Connect with us

Glas naroda

Ako nakon pobjede u nedjelju “Europejci” zaigraju za Kralja, nek ne strahuju od litija već od marša gladnih

Published

on

Kuknjava “mladih lavova” DPS-a zbog nepovlačenja u penziju partijskih kolega kolega koji su ojadili državu i narod biznisom “lijeva ruka desni džep” ne traje od juče. Bar pet godina najbolji kadrovi Đukanovićeve partije, onih koji su člansku kartu zadužili iz karijernih ali ne i lopovskih motiva, očekivali su da se stranka odrekne mafijaškog krila, ubjeđujući sebe da u ideologiji koju im je Šef ukrao od LSCG-a, ima elemenata koji opravdavaju savez sa Đavolom.

Otud su najbolji govornici u poslaničkim redovima DPS-a upravo kadrovi koji vjeruju u bizarluk koji prosipa njihov lider, da DPS stoji na braniku države od velikorspkog hegemonizma i malignog ruskog uticaja. To su oni oficiri partije koji ne žele da povjeruju kako je neko mogao da kreira javno mnenje maskirajući svoje vojnike u četničke uniforme ne bi li plašenjem muslimanskog stanovništva na sjeveru Crne Gore dobio podršku. Uspjeli su da ubijede sebe da je DPS građanska partija, da su Srbi neprijateljski elemenat u Crnoj Gori, da je šverc narkotika i cigareta biznis kojim se brani suverenitet države. Prepoznaju ludilo i idiotluk u tom narativu ali neko se iz “protivničkog” tabora dobrano trudi da im da materijala da vjeruju u to. “Divide et impera” nije kombinacija na kojoj drži stado pod kontrolom samo Milo Đukanović. On je najveći majstor te tehnologije vladanja ali ima opaku konkurenciju među kolegama iz susjedstva.

Mladi lavovi DPS-a, moguće i otud, sada ne mogu da povjeruju da im Šef sada pravi alternativu, ali ne u okviru partije za koju igraju, već zidanjem nove stranke. Šef uveliko gradi “DPS 2”, koji neće biti suprostavljen SPC, naročito dok se u njoj odvija subverzivni proces demontaže nasleđa mitropolita Amfilohija koji sve teže brani njegov naslednik na tronu MCP. Zbog ove role mitropolit Joanikije je i bio na nišanu snajperiste prilikom susreta sa biznismenom Dakom.

Pare i igrači za suptilno otimanje crkve davno su pušteni na teren. Mitropolit Amfilohije je to znao i zato se držao one narodne da neprijatelja treba držati bliže sebi od prijatelja.

Kada je javno kazao da se Crna Gora pripremala da bude Ukrajina na Balkanu, mitropolit Joanikije je još jednom potvrdio da je na nišanu snajperiste Kartela 10. decembra u Beogradu bio on a ne biznismen Daka. Ovo je vrlo važno u kontekstu prepoznavanja đavoljeg pletiva kojim se šije odijelo za novi DPS.

Da ponovim tezu iz jednog od prethodnih tekstova: u nedjelju će DPS da gubi, ali Milo će da otvori šampanjac, samo u intimnijem društvu nego nakon svih onih DPS-ovih izbornih slavlja.

***

Kada  su započeli pregovori o formiranju, vjerovalo se, prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, one koja će dobiti prefiks ekspertska, Zdravko Krivokapić je znao da na jednom resoru ne smije da kiksa sa izborom. Preciznije – da jedan čovjek mora da bude u fotelji ministra finansija. Pojedini učesnici pregovora o formiranju 42. Vlade svjedočili su da je u jednoj prepisci Milojko Spajić najavljen kao čovjek koji sa koferima para čeka u avionu da krene za Crnu Goru. Ova informacija neumoljivo se uklapa sa onim kreditom od 700 miliona koji je više kritikovan iz redova parlamentarne većine nego iz DPS-a.

Nebojša Medojević je u više prelomnih trenutaka novije crnogorske istorije išao na ruku Đukanoviću – 2001. u jeku duvanske afere u kojoj je Diktator bio uzdrman više nego u ovoj aktuelnoj, koja može samo da mu skine breme po njega opasnih partnera i svjedoka, lider PzP-a medijski rafal Iva Pukanića i Duška Jovanovića na TVCG-u ocijenio je kao posledicu pokušaja da se zaustavi put Crne Gore ka nezavisnosti. Šest godina kasnije Medojević će prevariti opoziciju dilom sa DPS-om dajući podršku za usvajanje Ustava kojim je ustoličen balkanski Aparthejd i jedan narod dobio status opozicije. Zbog ova dva slučaja, danas se Medove kritike na račun Spajića slabije primaju. Kao u onoj priči o dječaku koji je dva puta lažno uzbunjivao selo uzvikujući “evo ga Vuk”, pa mu treći put niko nije povjerovao kada je na vuka stvarno naletio.

Iz perspektive Mila Đukanovića, Olivera Injac je na čelu resora odbrane napravila manje grešaka od Raška Konjevića. Tokom svoh ministrovanja Injac je dobijala hiruški tačne kadrovske preporuke kako da zaobiđe ključne igrače Šefa DPS-a, ali je birala tako da ne ogrebe bivšeg i sadašnjeg poslodavca. Da li se zbog toga vratila da predaje na Milov UDG, na kojem je prije transfera u Vladu navodno trpila zbog nacionalnosti i lojalnosti crkvi, prepuštam na zaključak čitaocima. Isto važi i za njen novi poliitčki angažman. Suviše koincidencija u tako malenom prostoru i kratkom periodu. Ali čuda se dešavaju.

Zašto je osvrt na eks ministarku i bivšu i sadašnju profesoricu Milovog univerziteta važan za anticipaciju epiloga poliitčkog haosa u kojem se našla Crna Gora nakon 30. avgusta 2020. a koji kulminira ovih dana uoči najvažniji lokalnih izbor u istoriji ove države?
U nedjelju veče bi, naime, mogli da čujemo rezultat izbora u Podgorici u kojem će liste koje javno i tajno podržava Milo Đukanović i njegovi poslovni partneri, dobiti prema ozbiljnim prognozama oko 57 odsto glasova. U DPS-u će tješiti svoje birače, prije svega Belvederce, da je njihova koalicija i dalje najjači politiki subjekat u Glavnom gradu, dok će DF-u dobiti priliku za vatromet i žurku nakon kojeg će uslijediti bolno otrežnjenje slično onom od 1. septembra 2020.

S tom razlikom što DF ovog puta neće ucjenjivati URA sa 6,4 odsto glasova koliko prema procjenama osvaja, već DPS 2 sa možda i trostruko boljim rezultatom od Abazovićevih. Pravi trenutak da vjerovatno najoriginalniji i najčestitiji politički lider sa ovdašnje pozornice ponovo postavi pitanje: A što ćemo sad? Ali ne Dritanu, nego Medovom vuku u koži Mikija Mausa.

Urbana legenda kaže da je Milu Đukanoviću pred ponoć sa jednog inostranog broja pred ponoć 30. avgusta stigla poruka “Game was over”. Istovjetna bi mogla da stigne i Milanu Kneževiću. Njemu možda i na ćirilici (это игра законченный). To će biti znak i za sve nas koji smo, svjesno ili nesvjesno, javno ili tajno, igrali na istoj strani sa benevolentnim delijom iz Mojanovića da smo još jednom izgubili nakon dobijene bitke.

O tome će nas, slutim po “stradalničkom” putu profesice sa UDG-a, koji dan nakon izbora obavijestiti Tamara Nikčević sa “oslobođene” Gradske TV.

I sve će nakon tog “oslobođenja” u Podgorici biti evropski, manjinski i transatlanski, baš kakva je gorepomenuta prof. Injac: U žuto-plavom koloritu zastava BiH, Ukrajine i Kosova… Savokenterovski i transrodno.

Naravno, ukoliko se stvari ovako budu odvijale, ne treba da očajavamo. Jer, sledeći izlazak na ulice neće biti litijački već marš gladnih! Neka europejci iz našeg sokaka misle o tome.

Siniša KOVAČEVIĆ

Glas naroda

Knežević: Stav oko Kosova ne mijenjam, odluku o mom ulasku u Vladu donijeću u konsultaciji sa organima DNP-a

Published

on

Odluku o eventualnom mom ulasku u Vladu na čelu sa Milojkom Spajićem donijeću u konsultaciji sa stranačkim organima. Ja sam svoj ključni politički cilj – pobjedu nad Milom Đukanovićem već ostvario, tako da je sve drugo, makar što se mene tiče, manje važno, smatra lider DNP-a Milan Knežević.

Knežević je u intervjuu za Večernje Novosti kazao da Spajićeva Vlada može napraviti dobre rezultate na unutrašnjoj koheziji i poboljšanju socioekonomskih uslova života svih građana.

Sudeći po dosadašnjim glasanjima u Skupštini, deluje da Spajićeva vlada ima veću podršku od Abazovićeve i Krivokapićeve. Ali, prošlo je tek mesec dana, tako da prave i konkretne rezultate možemo očekivati u sledećih godinu dana. Ono što je meni izuzetno važno jeste poboljšanje odnosa sa Srbijom i realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata koji su od velikog značaja za Crnu Goru“, dodao je Knežević.

Prema njegovim riječima, i prije potpisivanja koalicionog sporazuma, Spajiću je “jasno saopštio da ne pristaje na bilo kakva ideološka prevaspitavanja i savijanje nacionalne kičme”.

Spreman sam da stavimo moratorijum na sva pitanja koja nas dijele, ali svakako nisam spreman da zbog bilo koje funkcije pljunem na sebe, svoje pretke i svoje potomke. U tom pravcu moj stav oko Kosova kao sastavnog dijela Republike Srbije nije se promijenio, niti ga bilo ko može promijeniti. Moj dosadašnji politički angažman bio je ispunjen beskopromisnom borbom koju sam svjedočio robijama, montiranim sudskim procesima, protestima, progonima porodice i ni u jednom trenutku nisam zažalio zbog svojih odluka. Vjerovatno bih prilikom sastavljanja i ove vlade imao bolju startnu poziciju da sam bio spreman na revidiranje ključnih ideoloških i programskih načela. Iskrivljeni narativ o takozvanoj pragmatičnosti u politici kao vrhunskom modelu ponašanja podrazumeva da budete spremni za svaku izdaju, naloge i uloge koje od vas prave karikaturu i političku krpu. Mnogo sam srećan što nikad nisam bio dio tog maskenbala u kom mnogima i nisu bile potrebne maske”, poručio je Knežević.

Govoreći o svom koalicionom kolegi i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, Knežević je kazao da je uvjeren da će Mandić svojim iskustvom, autoritetom i državničkim kapacitetom dati pun doprinos u zakonodavnoj vlasti.

Ono što je veoma bitno jeste da Srbi u Crnoj Gori više nikad ne prolaze kroz institucionalnu golgotu privatne države, ali i da se i mi u vršenju vlasti ne ogriješimo ni prema jednom narodu i građaninu, jer bi onda bili isti kao oni protiv kojih smo se borili svih ovih decenija“, zaključio je Knežević.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Nije svjetski rat, već je svijet u ratu

Published

on

PIŠE: Veljko ZELJKOVIĆ (Glas Srpske)

U posljednje dvije godine zapanjujući broj oružanih sukoba je započeo, obnovljen ili eskalirao. Neki su bili potpuno zamrznuti, što znači da strane nisu izdržale direktnu borbu, drugi su dugo ključali, što je značilo da su borbe na niskom nivou povremeno izbijale. Sada su svi postali aktivni.

Lista obuhvata ne samo ratove u Gazi i Ukrajini, već i neprijateljstva između Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu, borbe u istočnom Kongu, previranja u Sudanu od aprila i krhki prekid vatre u Tigraju koji čini se da je Etiopija spremna da se “razbije” u bilo kojem trenutku. Sirija i Jemen nisu baš bili tihi tokom ovog perioda, a bande i karteli neprestano prijete vladama, uključujući one na Haitiju i Meksiku. Naravno tu je i mogućnost izbijanja velikog rata u istočnoj Aziji, poput vojne invazije Kine na ostrvo Tajvan, ali i najnovija akcija venecuelanske vojske usmjerena na Gvajanu. Sve njih podstiču veliki trgovci oružjem, nebitnost Ujedinjenih nacija, opadajući uticaj SAD te sveprisutnost dezinformacija i manipulacija medijima.

Kaskada sukoba

Upozorava na ovo američki profesor političkih nauka sa Univerziteta u Čikagu Pail Post, pozivajući se na program podataka o sukobima, koji prati ratove na globalnom nivou od 1945. godine. On je 2022. i 2023. godinu označio kao najkonfliktnije na svijetu od kraja hladnog rata.

Još u januaru 2023. godine, prije nego što su mnogi od navedenih sukoba izbili, i zamjenica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Amina Mohamed oglasila je alarm, napominjući da je mir “pod ozbiljnom prijetnjom” širom svijeta. Naizgled kaskada sukoba dovodi do jednog očiglednog pitanja – zašto? Prema riječima Pola, rasprostranjenost rata, a ne samo njegova upornost, sada bi mogla biti naša budućnost”.

Odgovarajući na pitanje “zašto se sve ovo dešava” Pol kaže da postoje tri teorije koje mogu objasniti ovaj negativni fenomen, a koja god bila ispravna, ishod sugeriše da će se sukobi vjerovatno nastaviti “razmnožavati” još neko vrijeme.

Vojna industrija

Ono što je takođe interesantno u ovoj priči jeste i nedavno objavljeni podataka kako je rat u Ukrajini pokrenuo američku vojnu industriju na nivo neviđen decenijama. Potvrdili su to i iz Ministarstva odbrane SAD, navodeći kako je ono u proteklom periodu naručilo opremu vrijednu više od 27 milijardi američkih dolara od 37 dobavljača. Dodali su i da su od početka rata u Ukrajini SAD dale oko 44 milijarde dolara pomoći Ukrajini. Pomoć je pružena ili nakon predsjedničkih odluka, gdje se oprema izvlači iz vojnog inventara i šalje u inostranstvo, ili putem Inicijative za pomoć u bezbjednosti Ukrajine, gdje vlada direktno sklapa ugovor sa vojnom industrijom.

Prvo objašnjenje je slučajnost – odnosno, današnju količinu ratova trebalo bi posmatrati kao nešto više od niza nesrećnih događaja koji se mogu ponoviti ili pogoršati u bilo kojem trenutku. Iako je ova teorija možda razumna, nije umirujuća niti pomaže u predviđanju kada će se sukobi pojaviti ili koje će razmere na kraju poprimiti.

Iako se slučajnosti svakako događaju, trenutni sukobi događaju se, ipak, u vrijeme velikih promjena u međunarodnom sistemu. Čini se da je era Pac Americane završila, a SAD više nisu toliko moćne da kontrolišu čitav svijet, navedeno je u Polovoj analizi.

Do 2010. SAD su se zaglavile u dva izgubljena rata i oporavljale su se od finansijske krize. Svijet se takođe promijenio, a moć se razlila s jedinstvenog pola Vašingtona na više sila u usponu.

Takmičenje velikih

Pol u svojoj analizi podsjeća i na riječi nekadašnjeg državnog sekretara SAD Džona Kerija, koji je 2013. rekao: “Živimo u svijetu koji više liči na 18. i 19. vijek”, a multipolarni svijet, u kojem se nekoliko velikih sila takmiči za prednost na globalnoj pozornici, krije potencijal za više sukoba, velikih i malih.

Konkretno misli se najviše na Kinu, koja se pojavila kao velika sila koja želi da utiče na međunarodni sistem, bilo iskorišćavanjem ekonomske privlačnosti svoje inicijative “Pojas i put” ili vojnom revizijom statusa kvo u svom regionu.

Rusija nema kinesku ekonomsku snagu, navodi dalje Pol u svojoj analizi, ali i ona nastoji da dominira svojim regionom, uspostavi se kao uticajan globalni igrač i da revidira međunarodni poredak.

Obje su zemlje dovoljno jake da poremete međunarodni poredak pod vođstvom SAD, koristeći osjećaje koje dijele sa zemljama širom globalnog Juga. A takmičenje velikih sila može biti recept za nered.

Ta multipolarnost nije jedina promjena koja prethodi sadašnjem talasu sukoba. Ali, druge promjene, poput klimatskih promjena i posljedice virusa korona, kao da upućuju na multipolarnost, ako ne kao uzrok, onda kao faktor neefikasnosti globalnog odgovora, a time i rizika prema još većem sukobu. To znači da se saradnja koja je neophodna ne može odvijati u sistemu u kojem se velike sile stalno takmiče.

Unakrsna vatra

Rat u Ukrajini, najveći rat u Evropi od Drugog svjetskog rata i rat koji će se nastaviti i nakon 2024. godine privlači pažnju međunarodnih aktera koji bi inače bili u dobroj poziciji da spriječe eskalaciju bilo koje od navedenih kriza.

Ovaj slučaj nije isto što i distrakcija velikih sila, u kojoj se najmoćnije države svijeta jednostavno ne uspijevaju fokusirati na nove krize. Umjesto toga velikim silama nedostaje diplomatski i vojni kapacitet da odgovore na sukobe izvan Ukrajine i drugi akteri to znaju.

Tu je i rat u Gazi. Budući da su velike sile svoje diplomatske i vojne resurse fokusirale na Ukrajinu, Hamas je procijenio da je međunarodno okruženje prikladno za napad na Izrael.

Ova tri objašnjenja – slučajnost, multipolarnost, ruski rat u Ukrajini – međusobno se ne isključuju. Ako ništa drugo povezana su, jer su ratovi složeni događaji. Takođe pad američke hegemonije doprinosi rastućoj multipolarnosti, a takmičenje velikih sila sigurno je hranilo odgovor Zapada, koji je najčešće bio preko “posrednika”.

Posljedica toga je da su drugi uhvaćeni u unakrsnu vatru velikih sila ili će sami pokušati zapaliti požar. Čak i ako se nijedan od ovih ratova ne izdigne na nivo trećeg svjetskog rata, oni će svejedno biti razorni. Ne moramo biti u svjetskom ratu da bismo bili u svijetu u ratu, poručio je Pol, na kraju svoje analize.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Medojević: Organizovani kriminal u Crnoj Gori ima politički background

Published

on

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević izjavio je u emisiji “Slobodna zona” sa Draženom Živkovićem na Prvoj televiziji da strane službe odavno pored šverca cigareta prate i šverc kokaina.

Negdje 2000. godine kada su se dešavala ubistva, crnogorski regionalni kartel biva povećan na svjetski nivo i počinju da švercuju i kokain. Strane službe su do tada pratili duvanski kartel i znali su da sami vrh države stoji iza toga. Milo Đukanović je trebao biti uhapšen još tada“, kazao je Medojević.

On dodaje da je Đukanović došao do projekta nezavisnosti kako bi se obezbijedio od gonjenja.

Ja kao suverenista sam shvatio da se pravi pakt sa đavolom i da će Đukanović dobiti podršku globalne duboke države i dobiti zaštitu za kriminalne poslove a zauzvrat obavljati zadatke. Bivši ambasador Montgomeri je to i priznao. Građani Crne Gore sada vjerovatno pažljivije doživljavaju ovo što sam ja pričao a to je da je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog background-a“, dodao je je lider PzP-a.

On tvrdi da su Pljevlja bila centar za šverc a da je luka Bar bila transportna zona jer nisu posjedovali skener.

Ako se pokazala tačna moja pretpostavka da je organizovani kriminal političkog profila a ne krivično-pravnog, onda dolazimo do činjenice da su ti klanovi nastali u kabinetu predsjednika Vlade Mila Đukanovića i u DPS-u. Zbog toga sam ja često govorio da je Crna Gora Kolumbija na Jadranu“, kazao je Medojević.

„Zoran Lazović bio logistika za prevoz pošiljki“

Tvrdi i da je Đukanović tada bio na čelu države a duvanski kartel nastaje preko SDB-a i njima bliskih tajkuna.

To je bio državni posao i stvorila se priča da to mora da se radi zbog plata i penzija“, podvukao je on.

Medojević podvlači da postoje mnogi slojevi ovog posla.

Imali ste kriminalizaciju pomorstva gdje su regrutovani ljudi na Banovom brdu da budu kuriri. Napravljena je kriminalna korporacija podržana od strane DPS-a, koji su političko krilo transnacionalnog kriminala. Ustavom i Zakonom postoji ta mogućnost“, podvukao je on.

Preko vlasti su oni uzeli ANB, tvrdi Medojević i dodao da je Zoran Lazović pored te funkcije koju, kako kaže nisu ni obavljali, već su bili logistika za siguran prevoz tih pošiljki.

Ovo je bio raj za stvaranje kartela. Postajete poslovni partneri sa tim ljudima, možete dobiti crnogorski pasoš… Oprali su milijarde evra preko banaka koje su povezane sa porodicom Đukanović. Vidjeli ste kako su oni ulazili i izlazili iz Crne Gore. Raj na zemlji i to je Đukanović iskoristio. Došlo je do onoga do čega uvijek dođe – međusobne alavosti“, podvukao je Medojević.

Kokain se proizvodi u džunglama Kolumbije, objašnjava on, od strane ljevičarske gerile, a kilogram, od koga se dobije 3, a kilogram takvog kokaina košta 225.000 evra.

Činjenica koja ide u prilog težini ovog problema je to što cijena kokaina raste, kao i profit, i tako je Crna Gora bila lagana žrtva“, kazao je Medojević.

„Abazović laprda, šverc cigareta je nastavljen“

Govoreći o švercu cigareta – i dalje se sprovodi a sve što Dritan Abazović govori je obično laprdanje.

Šverc cigareta će stati onda kada premijer ne bude na njihovom platnom spisku. Zdravko Krivokapić od maja 2021. godine je isto na spisku. 96 šlepera je tada prošlo. Svi ti ljudi koji su se bavili švercom nisu bili u Crnoj Gori od avgusta 2020. do maja 2021. kada su vidjeli da Krivokapić jedva čeka da se taj šverc nastavi. Tu je bio i Spajić i Vukšić, koji je bio advokat jednog od vođa Kavačkog klana“, podvukao je Medojević.

Abazović i Krivokapić, dodaje, nisu pokretali nikakve akcije povodom ovoga, a zapadni partneri su sumnjali da informacije koje su prosleđivane njima dvojici od strane zapada, završavaju kod onih koji trebaju biti pod istragom.

Sjećate se kokaina u Zeti… Amerikanci daju operativne informacije ali ne svima. Kako niko nije došao da pokupio 1.500 tona kokaina? Neko je provalio da ga DEA prati, ako ga nisu sad uzeli tunelom. Sjećate se Volija. Tone kokaina na ulici su više stotina miliona evra. Zbog 200 kilograma su ovamo gubili životi. Tu se ne prašta ni kilogram, a kamoli tone“, podvukao je on.

„SKY je validan dokaz – kakva je poruka kada se Đukanović još uvijek mirno šeta?“

U SKY aplikaciji se vide da se ključni ljudi tužilaštva koriste u međusobnim obračunima klanova.

Belivuk i Miljković su došli u Crnu Goru kada je DPS pao. Zato sam tražio čišćenje od plaćenika mafije jer sa tim ljudima nema budućnosti. Ti ljudi nikada neće raditi po zakonu. Jedno je kad je neko korumpiran u Upravi poreza, a potpuno drugo kada je u pitanju vrh policije i obavještajnih službi“, kazao je Medojević.

„Aco pobjegao u Ženevu čim je DPS izgubio vlast, tamo je jedna od najvećih stanica najveće svjetske obavještajne službe“

Akcija, dodaje, mora početi od strane naroda i uporedio je italijansku Cosa Nostru gdje se nisu digli političari, već je narod podigao revoluciju.

Građani ne mogu da stoje i čekaju da neko umjesto njih riješi ovaj problem. Ova bolest je u metastazi i zahvatila je sve organe. Niko ne smije Mila Đukanovića da pozove na odgovornost. Komunikacija preko SKY aplikacije se koristi sudovima EU kao zakonito stečen dokaz. Mislim da je juče bilo suđenje u Italiji protiv narko bossa koji je imao svoje ostrvo u Dubaiju. U njegovom suđenju se koristi SKY aplikacija. Kakva je poruka kada svaki dan o tim porukama čitamo – pa zna se ko je na vrhu piramide, a Zdravko Krivokapić mu priča da je poštovani predsjednik“, podvukao je Medojević.

Tvrdi da Đukanović mirno živi u Crnoj Gori iako njegov brat, čim gubi vlast, seli se u Ženevu.

Zašto u Ženevu? U Ženevi je jedna od najvećih stanica najveće svjetske obavještajne službe“, kazao je on.

Komentarišući popis, Medojević tvrdi da je znao da će Spajić pristati na sve jer su razvili servilni mentalitet.

Da se DF ovako ponašao nikad Đukanović ne bi bio smijenjen“, jasan je on.

Komentarišući popis stanovništva, Medojević tvrdi da će biti interesantno koliko imamo Rusa i Ukrajinaca, kao i Turaka.

Možda ruski bude tražen kao jezik u službenoj upotrebi“, tvrdi Medojević.

Nastavi Citanje

U Trendu