Connect with us

Glas naroda

Milo Božović: DPS ne može da se oporavi od debakla, biće najveći gubitnici predstojećih predsjedničkih i parlamentarnih izbora!

Published

on

Definitivno, prethodni izbori pokazali su da je DPS prošlost i da neće moći da se oporave od debakla koji su doživjeli. Faktički, u još samo 5 opština su vlast na lokalnom nivou i evidentno je da će biti najveći gubitnici predstojećih predsjedničkih i parlamentarnih izbora“, rekao je za u Novogodišnjem intervjuu za In4s apsolutni pobjednik lokalnih izbora u Budvi i stari/novi predsjednik Opštine Budva, Milo Božović.

Apsolutna većina budvanskih birača dala Vam je podršku na nedavno održanim izborima. Što Vas je toliko izdvojilo u odnosu na nemali broj konkurenata na oktobarskim izborima?

Prije svega i ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su dali podršku izbornoj listi koju sam predvodio. Iskreno vjerujem da je naša lista prednjačila u odnosu na konkurenciju po mnogo čemu. Naš izborni program je koncipiran na ambiciozan način jer nismo htjeli da se krijemo iza floskula i populizma. Izašli smo sa konkretnom ponudom od 26 projekata prema građanima i dobili podršku za njihovu realizaciju. Na taj način trasirali smo rad lokalne uprave u narednih četiri godine. U izbornoj kampanji, zakucali smo na svaka vrata i prezentovali našu viziju razvoja Budve. Vodili smo pozitivnu kampanju i nismo odgovarali čak ni na najbrutalnije napade. Druge smo pustili da se bave nama i traže izgovore, a mi smo se bavili problemima građana i ponudili rešenja. Naša lista je jedina lista u Crnoj Gori, a vjerujem i šire na kojoj su pripadnice ljepšeg pola bile zastupljene sa 54 %, zbog čega sada većinu u lokalnom parlamentu čine žene. Naša kampanja je pokazala da se može na kreativan i pozitivan način voditi politika i vjerujem da su građani podržali taj pristup.

Kako ocjenjujete lokalne izbore u drugim opštinama?

Imajući u vidu da su izbori održani u 14 opština, oni po svom značaju svakako prevazilaze lokalni karakter. Rekao bih da su to bili parlamentarni izbori na neki način jer kada vidimo koliko je birača učestvovalo onda je jasno da rezultati pokazuju politički presjek Crne Gore. Definitivno, prethodni izbori pokazali su da je DPS prošlost i da neće moći da se oporave od debakla koji su doživjeli. Faktički, u još samo 5 opština su vlast na lokalnom nivou i evidentno je da će biti najveći gubitnici predstojećih predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

Budva je u poslednje dvije decenije često bila u fokusu domaće javnosti, zbog slučajeva visoke korupcije, oštećenja opštinske kase, pokušaja puča i prekrajanja izborne volje… Šta ste uspeli da promjenite od kada ste na mjestu predsjednika opštine Budva?

Ne mislim da vrijeme počinje od mene pa tako ni prosperitet Budve mojim dolaskom na mjesto predsjednika opštine, ali ono što svakako građani mogu da očekuju jeste ispunjenje obećanog. Javne finansije su konsolidovane u proteklom periodu. Vraćeno je preko 50 miliona dugova i izašlo se iz finansijske dubioze. Međutim, to nije dovoljno. Budva mora da iskorači naprijed i doživi ubrzani razvoj. Kada sam izabran na čelnu poziciju predstavio sam viziju razvoja Budve sa novim šetalištem od starog grada do Bečića, Rafailovića, Svetog Stefana i u krajnjem povezivanje sa Jazom. Budvi je potreban Kulturni centar kao centralno mjesto kulture i skedište kulturnih ustanova. Potrebne su nam nove garaže i parkirališta i rešavanje problema saobraćajnih gužvi. Nisam neko koga će zadovoljiti tavorenje u mjesto već se rado upuštam i izazove i velike projekte. Optimista sam da ćemo uspjeti da Budvu probudimo u neko novo i ljepše ruho.

Sve češće se govori o bolnici u Budvi. Da li vjerujete da će građevinski radovi započeti u toku ovog Vašeg mandata?

Formiranje i izgradnja Opšte bolnice u Budvi je naše najvažnije izborno obećanje iz razloga jer je ona najpotrebnija našim sugrađanima i brojnim turistima. Neprihvatljivo je da u 21 vijeku turistička metropola nema adekvatnu zdravstvenu zaštitu i da nema porodilište. Nisam želio da se pomirim sa tom činjenicom jer Budva zaslužije bolnicu, a zbog ukupnog učešća u turističkom prometu, zaslužuje i mnogo više. Uradiću sve da izgradnja bolnice krene što prije i neću tražiti izgovore jer me oni ne zanimaju. Premijer i ministar zdravlja su već prihvatili pristupni elaborat koji smo izradili i u prvom kvartalu očekujem da bolnica zvanično i normativno postane integralni dio zdravstvenog sistema. Opština Budva je već opredijelila lokaciju i trenutno je u proceduri donošenje planske dokumentacije. Nakon toga krećemo u priču oko izgradnje, finansiranja i upravljanja. Znam da ima puno nevjernih Toma ali dokazaćemo da je bolnica u Budvi realnost.

Milo Božović

S obzirom na to da nedavno usvojen budžet za narednu godinu metropole turizma iznosi 41.6 miliona evra, koji se projekti predviđaju za narednu godinu ovim budžetom? Šta se dešava i šta se planira sa zgradom Jugoslovenskog rječnog brodarstva?

Ovogodišnji buddžet Opštine Budva je rekordan u odnosu na prethodni period i po svojom konceptu je razvojni, jer kapitalni izdaci čine 36 % ukupnog iznosa buddžeta. Za ovu godinu predvidjeli smo 1,2 miliona za raspisivanje konkursa za izradu idejnih rešenja šetališta prve faze od starog grada do Bečića, zatim izradu idejnog rešenja za Kulturni centar, zatim projektovanje i izgradnja garaža kod pošte sa preko 400 parking mjesta. Posebno bih izdvojio da smo buddžetom opredijelili 1,3 miliona za izgradnju moderne sportske sale na prostoru između srednje škole i Sportskog centra koja će upotpuniti našu sportsku ponudi ali i biti od ogromne koristi đacima. Tu je svakako i rekonstrukcija ulice 22. novembra sa kružnim tokom i priključkom za modernu garažu. Pored toga, opredijeljena su sredstva za kapitalne projekte koji su od posebnog značaja za turizam ali i milionska izdvajanja za kulturu i sport.

Evropska komisija je potvrdila da je prihvatila prijavu kandidature opštine Budva za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine., kakve rezultate očekujete? U koje kulturno zdanje bi prvo ulagali?

Ulazak Budve u finalnu fazu takmičenja za dobijanje prestižne titule Evropske prestonice kulture je velika stvar i priznanje samo po sebi. Optimista sam da Budva može da pobijedi u ovom najvećem projektu kulture Evropske unije jer kao antički grad sa ogromnim kulturnim bogatsvom i nasleđem to zaslužije. Mnogo posla je iza nas a puno nas tek očekuje. Budva mora iskoristiti priliku da stane rame uz rame sa najvećim kulturnim i turističkim metropolama kao što su Atina, Pariz, Madrid, Lisabon, Firenca, Bolonja, Grac, Berlin, Dablin i drugi. Do kraja ljeta ćemo popuniti aplikativnu knjigu i program projekata, a nakon toga očekujem zvaničnu pobjedu Budve. Postoji mnogo prostora za ulaganje u kulturu i Kulturni centar je prioritet. Suština čitavog ovog procesa je stavljanje kulture u središnje mjesto razvoja i ona će u budućem razvoju Budve biti prioritet.

I za sam kraj, koja je Vaša poruka čitaocima portala IN4S?

Želim vam ovom prilikom srećne novogodišnje i posebno božićne praznike, uz želju da donesu mir, blagostanje i prostepitet vama i vašim porodicama. Želim vam puno lične i profesionalne sreće i uspjeha i da godina koja je započela bude ispunjena međusobnim razumijevanjem i napretkom u svakom smislu.

(IN4S)

Glas naroda

Knežević: Stav oko Kosova ne mijenjam, odluku o mom ulasku u Vladu donijeću u konsultaciji sa organima DNP-a

Published

on

Odluku o eventualnom mom ulasku u Vladu na čelu sa Milojkom Spajićem donijeću u konsultaciji sa stranačkim organima. Ja sam svoj ključni politički cilj – pobjedu nad Milom Đukanovićem već ostvario, tako da je sve drugo, makar što se mene tiče, manje važno, smatra lider DNP-a Milan Knežević.

Knežević je u intervjuu za Večernje Novosti kazao da Spajićeva Vlada može napraviti dobre rezultate na unutrašnjoj koheziji i poboljšanju socioekonomskih uslova života svih građana.

Sudeći po dosadašnjim glasanjima u Skupštini, deluje da Spajićeva vlada ima veću podršku od Abazovićeve i Krivokapićeve. Ali, prošlo je tek mesec dana, tako da prave i konkretne rezultate možemo očekivati u sledećih godinu dana. Ono što je meni izuzetno važno jeste poboljšanje odnosa sa Srbijom i realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata koji su od velikog značaja za Crnu Goru“, dodao je Knežević.

Prema njegovim riječima, i prije potpisivanja koalicionog sporazuma, Spajiću je “jasno saopštio da ne pristaje na bilo kakva ideološka prevaspitavanja i savijanje nacionalne kičme”.

Spreman sam da stavimo moratorijum na sva pitanja koja nas dijele, ali svakako nisam spreman da zbog bilo koje funkcije pljunem na sebe, svoje pretke i svoje potomke. U tom pravcu moj stav oko Kosova kao sastavnog dijela Republike Srbije nije se promijenio, niti ga bilo ko može promijeniti. Moj dosadašnji politički angažman bio je ispunjen beskopromisnom borbom koju sam svjedočio robijama, montiranim sudskim procesima, protestima, progonima porodice i ni u jednom trenutku nisam zažalio zbog svojih odluka. Vjerovatno bih prilikom sastavljanja i ove vlade imao bolju startnu poziciju da sam bio spreman na revidiranje ključnih ideoloških i programskih načela. Iskrivljeni narativ o takozvanoj pragmatičnosti u politici kao vrhunskom modelu ponašanja podrazumeva da budete spremni za svaku izdaju, naloge i uloge koje od vas prave karikaturu i političku krpu. Mnogo sam srećan što nikad nisam bio dio tog maskenbala u kom mnogima i nisu bile potrebne maske”, poručio je Knežević.

Govoreći o svom koalicionom kolegi i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, Knežević je kazao da je uvjeren da će Mandić svojim iskustvom, autoritetom i državničkim kapacitetom dati pun doprinos u zakonodavnoj vlasti.

Ono što je veoma bitno jeste da Srbi u Crnoj Gori više nikad ne prolaze kroz institucionalnu golgotu privatne države, ali i da se i mi u vršenju vlasti ne ogriješimo ni prema jednom narodu i građaninu, jer bi onda bili isti kao oni protiv kojih smo se borili svih ovih decenija“, zaključio je Knežević.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Nije svjetski rat, već je svijet u ratu

Published

on

PIŠE: Veljko ZELJKOVIĆ (Glas Srpske)

U posljednje dvije godine zapanjujući broj oružanih sukoba je započeo, obnovljen ili eskalirao. Neki su bili potpuno zamrznuti, što znači da strane nisu izdržale direktnu borbu, drugi su dugo ključali, što je značilo da su borbe na niskom nivou povremeno izbijale. Sada su svi postali aktivni.

Lista obuhvata ne samo ratove u Gazi i Ukrajini, već i neprijateljstva između Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu, borbe u istočnom Kongu, previranja u Sudanu od aprila i krhki prekid vatre u Tigraju koji čini se da je Etiopija spremna da se “razbije” u bilo kojem trenutku. Sirija i Jemen nisu baš bili tihi tokom ovog perioda, a bande i karteli neprestano prijete vladama, uključujući one na Haitiju i Meksiku. Naravno tu je i mogućnost izbijanja velikog rata u istočnoj Aziji, poput vojne invazije Kine na ostrvo Tajvan, ali i najnovija akcija venecuelanske vojske usmjerena na Gvajanu. Sve njih podstiču veliki trgovci oružjem, nebitnost Ujedinjenih nacija, opadajući uticaj SAD te sveprisutnost dezinformacija i manipulacija medijima.

Kaskada sukoba

Upozorava na ovo američki profesor političkih nauka sa Univerziteta u Čikagu Pail Post, pozivajući se na program podataka o sukobima, koji prati ratove na globalnom nivou od 1945. godine. On je 2022. i 2023. godinu označio kao najkonfliktnije na svijetu od kraja hladnog rata.

Još u januaru 2023. godine, prije nego što su mnogi od navedenih sukoba izbili, i zamjenica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Amina Mohamed oglasila je alarm, napominjući da je mir “pod ozbiljnom prijetnjom” širom svijeta. Naizgled kaskada sukoba dovodi do jednog očiglednog pitanja – zašto? Prema riječima Pola, rasprostranjenost rata, a ne samo njegova upornost, sada bi mogla biti naša budućnost”.

Odgovarajući na pitanje “zašto se sve ovo dešava” Pol kaže da postoje tri teorije koje mogu objasniti ovaj negativni fenomen, a koja god bila ispravna, ishod sugeriše da će se sukobi vjerovatno nastaviti “razmnožavati” još neko vrijeme.

Vojna industrija

Ono što je takođe interesantno u ovoj priči jeste i nedavno objavljeni podataka kako je rat u Ukrajini pokrenuo američku vojnu industriju na nivo neviđen decenijama. Potvrdili su to i iz Ministarstva odbrane SAD, navodeći kako je ono u proteklom periodu naručilo opremu vrijednu više od 27 milijardi američkih dolara od 37 dobavljača. Dodali su i da su od početka rata u Ukrajini SAD dale oko 44 milijarde dolara pomoći Ukrajini. Pomoć je pružena ili nakon predsjedničkih odluka, gdje se oprema izvlači iz vojnog inventara i šalje u inostranstvo, ili putem Inicijative za pomoć u bezbjednosti Ukrajine, gdje vlada direktno sklapa ugovor sa vojnom industrijom.

Prvo objašnjenje je slučajnost – odnosno, današnju količinu ratova trebalo bi posmatrati kao nešto više od niza nesrećnih događaja koji se mogu ponoviti ili pogoršati u bilo kojem trenutku. Iako je ova teorija možda razumna, nije umirujuća niti pomaže u predviđanju kada će se sukobi pojaviti ili koje će razmere na kraju poprimiti.

Iako se slučajnosti svakako događaju, trenutni sukobi događaju se, ipak, u vrijeme velikih promjena u međunarodnom sistemu. Čini se da je era Pac Americane završila, a SAD više nisu toliko moćne da kontrolišu čitav svijet, navedeno je u Polovoj analizi.

Do 2010. SAD su se zaglavile u dva izgubljena rata i oporavljale su se od finansijske krize. Svijet se takođe promijenio, a moć se razlila s jedinstvenog pola Vašingtona na više sila u usponu.

Takmičenje velikih

Pol u svojoj analizi podsjeća i na riječi nekadašnjeg državnog sekretara SAD Džona Kerija, koji je 2013. rekao: “Živimo u svijetu koji više liči na 18. i 19. vijek”, a multipolarni svijet, u kojem se nekoliko velikih sila takmiči za prednost na globalnoj pozornici, krije potencijal za više sukoba, velikih i malih.

Konkretno misli se najviše na Kinu, koja se pojavila kao velika sila koja želi da utiče na međunarodni sistem, bilo iskorišćavanjem ekonomske privlačnosti svoje inicijative “Pojas i put” ili vojnom revizijom statusa kvo u svom regionu.

Rusija nema kinesku ekonomsku snagu, navodi dalje Pol u svojoj analizi, ali i ona nastoji da dominira svojim regionom, uspostavi se kao uticajan globalni igrač i da revidira međunarodni poredak.

Obje su zemlje dovoljno jake da poremete međunarodni poredak pod vođstvom SAD, koristeći osjećaje koje dijele sa zemljama širom globalnog Juga. A takmičenje velikih sila može biti recept za nered.

Ta multipolarnost nije jedina promjena koja prethodi sadašnjem talasu sukoba. Ali, druge promjene, poput klimatskih promjena i posljedice virusa korona, kao da upućuju na multipolarnost, ako ne kao uzrok, onda kao faktor neefikasnosti globalnog odgovora, a time i rizika prema još većem sukobu. To znači da se saradnja koja je neophodna ne može odvijati u sistemu u kojem se velike sile stalno takmiče.

Unakrsna vatra

Rat u Ukrajini, najveći rat u Evropi od Drugog svjetskog rata i rat koji će se nastaviti i nakon 2024. godine privlači pažnju međunarodnih aktera koji bi inače bili u dobroj poziciji da spriječe eskalaciju bilo koje od navedenih kriza.

Ovaj slučaj nije isto što i distrakcija velikih sila, u kojoj se najmoćnije države svijeta jednostavno ne uspijevaju fokusirati na nove krize. Umjesto toga velikim silama nedostaje diplomatski i vojni kapacitet da odgovore na sukobe izvan Ukrajine i drugi akteri to znaju.

Tu je i rat u Gazi. Budući da su velike sile svoje diplomatske i vojne resurse fokusirale na Ukrajinu, Hamas je procijenio da je međunarodno okruženje prikladno za napad na Izrael.

Ova tri objašnjenja – slučajnost, multipolarnost, ruski rat u Ukrajini – međusobno se ne isključuju. Ako ništa drugo povezana su, jer su ratovi složeni događaji. Takođe pad američke hegemonije doprinosi rastućoj multipolarnosti, a takmičenje velikih sila sigurno je hranilo odgovor Zapada, koji je najčešće bio preko “posrednika”.

Posljedica toga je da su drugi uhvaćeni u unakrsnu vatru velikih sila ili će sami pokušati zapaliti požar. Čak i ako se nijedan od ovih ratova ne izdigne na nivo trećeg svjetskog rata, oni će svejedno biti razorni. Ne moramo biti u svjetskom ratu da bismo bili u svijetu u ratu, poručio je Pol, na kraju svoje analize.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Medojević: Organizovani kriminal u Crnoj Gori ima politički background

Published

on

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević izjavio je u emisiji “Slobodna zona” sa Draženom Živkovićem na Prvoj televiziji da strane službe odavno pored šverca cigareta prate i šverc kokaina.

Negdje 2000. godine kada su se dešavala ubistva, crnogorski regionalni kartel biva povećan na svjetski nivo i počinju da švercuju i kokain. Strane službe su do tada pratili duvanski kartel i znali su da sami vrh države stoji iza toga. Milo Đukanović je trebao biti uhapšen još tada“, kazao je Medojević.

On dodaje da je Đukanović došao do projekta nezavisnosti kako bi se obezbijedio od gonjenja.

Ja kao suverenista sam shvatio da se pravi pakt sa đavolom i da će Đukanović dobiti podršku globalne duboke države i dobiti zaštitu za kriminalne poslove a zauzvrat obavljati zadatke. Bivši ambasador Montgomeri je to i priznao. Građani Crne Gore sada vjerovatno pažljivije doživljavaju ovo što sam ja pričao a to je da je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog background-a“, dodao je je lider PzP-a.

On tvrdi da su Pljevlja bila centar za šverc a da je luka Bar bila transportna zona jer nisu posjedovali skener.

Ako se pokazala tačna moja pretpostavka da je organizovani kriminal političkog profila a ne krivično-pravnog, onda dolazimo do činjenice da su ti klanovi nastali u kabinetu predsjednika Vlade Mila Đukanovića i u DPS-u. Zbog toga sam ja često govorio da je Crna Gora Kolumbija na Jadranu“, kazao je Medojević.

„Zoran Lazović bio logistika za prevoz pošiljki“

Tvrdi i da je Đukanović tada bio na čelu države a duvanski kartel nastaje preko SDB-a i njima bliskih tajkuna.

To je bio državni posao i stvorila se priča da to mora da se radi zbog plata i penzija“, podvukao je on.

Medojević podvlači da postoje mnogi slojevi ovog posla.

Imali ste kriminalizaciju pomorstva gdje su regrutovani ljudi na Banovom brdu da budu kuriri. Napravljena je kriminalna korporacija podržana od strane DPS-a, koji su političko krilo transnacionalnog kriminala. Ustavom i Zakonom postoji ta mogućnost“, podvukao je on.

Preko vlasti su oni uzeli ANB, tvrdi Medojević i dodao da je Zoran Lazović pored te funkcije koju, kako kaže nisu ni obavljali, već su bili logistika za siguran prevoz tih pošiljki.

Ovo je bio raj za stvaranje kartela. Postajete poslovni partneri sa tim ljudima, možete dobiti crnogorski pasoš… Oprali su milijarde evra preko banaka koje su povezane sa porodicom Đukanović. Vidjeli ste kako su oni ulazili i izlazili iz Crne Gore. Raj na zemlji i to je Đukanović iskoristio. Došlo je do onoga do čega uvijek dođe – međusobne alavosti“, podvukao je Medojević.

Kokain se proizvodi u džunglama Kolumbije, objašnjava on, od strane ljevičarske gerile, a kilogram, od koga se dobije 3, a kilogram takvog kokaina košta 225.000 evra.

Činjenica koja ide u prilog težini ovog problema je to što cijena kokaina raste, kao i profit, i tako je Crna Gora bila lagana žrtva“, kazao je Medojević.

„Abazović laprda, šverc cigareta je nastavljen“

Govoreći o švercu cigareta – i dalje se sprovodi a sve što Dritan Abazović govori je obično laprdanje.

Šverc cigareta će stati onda kada premijer ne bude na njihovom platnom spisku. Zdravko Krivokapić od maja 2021. godine je isto na spisku. 96 šlepera je tada prošlo. Svi ti ljudi koji su se bavili švercom nisu bili u Crnoj Gori od avgusta 2020. do maja 2021. kada su vidjeli da Krivokapić jedva čeka da se taj šverc nastavi. Tu je bio i Spajić i Vukšić, koji je bio advokat jednog od vođa Kavačkog klana“, podvukao je Medojević.

Abazović i Krivokapić, dodaje, nisu pokretali nikakve akcije povodom ovoga, a zapadni partneri su sumnjali da informacije koje su prosleđivane njima dvojici od strane zapada, završavaju kod onih koji trebaju biti pod istragom.

Sjećate se kokaina u Zeti… Amerikanci daju operativne informacije ali ne svima. Kako niko nije došao da pokupio 1.500 tona kokaina? Neko je provalio da ga DEA prati, ako ga nisu sad uzeli tunelom. Sjećate se Volija. Tone kokaina na ulici su više stotina miliona evra. Zbog 200 kilograma su ovamo gubili životi. Tu se ne prašta ni kilogram, a kamoli tone“, podvukao je on.

„SKY je validan dokaz – kakva je poruka kada se Đukanović još uvijek mirno šeta?“

U SKY aplikaciji se vide da se ključni ljudi tužilaštva koriste u međusobnim obračunima klanova.

Belivuk i Miljković su došli u Crnu Goru kada je DPS pao. Zato sam tražio čišćenje od plaćenika mafije jer sa tim ljudima nema budućnosti. Ti ljudi nikada neće raditi po zakonu. Jedno je kad je neko korumpiran u Upravi poreza, a potpuno drugo kada je u pitanju vrh policije i obavještajnih službi“, kazao je Medojević.

„Aco pobjegao u Ženevu čim je DPS izgubio vlast, tamo je jedna od najvećih stanica najveće svjetske obavještajne službe“

Akcija, dodaje, mora početi od strane naroda i uporedio je italijansku Cosa Nostru gdje se nisu digli političari, već je narod podigao revoluciju.

Građani ne mogu da stoje i čekaju da neko umjesto njih riješi ovaj problem. Ova bolest je u metastazi i zahvatila je sve organe. Niko ne smije Mila Đukanovića da pozove na odgovornost. Komunikacija preko SKY aplikacije se koristi sudovima EU kao zakonito stečen dokaz. Mislim da je juče bilo suđenje u Italiji protiv narko bossa koji je imao svoje ostrvo u Dubaiju. U njegovom suđenju se koristi SKY aplikacija. Kakva je poruka kada svaki dan o tim porukama čitamo – pa zna se ko je na vrhu piramide, a Zdravko Krivokapić mu priča da je poštovani predsjednik“, podvukao je Medojević.

Tvrdi da Đukanović mirno živi u Crnoj Gori iako njegov brat, čim gubi vlast, seli se u Ženevu.

Zašto u Ženevu? U Ženevi je jedna od najvećih stanica najveće svjetske obavještajne službe“, kazao je on.

Komentarišući popis, Medojević tvrdi da je znao da će Spajić pristati na sve jer su razvili servilni mentalitet.

Da se DF ovako ponašao nikad Đukanović ne bi bio smijenjen“, jasan je on.

Komentarišući popis stanovništva, Medojević tvrdi da će biti interesantno koliko imamo Rusa i Ukrajinaca, kao i Turaka.

Možda ruski bude tražen kao jezik u službenoj upotrebi“, tvrdi Medojević.

Nastavi Citanje

U Trendu