Connect with us

Društvo

Sarajevo “komitiskim suzama” više ne vjeruje: Razotkrivena prevara bivših režimlija o incidentu u Baru!

Published

on

Dan nakon napada na maloljetne sportiste iz Sarajeva u Baru, društvenim mrežama i u dijelu medija bliskih bivšem režimu plasirana je informacija kako su odgovorni za napad pripadnici jednog pravoslavnog bratststva.

Nakon što je otkiven identitet mladića odgovornih za napad, ispostavilo se da ovaj incident nema ni u naznakama pozadinu kakvu su plasirali pojedini mediji, već je pozadina dijametralno suprotna onoj kako su željeli da je predstave sledbenici bivše vlasti.

Bivši direktor Pobjede i otcijepljeni sveštenik kanondski nepriznate CPC Lav Lajović objavio je na svom Facebook profilu poruku u kojoj je za napad na atletičare iz Sarajeva optužio članove ogranka Pravoslavnog bratstva Stupovi – “Vitezovi Svetog Jovana Vladimira”. Nedugo nakon objavljenog posta, Lajović je obrisao poruku ali je ona sačuvana za, kako nam je rečeno, tužbu protiv sveštenika “Eparhije Dukljansko podgoričke” zbog klevete!

Sa sličnim dezinformacijama oglasili su se i brojni portali bliski bivšem režimu koji, istina, nisu precizno označili navodne krivce za nemili incident u Baru.

Portal Antena M objavio je saznanja da su mladići, koji su napali dvojicu atletičara u Baru, podmladak jednog lokalnog vjerskog bratstva. “U prilog tome, portalu je dostavljena i fotografija grupe mladića, nekoliko njih su naoružani, koji, kako nam kažu građani, predstavljaju prijetnju po bezbjednost stanovnika Bara”, navedeno je na ovom portalu.

Glasine da iza napada na dječake iz Sarajeva stoje mladići bliski pravoslavnom bratstvu “Vitezovi Svetog Jovana Vladimira”, širili su u toku dana po društvenim mrežama i brojni aktivisti bivšeg režima.

Ova kampanja naglo je, međutim, splasnula kada se ispostavilo da su većina maloljetnika koji su metalnim šipkama bez povoda napali mlade sportiste iz Bosne i Hercegovine djeca osoba koja se ističu po radikalnim antirsrpskim stavovima i kontinuiranim javnim vrijeđanjem Srpske pravoslavne crkve!

Na profilu oca dvojice dječaka koji se terete za napad na maloljetne atletičare iz Sarajeva je čak javna podrška Nenu Kaluđeroviću za kojim policij atraga zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je učestvovala u dvostrukom ubistvu u Spužu, a bio je potpisnik podrške Milu Đukanoviću uoči nedavnih predsjendičkih izbora.

Poruke i objave roditelja ove djece koja potvrđuju navedenu konstataciju nije moguće navesti jer bi time bio otkriven identitet maloljetnih počinioca navedenog (ne)djela koja nemaju nikakve veze sa organizacijom sa kojom su ih povezivali pojedini mediji bliski bivšem režimu, Vladika Lav i drugi…

Kampanja protiv Pravoslavnog bratstva Stupovi, a koja se uglavnom svodi na podmetanja i plasiranje dezinfromacija, vodi se već dugo od strane ekstremista bivšeg režima. U minulom periodu nakupilo se materijala koja to dokazuje i koji ćemo iskoristiti da podnesemo tužbe protiv lica, organizacija i medija koji su plasirali dezinfromacije u cilju diskreditacije Bratstva koje se bavi isključivo humanitarnim radom. Neke tužbe protiv pojedinih medija smo već podnijeli o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost“, rečeno nam je iz pravoslavnog bratstva Stupovi uz najavu da će se uskoro obratiti javnosti zvaničnim saopštenjem za javnost.

(IZVOR:  A plus portal)

Društvo

Serdar: Stop diskriminaciji Vladana Kojovića od strane rukovodstva JKP Lim!

Published

on

“U saznanju smo da se u dužem periodu u lokalnom preduzeću “JKP Lim” nastavlja pogubna i izolacionistička praksa koju je uspostavio DPS, a koja se ogleda u stalnom i kontinuiranom šikaniranju radnika srpske nacionalnosti u ovom slučaju Vladana Kojovića.

Smatramo da je za grad Bijelo Polje pogubno da stvara srbofobni ambijent i da proganjaju svi oni čiji se politički stavovi i afiniteti ne dopadaju.

Zakonom je zabranjeno svako narušavanje jednakih mogućnosti za zasnivanje radnog odnosa ili uživanje pod jednakim uslovima svih prava u oblasti rada, kao što su pravo na rad, na slobodan izbor zaposlenja, na napredovanje, stručno usavršavanje i profesionalnu rehabilitaciju, na jednaku naknadu za rad jednake vrednosti, na pravične i zadovoljavajuće uslove rada, na odmor, na obrazovanje i stupanje u sindikat, kao i na zaštitu od nezaposlenosti.

Ovim putem apelujemo na čelnike kako opštine Bijelo Polje i samog preduzeća da se dozovu poznaniju prava i isprave nepravdu koju su nanijeli Kojoviću u suprotnom ćemo morati pravdu da potražimo preko sudskih organa naročito ako uzmemo u obzir dokumentaciju koju posjedujemo ali i putem Evropskog suda za ljudska prava”, zaključuje se u saopštenju NVO “Serdar”

Nastavi Citanje

Društvo

Popis počinje u nedelju, dio ekipe “Nijesmo doma” biće popisan u Spužu

Published

on

Vršilac dužnosti predsjednika DPS Danijel Živković saopštio je da je nakon izrade tehničke dokumentacije za softver ispunjen i poslednji uslov iz sporazuma o popisu i on može početi sjutra.

Bivšem režimu tako je izbijen i poslednji adut za opstrukciju popisa na državnom planu i preostaje mu samo da u opštinama u kojima ima vlast, Baru i Bijelom Polju, nastavi sa manipulativnim djelovanjem u cilju protežiranja popisivača iz redova svojih aktivista kojima su dodijeljeni najbolji reoni i time i zarada. Prema popisivačima prijavljenim u regularnom roku, vršena je velika opstrukcija u ovim opštinama i veliki broj njih odustao je.

Obje opštine veoma su bitne jer je u njima prijavljen veliki broj glasača DPS-a koji ne žive u Crnoj Gori decenijama, pa postoji strahovanje da će popisivači koji su aktivisti ovih partija iste popisivati iako nisu u državi.

Preostaje, međutim, provjera potpisa i graničnih prelaza…

Reagujući na ovakav razvoj situacije iz grupe “Narod se pita”, saopštili su nam zadovoljstvo jer su i u ovom slučaju pomogli da se ostvari pobjeda protiv kleptokratskog propalog režima Mila Đukanovića.

“Nakon pobjede u borbi za formiranja vlasti koja makar djelimično odgovara volji građana iskazanoj na izborima 11. juna, uspjeli smo da utičemo i u ovoj borbi, da konačno počne popis. Naravno, to ne znači da će grupa prestati da postoji jer smo tek na početku borbe za pravednije društvo i razvoj istinske demokratije, odnosno vladavine naroda u Crnoj Gori. O narednim akcijama, brzo ćemo se oglasiti. Na nas kao saveznike mogu da računaju svi koji žele da rade u interesu naroda, dok ćemo svim koji imaju drugačije planove biti protivnik”, saopšteno nam je iz “Narod se pita”.

 

 

 

 

Nastavi Citanje

Društvo

Vukićević: DPS strahuje od prvog slobodnog izjašnjavanja građana Crne Gore na popisu

Published

on

Politički analitičar iz Podgorice Boško Vukićević smatra da „uporno opstruiranje popisa stanovništva od strane DPS-a i njegovih satelita može značiti samo jednu stvar: strah od prvog slobodnog izjašnjavanja građana Crne Gore“.

Svima je poznato da su uslovi za održavanje predstojećeg popisa u svakom smislu bolji od onih koji su bili tokom višedecenijske diktature. U vremenima strahovlade Đukanovića mnogi građani su ucjenjivani i zastrašivani da bi se na popisu izjašnjavali drugačije od onoga kako se u stvarnosti osjećaju, a postoji i osnovana sumnja da su popisni podaci falsifikovani i od same agencije koja je sprovodila istraživanje, kako bi se umanjio broj državotvornog srpskog stanovništva“, navodi Vukićević.

Po njegovim riječima, „svima je jasno da će se na narednom slobodnom popisu značajno uvećati broj Srba i govornika srpskog jezika“.

To neće uticati na sami opstanak države, ali će se Crna Gora svakako postepeno vraćati svom istorijskom identitetu. To ne odgovara restovima bivšeg režima, koji su naučili da prosperiraju u uslovima nacionalne diskriminacije i kriminalnog miljea. U tom smislu treba shvatiti i zahtjev DPS -a za beskonačnim odlaganjem prvog slobodnog popisa, ili čak za njegovim bojkotom. Strah od istine“, ocijenio je Vukićević.

On nastavlja da je tako, „recimo, već sada svima u našoj državi jasno da će rezultati prvog slobodnog popisa stanovništva pokazati da srpskim jezikom govori apsolutna većina građana Crne Gore“.

U svakoj normalnoj i civilizovanoj državi bi takva volja i izjašnjavanje apsolutne većine građana moralo automatski biti primijenjeno u ustrojstvu i organizaciji zemlje, putem dogovora političkih činilaca. To je, uostalom, nedavno potvrdio i predsjednik crnogorske Skupštine. Dakle, ako je natpolovičnoj većini građana Crne Gore maternji jezik srpski, taj jezik treba da bude i službeni u državi. Takav stav nije potrebno dodatno obrazlagati, jer se radi o samoj srži demokratije, tj. o volji naroda“, riječi su Vukićevića.

Nastavi Citanje

U Trendu