Connect with us

Sport

Novaku ponovo poništena viza, ponovo će se žaliti!

Published

on

Australijske vlasti poništile su ponovo vizu Novaku Đokoviću posle odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka koji je iskoristio diskreciono pravo koje mu omogućava tamošnji zakon.

Đoković je sada suočen sa mogućnošću da će morati da napusti zemlju , ali ima pravo žalbe na ovu odluku. Srećom, on do okončanja procesa neće morati ponovo da ide u pritvor.

Novaku je, nakon što mu je prvobitno bila ukinuta viza za Australiju, na sudu prihvaćena žalba i on je počeo da se priprema za turnir, ali je ministra za imigracije Hok iskoristio svoje diskreciono pravo da ukine vizu i naloži deportaciju. On je u obrazloženju odluke naveo da ju je donio “iz razloga zdravlja i dobrog reda”.

Đoković i njegov advokatski tim sasvim sigurno će uputiti žalbu na ovu odluku.

Ovim povodom oglasila se dr Džanina Baui, inače profesorka na Univerzitetu Južnog Velsa u Sineju, koja je poručila da Novak Đoković može da traži da sud dodatno pogleda i preispita odluku ministra Hoka.

Savim je realno da, u slučaju da ne dođe do neke greške u pravnom procesu ili da odluka nema uporišta, da su šanse gospodina Đokovića da se uspješno žali na odluku ministra Hoka jako male“, istakle je Baui.

Ukoliko dođe do žalbe, proces će ponovo biti povjeren sudiji Entoniju Keliju, koji je podsjetimo, prvobitno presudio u korist svjetskog broja jedan.

Đoković je ovim povodom pozvan na intervju u subotu.

Društvo

“Novače, hvala na podršci kad drugi nisu smjeli, kad je bilo najteže, kad smo branili narod i crkvu!”

Published

on

TEKST I FOTO: NADLANU.ME

Novak Đoković je od danas i zvanično počasni građanin Budve! Umjesto ključeva grada, predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević uručio je najboljem sportisti svijeta na dar ikonu “Triptih Svetog Nikole” u pozlati, autora Zorana Baletića.

Zvanje počasnog građanina Đokoviću je dodijeljeno još prije dvije godine, ali zbog brojnih obaveza nije moglo da mu bude uručeno do danas.  Đokovića su pred zdanjem Opštine dočekali gradonačelnik Marko Bato Carević sa saradnicima i više stotina Budvana uz pjesmu Danice Crnogorčević “Veseli se, srpski rode”.

Na svečanoj ceremoniji uručenja priznanja fgradonačelnik Budve Marko Bato Carević rekao je da velika čast i ogromna privilegija za njega i za sve Budvane što su imali priliku da dočekaju najboljeg sportiste svijeta.

Uvjeren sam da će Novak biti naš ponosni građanin i da će mu ova titula biti mila kao i mnoge koje je osvojio širom svijeta. Svojim uspjesima, Novak nas je ispunio ponosom, oduševljenjem i srećom. Usudiću se da kažem da je Novak položio na ispitu na kojem su mnogi pali. On je ostao čovjek i ostao je svoj“, rekao je u pozdravnom govoru prvi čovjek Budve Bato Carević a onda se okrenuo ka Novkovim roditeljima i dodao: “gospođo Dijana, brate Srđane, hvala vam što ste izrodili i podarili nam ovakvog čovjeka”.

Novače mi nemamo riječi kojima bi se zahvalili za sve što se uradili, za vaše prisustvo i pokazali svojim trudom i zalaganjem kako se bori za svoju porodicu i svoj narod. Posebno zato što nikada niste napravili distancu između sebe i svog naroda i zato vas sa velikom ljubavlju uzvraćamo. Kada drugi nisu smjeli, kada je bilo teško, najteže vi ste nas podržali, u borbi za očuvanje svetinja i opstanak srpskog naroda u Crnoj Gori. Hvala na svim pobjedama i na tome što ste nam, kada su publika i svi bili protiv vas, kako treba da se bori i da se ostane dostojanstven. Na tome vam posebno hvala”, rekao je Carević.

 

Nastavi Citanje

Društvo

Novak Đoković sa roditeljima na druženju kod Bata Carevića (VIDEO, FOTO)

Published

on

Najbolji sportista planete Novak Đoković posjetio je večeras sa roditeljima Etno selo Carevići, gdje ga je ugostio gradonačelnik Budve Marko Bato Carević koji će mu sjutra uručiti ključeve počasnog građanina crnogorske turističke metropole.

Druženje Đokovića i njegovih roditelja majke Dijane i oca Srđana sa starim prijateljima iz Budve prošlo je uz izvorne narodne pjesme i naravno uz nezaobilazne foto seanse sa legendarnim srpskim teniserom.

FOTO i VIDEO (NADLANU.ME)

Nastavi Citanje

Sport

Novak Đoković dolazi u Budvu, sjutra u gostima kod Carevića!

Published

on

Novak Đoković prvi i najbolji teniser svih vremena, boraviće sjutra u 10 časova u zvaničnoj posjeti Opštini Budva!

Tom prilikom će najboljem teniseru ne samo današnjice, već i svih vremena, teniseru sa najviše osvojenih titula u istoriji tenisa, rekorderu po broju provedenih sedmica na vrhu ATP liste, sportisti koji je ispisao zlatne stranice svjetskog tenisa i sporta, biti uručeno priznanje počasnog građanina Opštine Budva.

Skupština Opštine Budva je tokom 2018. godine donijela odluku o proglašenju Novaka Đokovića za počasnog građanina metropole turizma . Osim izuzetnih sportskih rezultata Novak Đoković je dokazani humanista i dobročinitelj, prepoznat u čitavom svijetu kao ličnost koja širi ljubav među ljudima, podstiče solidarnost i izuzetno doprinosi razvoju svijesti za unapređenje vrijednosti demokratskog društva.

Nakon sastanka koji će biti upriličen ovim povodom, u sali SO Budva biće upriličena ceremonija svečanog uručenja ovog najvećeg priznanja Opštine Budva.

Nastavi Citanje

U Trendu