Connect with us

Glas naroda

Svako će lako prepoznati carstvo kojem želi da se prikloni

Published

on

Piše: Aleksandar PAVIĆ (Sve o Srpskoj)

U Enlgeskom jeziku termin ”majmunska posla” (monkey business) nosi značenje nečistih, sumnjivih ili prevarnih poslova. Naravno, asocijacija je na novu pošast koja nam ”iznebuha” preti – majmunske boginje, izvorno tropsku bolest koja se volšebno odjednom pojavila u više evropskih zemalja, SAD, Kanadi i Izraelu, i za koju je već naručeno bar 13 miliona vakcina.

Ali, ispostavlja se da nova pošast nije bila baš neočekivana. Bar ne za one krugove koji, naizgled refleksno, u svakom problemu vide jedino i isključivo – globalno, preciznije globalističko rešenje. Naravno, pod njihovom bezuslovnom kontrolom.

Prošle godine su Inicijativa za nuklearnu opasnost (Nuclear Threat Initiative) i Minhenska bezbednosna konferencija organizovale simulaciju širenja ”smrtonosne, globalne pandemije posredstvom neobičnog soja virusa majmunskih boginja” koja bi uzrokovala ”preko tri milijarde slučajeva i 270 miliona smrti širom sveta”.

Takođe prošle – i ne samo prošle – godine, ljigavo-autoritarni humanitarac Bil Gejts, stari pajtos pokojnog milijarderskog podvođača i pedofila Džefri Epstina, upozoravao je na opasnost od nove pandemije koju bi uzrokovale velike boginje (koje su srodne majmunskim) i pozivao na hitno formiranje nekakve globalne pandemijske operativne grupe na nivou Svetske zdravstvene organizacije, koja bi organizovala ”bacilne igre”, tj. simulacije, vršljala po svetu i, naravno, propagirala masovno vakcinisanje protiv svega i svačega.

A upravo ovih dana, gle čuda, ministri G-7 zemalja – inače najodgovornijih za sadašnji i predstojeći svetski haos – takođe su, uz blagoslov šefa SZO, organizovali simulacije globalne pandemije (opet) velikih boginja, uzrokovanih ujedom leoparda.

Većina onih koji su se malo dublje bavili pandemijom kovida 19 sigurno osećaju nelagodu, sećajući se da je istoj prethodila velika simulacija globalne pandemije koja bi počela prenosom sa slepog miša na svinju pa na čoveka, pod nazivom Događaj 201 (Event 201) u oktobru 2019. godine, u organizaciji Fondacije (a koga drugog nego) Bila i Melinde Gejts i (koga drugog nego) Svetskog ekonomskog foruma.

Manje poznata je činjenica koja je tek nedavno videla svetlost dana, u kontekstu otkrivanja bioloških laboratorija i programa razvoja opasnih bio-agensa i oružja od strane ruske vojske u Ukrajini, da je još u novembru 2019, Pentagon obezbedio oko 370.000 dolara za istraživanja ”kovida 19”, i to baš u Ukrajini.

Ono što čini stvar još zanimljivijom je da je ovaj novac odobren bar mesec dana pre nego što je uopšte registrovana pojava nove misteriozne bolesti, a tri meseca pre nego što je virus kovid 19 zvanično imenovan.

Ovo, pak, baca novo svetlo na misteriju vezanu za to da su američki vojni obaveštajci takođe u novembru 2019. u poverljivom izveštaju upozoravali na pojavu opasnog, nekontrolisanog virusa u Vuhanu koji bi mogao da bude ”kataklizmičan”.

Razume se, zvaničnici Pentagona su izveštaj američke mreže Ej-bi-si pokušali da demantuju, ali je istu informaciju prenela i izraelska televizija.

U svetlu gore-navedenog otkrića da je Pentagon finansirao istraživanja kovida 19 u Ukrajini tog istog meseca, ovi demantiji deluju još neuverljivije, na nivou tvrdnji Kolina Pauela o Sadamovom oružju za masovno uništenje.

Ako je u Ukrajini postojao – a očigledno jeste – obilno finansirani američki program razvijanja, testiranja i širenja opasnih bioloških agensa, onda je još jasnije zašto je ta nesrećna teritorija postala poprište novog globalnog sukoba.

Posle dve zapadno-sponzorisane obojene revolucije, prostor Lenjinove Ukrajine postao je crna rupa, poligon za razvoj, testiranje i primenu cele plejade oružja globalističkih snaga koje sanjaju o Velikom resetu, odnosno uništavanju ne samo dosadašnjeg ekonomskog, već i međunarodno-političkog i ljudskog poretka uopšte.

Od neonacista do kuge, kolere, velikih boginja, tuberkuloze, kovida 19, pa sve do dronova sa raspršivačima ili pticama selicama za njihovo širenje. (Ako neko misli da je priča o pticama selicama ”ruska propaganda”, neka slobodno pročita reportažu Vašington posta – onog starog, koji je još imao reputaciju – iz 1985. godine, o programu Pentagona za ispitivanje mogućnosti ptica selica da prenose opasne bolesti koji se odvijao još tokom 1960-ih na nekim pacifičkim ostrvima.)

Kao da je Ukrajina postala mesto za punjenje čaša Božijeg gneva o kojima govori Jovanovo Otkrovenje – i to ne samo za Rusiju, već za čitav svet.

Još od Černobilja, koji se na srpskom zove ”Pelen” (što je, opet, ime zvezde iz Otkrivenja koja će pasti na trećinu reka i na izvore voda, od čega će mnogo ljudi pomreti), pa do današnje njene upotrebe od strane, po Špengleru, umiruće faustovske civilizacije koja preti da povuče ceo svet u ponor za sobom.

Govoreći svetovnim jezikom, podsetimo se razmišljanja Morisa Stronga, čoveka verovatno najodgovornijeg za globalizaciju ekološkog pokreta:

„Sadašnji načini života i potrošnje bogate srednje klase – koji podrazumevaju visoko unošenje mesa, upotrebu fosilnih goriva, električnih aparata, klima uređaja u kući i na poslu i života van gradova – nisu održivi… Iskreno, možda ćemo doći do tačke kada će jedini način da se spase svet biti propast industrijske civilizacije. Nije li odgovornost na nama da to izdejstvujemo?”

I onda pogledajmo šta se dešava pred našim očima, od početka projekta kovid 19 pa do danas: uništavanje srednje klase, nametanje radikalne ”zelene” agende, propagiranje ishrane bez mesa (zasnovane, na primer, na insektima, što nam toplo preporučuje i EU) i, sada, guranje Evrope ka faktičkoj deindustrijalizaciji putem njenog krvavog odvajanja od ostatka evroazijske kopnene mase.

Ovo poslednje je jasno definisan anglo-američki projekat, čije su glavne tačke izložene u kolumni objavljenoj tri dana pre početka ruske specijalne operacije u Ukrajini:

”Američke kolege u Pentagonu su mi nedvosmisleno rekle da SAD i Velika Britanija nikad neće dozvoliti da se evropsko-sovjetski (odnosno ruski) odnosi razviju do stepena gde bi oni ugrozili anglo-američki politički, ekonomski ili vojni primat i hegemoniju na evropskom kontinentu. Takav razvoj događaja će se sprečiti svim mogućim sredstvima, po cenu rata u centralnoj Evropi.” (Reči visoko-pozicioniranog NATO admirala iz jedne severnoevropske zemlje, po kazivanju nemačkog političkog analitičara Kristofa Lemana.)

– ”Primarni interes Sjedinjenih Država, zarad kog smo vodili ratove, Prvi i Drugi svetski rat i hladni rat, tiče se odnosa između Nemačke i Rusije, jer bi one, kad bi se ujedinile, predstavljale jedinu silu koja bi nas ugrozila. I da osiguramo da se to ne desi… Za Sjedinjene Države najveći strah predstavljaju nemačka tehnologija i nemački kapital, ruski prirodni resursi i ruski ljudski potencijal, kao jedina kombinacija koja vekovima uteruje strah u kosti Sjedinjenim Državama. I, kako se ta stvar razvija? SAD su već stavile svoje karte na sto. To je linija od Baltika do Crnog mora. Rusi su uvek igrali sa otvorenim kartama, njima je potrebna Ukrajina koja je bar neutralna, nikako prozapadna Ukrajina.” (Džordž Fridmen, osnivač i predsednik analitičko-obaveštajne agencije Stratfor, na predavanju u Čikagu 2015.)

Vaistinu, majmunska posla… U režiji onih koji su Božiji lik i podobije svesno zamenili – majmunskim.

Svako će lako prepoznati carstvo kojem želi da se prikloni.

Glas naroda

Odbornički klub “Budva naš grad!” o oduzimanju Luke: Vlada se ponaša isto kao što je i DPS!

Published

on

Odbornički klub “Budva naš grad!” najoštrije osuđuje današnju odluku Vlade Crne Gore da poništi zaključak o ustupanje Luke Budva opštini Budva.

S obzirom da je ista usvojena u periodu kada su već raspisani lokalni izbori to nedvosmisleno dokazuje da se Vlada nakon neuspješnog pokušaja uvođenja prinudne uprave, umiješala u izborni proces. Ovaj potez vidimo kao čin političke odmazde prema svim građanima Budve i nedopustivo ponašanje Vlade koja se usudila da raskine ugovor izmedju Morskog dobra i Opstine Budva po kojoj je luka trebala biti vraćena građanima”, navodi se u saopštenju odborničkog kluba “Budva naš grad!”.

U saopštenju se dodaje da “ovakvo skandalozno ponašanje političkih elita koji sjede u Vladi je identično ponašanju u doba DPS kada su se resursi iz Budve samo uzimali i otimali”.

Na ovaj način izigrani su građani Budve i to najviše oni koji su se 30 godina borili protiv “privatnog zakupca” luke po mjeri DPS. Sa pravom možemo da sumnjmo da su napravljeni novi dilovi i da ce preko Morskog dobra luka završiti ponovo u privatne ruke. Postavljamo javno pitanje menadžmentu Morskog dobra zbog čega ste dozvoli da građani Budve budu izigrani i zašto statirate u foteljama koje nisu vrijedne ove sramote. Svima je poznato da je Opština Budva zahtijevala početak postupka uvođenja u posjed od strane Morskog dobra i baš kada je sledeće nedelje to trebalo da se desi, Vlada hitno poništava odluku i onemogućava opštinu u toj namjeri. Očigledno su u pitanju novi dilovi po starom modelu koje ne smijemo dozvoliti. Pozivamo sve građane, zainteresovane korisnike, predstavnike NVO da zajedničkim snagama pružimo adekvatan odgovor na nedopustiv čin represije Vlade Crne Gore”, poručili su iz odborničkog kluba “Budva naš grad!”.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Knežević: I dalje me prate i prisluškuju

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević rekao je da ga i dalje prate i prisluškuju, ističući da je u prethodnom periodu bilo mnogo zloupotreba u radu tajne službe.

Knežević je na konferenciji za medije u parlamentu rekao da je bio evidentan obračun ANB-a sa neistomišljenicima.

Pojasnio je da je tužio M portal zbog navoda da je identifikovani saradnik strani službi bezbjednosti. Naglasio je da su sporne tekstove pisali agenti ANB-a, a podaci su tajni.

Poziva SDT da ga saslušaju ako su ovi navodi istiniti.

“Ako sam ja saradnik onda treba danas da me uhapse. Ali ako nijesam onda predmet treba da preuzme VDT jer ako agenti kažu da imaju konkretne dokaze da sam ja saradnik onda je jasna njihova uloga, i Uprave policije i ANB-a”, saopštio je Knežević.

Nastavi Citanje

Geopolitika

Asia Times: Tampon zona u Ukrajini prostiraće se sve do Dnjepra!

Published

on

Mediji šire mišljenje da će bilo kakvi pregovori o Ukrajini dovesti do još većeg gubitka teritorija zemlje, a tampon zona se može protezati do Dnjepra.

Prema publikaciji Asia Timesa, bilo kakvi pregovori za rešavanje sukoba u Ukrajini dovešće do gubitka njenih teritorija i stvaranja tampon zone na njenom tlu.

Autor materijala napominje da će u trenutnoj fazi konfrontacije svaki mogući sporazum ostaviti iza Rusije istočne regione Ukrajine, koje je ona već zauzela, a takođe će vjerovatno izazvati pojavu demilitarizovane zone na istočnoj obali Dnjepra.

Osim toga, u članku se ističe da cilj NATO-a da ostvari pobedu Ukrajine na bojnom polju neće biti ostvaren, pošto su Oružane snage Ukrajine skoro potpuno iscrpljene kadrovski i municijski, dok ruske trupe imaju sve što je potrebno za poraz ukrajinskih jedinica.

Moskva je više puta najavljivala spremnost za pregovore, ali je Kijev zakonski zabranio njihovo održavanje.

Zapad ignoriše stalna odbijanja ukrajinske strane da se uključi u dijalog. Ranije je Kremlj saopštio da za sada ne postoje preduslovi za mirno rešavanje situacije, a postizanje ciljeva specijalne vojne operacije je apsolutni prioritet za Rusiju, što je moguće samo vojnim putem.

Pored toga, ruski predsjednik Vladimir Putin je naglasio da ruska strana neće pregovarati sa Kijevom samo zato što neprijatelj, kome ponestaje municije, želi da napravi pauzu da se ponovo naoruža.

Ruski predsjednik je naglasio da će Rusija zahtevati pismene garancije svoje bezbjednosti.

Webtribune.rs

Nastavi Citanje

U Trendu