Connect with us

Glas naroda

Nacističko šenlučenje u suprotnosti sa tradicionalnim vrijednostima Crne Gore, Ministarstvo odbrane da reaguje!

Published

on

PIŠE: Nemanja BAOŠIĆ (predsjednik mladih DNP)

Ministarstvo odbrane Crne Gore umjesto što u svom sluganskom maniru osuđuje narušavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, a sa druge strane neskriveno podržava albanski separatizam u Srbiji, za promjenu da uvaži stav većinske Crne Gore, te se potom umjesto dvostrukim aršinima posveti nagomilanim unutrašnjim problemima.

Naime očekivao sam da će Ministarstvo odbrane izvjesnog Đorđija Vukčevića udaljiti iz službe zbog kršenja etičkog kodeksa Vojske Crne Gore(salutiranje nacističkim pozdravom), odnosno zvanično saopštiti epilog svojevremeno pokrenutog disciplinskog postupka, sve to kao jasnu poruku građanima Crne Gore. Umjesto očekivanog epiloga, spomenuti podnosi krivičnu prijavu na osnovu koje sam saslušan u CB Podgorica.

Još jednom pozivam Ministarstvo odbrane da u najkraćem mogućem roku preispita činjenicu da se unutar službe, unutar Vojske Crne Gore, nalaze oni koji neskriveno protežiraju ideologije koje simbolizuju zlo, ideologije koje su ispisale najmonstruoznije i najsramnije stranice 20.vijeka.

Dodao bih da je Vukčević osim kršenja Zakona o Vojsci, Pravila službe i Kodeksa vojne etike, navedenim gestom svojevremeno itekako doprinio dodatnom podizanju tenzija unutar našeg društva, nanijevši pritom nemjerljivu štetu ugledu Vojske Crnu Gore, kao i Ministarstvu odbrane, ali i poljuljao ionako ozbiljno narušeno povjerenje građana Crne Gore u spomenute institucije.

Uprkos ovom “pucnju u prazno” od strane Đorđija Vukčevića, želim da naglasim kako su krivične prijave i pozivi u CB realnost koja traje, a sa kojom se pripadnici naše političke porodice dokazano dobro nose, te da spomenute apsolutno neće zaustaviti naš glas istine, težnju za pravdom, kao ni odbranu tradicionalnih vrijednosti na kojima počiva naša Crna Gora.

Glas naroda

Budva naš grad: Nedopustivi i sramni pritisci na birače da suprotno slobodnoj volji glasaju jednu koaliciju!

Published

on

Na lokalnim izborima u Budvi koji će se održati 26.maja nastupiće izborna lista pod nazivom „Budva naš grad“ čiji će nosilac biti aktuelni predsjednik skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović.

Svjedoci smo ovih dana velikog pritiska koji se vrši na birače da suprotno zakonima i slobodnoj volji daju svoj glas jednoj koaliciji. Mi, kao predstavnici građanske liste “Budva, naš grad – Nikola Jovanović” smatramo da je ponašanje koje ispoljavaju aktivisti te političke grupacije nedopustivo i u najmanju ruku, sramno“, navode u saopštenju.

Kako kaži, Budva naš grad podržava sve građane koji se odluče da podnesu krivičnu prijavu protiv lica koja vrše nedozvoljen pritisak u cilju mijenjanja izborne volje pojedinaca.

Takođe, pozivaju da se na predstojećim izborima izjašnjavaju slobodno i bez straha, a da su vrata njihove kuće uvijek otvorena za njih.

Žao nam je što su se nekadašnji saborci odlučili da u potpunosti primjenjuju sistem koji je kreirao bivši režim, i što na žalost, u želji da zasjednu u fotelje više nisu u stanju da povuku granicu između pristojnog ponašanja i nasilništva“, navode oni i dodaju:

Budva naš grad je autentična građanska lista, koja je kao programski i politički princip postavila borbu protiv nezasitih partijskih centrala iz Podgorice, a koje kako vidimo, mogu da promjene i zastavu i ideologiju, ali zajedničko im je uvijek loša namjera prema Budvi“.

Podjelite tekst putem:

 

Nastavi Citanje

Glas naroda

Više graničnih policajaca uhapšeno zbog primanja mita

Published

on

Granični policajci Nikola Janičić, Zoran Radonjić, Igor Živković, Enver Drešaj, Momo Popivoda, Ivan Boljević, Vaso Radunović i Dragoman Milošević uhapšeni su danas.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, slobode su lišeni na radnom mjestu na Graničnom prelazu Božaj.

Prema istim informacijama granični policajci sumnjiče se za primanje mita.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici je saopšteno da je ta institucija izdala nalog da se uhapsi osam graničnih policajaca.

“U predmetu koji je u radu u ovom tužilaštvu zbog krivičnog djela – primanje mita, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izdalo je nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova – Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da se liši slobode osam policijskih službenika Sektora granične policije (J.N., R.Z., Ž.I., E.D., P.M., B.I., R.V. i M.D.)”, navodi se u saopštenju ODT u Podgorici.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Đukanović: Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta

Published

on

U Crnoj Gori je na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta, kazao je nekadašnji predsjednik države, Vlade i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On je istakao da “onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta”.

“I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, dodao je Đukanović.

Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti. Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina. E, ko to ne zna taj ne razumije kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete”, naveo je on u intervjuu za Antenu M.

Nastavi Citanje

U Trendu