Connect with us

Glas naroda

Dokić odbornicima NSD i PZP: Ne branite Mila Božovića od Božović Mila!

Published

on

Jučerašnjim izborom za potpresjednicu opštine i usvajanjem Strateškog plana nisu u dovoljnoj mjeri ispunjeni zahtjevi Vlade. S obzirom da je dat rok od 10 dana nakon kojeg će, ako se ne ispune, Vlada raspustiti lokalnu skupštinu, ovim putem obavještavam javnost da ne želim da figuriram na poziciji potpresjednice jer kriza nije riješena”, poručila je potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.

Ona je dodala da ne razumije i ne podržava stav odbornika iz kluba Za budućnost Budve, koji su odbili da glasau za odluku sa kojom je saglasan i predsjednik Opštine Milo Božović, a sve navodno zbog želje da ispoštuju njega.

Ne razumijem i ne podržavam stav odbornika iz kluba “ Za budućnost Budve” koji su saopštili da neće da glasaju odluku sa kojom je saglasan i sam predsjednik Milo Božović. Pokušaj da Mila Božovića od brane od samoga sebe koji je poručio da nema problem da skupstina donese odluku o privremenoj suspenziji je za mene jasan signal da se želi srušiti vlast. Lično u tome ne želim da učestvujem jer sam kandidaturu prihvatila isključivo na zahtjev Mila Božovića kako bih pomogla u rešavanju situacije“, kazala je Dokić.

Potpredsjednica Opštine je naglasila da se vidi da kriza nije riješena i da ne postoji volja da se ispune zahtjevi Vlade.

Iako lično nismo saglasni sa postupanjem Vlade, na šta smo više puta ukazali prilikom skupštinakog zasijedanja, pristali smo da ispunimo zahtjeve jer je to od nas tražio predsjednik opštine kako bi se prevazišli problemi. Još jednom pozivam da bez političkih ucjena i prepucavanja, odbornici kluba NSD i PZP, u zakonskom roku, dodju na nastavak sjednice i da ispunimo zahtjeve koji su ispostavljeni , a ko ne žele da se kriza riješi, da džentlmenski donesemo odluku o skraćenju mandata skupštini, vratimo mandate građanim, pa neka građani sude o svima nama“, kazala je Dokić.

Ona je dodala da prinudna uprava nije prihvatljiva opcija za Budvu i da takav scenario treba izbjeći u svakom smislu.

Nadam se da ima dovoljno političke mudrosti i hrabrosti da sami riješimo situaciju, na jedan ili drugi način”, zaključila je Dokić.

Glas naroda

Medojević: Hapšenja i akcije protiv DPS narko kartela pod kontrolom američke agencije!

Published

on

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević izjavio je da je kao neko ko se 30 godina bavi demokratskom tranzicijomom i reformama u Crnoj Gori i borbom protiv organizovanog kriminala nezadovoljan zato što nisu oni u Crnoj Gori imali kapaciteta da naprave nacionalni konsenzus i da registruju srastanje organizovanog kriminala sa vladajućom partijom DPS-om i vitalnim državnim institucijama što je jedna od najvećih političkih i državnih problema koji preti da ugrozi funkcionisanje države već su to su morali da rade stranci u njihovo ime.

Ova hapšenja i ove akcije protiv DPS narko kartela su isljučivo u nadležnosti jedne specijalizovne agencije pri američkoj ambasadi u Beogradu. To je posledica kršenja dogovora između Đukanovića i američke administracije da se ne sarađuje sa neprijateljima koji ugrožavaju nacionalne interese SAD-a. 2007. crnogorski kartel je organizovao kupoprodaju oružja za drogu terorističkoj organizaciji Fark. Odmah nekoliko mjeseci nakon toga usledila je akcija Uprave za suzbijanje narokotika policijsko obavještajne agencije Ministarstva pravde SAD-a (DEA) gdje je zaplijenjeno oko 2,7 tona kokaina u čuvenoj akciji Balkanski ratnik. Sada je drugi faul Đukanovićev kartel napravio kada je 19. jula 2019. pokušao da preko broda ubaci u Ameriku 26 tona kokaina i tada je izgubio svaku moguću podršku”, navodi Medojević.

Kako je rekao, njihovi evropski partneri im pomažu ne zato što vole Crnu Goru i što žele da Crna Gora bude bez mafije, već zato što je transnacionalni kartel Mila Đukanovića ugorzio njihove vitalne nacionalne interese.

Đukanović je iz statusa saveznika i važne geostrateške ličnosti od 1998. godine postao meta delovanje bezbednosnih agencija i obaveštajnih službi“, dodaje on.

Nastavi Citanje

Geopolitika

Strateška repatrijacija zlata Gane iz SAD-a: Zaštita od ekonomske nestabilnosti

Published

on

PIŠE: Lazarus ODENGE

Nedavna odluka Gane da vrati svoje zlatne rezerve iz Sjedinjenih Država signalizira značajan pomak u ekonomskoj strategiji zemlje. Osim simboličnog gesta vraćanja kontrole nad svojom imovinom od plemenitih metala, potez Gane je naglašen pragmatičnom željom da se zaštiti od neizvjesnosti destabilizirane američke ekonomije.

Prema ekonomskim stručnjacima, odluka Gane dolazi u ključnom trenutku usred eskalacije globalne ekonomske neizvjesnosti i sve veće zabrinutosti za stabilnost američkog finansijskog sistema. Dr. Joseph Mensah, ekonomista specijaliziran za međunarodne finansije, tvrdi: “Potez Gane da povuče svoje zlatne rezerve iz američkih trezora je razborita mjera za ublažavanje rizika i zaštitu od
potencijalne ekonomske nestabilnosti.”

Takođe najveće ekonomije Afrike i Bliskog istoka povlače svoje zlatne rezerve iz Sjedinjenih Država.

Zlato iz mnogih zemalja širom svijeta pohranjuje se u Sjedinjenim Državama. Međutim, sve više zemalja izražava zabrinutost za stanje ekonomije zemlje i odlučuje da povuče svoje zlatne rezerve.

Počevši od 2024. Egipat, Južna Afrika, Nigerija, Gana, Kamerun, Senegal, Alžir i Saudijska Arabija odlučile su da povuku svoje zlatne rezerve iz Sjedinjenih Država.

Treba napomenuti da su Južna Afrika, Egipat i Nigerija najveće ekonomije u Africi.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kapiten “sokola” Medeni o padu DPS-a: Svako jutro nadam se da će mi neko reći da nije istina ovo sto se dešava..

Published

on

Portal BORBA objavio je prepisku između kapitena crnogorske fudbalske reprezentacije i igrača Atletiko Madrida Stefana Savića i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice koju prenosimo integralno:

Podsjetimo, Medenicu SDT sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije koju je formirao njen sin vršila zloupotrebu službenog položaja.

Prepisku sa fudbalerom Atletiko Madrida koji je neskriveno iskazivao simpatije prema DPS-u održavali u periodu od 2019. do 2022. godine.

Razmjenjivali su Medenica i Savić mišljenja o svemu i svečemu, od sukoba UEFA-e i vodećih evropskih klubova oko Superlige i Atletikove poslednje titule pravka Španije, pa sve do političke situacije u Crnoj Gori za koju je ovaj dvojac dokazao da je spreman na poziv Mila Đukanovića da ode u šumu i položi život ako treba.

Da je Savić debelo zagazio u DPS-ove političke vode pokazuje i stepen divljenja iskazanog prema Vesni Medenici i bivšem premijeru Dušku Markoviću 10. aprila 2019. godine u Vajber prepisci.

Kapiten crnogorske fudbalske razmjenjivao je mišljenja sa gospodaricom zarobljenog paravosuđa i tokom litija. Tako je 19. marta 2020. poručivao Medenici da budu istrajni (vjerovatno u progonu SPC-a i Srba koji se u to vrijeme odigravao pod dirigentskom palicom Mila Đukanovića). Na kraju te prepiske upozorava sagovornicu da je situacija teška jer je „neprijatelj nevidljiv„.

MedenicaCovjek djelima za zivota obezbijedi besmrtnost. Svaka cast. Veliki si i poseban u svakom pogledu. Izdrzimo. Mi to moramo i mozemo

SavićHvala vam na lijepim rijecima..to je najmanje sto mogu da uradim za svoj narod.. samo da istrajemo u ovome..Veliki pozdrav

MedenicaIstrajacemo, ali posledice ce biti teske, dugotrajne i iscrpljujuce. Nepravedno i mnogo u jednom vijeku. No udruzeni je moguce. Sretno!!!

SavićBas nepravedno i tesko jer je ovaj neprijatelj nevidljiv.. cuvajte se,pozdravljam vas!

U Vajber prepisci na dan izbora 30. avgusta 2020. Medenica Saviću piše sledeće:

Cujem da si obavio gradjansku duznost kao i mi jutros u Pg i nazad u nas Kolasin u kome vidim da si i ti pa bi mogao svratiti na kafu severnjacku😂da nam razbijes tremu“.

Međutim, svega tri dana nakon razvlašćivanja DPS-a (2. septembra 2020.), Savić se sa nevjericom obraća Medenici porukama koje pokazuju koliko mu teško padaju rezultati izbora.

SavićSvako jutro kad se probudim nadam se da ce mi neko reci da nije istina ovo sto se desava..

MedenicaIma nas jos

SavićSad cemo vidjeti koliko nas zaista ima

Nakon pada DPS-a Medenica i Savić razvijaju konverzaciju preko aplikacije Vocap (Whatsapp).

Razočarao se u narod što je „okrenuo leđa“ DPS-u

Prvog dana decembra 2020. godine Savić se na nečemu zahvaljuje Medenici i izražava razočaranje u narod koji je posle 30 godina smogao snage da smijeni DPS.

„Ne može Ustavni sud tu više ništa da uradi? Ja sam malo pratio kroz medije politička dešavanja i totalno sam se razočarao u nas kao narod u kojem primitivizam nadjačava intelekt.  Nisma znao da napuštate, mada vjerujem da će vam i prijati s obzirom na trenutni politički ambijent koji se stvorio u Cg. Hvala vam još jednom na ovome, ja to nikada neću zaboraviti“.

Savić se Medenici obraća i poslednjeg dana te godine sa novogodišnjem željom da „sa njihovim zajedničkim prijateljima nastavi da doprinosi Crnoj Gori“.

„Samo želim da Vas pozdravim i još jednom zahvalim na ljudskom pristupu i odnosu kada smno bili u pitanju ja i moja porodica. Želim da vjerujem da će se naredne godine pokazati neki bolji i svjetliji ambijent u Crnoj Gori i da je sve ovo što je trenutno na sceni samo prolazno, a da vi sa našim zajedničkim prijateljima nastavite da doprinosite Crnoj Gori kao što ste i do sada radili“.

Lamentiranje nad sudbinom Crne Gore Savić i Medenica nastavljaju tokom proljeća 2021. godine.

Tako se 14. marta odvija sledeća kratka, ali efektna domoljubna prepiska:

MedenicaDok je nas biće i nje

SavićTako je

Nastavak slijedi 20. marta 2021:

MedenicaOn nikada izdati neće

SavićŽiva istina

MedenicaSvi smo na sopstvenoj koži ljudski ništavluk osjetili

SavićNažalost svi

Medenica se hvali kako je njen Miloš organizovao izlet kolašinskih komita na Ivanovim koritima

Ponosna Medenica se javila Saviću i na Dan nezavisnosti, kada se pohvalila organizacijskim sposobnostima svog sina koji se danas nalazi u Spuškom zatvoru zbog sumnji da je formirao kriminalnu organizaciju.

Medenica se radovala uspjesima Stefana Savića, iako je bila fan Barselone

Savić čestitao i Novu godinu Medenici

Duge prepiske Vesne Medenice i Stefan Savića, velikih crnogorskih patriota, su samo jedan od dokaza da je Vesna pokušavala da održi dobre odnose, ne samo sa ljudima koji se sumnjiče za kriminalne radnje, već i sa sportistima koji su bili podržavaoci DPS-a i nakaradnog sistema u čijoj izgradnji je i sama učestvovala.

Nastavi Citanje

U Trendu