Connect with us

Glas naroda

Medojević: Niko da progovori o motivima, naručiocu i finasijeru terorističkog akta na Cetinju

Published

on

Lider Pokreta za promjene (PZP), Nebojša Medojević se osvrnuo na nedavni događaj na Cetinju i rekao da se haos u crnogorskom bezbjednosnom sektoru i pravosuđu nastavlja.

„Policija tvrdi da je počinilac terotističkog akta Nikola Drecun, koji je pušten iz istražnog pritvora jer mu u zakonskom roku nije izrečena prvostepena presuda Višeg suda Borisa Savića. Nevjerovatno je da policija i ANB ova lica koja su puštena na slobodu zbog nesposobnosti, neefikasnosti i opstrukcija, nije stavila na mjere tajnog praćenja i presertanja svih komunikacija. Ako se pokaže da je ovo lice pobjeglo iz zemlje, nevjerovatno je da mu sud nije izrekao neke od mjera za sprječavanje bjekstva iz zemlje“, kaže Medojević.

Takođe ističe i da je imenovanjem samo jednog osumnjičenog da je izvršio ovaj teroristički akt, slučaj nije riješen.

„Teoretski je nemoguće da je samo jedno lice izradilo ekslozivni napravu, postavilo je, obezbjeđivalo postavljanje naprave u sred grada, čuvalo eksplozivnu napravu od trenutka postavljanja do aktiviranja, pratilo žrtve, obezbjeđivalo mjesto zločina, uočilo kretanje meta i dojavilo dolazak meta na planirano mjesto za lividaciju, neprimjetno se udaljilo sa lica mjesta. U pripremi, izvršnju i prikrivaniu izvršioca moralo je učestvovati više lica“, smatra on.

Medojević naglašava da o motivima, naručiocu i finasijeru ovog terorističkog čina nema ni riječi.

„Jezivo djeluje saznanje da nasi bezbjednosni organi ne prate lica koja su optužena za najteža krivična djela, a zbog nesposobnosti pravosuđa nijesu osuđena nego su na slobodi. Ova činjenica izaziva veliku uznemirenost građana i govori da su bezbjednosne prilike u Crnoj Gori veoma loše i da možemo očekivati nastavak obračuna zaraćenih klanova, sa većim rizikom od stradanja nedužnih ljudi koji se mogu slučajno naći na mjestu izvršenja ovih likvidacija. Sistem je korumpiran i neefikasan. Bezbjednost građana i njihove imovine je ugrožena. Opasne ubice i teroristi slobodno se šetaju našim ulicama“, zaključio je Medojević.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu