Connect with us

Glas naroda

Jovanović: Božović nije kupovao glasove za DPS, kriminalne strukture utiču na SNP

Published

on

U Budvi se zna ko su kriminalne strukture koje su na razne načine bile involvirane u političke procese, a iste su htjele da preuzmu vlast u našem gradu, kazao je predsjednik SO Budva i nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović.

“Radi se o kriminalnim strukturama koje su se pojavile nakon određivanja pritvora Milu Bozoviću. Te strukture su htjele da preuzmu vlast u Budvi preko određenog broja odbornika”, tvrdi Jovanović.

Jovanović se u emisiji “Minula neđelja” dotakao i teme oko predsjednika opštine Budva, koji se nalazi u pritvoru, navodeći da nisu tačne informacije da je navodno kupovao glasove za Demokratsku partiju socijalista (DPS)

“Božović je demantovao da je kupovao glasove za DPS. Poznajem ga dovoljno dugo, on ima ozbiljni opozicioni anti-DPS staž, u politici je jako dugo i dugo se borio protiv DPS-a, tako da te informacije zaista nisu tačne”, rekao je Jovanović.

Nema saradnje sa NSD, SNP pod uticajem kriminalnih strruktura

Komentarišući rezultate izbora u Budvi, Jovanović je kazao da je optimista što se tiče formiranja vlasti u ovom primorskom gradu, a ubijeđen je i da ponavljanja izbora neće biti.

“Svakako smo i za tu opciju spremni i radujemo se ako dođe do ponavljanja izbora”, poručio je on.

Podsjetio je da je 7.jula rok kad treba da se održi konstitutivna sjednica i da se verifikuju mandati.

Ponovio je i sa kojim političkim subjektima neće sarađivati, a kazao je i da je nakon izbora bilo neformalnih razgovora oko formiranja vlasti.

“Obično se nakon izbora vrše kalkulacije, ali kod nas toga nema. Mi sa NSD -om i DPS-om nećemo pregovarati, ali smo razgovarali sa Demokratama. Dosta je bilo špekulacija nakon izbora, a ono što je sigurno jeste da je naša lista osvojila najveći broj mandata i to nam daje izborni legitimitet da formiramo vlast. Zbog turističke sezone koja je u jeku u Budvi, vlast treba uspostaviti u zakonski predviđenom roku. Budvi ne trebaju skandali”, kazao je Jovanović.

Govoreći o saradnji sa SNP-om, Jovanović je kazao da su se neposredno nakon neformalnih razgovora ućutali. Tvrdi da je to uticaj kriminalnih struktura u Budvi.

“Mislim da od njihovog samostalnog djelovanja u Budvi nema ništa. Oni će se voditi isključivo svojim interesima, ali u Budvi im nije data tolika sloboda, pa mislim da će slušati kriminalne strukture i funkcionere šta im kažu”, zaključio je Jovanović.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu