Connect with us

Glas naroda

Ko će voditi crnogorsku košarku – legenda NBA ili kontroverzni biznismeni DPS-a!?

Published

on

Na predlog predsjednika KSCG Nikole Pekovića sjutra će biti održana sjednica Skupštine “Kuće košarke” na kojoj će biti izabran novi sastav Upravnog odbora.

Upravni odbor verifikuje sve odluke KSCG, između ostalih i početak lige svih kategorija u KSCG. Blokada izbora UO KSCG plan je koji pokušava da sprovede struja u “kući košarke” koju podržava DPS i ostala svita bivšeg režima, koji su poslednjih godina pokazali koliko dobro misle crnogorskoj košarci.

Na košarkaškim poslanici sjutra je lak izbor – podrškom DPS-ovskoj ekipi podržaće agoniju crnogorske košarke jer se ligaška takmičenja neće održavati u zemlji čija je reprezentacija tenutno 11. na svijetu.

Ujedno, biće to izbor između legende crnogorskog sporta i svjetske košarkaške zvijezde Nikole Pekovića i ljudi koji su poznati javnosti kao ogrezli kadrovi bivšeg režima iza kojih stoje nebrojene afere.

Ujedno, miješanje političkih struktura u sport otvoriće mogućnost sankcija koje bi FIBA mogla da uvede KSCG, zbog čega sjutrašnja sjednica Skupštine ima karakter istorijske.

Ako bi nakon ubjedljivog poraza DPS-a i srodnih struktura na svim prethodnim izborima u Crnoj Gori, iz kojih dolaze oponenti Pekovića i njegovog tima, družina koja je privatizovala KSCG prije dolaska legendarnog Bjelopoljca na čelo “kuće košarke” dovela bi do krize nesagledivih razmjera u crnogorskoj “kraljici igara”.

Kako iz FIBA i međunarodnih sportskih institucija gledaju na opstrukciju nekadašnje NBA zvijezde od strane kontroverznih biznismena bivšeg režima, nije teško pretpostaviti…

Nastavi Citanje
Klikni za komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Glas naroda

Budva naš grad: Nedopustivi i sramni pritisci na birače da suprotno slobodnoj volji glasaju jednu koaliciju!

Published

on

Na lokalnim izborima u Budvi koji će se održati 26.maja nastupiće izborna lista pod nazivom „Budva naš grad“ čiji će nosilac biti aktuelni predsjednik skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović.

Svjedoci smo ovih dana velikog pritiska koji se vrši na birače da suprotno zakonima i slobodnoj volji daju svoj glas jednoj koaliciji. Mi, kao predstavnici građanske liste “Budva, naš grad – Nikola Jovanović” smatramo da je ponašanje koje ispoljavaju aktivisti te političke grupacije nedopustivo i u najmanju ruku, sramno“, navode u saopštenju.

Kako kaži, Budva naš grad podržava sve građane koji se odluče da podnesu krivičnu prijavu protiv lica koja vrše nedozvoljen pritisak u cilju mijenjanja izborne volje pojedinaca.

Takođe, pozivaju da se na predstojećim izborima izjašnjavaju slobodno i bez straha, a da su vrata njihove kuće uvijek otvorena za njih.

Žao nam je što su se nekadašnji saborci odlučili da u potpunosti primjenjuju sistem koji je kreirao bivši režim, i što na žalost, u želji da zasjednu u fotelje više nisu u stanju da povuku granicu između pristojnog ponašanja i nasilništva“, navode oni i dodaju:

Budva naš grad je autentična građanska lista, koja je kao programski i politički princip postavila borbu protiv nezasitih partijskih centrala iz Podgorice, a koje kako vidimo, mogu da promjene i zastavu i ideologiju, ali zajedničko im je uvijek loša namjera prema Budvi“.

Podjelite tekst putem:

 

Nastavi Citanje

Glas naroda

Više graničnih policajaca uhapšeno zbog primanja mita

Published

on

Granični policajci Nikola Janičić, Zoran Radonjić, Igor Živković, Enver Drešaj, Momo Popivoda, Ivan Boljević, Vaso Radunović i Dragoman Milošević uhapšeni su danas.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, slobode su lišeni na radnom mjestu na Graničnom prelazu Božaj.

Prema istim informacijama granični policajci sumnjiče se za primanje mita.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici je saopšteno da je ta institucija izdala nalog da se uhapsi osam graničnih policajaca.

“U predmetu koji je u radu u ovom tužilaštvu zbog krivičnog djela – primanje mita, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izdalo je nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova – Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da se liši slobode osam policijskih službenika Sektora granične policije (J.N., R.Z., Ž.I., E.D., P.M., B.I., R.V. i M.D.)”, navodi se u saopštenju ODT u Podgorici.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Đukanović: Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta

Published

on

U Crnoj Gori je na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta, kazao je nekadašnji predsjednik države, Vlade i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On je istakao da “onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta”.

“I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, dodao je Đukanović.

Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti. Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina. E, ko to ne zna taj ne razumije kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete”, naveo je on u intervjuu za Antenu M.

Nastavi Citanje

U Trendu