako i tamo nekada i uvedu učiniće to samo da ih dodatno opljačkali. Nije ni NATO u koji su uvođeni ne da bi bili odbranjeni već okupirani i poslužili kad zatreba kao topovska hrana i u globalnom sukobu koji se kuva.

Prvi interes balkanskih naroda je da se zaustavi sa spiralom optuživanja za genocide jer nema nevinih, i da se postavi pitanje koje nikad nije: ko je naručio jasenovački Magnum Crimen?! Ko su bili izvođači znamo, većina ih je platila glavom za svoj satanski četvorogodišnji pir. Ali nikada nije javno detektovan naručilac tog pakla u kojem je bestijalno ubijeno preko pola miliona Srba, i na desetine hiljada Jevreja i Roma.

Čiji je povjerenik za Hrvatsku bio Ante Pavelić?

Zašto je papa Vojtila toliko bio pregnuo da zlikovca Stepinca proglasi svecom?

Odgovor na ova dva pitanja rešava čitavu “enigmu”. Nakon toga preostalo je još samo buđenje iz plavo-žute hipnoze. Desi li se to ikada, Balkancima će postati jasno da je i onaj EPP velikosrpski hegemonizam nacrtan u radionici onih koji ih danas brane od njega, držeći ih na nivou kolonija kojim posredno vladaju preko svojih narkoklanova.

Za kraj preporuka – nek se svi koji ne sumnjaju u dobronamjernost međunarodnih zaštitinika od velikosrpskog hegemonizma, sjete Vuka Draškovića s početka 90-ih kada je pod ravnogorskom ikonografijom prijetio u Sandžaku svakome ko digne bilo koji barjak osim srpski, da će ostati i bez barjaka i bez ruke. Gdje je završio Vuk braćo Albanci, Bošnjaci, Muslimani, Crnogorci, Makedonci? A gdje je njegov drugar što je mrzio šah zbog šahovnice?

Car je go.

(Odgovor na pitanje u naslovu isti je kao i na pitanje vezano za angažman Pavelića i pregnuće pape Vojtile oko kanonizacije Stepinca)

Nastavi Citanje
Klikni za komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Glas naroda

Krivokapić o Đukanoviću: Autokrata počeo da daje časove o slobodnoj volji građana

Published

on

Milo Đukanović u jučerašnjem autorskom tekstu poziva na jedinstvo Crnogorce, umjesto da im svečano predoči plan vraćanja pokradene Crne Gore u džepove Crnogoraca.

I malom djetetu je jasno, da povod nije pomirenje, već pokušaj da se sakrije da se Rogamski dogovor izjalovio.
Zabrinjava činjenica da jedan autokrata počinje da daje časove o demokratiji i slobodnoj volji gradjana, kada postoje brojni dokazi koji svi znamo o njegovom načinu poimanja demokratije, bukvalno u stilu: Sve se može kupiti.

Kao predsjednik države treba da odgovorite: Šta ste sve dogovorili sa neustavnim i nelegitimnim premijerom i tajno i javno, a ne da sada preskačete taj dio i napadate legitimnu 42 Vladu.

Gospodine Djukanoviću, Vi i Vaši prethodnici ste ostavili sprženu zemlju, od uništene i osiromašene industrije, do brutalne sječe šume i bespravnog i bezobzirnog arčenja pijeska, davanja obnovljivih izvora energije prijateljima i bliskim saradnicima, od šverca cigareta do formiranja dva klana švercera narkotika, od svakodnevnih ubistava naručenih ili slučajnih, od službe koja čak prisluškuje i SDT…

Gospodine Djukanoviću neka Vam aplaudiraju oni kojima ste dali državnu imovinu; oni koji se nadaju da će imati sve, a završavaju iza zatvorskih rešeteka; oni sa kojima ste političku ideologiju gradili, a sada Vas iz Beograda sa smješkom posmatraju; oni sa kojima ste tajno dogovarali, a svjedoci su Vam Cane Subotić, Mohamed Dahlan, Muhamed Rašid, Beba Popović i dr; oni koji su organizovali trojke kao za vrijeme Informbiroa; one medjunarodne adrese koje su navikle da lobiranja i Vašu slatkorečivost i obećanja prihvataju; brojni kontraverzni biznismeni od kojih pošteni političari zaziru…

Vi tobož o pomirenju, a Vi ste sve nas zavadili, jer Vam je u jednoj ruci vatra, a u drugoj voda, pa ajde da se igramo (dječje igrice koje voli i Vaš neustavni premijer).

Da postoji kantar koji mjeri ljubav prema državi volio bih da se sa Vam oprobam na tom i takvom kantaru.
Vi i veći dio vaših sledbenika ste interesno vezani za Crnu Goru, a kada dodje stani pani prvi bi je napustili, ili se negdje u šumu odmetnuli.
Mi drugu kuću nemamo do Crne Gore, a mjesto u njoj može naći svako, ako je čovjek.

Zbog kompetencije i hvatanja u koštac sa zatečenim problemima, borbe za dostovajnstvo svakog čovjeka, slobodu i pravdu, ali i povećanje životnog standarda, srušena je 42. Vlada. To je Vlada koja je istinski branila Crnu Goru, a ne Vlada koja teatralno stavlja ceremonijalni potpis na Temeljni ugovor, a iza leđa namiguje da se nasrće na Crkvu.

Vama je NVO CPC poštapalica, i za Vas ima nade, jer idete u Vaseljensku patrijaršiju, isključivo i samo poštujući kanonski poredak. U neskrivenoj mržnji prema MCP, Vašim prijateljima u Evropskom parlament ste sugerisali da se u njihovom nacrtu Izvještaja Evropskog parlamenta za Crnu Goru umjesto SPC, što koriste i neki Vaši mediji, koristi Crkva Srbije.

Gospodine Djukanoviću, Vi imate i iskustvo i savjetnike, od kojih bi neki da je pravne države, savjete Vam pružli iz Spuškog zatvora, da pokažite da ste državnik i poštujući Ustav da cijenite i poštujte svakog gradjanina.

Dijeleći nas i ovim stavom, uvodeći Vašu omiljenu temu nakon 70 godina o četnicima i partizanima, sve nas vraćate u prošlost, a mi želimo da proživimo sadašnjost i da imamo budućnost dostojnu bitisanja. Zato Vas posebno boli uspjeh projekta ove Vlade Evropa sad, jer dobro znate da ste i Vi to mogli odraditi, ali Vas nije interesovalo izdizanje kvaliteta života gradjana.

Crna Gora će biti preobražena i pomirena kada ne budemo isticali: Mi i Oni, Vaši I Naši, jedan i drugi blok…

Živimo sa zlatnim pravilom: Ne učini ništa drugome, što ne bi volio da drugi učini tebi.

 

Nastavi Citanje

Glas naroda

Abazović podsjetio “nekoga” da je prvi premijer Crne Gore koji se slobodno šeta Stradunom!

Published

on

Nakon sastanka sa Milojkom Spajićem u Baošićima, premijer Dritan Abazović produžio je šetnju jadranskom obalom do Dubrovnika gdje se sreo sa biznismenom Ratkom Kneževićem s kojim je, u društvu ministra unutrašniih poslova Filipa Adžića, prošetao Stradunom.

Pametnome dosta – mogao bi da bude komentar ove informacije iz ugla analitičara dešavanja na crnogorskoj političkoj pozornici. Za nedovoljno upućene u situaciju iza kulisa evo još nekoliko znakovitih detalja:

Abazović je na svom Telegram kanalu napisao da mu je bila bila čast “da kao prvi crnogorski premijer slobodno prošeta prelijepim Stradunom” i da se fotografiše i razgovara sa dragim Dubrovčanima.

Kao dijete se sjećam bombardovanja Dubrovnika – najveće sramote Crne Gore u njenoj modernoj istoriji, tada zarobljene države u kandžama nacionalizma, mržnje i ratnog profiterstva“, napisao je Abazović.

Knežević je sa Milom Đukanovićem povezan kumstvom ali i sukob zbog kojeg je morao da napusti Crnu Goru u jeku duvanske afere okončane mafijaškim likvidacijama direktora i urednika Dana Duška Jovanovića i zagrebačkog Nacionala Iva Pukanića. Vjeruje se da je upravo Knežević, nekadašnji novinar Duge, Reportera, Intervjua i Dela, bio “kopča” između urednika Dana i Nacionala koji su razotkrili najveću švercersku aferu prošlog vijeka na teritoriji bivše Jugoslavije.

Ovi detalji, predstavljaju svojevrsni “pečat” na poruku koju je Abazović danas poslao šefu DPS-a i njegovim dvorskim saborcima. Prvi dio poruke premijer je lansirao sa svog tviter profila: “Pravda je upalila sve alarme, a ne Temeljni ugovor – čisto da se zna“, napisao je sa smajlijem koji namiguje.

Potom se javio sa iste adrese sa Straduna sa još znakovitijom porukom:

Đukanoviću su danas upućene slične poruke sa više adresa, od kojih je najdirektnija bila iz Spajićeve “Evrope sad”: Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ušao je u konačnu fazu političkog nestanka.

Šef DPS-a, poznat po uspostavljanju 30-ogodišnjeg autoritarnog režima, učešću u ratovima 1990-ih, uništenju kompletne privrede, konstantnom potkazivanju izdajnika, nervoznom i bahatom ponašanju, ušao je u konačnu fazu političkog nestanka predstavljajući se kao potrošena, na momente čak i tužna, sjenka neslavne prošlosti“, navodi se, između ostalog, u saopštenju pokreta “Evropa sad” čiji se lider danas, sreo sa premijerom Abazovićem u Baošićima.

Da je u toku završna faza detronizacije Mila Đukanovića bilo je jasno i iz intervjua koji je dao za N1, u kojem je u jednom trenutku zamucao nakon što je dobio blic lekciju od novinarke Ivana Momčilović vezanu za njegove indirektne prijetnje glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

Upravo nakon ove blamaže lidera DPS-a, uslijedile je nacionalističke orgije na Cetinju pristaša bivšeg režima, i skretanje pažnje bizarnim “otkrićima” paramedija Hobotnice.

Uporno predstavljanje predstavnika Đukanovićeve partije u parlamentu da ta organizacija promoviše zapadne vrijednosti kao da je upalilo alarm u zapadnim centrima moći imunim na apanaže iz CG, pa je procijenjeno da u trenutku kada se vodi globalna bitka za prevlast sa Rusijom i Kinom, Đukanović loš saveznik, imajući u vidu stare i nadolazeće krimonegene afere vezane za njega ili njegove saborce i partnere.

Tako se igra šefa DPS-a na “zapadnu kartu” ispostavila kao pogrešna, baš kao što je i rigidno sprovođenje antikovid mjera ljeta 2020. koje su Crnu Goru koštale bar pola milijarde od prihoda od turizma.

Đukanovićevu tako antiruska retorika nije donijela ništa, baš kao što nije ni antisrpska na kojoj je jedrio do prije dva ljeta. Vođa bivšeg režima upleo se u mrežu koju je pleo gotovo tri decenije ne mareći na nepisano pravilo da nijedna diktatura nema lijep svršetak.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Advokat Kavarić podnio zahtjev za pokretanje postupka zbog nezakonitog isticanja državne zastave!

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić podnio je zahtjev Upravi za inspekcijske poslove da obavi inspekcijski nadzor na Cetinju i pokrene postupak zbog, kako navodi nezakonitog isticanja, upotrebe i uklanjanja državne zastave.

“Dana 7. i 8. avusta za sada nepoznata lica izvršila su nezakonito postavljanje zastave Crne Gore na mjesto i način protivno Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore i protivno pravilniku o bližem načinu isticanja, upotrebe, kao i sastavu materijala Zastave Crne Gore, na način što su na kovanu ogradu Cetinjskog manastira, na kovanu ogradu Vlaške kao i na zvoniku Bajičke crkve, kao kulturnih dobara i vjerskih objekata, improvizovanim vezivnim sredstvom pričvrstili više zastava Crne Gore i na taj način istu upotrijebili u prilici, na mjestu i na način protivan naprijed navedenim imperativnim propisima i na taj način umanjili, degradirali i zloupotrijebili državnu zastavu kao najvažniji državni simbol i reprezent Crne Gore”, kazao je pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko primorske, advokat Kavarić.

Pozvavši se na Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, Kavarić je predložio Upravi za inspekcijske poslove da izvrši inspekcijski nadzor na Cetinjskom manastiru, Vlaškoj crkvi, Bajičkoj crkvi, te po potrebi i na drugim vjerskim objektima u Prijestonici.

“I uz pomoć Uprave policije identifikuje lica koja su počinila opisane protivpravne kaznene radnje i pokrene odgovarajući prekršajni postupak protiv lica koja su izvršila nezakonito postavljanje Zastave Crne Gore na mjesno i način protivan članu 15, 16 i 17 Zakona o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore i članu 1, 2, 3 i 7 Pravilnik o bližem načinu isticanja, upotrebe kao i sastavu materijalu Zastave Crne Gore te da naloži osumnjičenima da o svom trošku uklone naprijed navedene i nezakonito postavljene državne zastave”, navodi se u zahtjevu Kavarića.

Nastavi Citanje

U Trendu