Connect with us

Glas naroda

Katnić pisao sinu: Uhapsili me u nedjelju… da se niko ne nada od nas Crnogoraca da im predmet može doći kod časne sudije Mugoše

Published

on

Pismo je im je, kako prenosi Standard, dostavljeno i objavljuju ga uz dozvolu porodice. Glas naroda ga prenosimo integralno:

“Rašo, znaš da ja nijesam postao član nikakve kriminalne organizacije, već da je ovo zavjera ove fašističke klike koja je došla na vlast, te koristi slogu (profesionalnu i moralnu) tužilastva i suda da vještom manipulacijom činjenica, popunjenim lažima prikažu me kao kriminalca. Toliko su osilili da to javno manifestuju. Iako je postojala prilika da postupak protiv mene pokrenu prije više mjeseci (za šta je dokaz tvrdnja na javnom servisu Adžića da sam ja prvi u redu za hapšenje), a mogli su me uhapsiti i početkom ove nedjelje, no čekali su da to urade u nedjelju da bi prikazali da imaju pod kontrolom sudiju za istragu Šćepanovića, te da se niko ne nada od nas Crnogoraca da im predmet može doći kod časne sudije Mugoše.

I još, postojala je mogućnost da, nesrećni Saša Čađenović, konačno poslije godinu i po dana, kroz supstituciju pritvora jemstvom, pa su da bi to spriječili, ovi poltroni iz tužilaštva, po ustaljenoj praksi, namjerili spriječiti tako što su ga stavili kao člana kriminalne organizacije, zajedno sa mnom.

Kao da je malo što su namjestili da je član Zvicerove kriminalne organizacije, znaš da bi on izvršio moje zahtjeve da uhapsi Velibora i Draganu, da sam mu ih, ne daj bože, dao, a ne da ne pokreće postupak protiv nekog invalida Duška Roganovića. Jasno da je bilo plana dosta bi bilo da ja postanem član ove kriminalne organizacije. Ono što stoji jeste da je Sašu često umor savladavao i onda bi iz faze genijalnosti prelazio u potpunu euforiju i apstraktnost, pa bi pravio omaške i greške, o čemu sam više puta i javno govorio, ali koje su zahtijevale kakav disciplinski postupak ili najgore postupak za nesavjestan rad u službi.

Tu svakako dođe i mlađani Petar Lazović koji je bio uobrazio da je inkarnacija Eliota Nesa (ili već kako se ovaj agent zvao), te da će pohapsiti sve crnogorske mafijaše, a bogami i svjetske, pa je službene informacije koristio bez reda i načina i sa njim kalkulisao i želio da prikaže sebe i svog oca kao “boga i svetoga sina”. Ali, Rašo, sveti je samo duh koji u meni postoji kao i u svakom čovjeku, pa ću kao i uvijek pobijediti.

E o tome i zbog toga ti pišem, znaš da sam uvijek volio život i zbog njega kao jedne od najviših vrijednosti se borio. Međutim, život bez časti i dostojanstva ništa ne vrijedi. Ova fašistička klika to želi da mi uzme, da me ovdje godinama drži kao “psa u rešetkama”. Znaš koliko sam to mrzio pa nikada naše pse nijesmo vezivali, već sam im napravio veliki prostor. Pored toga oni žele i da vas, moju porodicu, godinama uništavaju što ćete me gledati kako me vezanoga vode od Spuža do Podgorice. Zato je štrajk glađu jedina opcija iz oblasti samopomoći, koja se u pravu zove krajnja nužda.

Ja bih to uradio kao japanski samuraj, ali zbog događaja u našoj porodici iz prošlosti, kazali bi da sam sklon autoagresiji. Zbog toga je jedini kognitivan zaključak (odluka) štrajk glađu. Kognitivan zaključak je kada, na osnovu percepocije svim čulima, pa i intuicijom donesete najracionalniji zaključak (odluku), a u odnosu na pojave i stvarnosti. Ovo je ta odluka. No ti ih, Rašo, možeš pobijediti poštenim radom i stvaranjem velike porodice sa puno djece, što je moj zahtjev.

Evo znaš da sam izolovan i da ne znam što se dešava u spoljnjem svijetu, ali dok ti ovo pišem čuh kroz prozor glasno iščuđavanje nekih pritvorenika koji se nalaže u jutarnjoj šetnji, da saslušavaju sve tužioce kojima sam ja rukovodio, a pomenuli su Jovićevicku i Radovićku. To je inače udbaška metoda koju koristi tužilac Šoškić. Neće li koga prepanuti po sistemu “strah životu često obraz kalja” da nešto protiv mene kaže.

Ovo je radio i u postupku protiv specijalne tužiteljke Mitrović kada je protiv nje tražio dokaze da bi ona pritisnuta “činjenicama” da je na određeni način postupala po mojim uputstvima. No, ona to nije, kao časna osoba od bratstva Sjekloća kojih je osam poginulo u jednom trenu, da ne bi crnogorski barjak, dok boj traje, na zemlju pao, što ne bi bilo viteški. Kako nije navela ništa što nije tačno, on i dalje traži žrtvu. To je rađeno i u slučaju Saše Čađenovića.

Od kada je maknut iz krivičnog predmeta terorizam, on je beznačajan za njih (ovu fašističku kliku), pa ga drže u pritvoru godinu i po dana, a sad ga stavljaju samnom u kriminalnu organizaciju, dajući mi na znanje – evo ti šansa, optuži ga za nešto i izlaziš iz pritvora, ljudski, nema što. Ne vjeruj ništa, to su mali ljudi iz istoimene pripovijetke Iva Andrića, pa te molim da je pročitaš (ako već nijesi). Ova saslušanja su mogla biti realizovana mjesecima ranije, jer to predviđa ZKP u svojstvu građanina, no ovo ima za cilj, ne samo iznijeti da nešto prozbore protiv mene, već da preplaše sudije koji postupaju po mojoj žalbi na rješenje o određivanju pritvora, da im slučajno ne pane na pamet da u što barkaju, jer će biti oni sljedeći.

Jasno ti je, Rašo, da je štrajk glađu jedina opcija. To može trajati, recimo mjesec dana, pokušaće da me spriječe, kad padnem u komu odvođenjem u bolnicu radi pružanja pomoći. No, Rašo, ja čim mi se mozak vrati, nastaviti ću do kraja dok ne svane nova zora. Kada će se Crnogorci probuditi “iz sna mrtvog kojim spavaju”.

Kaži majci da uzme moju penziju, da se ne ponižava odlaskom na posao sa onako narušenim zdravljem. Nastavi da si sa njom ali nemoj da prećeruješ, što već činiš. Pazi sestru. Poljubi Dariju umjesto mene, voli divnu Tamaru. Rado bih ti ovo dao lično da ostane između nas, ali nije dozvoljeno, moram preko Uprave Istražnog zatvora, a oni dostavljaju sudiji za istragu da sve iskontroliše. Nadam se da će smoći snage da shvate da ovaj sadržaj tebi pripada, pa će ti ga i dostaviti.

Tada bih mu oprostio onaj nerezonski pritvorenički osnov iz člana 175 stav 1 tačka 1. Nađi nekoga da ti objasni kako da tražiš kopiju žalbe koju sam napisao na rješenje o pritvoru. To se traži od Suda, nemam kopiju, a dobro je da je imaš, ako ti je ne daju, angažuj Lazara da je kao advokat preuzme, daj mu punomoćje, ali neka ne preuzima druge radnje bez moga odobrenja.

Mogao bih je prošvercovati, ali znaš da to nije moj manir.

DA JE VJEČNA CRNA GORA!
Ljubi te tata
Katnić Milivoje

Društvo

Lakušić jedan od menadžera koji zarad opšteg dobra žrtvuju lične ciljeve, prijetnje šljunkarske mafije neće se tolerisati!

Published

on

“Izražavamo podršku Zoranu Lakušiću, predsjedniku Odbora direktora Regionalnog vodovoda, koji se u poslednje vrijeme često suočava sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da zaštiti javni interes i suzbije nezakonite radnje u koritu rijeke Morače. Ova vrsta hrabrosti i posvećenosti da čini ono što je ispravno zaista je vrijedno divljenja i sjajno je vidjeti ljude poput njega kako se hrabro bore protiv korupcije i organizovanog kriminala”, saopšteno je iz NVO BU2.

U saopštenju se naglašava da se “ovakvi pojedinci često suočavaju sa protivljenjem i reakcijom onih koji imaju koristi od njihovih nezakonitih aktivnosti, što za njih može biti značajan izazov”.

“U takvim slučajevima, neophodno je podrška javnosti koja prepoznaje njihove napore i stoji uz njih. Lakušićevo postupanje zaslužuje poštovanje, jer se zalaže za ono što je ispravno, stavlja javni interes iznad ličnog. Posebna vještina koju je gospodin Lakušić iskazao u periodu upravljanja Regionalnim vodovodom ogleda se i u donošenju važnih odluka bez obzira na pritiske od onih kojima se uskraćuju mogućnosti da na nelegalan način stiču ogromna sredstva, a sa druge strane dovode u pitanje stratešku razvojnu granu Crne Gore, odnosno turizam, na način da intenzivno ugrožavaju vodne resurse, a samim tim uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja”, poručili su iz NVO Bu2.

Iz budvanske NVO dodaju da menadžeri koji odolijevaju iskušenjima, a svojim vještinama uspješno vode kompanije su prijeka potreba vremena i prostora u kojem živimo i radimo.

“Posebno zato i što često zarad opšteg dobra žrtvuju svoje lične ciljeve, a ponekad ugrožavaju i svoju egzistenciju. Jedan od takvih menadžera je gospodin Lakušić, beskompromisni borac za pravdu i razvoj Crne Gore”, dodaju iz Bu2.

U saopštenju se dodaje da je za uspješno funkcionisanje regionalnog sistema vodosnadbijevanja Lakušić donosio i donosi značajne odluke na Odboru direktora, za koje je dobijao i dobija podršku Vlade Crne Gore, nevladinog sektora i naučne zajednice.

“Ne posustaje u aktivnostima da se korito rijeke Morače zaštiti, vodi kampanju za dobijanje podrške od institucija sistema da se nelegalni eksploatatori i njihova mehanizacija uklone iz Druge i Treće zone sanitarne zaštite izvorišta Bolje Sestre. Gospodin Lakušić je prepoznat i u međunarodnoj zajednici kao beskompromisni borac za zaštitu prirode, razvoj društva, ljudska prava, zaštitu imovine, borac protiv korupcije i bilo kakvog neetičnog i nezakonitog odnosa prema društvu. To je razlog da ga podržavaju u profesionalnim kontaktima kako ambasadori inostranih zemalja tako i brojne delegacije iz Evropske zajednice koji su iskazale nedvosmislenu podršku njegovim aktivnostima”, navode iz Bu2.

“Svjestan da bi dalja devastacija korita rijeke Morače imala nesagledive štetne posledice za građane i turizam na Crnogorskom primorju, a samim tim i za državu Crnu Goru, gospodin Lakušić je istrajavao na aktivnostima za zaustavljanje nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska. Rizikujući svoju ličnu bezbjednost i dalje nastavlja svoje djelovanje u tom pravcu.

Savjestan rad i odgovoran odnos preporučio ga je da bude izabran da profesionalno obavlja funkciju predsjednika u dva saziva Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i to 2021. godine i 2023. godine, što je i dokaz da su uspješni menadžeri i pravi lideri, odnosno uspješni rezultati njihovog rada cijenjeni.

Od 2021. godine, menadžerskim konceptom u procesu donošenja odluka gospodin Lakušić sa posebnom odgovornošću za značaj državnog interesa unapređuje Društvo, bez kojeg bi turizam u Crnoj Gori bio nezamisliv, pa tako ono postaje prepoznatljivo po svojim rezultatima, a njegov rad transparentan i pristupačan zajednici.

Gospodin Lakušić je uvijek promovisao i promoviše principe po kojima ne smijemo biti pasivni posmatrači društvenih kretanja, već aktivni sudionici koji kreiraju svoju sudbinu ali i ukupna društvena kretanja. On je upravo snagom primjera davao i daje lični pečat društvenim kretanjima i unapređivanju vrijednosti u Crnoj Gori. Svojim ličnim primjerom inspiriše i motiviše kako se treba nesebično zalagati za opšte dobro, privredni napredak i razvoj Države Crne Gore. Vjerujemo da je ključni faktor u osiguravanju da naše primorje ima stabilno i pouzdano vodosnadbijevanje u toku ljetnjih mjeseci.

Još jednom izražavamo jaku podršku gospodinu Lakušiću kao simbolu borbe za javni interes i osuđujemo sve vidove napada i prijetnji koje dolaze od pojedinaca povezanih sa šljunkarskom mafijom i bivšim režimom Mila Đukanovića.

Takođe, šaljemo snažnu poruku da se takvo ponašanje ne smije tolerisati i da je važno zaštiti one koji rade za javni interes. Ovakav vid podrške je bitan za stvaranje kulture u kojoj će lideri protiv korupcije i organizovanog kriminala osjećati motivisani da donose hrabre odluke u korist svoje zemlje.

Naša solidarnost i podrška gospodinu Lakušiću, i jeste dokaz važnosti koliko je dragocjeno imati hrabre i nematerijalne menadžere koji su posvećeni javnom interesu”, saopštili su iz Bu2.

Nastavi Citanje

Društvo

Srpske organizacije u Crnoj Gori: Ukoliko Vlada ne donese odluku da neće glasati za Rezoluciju, pozvaćemo narod na proteste i blokade dok nam ne vrate mandate

Published

on

Srpske organizacije u Crnoj Gori obratile su se javnosti povodom najavljene podrške Crne Gore za usvajanje Rezolucije UN-a o genocidu* u Srebrenici.

Saopštenje prenosimo integralno:

Poštovani građani,

Do sada ste svi imali priliku upoznati se sa djelovanjem Vlade Crne Gore ,a protiv interesa srpskog naroda.
Glasanje za Rezoliciju o genocidu u Srebrenici je bacanje krivice na srpski narod i njegova buduća pokoljenja.
Niko od nas se ne odriče da je bilo zločina i mi kao hrišćani i Srbi ga osuđujemo.
Ali se pitamo šta je sa našim žrtvama ?
Žali li neko onu našu braću i sestre u Kravicama, Bratuncu .
Žali li iskreno za svim srpskim stradalnicima kojih je samo u 20 vijeku bilo više od 3,5 miliona i koji su ubijani na mnogim samo za nas namijenjenim stratištima.
Za našim žrtvama neće biti suza u ovoj Vladi.
Pozivamo da ni kod nas ne bude razumevanja za te koji su srpskim glasovima došli na vlast, a sada će uz pomoć naših glasova čitav narod proglasiti genocidnim.
Ne dozvolite da vas lažu i obmanjuju Rezolucijom o Jasenovcu, ona Milojku Spajiću koristi isključivo za unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori i kako bi narod održao u miru i prašina je koju nam baca u oči.
Ukoliko Vlada Crne Gore ne donese odluku da neće glasati za ovu Rezoliciju, bićemo prinuđeni da pozovemo narod na proteste i blokade dok nam se ne vrate nazad mandati koji su im dati u ime mira i zajedničkog boljeg života u Crnoj Gori.

Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”

Srpski kulturni klub “Sveti Sava”

Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-191

NVO “Herceg” – Pljevlja
NVO “Srpska nit”
NVO “Božuri”
NVO “Stupovi”
NVO “Miholjski zbor”
NVO “Serdari”
Noćni vukovi

Nastavi Citanje

Glas naroda

Svi poslanički klubovi parlamentarne većine potpisali predlog Rezolucije o Jasenovcu

Published

on

U skupštinsku procedura upravo je predat predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Nakon današnjeg sastanka, postignut je dogovor unutar većine da se predlog Rezolucije proslijedi Skupštini Crne Gore.

Svi poslanički klubovi parlamentarne većine potpisali su Rezoluciju o Jasenovcu.

Potpis na predlog rezulocije dala su 43 poslanika većine, izuzev albanskih predstavnika.

Kako saznajemo, Rezolucija o genocidu u Jasenovcu bi se na dnevnom redu Skupštine, po hitnom postupku, mogla naći već sledeće sedmice nakon praznika.

Podsjetimo, danas je uoči plenarne sjednice održan, drugi po redu, sastanak šefova poslaničkih klubova parlamentarne većine na kojem se raspravljalo o donošenju rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Nastavi Citanje

U Trendu