Connect with us

Glas naroda

Sadržaj SKY prepiski sa brutalnim detaljima nije objavljen da ne bi izazvao traženje pravde van institucija!

Published

on

Jelena Jovanović, novinarka Vijesti koja već dugo ekskluzivno objavljuje i tumači SKY prepiske članova narko klanova i policijskog narko kartela, otkrila je da javnosti nisu prezentirane one poruke i fotografije iz SKY prepiski u kojima se vidi monstruozan način na koji su se rješavali tijela ubijenih.

Ona je, gostujući u emisiji serijala “Kontroverza” na Adria TV objasnila da bi prezentacija takvog sadržaja vjerovatno izazvala proteste i “traženje pravde u većoj mjeri među građanima”.

“U tim prepiskama ima toliko monstruoznih detalja, mi smo odlučili da poštedimo građane svega toga. Pričam o fotografijama i pričam o detaljima na koji način su se oni rješavali tijela svojih neprijatelja i nije to nešto na šta se građani mogu navići”, kazala je Jovanović.

Na opasku autora i voditelja emisije Mladena Stojovića da li je riječ o sadržaju sličnom aferi koja je viđena u Srbiji klanom Veljka Belivuka, novinarka Vijesti odgovorila je potvrdno: “Da, da, mi smo u mjeri koja je bila prihvatljiva objavili detalje ali ne u mjeri koji bi vjerovatno izazvali nekakve proteste i traženje pravde u većoj mjeri među građanima”.

Politički analitičar i publicista Stefan Đukić ocijenio je da je otkriće da su iza pisanja nacionalšovinističkih grafita u Pljevljima nakon izbora 30. avgusta 2020. stajali operativci ANB-a događaj godine.

“Događaj godine je da znamo da je to vještački rađeno. Da, postoje ljudi koji organski mrze ali podjela je vještački formirana od strane prethodne vlasti zarad političkih beneficija. U tom činu su učestvovali ANB, poliitčko rukovodstvo ali i cijela kolona aktivista, kolumnista “međunarodnih partnera”, koji su bez ikakvog razmišljanja ulijetali u te priče podržavajući ih i amplifikujući”, ocijenio je Đukić.

Na pitanje voditelja da li je smatra da je za raspirivanje međunacionalne mržnje u Pljevljima morao da zna i Milo Đukanović, Jovanović je odgovorila: Neće biti baš da je Petar Lazović ili bilo ko iz ANB-a odlučio za svoj ćef da crta grafite po Pljevljima, beranama, Rožajama…u Podgorici ili Tivtu, da lomi stakla na džamiji da ubacuje one gnusne poruke pripadnicima islamske zajednice. Neko je to od njega morao da traži”.

Đukić je prokomentarisao da je zanimljivo da se sve ove posljednje afere vezane za SKY prepiske dešavaju u periodu kada su u toku unutastranački izbori u DPS-u, ali da ih u ovoj partiji nisu iskoristili da ih osude.

“Iako ne vjerujem da bi to bilo iskreno, ali bilo bi istinski revolucionarno da je Danijel Živković rekao “gnusno je to što se desilo u Pljevljima”, makar se samo vezao za Petra Lazovića. Da kaže “moramo da očistimo Agenciju za nacionalnu bezbjednost da se nikada više ne desi da proizvodi sukobe u državi. On, međutim, nije ništa rekao. To je za njega bio nedogađaj. Samim tim pokazao je da je cijela ta struktura i dalje dijeli te vrijednosti koje su bile i cijeli sistem koji je bio nekad posmatra monolitno. Nema veze da li je neko policajac, sudija, političar… svi su oni dio strukture koja je sveta”, prokomentarisao je Đukić uz opasku da Živković porukom da vratimo Crnu Goru normalnosti nudi politiku kontinuiteta sa onim što je DPS bio ranije.

Jovanović je govoreći o pokušajima pojedinih medija da skrenu pažnju sa dokaza koje su donijele SKY prepiske, ocijenila da oni trajno ostaju bez obzira na sve.

“Sve da ih sada kompletna Crna Gora obriše, da ih izbrišem ja, da ih izbrišu Vijesti, u SDT-u, u Specijalnom policijskom odjeljenju, oni i dalje ostaju. Nekada će se naći neko ko će po ovome raditi. Oni mogu skretati pažnju ali istina se ne može sakriti i ne može se osporiti od onoga što su građani sve već vidjeli, ni na jedan način pa ni kuknjavom oko pojedinaca koji se pominju kao da se njima namješta. Više puta sam rekla – neće biti da u Europolu sjede pripadnici Škaljarskog klana i da su namjerno etiketirali Petra Lazovića i njegovu porodicu”, kazala je Jovanović.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu