Connect with us

Glas naroda

Knežević: Jel trebalo da nam j* majku srpsku u državnom udaru? E želja će vas biti Mugoša!

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević nakon konflikta koji je imao sa Suzanom Mugošu, javio se za riječ i kazao da slušajući navode Suzane Mugoše, vrijeđa zdrav razum.

Poraz je crnogorskog parlamenta što je ona kandidat za VDT-a. Ona bi trebala biti u Istražnom zatvoru zbog postupka državni udar a ona nama dva sata drži moralne dikele o tome kako je ona besprekorni sudija vezan za zakonik o krivičnom postupku i krivični zakonik i da je sve u svojoj karijeri radila časno i pošteno. Ja tvrdim da nije. Postoje dokazi u vidu prepiske sa Vesnom Medenicom. Želim da je pitam koliko puta se čula sa Medenicom 12. i 13. marta 2019. godina nakon što su objavljeni snimci napravleni na mjerama tajnog nadzora Saše Sinđelića gdje tvrdi da je čitav postupak farsa i da je bio prinuđen pod uticajem SDT-a da lažno optuži Andriju Mandića i mene da smo učestvovali u pokušaju lažnog državnog udara“, kazao je Knežević.

On dodaje da Vesna Medenica, koje se Suzana Mugoša ne odriče, a i ne bi bilo dobro ni da je se odrekne jer zaslužuju jedna drugu, a gdje kažu – ti si doćerala cara do duvara a Analitika je objavila drugi snimak, dok se Mugoša žali na mjere koje su sprovedene nad Mandićem i Kneževićem i da nije bilo dovoljno da ne mogu napustiti državu, već je smatrala da treba da ostane na mjeri da protivustavno ne mogu napustiti i Podgoricu.

Postoje vjerodostojni dokazi da ste imali komunikaciju sa Vesnom Medenicom u slučaju državni udar i da ste se konsultovali sa njom. Kad smo predali snimke Sađe Sinđelića vi ste to odbili a pod uticajem SDT-a. Vi ste, gospođo Mugoša, u julu mjesecu, potvrđujući status svjedoka Aleksandru Sinđeliću a ne Saši, i tvrdili da je sve vrijeme govorio istinu, a time ste omogućili zapošljenje svog sina u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici bez konkursa. Pozivam novinare da naprave hronološki presjek – je li on ušao u SAD nakon što je Sinđeliću dat status svjedoka saradnika“, pita Knežević.

On se pita kako je moguće da na onom snimku njen sin ima 14 godina (snimak za koji se raspituju Kavčani) a on ima pendrek.

Je li to porodična tradicija da imate pendreke? Ne. Vaš sin nije tad imao 14 godina. Da je imao, onda postaje skandalozno i kriminalno da se pripadnici Kavačkog klana, Lazović i Milović interesuju za vašeg sina a on ima 14 godina. Ako ne znaju njega, znaju vas“, kazao je Knežević.

Pita je da li je zbog veza sa kriminalnim grupama prekomandovan u Danilovgrad nakon čega Mugoša u hotelu Podgorica moli Zorana Lazovića da ga vrati.

Kad neki sudija izađe sa stavom da je neko kupio presudu Apelacionom sudu, vi ste dužni da pođete tamo i date saznanja. Ja sam tvrdeći da sam za 10.000 evra mogao da kupim presudu na Višem sudu dobio zatvor od dva mjeseca jer sutkinja nije bila zadovoljna, a vi pred čitavom javnošću saopštavate da sve znate kako bi se mi oslobodili i niko vas nije saslušao i nećete to da kažete. Kažite ime i prezime čovjeka koji je kupio presudu. Kažite ime korumpiranog sudije. Kažite kakve su vaše veze sa Lazovićem i Milovićem jer su i oni tome bili zainteresovani“, kazao je Knežević i dodao da je to sve zloupotreba službenog položaja.

Toliko puta je Mugoša prekršila građanska prava u slučaju državni udar, tvrdi Knežević i dodaje da je tražila da se svi nacionalno izjasne kako bi svi čuli da su Srbi ti koji ruše ustavni poredak.

Nemojte misliti da smo pobjegli od sučeljavanja sa Vama. Zaslužili ste robiju i to vam kažem a učiniću sve kao poslanik da raskrinkam tu hobotnicu koja nas je osam godina maltretira“, kazao je on.

Nedostojna je sudske funkcije a da je sreće, da imamo sudski savjet, tvrdi Knežević, ona treba biti disciplinski kažnjeni kao i sve one žene koje su barjačile sa Vesnom Medenicom.

To su sve one koje su sa Medenicom trebale da nam j* majku srpsku. Jel trebalo da nam j* majku srpsku u državnom udaru, jel tako? E želja će vas biti Mugoša. Nećemo vam se puštiti a svim pravnim sredstvima ću razobličiti Vašu ulogu“, zaključio je Knežević i obećao joj pritvor.

Geopolitika

Tramp: Bajden je najgori predsjednik u istoriji SAD; Džonson: Bajden da odmah napusti Bijelu kuću!

Published

on

Kandidat Republikanske partije za za predsednika SAD – Donald Tramp – povodom iznuđenog povlačenja Džoa Bajdena iz izborne trke rekao je da se on povlači „kao do sada najgori predsjednik u istoriji zemlje“.

Ocijenio je i da je Bajden bio nedostojan da bude predsjednički kandidat.

CNN je u kratkom telefonskom razgovoru, samo nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da odustaje, naglasio je da je uvjeren da će potpredsjednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobijedio Bajdena.

Dodao je da je siguran će biti u stanju da brzo otkloni štetu koja je SAD nanela Bajdenova vladavina.

Potpuno očekivano, kao što je to prethodno učinio i Džej Di Vens, Trampov kandidat za potpredsjednika SAD, spiker donjeg doma Kongresa SAD, Majk Džonson, zatražio je od Bajdena da odmah napusti funkciju šefa države:

„Ako Džo Bajden nije dostojan da bude kandidat za predsjednika SAD, onda nije dostojan ni da dalje ostaje na tom položaju!“

 

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden se povukao iz predsjedničke trke

Published

on

Džozef Bajden je saopštio da se povlači iz predsjedničke trke.

Istovremeno je napomenuo da će ostati na čelu države do kraja mandata.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsjednik. I dok je moja namera bila da tražim reizbor, vjerujem da je to u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se usredsredim isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja mog mandata”.

Predsjednik SAD je najavio i da će se kasnije ove sedmice obratiti naciji.

„Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima koji su se toliko trudili da budem ponovo izabran. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Haris što je bila izvanredan partner u svemu. I dozvolite mi da izrazim svoju srdačnu zahvalnost američkom narodu za vjeru i povjerenje koje mi je dao: ne postoji ništa što Amerika ne može da uradi – kada mi to uradimo zajedno. Moramo samo da zapamtimo da smo Sjedinjene Američke Države“, naveo je Bajden.

On kaže da su tokom protekle tri i po godine, Amerikanci napravili veliki napredak kao nacija.

„Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svijetu. Napravili smo istorijska ulaganja u obnavljanje naše nacije, u smanjenju troškova lijekova na recept za starije osobe i širenju pristupačne zdravstvene zaštite rekordnom broju Amerikanaca. Pružili smo potrebnu negu milionima veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojen je prvi zakon o bezbjednosti oružja u poslednjih 30 godina. Imenovana prva afroamerička žena u Vrhovni sud…“, navodi Bajden.

Zajedno, mi smo prevazišli pandemiju i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije.

„Mi smo zaštitili i sačuvali našu demokratiju. I mi smo revitalizovali i ojačali naše saveze širom svijeta“, naveo je.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kavarić: Ključne i rukovodeće pozicije u državi popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta z vremena Amfilohija Radovića optužio je svojom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk aktuelnu vlast Andrije Mandića i Milojka Spajića, tvrdeći da rade na povratku Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast. U svom postu, Kavarić iznosi tvrdnje da su ključne i rukovodeće pozicije u državi, uključujući ministarstva, sekretarijate, uprave, direkcije, sudove i tužilaštva, popunjene starim kadrovima DPS-a koji iznutra prave ogromnu štetu i rade na sprovođenju ranijih programa DPS-a.

Kavarić je optužio novu vlast da je izdala, prodala i razočarala narod, ističući da su četiri godine nakon pobjede još uvek nisu uspjeli da se dogovore oko ključnih pitanja.

– Već četiri godine od pobjede, nijesu se ništa dogovorili i dalje pričaju o funkcijama, kolačima, podjeli, mjestima i foteljama. Još su na početku i ništa se nisu dogovorili –  napisao je on.

Nastavi Citanje

U Trendu