Connect with us

Glas naroda

Medojević: Dosta nam je lopova i prevaranata na čelu države, a ovaj je još i kockar

Published

on

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević je podsjetio građane da je Milojko Spajić u Crnu Goru došao bez prebijene pare, da nije imao novca ni da iznajmi garsonjeru u Podgorici, već je stanovao besplatno kod „apostola za visoku i nisku gradnju i budućeg ministra (Ratka) Mitrovića“.

„Bankrotiran i pod istragom za prevare kritpoulagača, u zajedničkom poslu sa Do Kvonom, došao je u Crnu Goru go kao crkveni miš. I upravo se motao oko Crkve i lažno predstavljao kao vjernik i nesreća kojoj je neophodna pomoć.“ – kazao je Medojević.

Dodaje i da je jedan visoki crkveni velikodostojnik zamolio uticajne popove koji su sastavljali Vladu, da ubace “ovog njegovog malog” da nešto radi, ako može.

„I tako je ubogi prevarant iz Singapura dospio do državnog pečata i odmah osjetio sve blagodeti te pozicije“ – podsjeća Medojević.

Milioner – avioni, nekretnine, reketaški talovi

„Nelagalno zaduženje države, angažovanje preko veze članove „Trebinjske grupe“ uz pozamašne provizije, kupovine aviona, otkup ugovora za put Meljine-Petijevići od srbijanskog tajkuna Vuka Hamovića, privilegovana plaćanja farmaceutskom monopolisti „Glosarij“-u, reketaški tal od nastavka šverca cigareta i siroti crkveni miš je preko noći postao milioner.

Odmah nakon obnove šverca cigareta iz maja 2021., crkveni miš kupuje dvije luksuzne nekretnine u Beogradu na vodi i kod Kotora u vrijednosti od dva miliona evra, kao i auto vrijednost 100.000 evra.“ – ukazuje Medojević i dodaje da sadađšnji premijer postaje bogat pljačkom naroda i države Crne Gore.

Međutim, kako kaže lider PZP-a, kriminalni DNK Spajića tjera dalje, te dovodi svog poslovnog partnera Do Kvona u Crnu Goru i obećava mu povlastice i državne mehanizme da se izvadi iz bankrota i da tako izvuče i svoj ulog.

„Spajić nije žrtva prevare, već poslovni partner i dio tima koji je osmislio i realizovao ovu mega prevaru tešku preko 40 milijardi američkih dolara.

Zato je važno da se u saradnji sa američkom Komisijom ta hartije od vrijednosti, tužilaštvom i sudovima u Crnoj Gori otvori istraga o ulozi Spajića u prevarantskoj šemi Do Kvona.

Koliko je Spajić reketairao Do Kvona nudeći mu zaštitu od hapšenja i deportacije, to treba da utvrde SPO i SDT. Bilo bi neoprostivo da Do Kvon bude isporučen, prije nego što bude saslušan na okolnosti njegovih odnosa sa Do Kvonom i motiva i razloga niegovog skrivanja u Crnoj Gori u kojoj Spajić vrsi odgovorne državne funkcije.

Dosta nam je lopova i prevaranata na čelu države. A ovaj je još i kockar, koji će državu staviti na rulet.“ – zaključuje Medojević.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu