Connect with us

Glas naroda

New York Post objavio raskrinkavanje manipulacija na izborima koje su Bajdena uvele u Bijelu kuću!

Published

on

Američki list New York Post je – koristeći činjenice i informacije iz filma poznatog režisera i istraživača-dokumentariste indijskog porijekla Dineša D`Souze – objavio raskrinkavanje američkih predsjedničkih izbora koji su Džoa Bajdena uveli u Belu kuću.

Vladajuće demokrate su već najavile da će ga optužiti da je na nezakonit način vodio svoju istragu kojoj je posvetio dokumentarac „2000 mula“. Nije ni čudo: Souza je objavio da je Donald Tramp bio u pravu kada je tvrdio da je on pobjednik predsjedničkih izbora održanih 2020-te i da su ga Bajden i demokrate banalno pokrali.

Utvrdio je – a New York Post to prenosi – da su izbornu manipulaciju 2020-te masovno korišćene tipično američke korpe za sitne papirne otpatke.

Po američkih gradovima ih, po pravilu, nije bilo mnogo, ali ih se pred glasanje 2020-te pojavilo višestruko više. A nije bilo nikakvog monitoringa ko u njih u izbornom danu i šta ubacuje.

Pred te izbore su guverneri država u kojima demokrate imaju većinu donijeli (mimo njihovih parlamenata) cijeliniz propisa koji su – pravdajući to pandemijom – dali pravo svakome da od svojih komšija i poznanika pokupi glasačke listiće i odnese ih do tih „gradskih kutija“. Neograničen broj.

Souza je odlučio da upravo to istraži i radi toga je kupio tri triliona signala (geolokacijskih podataka) mobilnih telefona!

Još se ne zna od koga i kako.

Istovremeno je kupio snimke video-kamera koje drže „na oku“ djelove gradova gdje su bile postavljene pominjane „gradske kutije“.

Tako je dobio priliku da pregledom tih snimaka utvrdi šta su na dan glasanja (8. novembra 2020-te) radile „mule“ („mazge“) – aktivisti demokrata koji su preuzimali prikupljene glasačke listiće i nosile ih „gdje treba“.

U njegovom fokusu se našlo 2000 „mula“, a pokazalo se da oni nisu uopšte odlazili kod „slabo pokretne gospođe Džons“ ili „teško bolesnog gospodina O`Hara“ – na šta bi po američkim zakonima imali pravo.

Souza je utvrdio da tih 2000 „mula“ uopšte nisu odlazile u kuće i stanove nikakvih građana već – u sjedište nevladinih organizacija pod kontrolom Demokratske partije! A sve su demokrate registrovale pred same predsjedničke izbore.

Sve „mule“ su se u izbornom danu kretale isključivo između tih NVO i izbornih mjesta i „gradskih kutija“.

Svaki od njih je, u prosjeku, „posjećivao“ izborna mjesta i „gradske kutije“ po 38 puta!

Prosjek ubačenih listića po jednoj „posjeti“ bio je – pet.

Tako su donijeli Bajdenu 380.000 problematičnih glasova.

U državi Mičigen je 500 „mula“ u prosjeku posjećivalo glasačka mjesta i „gradske kutije“ po 50 puta. A pošto su svaki put (u prosjeku) ubacivali po pet listića sa zaokruženim „Bajdenom“ – to je Trampovom protivniku donijelo 125.000 glasova.

U toj državi je Bajden „pobijedio“ sa 154.000 glasova prednosti. Što znači da je njegova pobjeda više nego sumnjiva jer je Souza istražio samo „učinak“ 500 „mula“, a ne i ostale mahinacije.

U Viskonsinu – kad se oduzme što su „mule dodale – Bajden ima samo 6.000 glasova više od Trampa.

Međutim, u Džordžiji je 250 „mula“ u prosjeku „posećivalo“ po 24 „gradske kutije“ – što je Bajdenu donelo 30.000 lažnih glasova, a on je u toj državi „pobijedio“ sa samo 12.000 prednosti.

U Arizoni je 200 „mula“ po 20 puta ubacivalo listiće za Bajdena, što mu je donijelo 20.000 nepostojećih glasova. Zahvaljujući tome je Bajden „pobijedio“, a zapravo je – izgubio u toj državi.

Da nije bilo opisanih manipulacija, Tramp bi u Arizoni dobio 11 elektorskih glaova, a u Džordžiji 16, a ne Bajden.

Osim ovoga, u Filadelfiji (država Pensilvanija) je 1100 „mula“ je ubacivalo nepostojeće glasove u po 50 „gradskih kutija“, a to je kandidatu demokrata donijelo 275.000 lažnih glasova. A da nije bilo tako, Tramp bi u toj državi pobijedio i dobio bi glasove još 20 elektora.

Tramp bi – da „mule“ nisu obavile prljavi posao – bio izabran za predsjednika SAD glasovima 279 elektora, a Bajden bi imao 259!

Kad se uzme u obzir da vodu nisu mutile samo „mule“, može se zaključiti da je Trampova pobjeda bila još ubedljivija.

Glas naroda

Ozbiljan prodor ruske armije i milicije DNR na Donbaskom frontu – lomi se ukrajinska odbrana

Published

on

Ruska vojska je u Ukrajini ozbiljno napredovala! Na gradskoj kući Svetlodarska, grada u kojem je jedna od najvećih termoelektrana u Evropi, od jutros se vijori državna zastava Rusije.

Ovo je potvrdio i svetlodarski gradonačelnik Igor Zaharevič.

Rusi su probili čitave delove veoma utvrđenih granica u Donbasu i počeli da zatvaraju „male kotlove“ oko jedinica Oružanih snaga Ukrajine u nizu ključnih oblasti.

Ukrajinski donbaski front se još juče urušio ili se zaljuljao od Svetlodarska do Avdejevke, a bio je „stabilan“ još od 2015. godine.

Ofanziva savezničkih snaga – Oružanih snaga Rusije i armije DNR, na čijoj strani je i privatna vojna jedinica „Vagner“ – donijela je proboj ukrajinskog fronta za samo nekoliko sati. Prvo je palo utvrđeno naselje Mironovski koje je prikrivalo Svetlodarsk, a potom i sam grad s 12.000 stanovnika.

Potom je ruska vojska ozbiljno napredovala sjeverno od Avdejevke, pa su ukrajinske trupe počele užurbano da se povlačenje sa takozvanog Svetlodarskog luka ka Artjomovsku (Bahmutu).

Avdejevka, koja je dugi niz godina bila jedan od simbola ukrajinske okupacije dijela DNR, ubrzano se pretvara u „mali kotao“, koji se, uz napredovanje ruskih trupa i snaga LNR severno prema Slavjansku, pretvara u stratešku pretnju jednoj od najvećih grupa Oružanih snaga Ukrajine.

Avdejevka – sa svojih 30.000 stanovnika i gigantskom koksarom – s pravom je smatrana, uz Mariupolj i Slavjansk, jednim od simbola rata u Donbasu.

Severodonjeck i Lisičansk u LNR su poslednja velika gradska aglomeracija čije će oslobađanje staviti tačku na specijalnu operaciju na teritoriji Luganske Republike.

Marjinka je poprište najtežih bitaka sa ogromnim gubicima još 2015. godine, a njeno oslobađanje će značiti skidanje formalne opsade Donjecka sa zapadnog pravca.

Svih prethodnih godina su borbe na obodu industrijske zone Avdejevke vodile uglavnom snajperske grupe, koje je sa strane DNR predvodio Dejan Deki Berić, srpski dobrovoljac zadužen za snajpere. Pokušaji da se direktno juriša na Avdijevku nikada nisu usledili zbog besmisla takvog poduhvata.

Uslijed poraza ukrajinskih jedinica u rejonu Popasne, pokrenuta je ofanziva u svim pravcima oko ovog naselja (od njega praktično ništa nije ostalo).

Oružane snage Ukrajine već su izgubile jedini put za snabdijevanje od Bahmuta do Lisičanska, a komandanti ukrajinskih jedinica u Severodonjecku uzalud traže dozvolu da napuste potencijalni „mali kotao“.

Zato su djelovi Oružanih snaga Ukrajine bez dozvole počeli da napuštaju Severodonjeck, odlazeći u Lisičansk, a odatle ka Slavjansku.

Jedan od tih mostova preko rijeke Severski Donjec je 23. maja ujutru srušila artiljerija Oružanih snaga RF, a drugi kontroliše artiljerijskom vatrom.

Lisičansk se u Kijevu ranije smatrao pogodnim odbrambenim položajem, pošto se ovaj grad nalazi na brdu usred stepe oko hemijske fabrike. Ali, brzo napredovanje ruskih i luganskih trupa prema Severodonjecku lišava Lisičansk prednosti položaja.

Do podne 23. maja, ruske trupe su već zauzele nekoliko kvartova Severodonjecka sa visokim zgradama, iako su se ranije borbe pješadije vodile samo po šumama u okolini grada.

I Severodonjeck sa svojih 100.000 stanovnika takođe je ozbiljan simbol: u njemu se do nedavno nalazila ukrajinska „uprava Luganske oblasti“.

Svernije, ruska vojska je već ušla u Krasni Liman i nastavila da napreduje prema Slavjansku.

Severodonjecka grupacija Oružanih snaga Ukrajine za samo nekoliko sati našla se u taktičkom okruženju pošto je autoput za Bahmut sada pod vatrenom kontrolom Oružanih snaga RF.

Sada je teško procijeniti koliko se tačno ukrajinskih vojnika nalazi u potencijalnim „malim džepovima“ u Severodonjecku i Avdejevki.

Brojni izvori tvrde da je garnizon Avdejevke nekoliko puta veći od likvidiranog garnizona Mariupolja. Da ima do 50 hiljada ljudi.

Istovremeni proboji ukrajinske odbrane na više mesta odjednom, sa gotovo paničnim povlačenjem jedinica kijevskog režima iz utvrđenih područja koja su donedavno izgledala neosvojiva – to je očigledan uspeh savezničkih snaga.

Sada ruski Generalštab može da planira „normalan napad“ na Slavjansk.

(Fakti)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Crnogorac “pao” u Australiji zbog šverca 320 kg kokaina!

Published

on

Pedesetjednogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je u Australiji zbog sumnje da je, kao kapetan međunarodnog broda “Interlink Veraciti”, učestvovao u pokušaju šverca 320 kilograma kokaina u tu zemlju.

Kako prenose australijanski mediji, on će se pred sudom u Južnom Hedlandu pojaviti u utorak.

Hapšenje je sprovedeno nakon forenzičkog pregleda mobilnog uređaja na kome su navodno otkrivene poruke koje se odnose na uvoz kokaina.

Hapšenje je uslijedilo nakon što su vlasti zaplijenile 320 kilograma kokaina u Port Hedlandu 15. maja i uhapsile dvojicu muškaraca za koje su tvrdili da su sakupili plastičnu drogu iz okeana kod obale grada Pilbara.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Knežević: Lideri DF-a su ponovo pod mjerama nadzora Kavačkog klana

Published

on

Predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević potvrdio je da na sjednicu ovog odbora nisu došli poslanici DPS-a, zbog čega je odložena sjednica na kojoj su trebali da budu saslušani specijalni državni tužilac Vladimir Novović i premijer Dritan Abazović.

Sve ide ka tome da se ja smjenim sa ovog mjesta. U dogovoru sa Abazovićem dogovoreno je da ipak počnemo sa sjednicom, pa da bude pauza. Abazović bi tražio i da sjednica bude javna, ali do toga nije ni došlo. Postavljam pitanje kome je u interesu da se ne održi sjednica o podacima EUROPOL-a. Da nije bilo Libertasa i Olivere Lakić ne bi sasnali za slučaj Vesne Medenice i slučaj visokih funkcionera. Podsjetićemo vas da smo raspravljali na različite teme na odborima. Kad treba da raspravljamo o bitnim temama za Crnu Goru i za svijet određenim kolegama nije bilo u interesu da se raspravlja na ovu temu. Sumnjam da su neki od kolega iz DPS-a pod uticajem kavačkog klana i ne žele da dođu na ovu sjednicu“, rekao je Knežević.

On je saopštio da je došao do saznanja da su on Medojević i Mandić ponovo stavljeni pod mjerama nadzora za potrebe kavačkog klana.

Klanovi su toliko osilili da su jači od države. Evo je i došlo do odlaganja i ove sjednice odbora. Nabavio sam kavkaskog ovčara,koji se razbolio. Ali će oni koji me prate i prisluškuju to prije znati nego ja, ako mu se šta desi“, poručio je Knežević i pozvao Vrhovni sud i Sudski savjet da se izjasne da li je zakonito to što su ponovo pod mjerama tajnog nadzora.

Knežević je dodao da su dobili informaciju da ih prate od postavljanja Sava Kentere na čelno mjesto ANB-a.

Nastavi Citanje

U Trendu