Connect with us

Glas naroda

Policijski narko kartel i Kavčani spremali teror nakon izbora 2020.!?

Published

on

Pripadnici kavačkog kriminalnog klana i policajci sa njihovog platnog spiska, ali i njihovi saradnici, razmatrali su mogućnost da i “napadom” na žene-poslanice sabotiraju formiranje vlasti nakon izbora 2020. godine i pada DPS-a, prenose Vijesti.

U jednom od razgovora vođenih preko Skaj aplikacije, navode da bi najbolje bilo “napasti” žene na poslaničkim listama, konstatujući da “su one samo dekor”…

“Siguran sam da tamo ima mnogo njih koji se mogu ‘napasti’, naročito oni koje samo drže kao dizače ruka i uvijek mogu mnogo, mnogo stvari da izmisle da sruše i ne dozvole formiranje Vlade”, šalje jedan od njih Petru Lazoviću.

Prethodno, dostavlja mu spisak svih poslanika Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

To proizilazi iz transkripata njihovih razgovora koje su vodili preko kriptovane Skaj aplikacije, koje je Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona dostavila crnogorskim istražiteljima.

“Demokrate 10. Aleksa BečićMiodrag LekićZdenka PopovićDragan KrapovićBoris BogdanovićMomo KoprivicaDanilo ŠaranovićTamara VujovićAlbin ĆemanVladimir Martinović. Ovo su de**li. Mladi i željni dokazivanja. Sve pi**a do pi**e, naročito Šaranović, Krapović i Koprivica, ali od straha rade sve što Bečić kaže. Ovaj Ćeman je musliman, Petnjičanin, ne znam kako se na njega osloniti da nešto hoće. URA 4 Dritan AbazovićMiloš KonatarBožena JelušićSrđan Pavićević. Dritan kr**en kojem je ovo sada dopalo šaka. Laje, priča, prijeti, pominje i jedne i druge sa mora kako mu prijete, a to je prije nabijanje cijene strancima kako je on nešto bitan. Konatar…samo radi šta mu Žarko Rakčević kaže i ne zanima ga ni Dritan ni ostali iz partije. A Žarko je gladan para uvijek. Jelušićka bu***a, Hrvatica koja je tu upala iz mržnje prema Milu, a već je napadaju i pljuju ovi iz DF kako je protiv Srba i Srbije. Da neko u Budvi ima kopču sa njim možda bi se šta moglo…”, šalje Lazoviću 23. oktobra 2020. osoba koja je na kriptovanoj Skaj aplikaciji memorisana kao MIKI1, a koja je koristila šifru 6O3HJE i u negativnom kontekstu pominje i Srđu Pavićevića

„Medojević, Radulović i Bošnjak najlajaviji, žene u DF su samo dekor“

Istog dana nastavlja sa spiskom poslanika koji su se tada dogovarali o vlasti:

“PZP poseban klub, a bili su dio DF. Nebojša MedojevićBranko RadulovićBranka BošnjakVladan Raičević, Jovanka Bogavac… Ovi su ti, naročito prvi troje, željni ministarskih pozicija… Najlajaviji”, piše ta osoba Lazoviću uz pogrdne komentare na račun poslanika Pokreta za promjene, ali i na račun Miloša Konatara.

Uz napomenu da i SNP ima poseban poslanički klub, iako su bili sa Demokratskim frontom, šalje spisak poslanika te partije:

“Vladimir Joković, Dragan Ivanović, Danijela Đurović, Dragan Vukić, Milosava Paunović. Ovi su najmekše krilo u sklopu DF. Najmanje ambicija i možda dobiju mjesto ministra sporta za ovog Jokovića i ništa više. Mada ima priča da će Ivanović kao bivši policajac biti ministar policije u šta sumnjam”.

Posljednja imena koja šalje su poslanika koji su tada činili okosnicu Demokratskog fronta:

Zdravko KrivokapićSlaven RadunovićSimonida KordićStrahinja BulajićJovan Vučurović, Jelena Božović, Radoš Zečević, Marko Kovačević, Milo Božović, Milan Knežević, Milun Zogović, Predrag Bulatović, Maja Vukićević, Dragan Bojović, Vladimir Dobričanin, Marko Milačić, Maksim Vučinić. Ove ne mogu da provalim. Kod njih su žene samo dekor, ništa se ni jedna ne pita, već su na listi samo zbog obaveze da moraju imati žene u partiji. Da li je to najlakše napadnuti preko muževa, ili ne, nijesam pametan”, šalje taj saradnik kavačkog klana.

Milačić je „Ruski igrač“, Knežević je „Vučićev čovjek“

Uz uvrede na račun Predraga Bulatovića, piše i da je Milačić “ruski igrač”, a onda Lazoviću spočitava da je njegov stric, doktor Ranko Lazović, stvorio Dobričanina: “…Dao mu posao, pasoš, vjenčao ga i ovaj mu okrenuo leđa”.

“Slaven je 30 god. u politici i nema banke žute, možda i sada izvisi kod ovih. Milan Knežević je 100 posto Vučićev (Aleksandar) čovjek. Milo Božović od Kana i ove bagre u Budvi, sa njima radi. Svi ostali su samo obični dizači ruka i poslušnici za platu od 2.000 eura”, piše taj Lazovićev sagovornik.

Kan je Budvanin Marko Ljubiša, kojeg policija označava pripadnikom budvanske kriminalne grupe, bliske škaljarskom klanu.

Nakon slanja imena poslanika, ali i svoje opservacije o njima, taj sagovornik Lazoviću pojašnjava i kakva je procedura ako uspiju da kupe nekoga.

Ako je sada ne formiraju, oni su potpuno ugasili. Tada je Milo (Đukanović) u obavezi da da mandat nekom drugom, a među njima kreće kasapnica”.

Petnaestak dana prije tog razgovora tadašnji predsjednik države Milo Đukanović mandat za sastav vlade dao je nosiocu liste Za budućnost Crne Gore Zdravku Krivokapiću.

Petar Lazović, tadašnji neformalni vođa Tima za podršku u policijskom sektoru kojim je rukovodio njegov otac Zoran Lazović, kompletnu prepisku prosljeđuje šefu kavačkog klana Radoju Zviceru, koga je dan ranije, takođe preko kriptovane aplikacije, pitao ima li “prodor u opoziciji da kupi barem jednog poslanika”.

U to vrijeme još nije bila formirana vlada, nakon parlamentarnih izbora na kojima je DPS izgubio trodecenijsku vlast.

Partije koje su se tada dogovarale o formiranju vlasti imale su jednog poslanika više u odnosu na dotadašnji režim DPS-a i njegovih partnera. Prelazak jednog od poslanika na “drugu stranu” mogao je značiti opstanak DPS-a na vlasti.

“Vijesti” su ranije objavile da su se policajci i kavčani dogovarali o tome da kupovinom ili nestankom jednog od poslanika obezbijede opstanak dotadašnje vlasti…

Glas naroda

Demokrate insistiraju da ulica u Podgorici dobje ime po ubijenom Pavlu Bulatoviću

Published

on

Predlog Demokratske Crne Gore da ulica u Podgorici ponese ime bivšeg saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića, koji je ubijen 7. februara 2000. godine u Beogradu, još nailazi na otpor sledbenika politike bivšeg režima.

Odbornik Demokrata u parlamentu glavnog grada Crne Gore Vladimir Čađenović saopštio je da oni, uprkos negodovanju pojedinih opozicionih partija, ostaju čvrsto pri kandidovanom predlogu koji će se naći na dnevnom redu jedne od narednih sjednica opštinskog parlamenta.

Pavle Bulatović to zaslužuje. Radi se o jednom od najboljih sinova Crne Gore koji je nevino prolio krv boreći se protiv začetka organizovanog kriminala i koji je u Crnoj Gori uživao veliki ugled. Negativni komentari su potpuno neutemeljeni, a oni koji tako nešto tvrde treba to i da dokažu, poručio je Čađenović.

Pavle Bulatović je početkom devedesetih bio funkcioner DPS i ministar unutrašnjih poslova u Vladi Mila Đukanovića. Nakon rascepa u toj partiji on se priklonio struji Momira Bulatovića. Za saveznog ministra policije izabran je 1992. godine u Vladi Milana Panića. Već naredne godine izabran je za saveznog ministra odbrane i to mjesto je pokrivao u vladama Radoja Kontića i Momira Bulatovića.

Ulice i trgovi u Podgorici se mogu, prema pravilniku, imenovati po državnicima, vojskovođama, vladikama, herojima koji su zadužili Crnu Goru, te ličnostima koje su dale  naučni, kulturni, prosvetni i sportski doprinos razvoju Crne Gore.

(Novosti)

Nastavi Citanje

Geopolitika

Bajden o Putinu: “Ludi kučkin sin”, Putin o Bajdenu: Shvatamo šta se događa u SAD

Published

on

Ruski predsjednik Vladimir Putin reagovao je danas na izjavu američkog kolege Džozefa Bajdena koji ga je nazvao “ludim k******m sinom”, rekavši da je to adekvatna reakcija šefa Bijele kuće.

– Rekao sam da ćemo sarađivati sa bilo kojim predsjednikom, ali vjerujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji. I, sudeći po ovome što je rekao, potpuno sam u pravu, jer je ovo adekvatna reakcija na ono što je rečeno sa moje strane – rekao je Putin novinarima, prenosi TASS.

Američki predsjednik Džozef Bajden nazvao je ranije danas ruskog predsjednika Vladimira Putina “ludim kučkinim sinom”, navodeći da zbog njega i drugih uvijek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promjene egzistencijalna prijetnja za čovečanstvo.

Putin je dodao da Bajden ne bi mogao da mu kaže: “Volođa, bravo, hvala, pomogao si mi puno.”

– Mi shvatamo šta se tamo događa sa unutrašnjepolitičkog aspekta i takva reakcija je apsolutno adekvatna. Znači, bio sam u pravu – rekao je Putin.

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz “k****n sin”, pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izvještača Foks njuza iz Bijele kuće.

Nastavi Citanje

Glas naroda

SDT priprema finansijsku istragu protiv Grandovaca zbog šverca cigareta!

Published

on

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) priprema se da započne finansijsku istragu u predmetu protiv takozvane ekipe iz Granda, zbog međunarodnog šverca cigareta, saznaju Vijesti nezvanično.

Više osoba uhapšeno je velikoj akciji pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), a kao jedan od navodnih organizatora krijumčarenja označen je Aleksandar Aco Mijajlović, neformalni suvlasnik kompanije Bemaksa.

Istražiteljima, tvrde upućeni, predstoji ogroman posao da isprate trag novca i utvrde na koga se sve vodi milionski vrijedna imovina koja se dovodi u vezu sa osumnjičenima i povezanim licima…

Mijajlovićevog imena zvanično nema u toj firmi, iako godinama slovi za suvlasnika tog građevinskog giganta.

On je jedini vlasnik firme “Easy Drive”, koja je registrovana 2007. godine za iznajmljivanje automobila – renta kar, ali se bavila i građevinarstvom.

Ta firma imala je nekoliko višemilionskih poslova povezanih sa firmom “Bemaks” i Prvom bankom. Registrovana je na istoj adresi kao i “Bemax”, “Genex” i više drugih povezanih firmi.

Prema podacima iz registra firma je za period 2020, 2021. i 2022. godine ostvarila neto profit od 1,9 miliona eura.

Prema podacima iz katastra, u vlasništvu firme je i 1.000 kvadrata poslovnog prostora u Podgorici, veliki zemljišni kompleks i hale u Podgorici gdje je bila fabrika “Titeks”, preko šest hiljada kvadrata zemljišta u Miločerskom parku…

Stečajna uprava “Vektre Montenegro”, bivše kompanije biznismena Dragana Brkovića, u septembru prošle godine saopštila je da je za 9,6 miliona eura prodala dio imovine firmi “Easy Drive”. Mijajlovićeva firma je tada za devet miliona eura postala vlasnik 29.000 kvadrata zemljišta kod bivše fabrike Titeks i bivšeg “Vektrinog” poslovnog prostora u Baru vrijednog skoro 600 hiljada eura.

Ta Mijajlovićeva kompanija se u novembru 2021. uknjižila na veliki zemljišni kompleks od 6.286 kvadrata u Miločerskom parku koji joj je prodala Prva banka. Riječ je o zemlji koju je banka preuzela prije više od deceniju od firme “San Investments”, iza koje stoji srpski biznismen Stanko Cane Subotić, jer nije vratila kredit od 2,2 miliona eura. “Easy Drive” je nakon preuzimanja ovog zemljišta na 250 metara iznad obale između Kraljeve i Kraljičine plaže u Miločeru, upisao hipoteku u korist Prve banke od 5,1 milion eura na ime isplate kupoprodajne vrijednosti do oktobra 2024. godine. Na ovim parcelama upisana je i zabilježba restitucije koju traži Aleksandar II Karađorđević.

Firma je do prije dvije godine bila i vlasnik osam stanova od 45 do 106 kvadrata i šest garaža u luskuznom turističko-stambenom naselju Kostanjica. Te nekretnine sada se vode na “Bemax”. Riječ je o naselju “Boka Projekt” koji se nalazi kod ostrva Gospa od Škrpjela, zbog kojeg je UNESCO-a pokrenuo postupak brisanja Kotora sa liste svjetske baštine.

Da je riječ o višemilionskoj imovini pokazuje i podatak da je u katastru 2015. godine na nju bila upisana založna izjava – hipoteka jer je Prva banka dala garanciju od 6,3 miliona eura firmi “Easy Drive”. Korisnik garancije je bila firma CRBC.

Nevladina organizacija MANS je 2019. godine, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, od kompanije Monteput tražila kopiju podizvođačkog ugovora i svih aneksa između CRBC i “Easy Drive” u vezi s izgradnjom autoputa Bar Boljare. Iz Monteputa su MANS-u tada odgovorili da oni nemaju uvid u podizvođačke ugovore, ali su potvrdili da je tadašnje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva izdalo saglasnost za angažovanje ovog podizvođača.

Mijajlovićevog imena zvanično nema u firmi Bemax, iako godinama slovi za suvlasnika tog građevinskog giganta. On je, međutim, direktor kompanije “Alec Montenegro”, čiji je osnivač Bemax, koja je osnovana 2013. godine, posluje sa gubitkom (u 2022. od tri i po hiljade eura) i nema značajnu imovinu.

Takođe, član je Upravnog odbora firme “Arena B”, čiji je osnivač takođe Bemax, koja posluje sa gubitkom (u 2022. od 419 hiljada eura) a najznačajnija imovina je oprema od pet miliona eura.

Mijajlović je ovlašćeni zastupnik i firme “S & I Invest”, čiji je vlasnik Bemax. “S & I Invest” prema finansijskim iskazima posluje sa gubitkom (u 2022. od 372 hiljade), a skoro jedina imovina su im avansi za nekretnina od 14,6 miliona eura. U iznosu od 14,2 miliona eura imaju dug prema “matičnom i zavisnim pravnim licima”.

Mijajlović je i izvršni direktor firme “Monte Media FZCO” iz Danilovgrada, čije je sjedište u Bandićima, Opština Danilovgrad. Ova firma je osnovana 2022. godine i tada je imala gubitak u poslovanju od 28 hiljada eura. Najznačajnija imovina kompanije su avansi za nekretnine od 1,4 miliona eura, a u iznosu od 1,3 miliona eura ima dugove “prema matičnom i zavisnim pravnim licima”.

Mijajlović je do 2018. godine bio je sa Rankom Ubovićem suvlasnik kompanija “Hidroenergija Montenegro”, koja na sjeveru Crne Gore ima deset malih hidroelektrana. Sadašnji vlasnici su Ranko Radović Oleg Obradović. Ova kompanija do prije dvije godine imala je siguran otkup električne energije od oko osam miliona eura godišnje, od novca kojeg plaćaju svi građani preko računa za struju. Kompanija je nakon toga istupila iz ovog sistema i prešla na berzansku prodaju struje zbog većih cijena.

Drugi uhapšeni Golub Vojinović i Dejan Jokić suvlasnici su po 25 odsto firme “D&G” iz Podgorice, koja je registrovana za trgovinu pićima. Druga dvojica suosnivača su Saša Pekić i Boris Gačević. Ta firma je osnovana 2021. i u toj i narednoj godini ostvarila je gubitak od 30 hiljada eura.

Golub Vojinović je sa Vukašinom Vojinovićem vlasnik kompanije “Lupo D’Argento” čije je sjedište na Cetinjskom putu u Podgorici, a ta firma vlasnik je istoimenog restorana na Žabljaku na koji je do 2020. godine imala dozvolu Agencije za duvan za prodaju na malo duvanskim proizvodima.

Prema podacima iz katastra, ta firma nije vlasnik imovine, a u 2022. godini imala je neto profit od tri hiljade eura.

Cijela “Bemaxova” imperija firmi na adresi “Studentska 2A”

Kompaniji Bemax zvanična adresa je Ulica studentska 2A, na kojoj se nalazi još 13 firmi od kojih je 11 direktno povezano sa ovom kompanijom.

Ta ulica se pruža od prvog kužnog toka kod poslovnog centra “BIG” (bivša Delta) do Novog studentskog doma. “Vijesti” juče nisu mogle da pronađu tu adresu.

Na toj adresi je i zvanično sjedište “Bemaxa”, koja je u posljednje tri godine imala zvanični neto profit od 51 milion eura, kapital od 150 miliona. Prethodni, kako je i sam priznao, formalni vlasnik Veselin Kovačević je u julu 2022. godine firmu prodao Ivanu Uboviću, sinu Ranka Ubovića, za svega 750 hiljada eura.

Na toj adresi je i sestrinska firma “Genex.me” koja se sada vodi na Vlajka Dedića, kao i “Genex PG” koja se vodi na Sretena Lakušića.

Tu je sjedište i firmi čiji je Mijajlović vlasnik ili direktor “Easy Drive” i “S & I Invest”.

Na ovaj adresi je i firma “M portal” koja ima i istoimeni portal, koji slovi za mediji blizak bivšem režimu. Zvanični vlasnik firme je Zoran Vujičić, a prema stranicama portala, glavni sponzor je Bemax.

Tu je sjedište i kompanije “Gufo” registrovane za usuge hotelskog smještaja. Njen vlasnik je Željko Garić Beli, koji je kao fizičko lice jedini osnivač Ženskog košarkaškog kluba “Budućnost Bemax”.

Ta kompanija svojevremeno je, nekretninama vrijednim 4.645.000 eura, garantovala za uhapšenog bezbjednjaka Petra Lazovića.

Na toj adresi je i firma “Montim” registrovana za vađenje ruda i kamena, kao i “First Real Estate Management 3”, registrovana za promet nekretninama, a obje su u vlasništvu Bemaxa.

Tu se nalaze i “Future Hidro” i “Future Sun”, registrovane za proizvodnju električne energije, a njihov vlasnik je Ivan Ubović.

Tu je i firma “Saprom”, registrovana za hranu, piće i duvanske proizvode, u čijoj upravi su do 2015. godine bili Mijajlović i Ranko Ubović, a sadašnji većinski vlasnik je Sreten Lakušić.

Izvor: VIJESTI

Nastavi Citanje

U Trendu