Connect with us

Glas naroda

Sudija Keli zabranio deportaciju Đokovića do kraja sudskog procesa!

Published

on

Novak Đoković neće biti deportovan iz Australije dok traje sudski proces, saopšteno je nakon saslušanja kod sudije Entonija Kelija.

Ministar za imigracije Aleks Houk poništio je danas Đokovićevu vizu, čime je praktično naložio deportaciju, ali su advokati srpskog tenisera svijeta najavili žalbu. Odmah nakon toga po hitnom postupku zakazano je saslušanje kod sudije Entonija Kelija, koji je u ponedjeljak poništio prvobitnu odluku o oduzimanju vize Đokoviću po slijetanju u Melburn.

Đoković neće biti pritvoren do saslušanja, koje bi trebalo da bude održano u 22 sata po našem vremenu u imigracionoj kancelariji. Advokat srpskog tenisera Nik Vud smatra da je greška ministra što u obzir uzima samo mogućnost da se izazove antivaksersko raspoloženje.

Protjeraće se čovjek koji je poznat, koji je neznatan zdravstveni rizik, postoji opcija da mu se ugrozi karijera i na tri godine da ne igra ovdje. Ministar ne razmatra kakav će ovo efekat imati sa druge strane, što je nerazumno, on je samo želio da minimizuje antivakserski sentiment“, rekao je Vud i najavio da će tražiti da se poništi odluka ministra.

Vud je istakao da postoji epilog na sudu koji će osigurati da Đoković može da igra u ponedjeljak uveče, ako, kako je rekao, sve prođe po planu.

Novaku ponovo poništena viza, ponovo će se žaliti!

Društvo

Patrijarh razgovarao sa ministrima i liderima stranaka i sa Vladimirom Leposavićem

Published

on

Patrijarh srpski Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtjev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore: potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem.

Poslednji razgovor Patrijarh je imao sa donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem koji je napisao nacrt prve verzije Temeljnog ugovora koji je SPC bila spremna odmah da potpiše.

Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore“, saopšteno je iz SPC.

Sagovornici Njegove Svetosti su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore.

Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumiju da je pitanje ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kolašinac povrijeđen u udesu u Dromiri

Published

on

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u prekidu je zbog prevrtanja automobila koja se dogodila u mjestu Dromira, oko 17 sati.

U udesu je povrijeđen Kolašinac G.D.

Zbog uviđaja, saobraćaj je u prekidu.

Nastavi Citanje

Ekonomija

Džabe su bušili: U crnogorskom podmorju nafte NEMA!

Published

on

Državni sekretar za energetiku i rudarstvo u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović saopštio je danas da proizvodnja ugljovodonika na ležištu koje buši konzorcijum kompanija Eni i Novatek u crnogorskom podmorju neće biti moguća, jer je bušotina, prema informacijama koncesionara, suva.

Perunović je kazao da su koncesionari došli do kraja bušotine i prikupljene uzorke poslali u Milano.

„Oficijelni izvještaj od njih nije stigao, ali smo imali prezentaciju, na kojoj nam je njihov menadžment definitivno rekao da su poroznost i propusnost osnovne karakteristike ležišta, da su jako nepovoljne i da nijesu onakve kakve su oni, a i mi očekivali. Oni tu bušotinu smatraju takozvanom suvom bušotinom ili dry hole“, rekao je Perunović na događaju “Dan otvorenih vrata upriličenom za novinare”.

On je dodao da je konzorcijum kompanija Eni i Novatek počeo je u martu prošle godine prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju.

Vlada je u decembru odobrila produženje prvog perioda istraživanja iz ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika za šest mjeseci, zbog poteškoća operativne i geološke prirode na koje se naišlo u toku procesa bušenja.

Nastavi Citanje

U Trendu