Connect with us

Politika

Rat za fotelje donio snimak prisluškivanog govora predsjednika SNP-a

Published

on

Na YouTube kanalu osvanuo snimak prisluškivanog govora predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića na kojem on potvrđuje kaže da ova partija nikada neće učiniti ništa što je protiv interesa SPC.

Glas naroda

Kovač: Južna Koreja prva tražila izručenje Do Kvona!

Published

on

Ministar pravde Andrej Milović dostavio je sudu neistinitu informaciju o tome ko je prvi tražio izručenje Do Kvona, da li Južna Koreja ili SAD, prenio je portal Borba a potom otvrdio i bivši ministar pravde Marko Kovač!

Kovač je saopštio da je Južna Koreja prva tražila da Do Kvon bude njima izručen!

„U odnosu na pitanja koja ste postavili, bez namjere da na bilo koji način utičem na odluku suda u ovom predmetu, ali svjestan značaja samog postupka, svih okolnosti koje ga okružuju, kao i činjenice da je postupak dominantno trajao u toku mog mandata, ukazujem da je Ministarstvo pravde Republike Koreje prvo dostavilo molbu za izručenje u postupku ekstradicije državljanina Republike Koreje Do Kvona“, rekao je Kovač Vijestima.

Kako je naš portal jutros pisao ministar Milović je dostavio informaciju da je prvo SAD tražila izručenje. Međutim, u spisima predmeta postoji dokaz da je Južna Koreja nekoliko dana prije SAD dostavila zahtjev za izručenje.

“Primili smo odluku Višeg suda u Podgorici o izručenju našeg klijenta Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka je nezakonita, kao i prethodne dvije koje je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore. Nije nam poznato da bilo gdje u svijetu Ministar pravde može podučavati sud kako se primjenjuje Zakon i kakvu odluku treba da donese, kao što je to slučaj kod nas u Crnoj Gori. Takođe, prilikom donošenja ovakve odluke, sud nije provjeravao tačnost činjenica koje mu je dostavio Ministar pravde, iako u spisima predmeta ima dokaze da se radi o lažnim podacima. O tome ćemo se detaljno izjasniti u žalbi na odluku o izručenju. Ubijeđeni smo da ovakva nezakonita odluka ne može opstati pred Apelacionim sudom, kao ni prethodne dvije nezakonite odluke, kazali su branioci Do Kwona, advokati Goran Rodić i Marija Radulović.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Nestorović i Pavić se oglasili: Napustili smo samo sastanak, pokret još i ne postoji!

Published

on

Napustili smo sastanak – ali ne i Pokret, kao što je navedeno u saopštenju onih koji očigledno pokušavaju da ga prisvoje, saopštili su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić osnivači pokreta Mi Glas iz naroda, čije saopštenje prenosimo integralno:

“Saopštenje za javnost, a najpre svima koji su dali svoj glas za listu „Mi – Glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović”
Primorani smo, nažalost, da odgovorimo na saopštenje za javnost od 21.2.2024. sa neadekvatnim potpisom ”Pokret MI – Glas iz naroda”, radi potpunog obaveštavanja javnosti, naših glasača i onih koji su svojim požrtvovanim radom doprineli našem izbornom uspehu.

Dato saopštenje iznosi nepotpunu sliku dešavanja na poslednjem sastanku osnivača organizacije MI – GLAS IZ NARODA, a brzina njegovog izdavanja nas navodi da sumnjamo u njegove prave motive. Naime, tačno je da su prof. dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili sastanak osnivača Udruženja građana MI – GLAS IZ NARODA održan u utorak 20.2.2024. Međutim tom napuštanju su prethodila izuzetno neprijatna i neprihvatljiva dešavanja koja su dovela do tog raspleta.

U petak 16.2.2024. posle organizacionog skupa u Pančevu, Dragan Stanojević je pokušao da isprovocira Aleksandra Pavića tako što mu je pretio fizičkim nasiljem na javnom mestu i lično ga uvredio. Razlog za Stanojevićevu nervozu je bio jednostavan. Firma zadužena za knjigovodstvo naše izborne liste nas je obavestila da ne želi više da sarađuje sa nama zbog u najmanju ruku upitnih zahteva koje joj je postavljao Stanojević, o čemu su obavešteni dr Nestorović, Siniša Ljepojević i Aleksandar Pavić.

Da su stvari bile čiste, sve bi moglo da se objasni i razjasni. Međutim, Stanojevićeva pretnja fizičkim nasiljem – koju naravno nije bio kadar da ispuni – je bio samo potvrda da tu nečega ima i da postoji opasnost da integritet našeg pokreta bude doveden u pitanje. Stoga je na pomenutom sastanku osnivača od 20.2.2024. Aleksandar Pavić otvorio sastanak tako što je ostalima izneo detalje neuspele Stanojevićeve provokacije u Pančevu, uz stav da on više ne može da sarađuje sa nekim kao što je Stanojević ni po jednom osnovu.
Dr Nestorović se složio sa Pavićem i izneo još neke detalje iz razgovora sa našom uskoro bivšom knjigovodstvenom firmom, kao i još neke negativne ocene Stanojevićevog delovanja. Zatim je izneo stav da nova stranka pod nazivom POKRET MI – GLAS IZ NARODA treba da ima predsedničko ustrojstvo, jer se dosadašnji način odlučivanja pokazao nedovoljno delotvornim, a on lično je poneo nesrazmeran teret kao nosilac liste i njeno najprepoznatljivije lice i stoga smatra da treba da ima i predsednička ovlašćenja.

U tom stavu ga je podržao Aleksandar Pavić, zajedno sa Sinišom Ljepojevićem. Međutim ostala četiri osnivača su glasala protiv stava dr Nestorovića, što je, uz neadekvatnu reakciju ostalih osnivača na neuspelu provokaciju Stanojevića, dovelo do odluke dr Nestorovića i Pavića da napuste sastanak – ali ne i Pokret, kao što je navedeno u saopštenju onih koji očigledno pokušavaju da ga prisvoje.

Naime, Pokret tek treba da se registruje po zakonu o političkim strankama, tako da on formalno trenutno ne postoji. Osnivači su u sedmicama posle izbora probali da postignu saglasnost o tome kako budući Pokret treba da izgleda i više puta prerađivali predloženi statut. Međutim, očigledno je da smo imali različita viđenja budućeg ustrojstva Pokreta – i to ne samo po pitanju oblika njegovog rukovođenja. Naša neslaganja su bila i principijelna:

– Dr Nestorović i Aleksandar Pavić su bili mišljenja da rukovodeći organ treba da se proširi za bar još troje kvalitetnih ljudi, ali su nalazili na protivljenje ostalih osnivača, koji su izgleda bili zadovoljniji sa statusom nedodirljivih prvoboraca,

– U poslednje vreme je primećeno da se Dragan Stanojević u nekim medijskim nastupima predstavlja kao ”politolog”, iako smo svesni da on ne poseduje takvu diplomu. Jedan od osnovnih principa našeg okupljanja bilo je vraćanje meritokratije i struke u vođenje javnih poslova. Mi nismo prethodno insistirali na posedovanju fakultetske diplome kao preduslovu za priključivanje Pokretu, ali smo takođe protiv lažnog ili neadekvatnog predstavljanja.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Dodik potvrdio Putinu: Srpska ne pristaje na pridruživanje BiH NATO-u i uvođenje sankcija Rusiji!

Published

on

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.

Republika Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju. Saradnja Rusije sa Republikom Srpskom vezana je za različite pravce, istakao je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin posle sastanka.

– Zahvalni smo vam na tome što održavate odnose sa Rusijom. Radićemo još više na našim dobrim odnosima i uvijek ste dobrodošli u Rusku Federaciju – poručio je Putin.

Putin se zahvalio Dodiku što je u svojstvu počasnog gosta stigao na otvaranje „Igara budućnosti“.

– Iskreno da vam kažem ne znam kako će to sve izgledati. U svakom slučaju „Igre budućnosti“ su lijep događaj i nama je veoma drago da vidimo naše prijatelje iz Republike Srpske – rekao je Putin.

Putin je dodao da će i ova posjeta delegacije Srpske i Dodika dati doprinos međusobnoj saradnji.

– I mi ćemo moći iskoristiti i razmatrati bilateralne odnose u različitim pravcima – dodao je Putin.

Odbijamo da se pridružimo sankcijana Zapada prema Rusiji i nećemo u NATO, istakao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom sastanka sa ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.

– Potvrđujemo dobro odnose koje Srpska ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Ono što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji – rekao je Dodik.

Istakao je da Zapad želi da izdejstvuje to svaki dan.

– Pogotovo bez oklijevanja odbijamo da se pridružimo članstvu u NATO – jasan je bio Dodik.

Dodiku uručen Orden Aleksandra Nevskog

Putin je uručio Dodiku u Orden Aleksandra Nevskog.
Kako je navedeno, Dodik je odlikovan za veliki doprinos razvijanju saradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom.

(Novosti)

Nastavi Citanje

U Trendu