Connect with us

Glas naroda

U Božovićevoj “plavoj svesci” zapisano ko i kako švercuje cigarete u Luci Bar: “Robu im otprema Ivana, Srđa i Ana prenose prava”

Published

on

U “Plavoj svesci”, koja je dostavljena sudu kao dokaz, a u kojoj 2021. godine tadašnji poslanik DF-a Milo Božović i šef Specijalnog policijskog odjeljelja (SPO) Predrag Šuković zapisuju svoja saznanja i pitanja o bezbjednosnom sektoru, opisana su i saznanja o švercu cigareta iz Luke Bar.

Šuković prvi zapisuje pitanje, koje sugeriše Božoviću da postavi na sjednici Odbora za bezbjednost, čiji je bio član.

Da li iz slobodne zone Luke Bar i dalje izlaze nelegalne cigarete? Ko su lica? Na koji način se odvija šverc? Koje firme ovo rade?”, piše pitanja u pomenutu svesku Šuković, koja bi Božović trebao da postavi tadašnjem direktoru ANB-a Dejanu Vukšiću.

Nekoliko mjeseci kasnije, pred takođe jedan od Odbora za bezbjednost i Božović upisuje u svesku svoja saznanja.

Roba dolazi legalno na firmu ABC-Limited. Skladišti se roba u magacine: 1. Centrojadran (2. i 3. sprat); Magacin 25; Magacin 4 (Lukana)”, piše Božović.

Zatim ističe da se sva roba izvozi na papire kao da je u pitanju izvoz polietana.

Objelodanjuje u svesci i lica, za koja ima saznanja da su umiješana.

“Robu im otprema Ivana Kovačević. Firma se zove “Amenua” (Đoko Pavićević). Špecicija se zove “Playmaker” (Đoko Pavićević). Srđa i Ana Burzanović, carinici koji prenose prava sa legalnih na nelegalne firme. Ivana Kovačević otprema kontejnere na brod “Maraya” (preko tog broda se prala roba). Agent na taj brod je Nikica Kovačević”, zapisao je u “plavoj svesci” Božović.

Podsjećamo Đorđije Pavićević, Ivana Kovačević i Nikica Kovačević nedavno su uhapšeni, a na teret im se upravo stavlja šverc cigareta. Hapšenje je stiglo gotovo tri godine nakon što je Božović iznio da ima saznanja o švercu cigareta preko Luke Bar i targetirao lica koja, navodno, u njemu učestvuju.

Izvor: ADRIA

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu