Connect with us

Sport

Novaku ponovo poništena viza, ponovo će se žaliti!

Published

on

Australijske vlasti poništile su ponovo vizu Novaku Đokoviću posle odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka koji je iskoristio diskreciono pravo koje mu omogućava tamošnji zakon.

Đoković je sada suočen sa mogućnošću da će morati da napusti zemlju , ali ima pravo žalbe na ovu odluku. Srećom, on do okončanja procesa neće morati ponovo da ide u pritvor.

Novaku je, nakon što mu je prvobitno bila ukinuta viza za Australiju, na sudu prihvaćena žalba i on je počeo da se priprema za turnir, ali je ministra za imigracije Hok iskoristio svoje diskreciono pravo da ukine vizu i naloži deportaciju. On je u obrazloženju odluke naveo da ju je donio “iz razloga zdravlja i dobrog reda”.

Đoković i njegov advokatski tim sasvim sigurno će uputiti žalbu na ovu odluku.

Ovim povodom oglasila se dr Džanina Baui, inače profesorka na Univerzitetu Južnog Velsa u Sineju, koja je poručila da Novak Đoković može da traži da sud dodatno pogleda i preispita odluku ministra Hoka.

Savim je realno da, u slučaju da ne dođe do neke greške u pravnom procesu ili da odluka nema uporišta, da su šanse gospodina Đokovića da se uspješno žali na odluku ministra Hoka jako male“, istakle je Baui.

Ukoliko dođe do žalbe, proces će ponovo biti povjeren sudiji Entoniju Keliju, koji je podsjetimo, prvobitno presudio u korist svjetskog broja jedan.

Đoković je ovim povodom pozvan na intervju u subotu.

Društvo

Novak Đoković sa roditeljima na druženju kod Bata Carevića (VIDEO, FOTO)

Published

on

Najbolji sportista planete Novak Đoković posjetio je večeras sa roditeljima Etno selo Carevići, gdje ga je ugostio gradonačelnik Budve Marko Bato Carević koji će mu sjutra uručiti ključeve počasnog građanina crnogorske turističke metropole.

Druženje Đokovića i njegovih roditelja majke Dijane i oca Srđana sa starim prijateljima iz Budve prošlo je uz izvorne narodne pjesme i naravno uz nezaobilazne foto seanse sa legendarnim srpskim teniserom.

FOTO i VIDEO (NADLANU.ME)

Nastavi Citanje

Sport

Novak Đoković dolazi u Budvu, sjutra u gostima kod Carevića!

Published

on

Novak Đoković prvi i najbolji teniser svih vremena, boraviće sjutra u 10 časova u zvaničnoj posjeti Opštini Budva!

Tom prilikom će najboljem teniseru ne samo današnjice, već i svih vremena, teniseru sa najviše osvojenih titula u istoriji tenisa, rekorderu po broju provedenih sedmica na vrhu ATP liste, sportisti koji je ispisao zlatne stranice svjetskog tenisa i sporta, biti uručeno priznanje počasnog građanina Opštine Budva.

Skupština Opštine Budva je tokom 2018. godine donijela odluku o proglašenju Novaka Đokovića za počasnog građanina metropole turizma . Osim izuzetnih sportskih rezultata Novak Đoković je dokazani humanista i dobročinitelj, prepoznat u čitavom svijetu kao ličnost koja širi ljubav među ljudima, podstiče solidarnost i izuzetno doprinosi razvoju svijesti za unapređenje vrijednosti demokratskog društva.

Nakon sastanka koji će biti upriličen ovim povodom, u sali SO Budva biće upriličena ceremonija svečanog uručenja ovog najvećeg priznanja Opštine Budva.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Heroji sa Košara poslali snažnu podršku Đokoviću

Published

on

Na Kopaoniku se proteklih dana na bilbordima smjenjuju fotografije podrške najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću koju su postavili heroji sa Košara.

Ispod fotografija je i poruka:“ Heroji sa Košara, zahvalni svetskom heroju broj jedan“.

Jedan od heroja sa Košara Darko Anđelković je naglasio da su poruke simbolično postavljene na Kopaoniku jer je Đoković odatle krenuo u „osvajanje titule svjetskog broja jedan“.

– Novak je pravi primjer patriote, sportiste i vjernika. O humanim akcijama suvišno je i govoriti, a bezbroj puta je pokazao koliko voli svoju zemlju i svoj narod. Mi smo mu zahvalni za sve što radi za nas i poručujemo mu da izdrži – rekao je on za RTS.

Anđelković je dodao da su njegovi bivši saborci i on uspjeli da kontaktiraju Đokoviće, koji su izrazili oduševljenje i zahvalnost za podršku.

RTRS, SRNA

Nastavi Citanje

U Trendu