Connect with us

Glas naroda

Slavica Aranđelović: Scenario koji slijedi od septembra

Published

on

Izvodi iz razgovora s dr Slavicom Aranđelović s Profa podkasta objavljenog 12. 6. 2022.

Korona

Problem iver(mektin)a i plandemije kovid već su nekako, mislim, apsolvirane teme. Samo bih htela da podvučem par činjenica:

– Prvo, uzročnik je veštački stvoren, genetski modifikovan, koji nikada nije izolovan, i on je patent. To svi znaju.

– Drugo: nešto što nazivamo vakcinom je opet genetski modifikovan proizvod, i nešto što dosad nije prošlo sve one stepene ispitivanja.

– Treće: i jedno i drugo su patenti. Nezamislivo. Nezamislivo. Vi ne možete imati virus ili bakteriju koji je prirodnog porekla da je nečiji patent.

I još nešto: mi smo imali sve te informacije 2020. godine. Mislila sam da ćemo vrlo brzo izaći iz ove pošasti. Međutim, koliko god mi izbegavamo da pričamo o nekoj zaveri, nešto se tu kosi sa zdravom logikom. Ušla sam u grupu Lekari i roditelji za nauku i etiku jer su se mnoge stvari nekoga ko se naziva zvaničnim predstavnikom kosile ne samo sa zdravom logikom, nego i sa medicinskom naučnom logikom.

Pri tom, znamo svi da pi-si-ar test nije specifičan, maske apsolutno nisu štitile, prvi put se uveo pojam socijalne distance. To je socijalni kriminal.

Da dodam: iver(mektin) nije samo veterinarski lek. Molim Vas, to što se kaže „stočni“, „životinjski“ – u medicini, i veterinarskoj i humanoj, imamo humane i veterinarske lekove, ne životinjske. Ako je neko stručnjak zdravstvene struke, da li veterinarske ili medicinske, ne može da kaže da je to stočni lek. To je lek koji se koristi u humanoj i veterinarskoj medicini. I to je lek poznat od 1970. godine kao humani lek…

Mogu samo da kažem od 1992. do 2021. – dakle trideset godina – registrovano je 5.763 neželjena efekta upotrebe iver(mektin)a, a upotreba genetski modifikovanog proizvoda koji se sada uveliko koristi od 2021. do 2022. nazvanog vakcina dala je 2.457.386 neželjenih efekata. Ovo su zvanični podaci koje možete naći na internet stranicama proizvođača.

Pokazano je i dokazano tokom pedeset godina da iver(mektin) ima jako dobro antiviralno dejstvo. Zašto ga onda ne upotrebljavati?

Mi smo imali interferon. Interferon je bio izuzetan antivirotik. Pravili smo ga na Torlaku osamdeset i neke godine. Zaustavljena proizvodnja. Mislim da bi sada bio jako dobar i vrlo efikasan…

Pritom tvrditi da on nije za humanu upotrebu, a da je u humanoj upotrebi u zemljama u okruženju – šta to znači? Znači da nismo hteli da ga priznamo, a ako odem u Makedoniju ili Rusiju, on se sasvim normalno koristi. Pitam odgovorne zašto ga nisu prihvatili. Zašto lekarska komora i dalje proganja osamnaest lekara koji su na osnovu svoje časti i svog dostojanstva i svog znanja normalno prepisivali, odnosno davali savete?

A ako Vam još kažem – to prvi put pričam javno – da je tečni fuleren – atomska modifikacija ugljenika – davao izuzetne efekte, to su ljudi na nemačkoj klinici koristili dodajući u respiratore, raspršujući vrlo male količine fulerena, dobijajući izuzetne rezultate.


Majmunske boginje

Pustiće nas malo preko leta, da udahnemo vazduh, da glumimo normalni život, otići ćemo neko na more, neko planine – savetujem svakome, ko god može, da ode bilo gde, samo da se izdvoji iz ove gradske sredine – jer… nešto se sprema.

Ono što je problematično je što je država izgubila funkcije na osnovu kojih je bila zalog zaštite naroda. Pažnju mi je, na primer, privukla Optimizacija zdravstvenog sistema u Srbiji. To je strateški momenat. Ovaj projekat je pokrenuo NALED (NALED) sa jednom privatnom agencijom 2019. godine. Mi imamo jako dobre institucije – Zavod za javno zdravlje Srbije, koji ima dvadeset ispostava, Republički fond za zdravstveno osiguranje, Republički zavod za statistiku, Institut za socijalnu medicinu, i tako dalje. Ima i Sindikat lekara i farmaceuta Srbije. Mnoga udruženja mogla su se uključiti u ovaj projekat. Ali, projekat je poveren NALED-u, i agenciji Aj-Bi-Ef internešenel konsalting (IBF International Consulting). NALED je udruženje građana formirano na inicijativu Ju-Es ejda (USAID). Jedan od prvih članova je aktuelna premijerka Ana Brnabić… Aj-Bi-Ef internešenel konsalting je privatna kompanija, osnovana 1977. godine, uspešno sprovodi zadatke u širokom spektru sektora, u sto zemalja. Da samo nabrojim neke: Alžir, Turska, Indija, Liberija, Turkmenistan, Kazahstan, Ukrajina, itd. Znači, u zemljama „trećeg sveta“, nerazvijenim zemljama. U Srbiji je ona od 2013. godine, i realizovano je 15 projekata. Sve državne institucije koje sam nabrojala učestvovale su u prikupljanju podataka, ali su svi podaci prosleđeni privatnoj agenciji. Cela optimizacija našeg zdravstvenog sistema biće u bazi podataka privatne agencije, što je nedopustivo.

Drugo za što se mi kao LRNE borimo je da saznamo šta je Ministarstvo zdravlja potpisalo sa evropskom kancelarijom Svetske zdravstvene organizacije, i to pre par meseci. To je informacija od javnog značaja. To bi trebalo da zna cela nacija.

Sad imamo priču o majmunskim boginjama, koja uopšte nije tek tako nastala.

U martu 2021. opet jedno udruženje građana NTI – neprofitno, nevladino udruženje, koje vode Ted Tarner i sijaset nekih bivših premijera, ambasadora itd. – organizuje konferenciju u smislu ogledne vežbe – šta bi se desilo ako se pojavi neka nova pandemija. Novoj pandemiji daju ime pandemija majmunskih boginja. Majmunske boginje su retke, vezane samo za jedno određeno područje. Toj konferenciji su prisustvovali stručnjaci i političari – prema onom što sam pogledala i pročitala: nijedan doktor, nijedan zdravstveni radnik.

Oni izdaju sažetak tok sastanka, i na jednoj stranici plan pojave majmunskih boginja. U maju 2022. počeće prve informacije, koje neće mnogo da uzbude ljude, biće lokalne, čisto radi informacije. Petog juna 2022. počinje da se razvija agenda o majmunskim boginjama. U januaru 2023, deseti januar, već imamo 83 zemlje koje su obuhvaćene, 70 miliona slučajeva, i već pojavu smrtnih slučajeva. Desetog maja 2023. već imamo 480 miliona slučajeva obolelih. Ono što zabrinjava je decembar 2023, gde je obolelo tri milijarde i dvesta miliona ljudi, i 271 milion umrlih.

I sad, ja bih to i prihvatila kao neku oglednu vežbu – da vidimo šta bismo mogli da uradimo… Ali, šta biva? Na sajtu Svetske zdravstvene organizacije već uveliko se piše o majmunskim boginjama. Dvadeset petog maja izdaju publikaciju Preporuke za gej, biseksualce i druge muškarce koji imaju seks sa muškarcima. To je na sajtu SZO.

U saopštenju od 3. juna govore o izbijanju majmunskih boginja u „endemskim i neendemskim zemljama“. Dotad pričaju kako je to potpuno endemska bolest u Africi…

Prethodno, u sporazumu koji smo potpisali, stoji „zaštita trostruke milijarde“. A ta trostruka milijarda se u ovoj oglednoj vežbi javlja u decembru mesecu 2023. godine.

U oglednoj vežbi su zemlju u kojoj su se prvi put pojavile majmunske boginje nazvali Arnika. Arnika je divna, prelepa lekovita biljka. Da li je moguće da je neko dao takvo ime toj zemlji gde se pojavljuje biološko oružje – i to i tvrde u ovom radu, da je to biološko oružje – a najviše će biti ugrožena zemlja Brinija, a to je područje na Peloponezu, u Grčkoj.

Svetska zdravstvena organizacija već je uveliko upozorila homoseksualnu populaciju.

Od 12. do 18. septembra Beograd postaje prvi „evro prajd“ za jugoistočnu Evropu. To imate na zvaničnom sajtu „Prajd“ organizacije.

Ovamo već upozoravaju tu populaciju na mogućnost širenja majmunskih boginja… Zašto mi ovo dozvoljavamo?

Normalan epidemiološki stav bi bio zabraniti ovako nešto.

Glas naroda

Krivokapić o Đukanoviću: Autokrata počeo da daje časove o slobodnoj volji građana

Published

on

Milo Đukanović u jučerašnjem autorskom tekstu poziva na jedinstvo Crnogorce, umjesto da im svečano predoči plan vraćanja pokradene Crne Gore u džepove Crnogoraca.

I malom djetetu je jasno, da povod nije pomirenje, već pokušaj da se sakrije da se Rogamski dogovor izjalovio.
Zabrinjava činjenica da jedan autokrata počinje da daje časove o demokratiji i slobodnoj volji gradjana, kada postoje brojni dokazi koji svi znamo o njegovom načinu poimanja demokratije, bukvalno u stilu: Sve se može kupiti.

Kao predsjednik države treba da odgovorite: Šta ste sve dogovorili sa neustavnim i nelegitimnim premijerom i tajno i javno, a ne da sada preskačete taj dio i napadate legitimnu 42 Vladu.

Gospodine Djukanoviću, Vi i Vaši prethodnici ste ostavili sprženu zemlju, od uništene i osiromašene industrije, do brutalne sječe šume i bespravnog i bezobzirnog arčenja pijeska, davanja obnovljivih izvora energije prijateljima i bliskim saradnicima, od šverca cigareta do formiranja dva klana švercera narkotika, od svakodnevnih ubistava naručenih ili slučajnih, od službe koja čak prisluškuje i SDT…

Gospodine Djukanoviću neka Vam aplaudiraju oni kojima ste dali državnu imovinu; oni koji se nadaju da će imati sve, a završavaju iza zatvorskih rešeteka; oni sa kojima ste političku ideologiju gradili, a sada Vas iz Beograda sa smješkom posmatraju; oni sa kojima ste tajno dogovarali, a svjedoci su Vam Cane Subotić, Mohamed Dahlan, Muhamed Rašid, Beba Popović i dr; oni koji su organizovali trojke kao za vrijeme Informbiroa; one medjunarodne adrese koje su navikle da lobiranja i Vašu slatkorečivost i obećanja prihvataju; brojni kontraverzni biznismeni od kojih pošteni političari zaziru…

Vi tobož o pomirenju, a Vi ste sve nas zavadili, jer Vam je u jednoj ruci vatra, a u drugoj voda, pa ajde da se igramo (dječje igrice koje voli i Vaš neustavni premijer).

Da postoji kantar koji mjeri ljubav prema državi volio bih da se sa Vam oprobam na tom i takvom kantaru.
Vi i veći dio vaših sledbenika ste interesno vezani za Crnu Goru, a kada dodje stani pani prvi bi je napustili, ili se negdje u šumu odmetnuli.
Mi drugu kuću nemamo do Crne Gore, a mjesto u njoj može naći svako, ako je čovjek.

Zbog kompetencije i hvatanja u koštac sa zatečenim problemima, borbe za dostovajnstvo svakog čovjeka, slobodu i pravdu, ali i povećanje životnog standarda, srušena je 42. Vlada. To je Vlada koja je istinski branila Crnu Goru, a ne Vlada koja teatralno stavlja ceremonijalni potpis na Temeljni ugovor, a iza leđa namiguje da se nasrće na Crkvu.

Vama je NVO CPC poštapalica, i za Vas ima nade, jer idete u Vaseljensku patrijaršiju, isključivo i samo poštujući kanonski poredak. U neskrivenoj mržnji prema MCP, Vašim prijateljima u Evropskom parlament ste sugerisali da se u njihovom nacrtu Izvještaja Evropskog parlamenta za Crnu Goru umjesto SPC, što koriste i neki Vaši mediji, koristi Crkva Srbije.

Gospodine Djukanoviću, Vi imate i iskustvo i savjetnike, od kojih bi neki da je pravne države, savjete Vam pružli iz Spuškog zatvora, da pokažite da ste državnik i poštujući Ustav da cijenite i poštujte svakog gradjanina.

Dijeleći nas i ovim stavom, uvodeći Vašu omiljenu temu nakon 70 godina o četnicima i partizanima, sve nas vraćate u prošlost, a mi želimo da proživimo sadašnjost i da imamo budućnost dostojnu bitisanja. Zato Vas posebno boli uspjeh projekta ove Vlade Evropa sad, jer dobro znate da ste i Vi to mogli odraditi, ali Vas nije interesovalo izdizanje kvaliteta života gradjana.

Crna Gora će biti preobražena i pomirena kada ne budemo isticali: Mi i Oni, Vaši I Naši, jedan i drugi blok…

Živimo sa zlatnim pravilom: Ne učini ništa drugome, što ne bi volio da drugi učini tebi.

 

Nastavi Citanje

Glas naroda

Abazović podsjetio “nekoga” da je prvi premijer Crne Gore koji se slobodno šeta Stradunom!

Published

on

Nakon sastanka sa Milojkom Spajićem u Baošićima, premijer Dritan Abazović produžio je šetnju jadranskom obalom do Dubrovnika gdje se sreo sa biznismenom Ratkom Kneževićem s kojim je, u društvu ministra unutrašniih poslova Filipa Adžića, prošetao Stradunom.

Pametnome dosta – mogao bi da bude komentar ove informacije iz ugla analitičara dešavanja na crnogorskoj političkoj pozornici. Za nedovoljno upućene u situaciju iza kulisa evo još nekoliko znakovitih detalja:

Abazović je na svom Telegram kanalu napisao da mu je bila bila čast “da kao prvi crnogorski premijer slobodno prošeta prelijepim Stradunom” i da se fotografiše i razgovara sa dragim Dubrovčanima.

Kao dijete se sjećam bombardovanja Dubrovnika – najveće sramote Crne Gore u njenoj modernoj istoriji, tada zarobljene države u kandžama nacionalizma, mržnje i ratnog profiterstva“, napisao je Abazović.

Knežević je sa Milom Đukanovićem povezan kumstvom ali i sukob zbog kojeg je morao da napusti Crnu Goru u jeku duvanske afere okončane mafijaškim likvidacijama direktora i urednika Dana Duška Jovanovića i zagrebačkog Nacionala Iva Pukanića. Vjeruje se da je upravo Knežević, nekadašnji novinar Duge, Reportera, Intervjua i Dela, bio “kopča” između urednika Dana i Nacionala koji su razotkrili najveću švercersku aferu prošlog vijeka na teritoriji bivše Jugoslavije.

Ovi detalji, predstavljaju svojevrsni “pečat” na poruku koju je Abazović danas poslao šefu DPS-a i njegovim dvorskim saborcima. Prvi dio poruke premijer je lansirao sa svog tviter profila: “Pravda je upalila sve alarme, a ne Temeljni ugovor – čisto da se zna“, napisao je sa smajlijem koji namiguje.

Potom se javio sa iste adrese sa Straduna sa još znakovitijom porukom:

Đukanoviću su danas upućene slične poruke sa više adresa, od kojih je najdirektnija bila iz Spajićeve “Evrope sad”: Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ušao je u konačnu fazu političkog nestanka.

Šef DPS-a, poznat po uspostavljanju 30-ogodišnjeg autoritarnog režima, učešću u ratovima 1990-ih, uništenju kompletne privrede, konstantnom potkazivanju izdajnika, nervoznom i bahatom ponašanju, ušao je u konačnu fazu političkog nestanka predstavljajući se kao potrošena, na momente čak i tužna, sjenka neslavne prošlosti“, navodi se, između ostalog, u saopštenju pokreta “Evropa sad” čiji se lider danas, sreo sa premijerom Abazovićem u Baošićima.

Da je u toku završna faza detronizacije Mila Đukanovića bilo je jasno i iz intervjua koji je dao za N1, u kojem je u jednom trenutku zamucao nakon što je dobio blic lekciju od novinarke Ivana Momčilović vezanu za njegove indirektne prijetnje glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

Upravo nakon ove blamaže lidera DPS-a, uslijedile je nacionalističke orgije na Cetinju pristaša bivšeg režima, i skretanje pažnje bizarnim “otkrićima” paramedija Hobotnice.

Uporno predstavljanje predstavnika Đukanovićeve partije u parlamentu da ta organizacija promoviše zapadne vrijednosti kao da je upalilo alarm u zapadnim centrima moći imunim na apanaže iz CG, pa je procijenjeno da u trenutku kada se vodi globalna bitka za prevlast sa Rusijom i Kinom, Đukanović loš saveznik, imajući u vidu stare i nadolazeće krimonegene afere vezane za njega ili njegove saborce i partnere.

Tako se igra šefa DPS-a na “zapadnu kartu” ispostavila kao pogrešna, baš kao što je i rigidno sprovođenje antikovid mjera ljeta 2020. koje su Crnu Goru koštale bar pola milijarde od prihoda od turizma.

Đukanovićevu tako antiruska retorika nije donijela ništa, baš kao što nije ni antisrpska na kojoj je jedrio do prije dva ljeta. Vođa bivšeg režima upleo se u mrežu koju je pleo gotovo tri decenije ne mareći na nepisano pravilo da nijedna diktatura nema lijep svršetak.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Advokat Kavarić podnio zahtjev za pokretanje postupka zbog nezakonitog isticanja državne zastave!

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić podnio je zahtjev Upravi za inspekcijske poslove da obavi inspekcijski nadzor na Cetinju i pokrene postupak zbog, kako navodi nezakonitog isticanja, upotrebe i uklanjanja državne zastave.

“Dana 7. i 8. avusta za sada nepoznata lica izvršila su nezakonito postavljanje zastave Crne Gore na mjesto i način protivno Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore i protivno pravilniku o bližem načinu isticanja, upotrebe, kao i sastavu materijala Zastave Crne Gore, na način što su na kovanu ogradu Cetinjskog manastira, na kovanu ogradu Vlaške kao i na zvoniku Bajičke crkve, kao kulturnih dobara i vjerskih objekata, improvizovanim vezivnim sredstvom pričvrstili više zastava Crne Gore i na taj način istu upotrijebili u prilici, na mjestu i na način protivan naprijed navedenim imperativnim propisima i na taj način umanjili, degradirali i zloupotrijebili državnu zastavu kao najvažniji državni simbol i reprezent Crne Gore”, kazao je pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko primorske, advokat Kavarić.

Pozvavši se na Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, Kavarić je predložio Upravi za inspekcijske poslove da izvrši inspekcijski nadzor na Cetinjskom manastiru, Vlaškoj crkvi, Bajičkoj crkvi, te po potrebi i na drugim vjerskim objektima u Prijestonici.

“I uz pomoć Uprave policije identifikuje lica koja su počinila opisane protivpravne kaznene radnje i pokrene odgovarajući prekršajni postupak protiv lica koja su izvršila nezakonito postavljanje Zastave Crne Gore na mjesno i način protivan članu 15, 16 i 17 Zakona o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore i članu 1, 2, 3 i 7 Pravilnik o bližem načinu isticanja, upotrebe kao i sastavu materijalu Zastave Crne Gore te da naloži osumnjičenima da o svom trošku uklone naprijed navedene i nezakonito postavljene državne zastave”, navodi se u zahtjevu Kavarića.

Nastavi Citanje

U Trendu