Connect with us

Glas naroda

Odloženo ročište za Đokovića, poslednji “set” u nedjelju!

Published

on

U noći između petka i subote održan je prvi dio drugog suđenja Novaku Đokoviću, kojem je imigracioni ministar Aleks Hok ukinuo vizu.

Sudija Dejvid O’Kalahan je zakazao glavno suđenje za nedjelju u 9.30 po lokalnom, a 23.30 dan ranije po srpskom vremenu, i najavio da odluku može da potencijalno donese vijeće sudija umjesto njega samog.

Đoković je u subotu ujutru po australijskom vremenu ponovo priveden nakon davanja izjave u imigraciconim prostorijama, a zatim se zaputio kod svojih advokata, odakle će otići u pritvor u 14 časova.

Sudija Dejvid O’Kalahan je prihvatio odluku sudije Entonija Kelija da prebaci suđenje na Federalni sud, te je zakazao novo i finalno suđenje za nedjelju.

On je najavio da će u toku dana odlučiti da li će on sam učestvovati na suđenju, ili će odluku donijeti zajedno sa panelom sudija. Ono što je najzanimljivije je da ukoliko bude panel, nijedna strana neće imati pravo na žalbu posle finalne presude.

Advokati ministra Hoka naveli su da ne žele vijeće sudija, dok su Đokovićevi advokati rekli da nemaju ništa protiv toga.

Podsjetimo, ministar za imigracije Hok je oduzimanje vize Đokoviću obrazložio time što je on rizik za građanski red i javno zdravlje u Asutraliji! Tragikomično objašnjenje uslijedilo je nakon što je u kvalifikacijama Australian opena domaći teniser Bernard Tomić nastupio inficiran Kovidom!

Kolumnista britanskog Spektatora Dejmijan Rejli našalio se tim povodom opaskom: “Možda najzdraviji čovjek na čitavoj planeti je označen kao prijetnja za javno zdravlje u državi u kojoj dvije trećine stanovništva ima probleme sa prekomjernom težinom, od strane Vlade koja je u raznim prilikama tokom poslednje dvije godine pokazala da je potpuno poludjela“.

Društvo

Patrijarh razgovarao sa ministrima i liderima stranaka i sa Vladimirom Leposavićem

Published

on

Patrijarh srpski Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtjev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore: potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem.

Poslednji razgovor Patrijarh je imao sa donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem koji je napisao nacrt prve verzije Temeljnog ugovora koji je SPC bila spremna odmah da potpiše.

Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore“, saopšteno je iz SPC.

Sagovornici Njegove Svetosti su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore.

Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumiju da je pitanje ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kolašinac povrijeđen u udesu u Dromiri

Published

on

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u prekidu je zbog prevrtanja automobila koja se dogodila u mjestu Dromira, oko 17 sati.

U udesu je povrijeđen Kolašinac G.D.

Zbog uviđaja, saobraćaj je u prekidu.

Nastavi Citanje

Ekonomija

Džabe su bušili: U crnogorskom podmorju nafte NEMA!

Published

on

Državni sekretar za energetiku i rudarstvo u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović saopštio je danas da proizvodnja ugljovodonika na ležištu koje buši konzorcijum kompanija Eni i Novatek u crnogorskom podmorju neće biti moguća, jer je bušotina, prema informacijama koncesionara, suva.

Perunović je kazao da su koncesionari došli do kraja bušotine i prikupljene uzorke poslali u Milano.

„Oficijelni izvještaj od njih nije stigao, ali smo imali prezentaciju, na kojoj nam je njihov menadžment definitivno rekao da su poroznost i propusnost osnovne karakteristike ležišta, da su jako nepovoljne i da nijesu onakve kakve su oni, a i mi očekivali. Oni tu bušotinu smatraju takozvanom suvom bušotinom ili dry hole“, rekao je Perunović na događaju “Dan otvorenih vrata upriličenom za novinare”.

On je dodao da je konzorcijum kompanija Eni i Novatek počeo je u martu prošle godine prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju.

Vlada je u decembru odobrila produženje prvog perioda istraživanja iz ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika za šest mjeseci, zbog poteškoća operativne i geološke prirode na koje se naišlo u toku procesa bušenja.

Nastavi Citanje

U Trendu