Connect with us

Glas naroda

DF Budva: Tičiću, Budvani odlično znaju ko su lopovi a ko radi pošteno!

Published

on

“Aperkat” budvanskog DF-a šefu lokalnog DPS-a Aleksandru Tičiću prenosimo integralno:

“Nakon zvaničnog otvaranja ljetnje turističje sezone, dok se iz daljine divio svečanosti, Milan Tičić pokušava da izliječi svoje frustracije i komplekse tako što napada Demokratski Front i naravno predsjednika Carevića, trudeći se da izađe iz aure sopstvene nebitnosti i sebi da značaju. Koliko je to karikaturalan pokušaj najbolje dokazuje činjenica da pomen njegovog imena u političkom kontekstu izaziva podsmijeh kod svih građana Budve jer se isti davi u sopstvenoj inferiornosti i nikako ne uspijeva da propliva u političkim vodama.

S obzirom da se kompletan interviju odnosi na DF, Tičić jasno daje do znanja ko je njemu i njegovoj organizovanoj kriminalnoj grupi DPS-u najveći protivnik i to je jedino u čemu smo saglasni sa njim. DF uspješno radi na demontiranju OKG i od prvog dana naše snage su usmjerene ka tome, pa nas uopšte ne čudi što Tičić u ime DPS-a nudi ovako javno manjinsku podršku onima za koje smatraju da zajedno dijele “evropske vrijednosti”, pritom pozivajući se na partnere iz Brisela i Vašingtona koji već godinama izdaju negativna mišljenja po pitanju korupcije čiju pesronifikaciju predstavljaju čelni ljudi njegove partije u stečaju.

Tičiću, nije evropska vrijednost kada sklopite ugovor sa pravosnažno osuđenim članovima OKG-a, po kojem Vam daju stan koji Opština Budva plaća čitavih 200 000€, a da pritom za to nisu budžetom predviđena sredstva niti je donijeta Skupštinska odluka, već se radi o neposrednoj pogodbi koja naravno, po svoj prilici odiše visokom korupcijom i nezakonita je u svakom smislu.

Kako sama Opština, tako i sva njena preduzeća rade u najboljem interesu građana, za razliku od vremena kada je Vaš DPS vršio vlast pa su se na račin tih istih preduzeća kupovale sprave za teretane u privatnim hotelima, po nekoliko setova guma različitih dimenzija za jedno službeno vozilo, avionske karte za čitave porodice, torbe u buticima po Italiji, šampanjci po hotelskim sobama širom Evrope, večere od par hiljada evra, putovanja širom svijeta sa svojim društvom, gorivo za službena i privatna vozila, sa napomenom da je glavna destinacija za većinu ovoga navedenog bio taj DPS-u mrski Beograd. Pa kad vam je isti dosadio okrenuli ste se Dubaiu odakle se građanima Crne Gore sprdate iz stanova koje ste kupili malverzacijama od WTE do KAP-a, Telekoma, Limenke, Elektroprivrede itd, baškareći se u leopardovoj koži i namještaju od krokodilske kože. Kad neko iz DPS spočitava nekome skupoću i raskoš to je isto kada ratni zločinac priča o ljudskim pravima.

Vraćajući preko 50 miliona evra duga koji nam je ostavila organizovana kriminalna grupa, na čijem ste Vi čelu sad, pokazali smo koja je osnovna razlika između nas. Još bolje smo to pokazali nizom investicionih aktivnosti u vidu brojnih dječijih igrališta, bulevara, kružnih tokova, ulica, renoviranim kulturnim, zdravstvenim i prosvjetnim institucijama i sve to bez kršenja zakonskih propisa, na javnom tenderu i bez jednog jedinog centa preko onog što je ugovoreno. Nisu građani Budve zaboravili kako ste vi sklapali poslove po principu da se izabere “najpovoljniji” izvođač, pa se naknado sklapaju po 5-6 aneksa ugovora, pa se vrijednos radova poveća za 300%.

Ako već tvrdite da ste posvećeni ispravljanju sopstvenih grešaka, počnite od sebe pa za početak vratite Opštini Budva 200 000 evra koje su poslužile za nezakonito rješavanje “stambenog pitanja” a onda pozovite vase partijske drugove da svjedoče u postupku pljačke vijeka “WTE” i saopšte nam ko je sve i koliko krao od onih 100 miilona eura koje nam traže u arbitražnom postupku.

Vaš DPS od tolike pohlepe i oholosti nije uspio da otvori Dnevni centar za djecu i omladinu ometenu u razvoju, a godinama ste to obećavali upravo njihovim roditelima.

Upravo ova vlast je realizovala taj projekat i jedina smo Opština u Crnoj Cori koja te usluge pruža potpuno besplatno. Mogli bi mi ovako u nedogled da nabrajamo sva nepočinstva koja je počinila OKG DPS jer tome nema kraja ali smo zauzeti planiranjem daljeg razvoja naše Opštine.

Što se tiče turističke sezone, najbolje Vas demantuju zvanični podaci po kojima Opština Budva obara sve rekorde i to upravo od kad je na njenom čelu predsjednik Marko Carević, kojeg nije ni čudo što mrzite jer je sa 42 % osvojenih glasova na prethodnim izborima demontirao organizovanu kriminalnu grupu zvanu DPS i na zadovoljstvo građana Budve istu trajno poslao u prošlost.

Milane Tičiću, cijela Budva zna da Vi ne znate ni slova da ubodete a kamoli sapoštenje za javnost da napišete i da Vam se ista kucaju u Podgorici, pa im prenesite da pokušaj da 100 puta izgovorena laž postaje istina ne prolazi jer građani Budve odlično znaju ko su lopovi, a ko radi pošteno i u interesu građana. Vrijeme organizovanog kriminala i korupcije odnosno vrijeme DPS u Budvi je odavno prošlo i da imate imalo stida i ljudskosti svakodnevno bi ste se izvinjavali građanima za sva nepočonstva I pošasti koje ste uradili, a ne da vas umjesto toga koordinator-imitator diktatora Andrija Nikolić i suzavac ministarka Suzana Pribilović iz razonode potpisuju na saopštenja za koja i ne znate da se pišu. I na kraju, evo konkretne ponude, priznajte da niste napisali niti jedno saopštenje i da ne stojite iza sramnih napada na svoje sugrađane, i sve će vam biti oprošteno”.

Glas naroda

Krivokapić o Đukanoviću: Autokrata počeo da daje časove o slobodnoj volji građana

Published

on

Milo Đukanović u jučerašnjem autorskom tekstu poziva na jedinstvo Crnogorce, umjesto da im svečano predoči plan vraćanja pokradene Crne Gore u džepove Crnogoraca.

I malom djetetu je jasno, da povod nije pomirenje, već pokušaj da se sakrije da se Rogamski dogovor izjalovio.
Zabrinjava činjenica da jedan autokrata počinje da daje časove o demokratiji i slobodnoj volji gradjana, kada postoje brojni dokazi koji svi znamo o njegovom načinu poimanja demokratije, bukvalno u stilu: Sve se može kupiti.

Kao predsjednik države treba da odgovorite: Šta ste sve dogovorili sa neustavnim i nelegitimnim premijerom i tajno i javno, a ne da sada preskačete taj dio i napadate legitimnu 42 Vladu.

Gospodine Djukanoviću, Vi i Vaši prethodnici ste ostavili sprženu zemlju, od uništene i osiromašene industrije, do brutalne sječe šume i bespravnog i bezobzirnog arčenja pijeska, davanja obnovljivih izvora energije prijateljima i bliskim saradnicima, od šverca cigareta do formiranja dva klana švercera narkotika, od svakodnevnih ubistava naručenih ili slučajnih, od službe koja čak prisluškuje i SDT…

Gospodine Djukanoviću neka Vam aplaudiraju oni kojima ste dali državnu imovinu; oni koji se nadaju da će imati sve, a završavaju iza zatvorskih rešeteka; oni sa kojima ste političku ideologiju gradili, a sada Vas iz Beograda sa smješkom posmatraju; oni sa kojima ste tajno dogovarali, a svjedoci su Vam Cane Subotić, Mohamed Dahlan, Muhamed Rašid, Beba Popović i dr; oni koji su organizovali trojke kao za vrijeme Informbiroa; one medjunarodne adrese koje su navikle da lobiranja i Vašu slatkorečivost i obećanja prihvataju; brojni kontraverzni biznismeni od kojih pošteni političari zaziru…

Vi tobož o pomirenju, a Vi ste sve nas zavadili, jer Vam je u jednoj ruci vatra, a u drugoj voda, pa ajde da se igramo (dječje igrice koje voli i Vaš neustavni premijer).

Da postoji kantar koji mjeri ljubav prema državi volio bih da se sa Vam oprobam na tom i takvom kantaru.
Vi i veći dio vaših sledbenika ste interesno vezani za Crnu Goru, a kada dodje stani pani prvi bi je napustili, ili se negdje u šumu odmetnuli.
Mi drugu kuću nemamo do Crne Gore, a mjesto u njoj može naći svako, ako je čovjek.

Zbog kompetencije i hvatanja u koštac sa zatečenim problemima, borbe za dostovajnstvo svakog čovjeka, slobodu i pravdu, ali i povećanje životnog standarda, srušena je 42. Vlada. To je Vlada koja je istinski branila Crnu Goru, a ne Vlada koja teatralno stavlja ceremonijalni potpis na Temeljni ugovor, a iza leđa namiguje da se nasrće na Crkvu.

Vama je NVO CPC poštapalica, i za Vas ima nade, jer idete u Vaseljensku patrijaršiju, isključivo i samo poštujući kanonski poredak. U neskrivenoj mržnji prema MCP, Vašim prijateljima u Evropskom parlament ste sugerisali da se u njihovom nacrtu Izvještaja Evropskog parlamenta za Crnu Goru umjesto SPC, što koriste i neki Vaši mediji, koristi Crkva Srbije.

Gospodine Djukanoviću, Vi imate i iskustvo i savjetnike, od kojih bi neki da je pravne države, savjete Vam pružli iz Spuškog zatvora, da pokažite da ste državnik i poštujući Ustav da cijenite i poštujte svakog gradjanina.

Dijeleći nas i ovim stavom, uvodeći Vašu omiljenu temu nakon 70 godina o četnicima i partizanima, sve nas vraćate u prošlost, a mi želimo da proživimo sadašnjost i da imamo budućnost dostojnu bitisanja. Zato Vas posebno boli uspjeh projekta ove Vlade Evropa sad, jer dobro znate da ste i Vi to mogli odraditi, ali Vas nije interesovalo izdizanje kvaliteta života gradjana.

Crna Gora će biti preobražena i pomirena kada ne budemo isticali: Mi i Oni, Vaši I Naši, jedan i drugi blok…

Živimo sa zlatnim pravilom: Ne učini ništa drugome, što ne bi volio da drugi učini tebi.

 

Nastavi Citanje

Glas naroda

Abazović podsjetio “nekoga” da je prvi premijer Crne Gore koji se slobodno šeta Stradunom!

Published

on

Nakon sastanka sa Milojkom Spajićem u Baošićima, premijer Dritan Abazović produžio je šetnju jadranskom obalom do Dubrovnika gdje se sreo sa biznismenom Ratkom Kneževićem s kojim je, u društvu ministra unutrašniih poslova Filipa Adžića, prošetao Stradunom.

Pametnome dosta – mogao bi da bude komentar ove informacije iz ugla analitičara dešavanja na crnogorskoj političkoj pozornici. Za nedovoljno upućene u situaciju iza kulisa evo još nekoliko znakovitih detalja:

Abazović je na svom Telegram kanalu napisao da mu je bila bila čast “da kao prvi crnogorski premijer slobodno prošeta prelijepim Stradunom” i da se fotografiše i razgovara sa dragim Dubrovčanima.

Kao dijete se sjećam bombardovanja Dubrovnika – najveće sramote Crne Gore u njenoj modernoj istoriji, tada zarobljene države u kandžama nacionalizma, mržnje i ratnog profiterstva“, napisao je Abazović.

Knežević je sa Milom Đukanovićem povezan kumstvom ali i sukob zbog kojeg je morao da napusti Crnu Goru u jeku duvanske afere okončane mafijaškim likvidacijama direktora i urednika Dana Duška Jovanovića i zagrebačkog Nacionala Iva Pukanića. Vjeruje se da je upravo Knežević, nekadašnji novinar Duge, Reportera, Intervjua i Dela, bio “kopča” između urednika Dana i Nacionala koji su razotkrili najveću švercersku aferu prošlog vijeka na teritoriji bivše Jugoslavije.

Ovi detalji, predstavljaju svojevrsni “pečat” na poruku koju je Abazović danas poslao šefu DPS-a i njegovim dvorskim saborcima. Prvi dio poruke premijer je lansirao sa svog tviter profila: “Pravda je upalila sve alarme, a ne Temeljni ugovor – čisto da se zna“, napisao je sa smajlijem koji namiguje.

Potom se javio sa iste adrese sa Straduna sa još znakovitijom porukom:

Đukanoviću su danas upućene slične poruke sa više adresa, od kojih je najdirektnija bila iz Spajićeve “Evrope sad”: Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ušao je u konačnu fazu političkog nestanka.

Šef DPS-a, poznat po uspostavljanju 30-ogodišnjeg autoritarnog režima, učešću u ratovima 1990-ih, uništenju kompletne privrede, konstantnom potkazivanju izdajnika, nervoznom i bahatom ponašanju, ušao je u konačnu fazu političkog nestanka predstavljajući se kao potrošena, na momente čak i tužna, sjenka neslavne prošlosti“, navodi se, između ostalog, u saopštenju pokreta “Evropa sad” čiji se lider danas, sreo sa premijerom Abazovićem u Baošićima.

Da je u toku završna faza detronizacije Mila Đukanovića bilo je jasno i iz intervjua koji je dao za N1, u kojem je u jednom trenutku zamucao nakon što je dobio blic lekciju od novinarke Ivana Momčilović vezanu za njegove indirektne prijetnje glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

Upravo nakon ove blamaže lidera DPS-a, uslijedile je nacionalističke orgije na Cetinju pristaša bivšeg režima, i skretanje pažnje bizarnim “otkrićima” paramedija Hobotnice.

Uporno predstavljanje predstavnika Đukanovićeve partije u parlamentu da ta organizacija promoviše zapadne vrijednosti kao da je upalilo alarm u zapadnim centrima moći imunim na apanaže iz CG, pa je procijenjeno da u trenutku kada se vodi globalna bitka za prevlast sa Rusijom i Kinom, Đukanović loš saveznik, imajući u vidu stare i nadolazeće krimonegene afere vezane za njega ili njegove saborce i partnere.

Tako se igra šefa DPS-a na “zapadnu kartu” ispostavila kao pogrešna, baš kao što je i rigidno sprovođenje antikovid mjera ljeta 2020. koje su Crnu Goru koštale bar pola milijarde od prihoda od turizma.

Đukanovićevu tako antiruska retorika nije donijela ništa, baš kao što nije ni antisrpska na kojoj je jedrio do prije dva ljeta. Vođa bivšeg režima upleo se u mrežu koju je pleo gotovo tri decenije ne mareći na nepisano pravilo da nijedna diktatura nema lijep svršetak.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Advokat Kavarić podnio zahtjev za pokretanje postupka zbog nezakonitog isticanja državne zastave!

Published

on

Advokat Dalibor Kavarić podnio je zahtjev Upravi za inspekcijske poslove da obavi inspekcijski nadzor na Cetinju i pokrene postupak zbog, kako navodi nezakonitog isticanja, upotrebe i uklanjanja državne zastave.

“Dana 7. i 8. avusta za sada nepoznata lica izvršila su nezakonito postavljanje zastave Crne Gore na mjesto i način protivno Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore i protivno pravilniku o bližem načinu isticanja, upotrebe, kao i sastavu materijala Zastave Crne Gore, na način što su na kovanu ogradu Cetinjskog manastira, na kovanu ogradu Vlaške kao i na zvoniku Bajičke crkve, kao kulturnih dobara i vjerskih objekata, improvizovanim vezivnim sredstvom pričvrstili više zastava Crne Gore i na taj način istu upotrijebili u prilici, na mjestu i na način protivan naprijed navedenim imperativnim propisima i na taj način umanjili, degradirali i zloupotrijebili državnu zastavu kao najvažniji državni simbol i reprezent Crne Gore”, kazao je pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko primorske, advokat Kavarić.

Pozvavši se na Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, Kavarić je predložio Upravi za inspekcijske poslove da izvrši inspekcijski nadzor na Cetinjskom manastiru, Vlaškoj crkvi, Bajičkoj crkvi, te po potrebi i na drugim vjerskim objektima u Prijestonici.

“I uz pomoć Uprave policije identifikuje lica koja su počinila opisane protivpravne kaznene radnje i pokrene odgovarajući prekršajni postupak protiv lica koja su izvršila nezakonito postavljanje Zastave Crne Gore na mjesno i način protivan članu 15, 16 i 17 Zakona o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore i članu 1, 2, 3 i 7 Pravilnik o bližem načinu isticanja, upotrebe kao i sastavu materijalu Zastave Crne Gore te da naloži osumnjičenima da o svom trošku uklone naprijed navedene i nezakonito postavljene državne zastave”, navodi se u zahtjevu Kavarića.

Nastavi Citanje

U Trendu