Connect with us

Glas naroda

Iza kokaina u Luci Bar stoji međunarodna grupa: Sumnjiče se lica iz Slovenije, Crne Gore i Ekvadora!

Published

on

V.D. direktora Uprave prihoda i carina Milena Petričević saopštila je na konferenciji za medije da je akcija zaplijene kokaina realizovana zahvaljujući savjesnom radu carinika.

“Radi se o kontejnerskom sadržaju koji je 2. januara uplovio brodom Spirit of chennai, na kom su od 109 kontejnera u 70 bile banane”, rekla je Petričević.

Ona je navela da su carinski službenici ispoštovali sve procedure i primjenom tih parametara na skeneru otkrili da je jedan kontejner kontaminiran.

Specijalni tužilac Miroslav Turković, rekao je da je SDT 13. januara podnijelo krivičnu prijavu protiv Đ. D., koji se sumnjiči da je postao član kriminalne organizacije koju su formirala dva NN lica. Turković je rekao da se Đ.D. sumnjiči da je manipulisao kontejnerima u kojima se nalazila opojna droga, javljao brojeve kontejnera.

Turković je kazao da sumnjiče nepoznate državljane Ekvadora da su postali prpadnici te kriminalne organizacije, a da je njihov zadatak bio da nabavljaju plombe, ostavljaju ih u kontejnerima sa kokainom, kako bi ih drugi pripadnici kada preuzmu drogu ponovo plombirali.

Tu kriminalnu organizaciju sumnjiče da je djelovala u više evropskih država.

Turković je rekao da Đ.D. sumnjiče da je označio kontejner kojim je u Bar početkom januara stigla droga i preusmjerio ga ka Voliju da bi omogućio ostalim članovima kriminalne grupe da je preuzmu, ali da su u tome spriječeni.

“Cilj ove kriminalne organizacije bio je da se droga uzme ispod mjera carinskog nadzora u Slobodnoj zoni”, kazao je Turković.

Istakao je da je u pošiljci pronađeno oko 500 kilograma kokaina.

“Namjera je bila da se ova roba izuzme u Slobodnoj carinskoj zoni i da se dio plasira na crnogorsko tržište”, rekao je on.

V.d. direktorica Uprave prihoda i carina Milena Petričević je kazala da je akcija zapljene kokaina realizovana zahvaljujući savjesnom radu carinika.

“Radi se o kontejnerskom sadržaju koji je 2. januara uplovio brodom Spirit of chennai, na kom su od 109 kontejnera u 70 bile banane”, rekla je ona na pres konferenciji SDT i Uprave policije.

Nakon otkrića tovara s kokainom “Derbi” više neće da uvozi banane preko Luke Bar

Društvo

Novak Đoković sa roditeljima na druženju kod Bata Carevića (VIDEO, FOTO)

Published

on

Najbolji sportista planete Novak Đoković posjetio je večeras sa roditeljima Etno selo Carevići, gdje ga je ugostio gradonačelnik Budve Marko Bato Carević koji će mu sjutra uručiti ključeve počasnog građanina crnogorske turističke metropole.

Druženje Đokovića i njegovih roditelja majke Dijane i oca Srđana sa starim prijateljima iz Budve prošlo je uz izvorne narodne pjesme i naravno uz nezaobilazne foto seanse sa legendarnim srpskim teniserom.

FOTO i VIDEO (NADLANU.ME)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Lekić: Država da se uozbilji a crkva da ne daje političke izjave

Published

on

“Država treba da se uozbilji u odnosu na crkvu a crkva ne treba da daje političke izjave”, prokomentarisao je lider Demosa Miodrag Lekić, novinarima u parlamentu odgovarajući na pitanja o Temeljnom ugovoru sa SPC.

On je istakao da kombinacija nedovoljne solventnosti u vođenju državnih poslova dolazi u momentu totalne institucionalne krize i “kada postoje sukobi u Vladi koja se rasipa iznutra”.

Lekić je ocijenio da tema Temeljnog ugovora “traje cijelo vrijeme mandata aktuelne Vlade, sa misterijama, letovima za Beograd, nedovoljnim objašnjenjima i bez transparentnosti.”

„Dešava se to da je (Milo) Đukanović prije dvije godine otvorio temu crkve, i ta tema i danas traje, samo što se mijenjaju protagonisti“, kazao je Lekić uz opasku da se sada plaća ceh jedne neozbiljnosti i netransparentnosti.

“Na kraju krajeva svi treba da izvuku neke pouke, i država, i da se uozbilji u odnosu na crkvu, a i crkva da takođe ne daje političke izjave“, rekao je Lekić i dodao da je protivnik ateističkog fundamentalizma, odnosno, kako je naveo, ideološkog progona crkve, ali i da je protivnik toga da se crkva miješa u državne poslove.

Lekić je kazao da postoji neozbiljnost koju treba zaustaviti i napraviti preokret.

Svi koji učestvuju u društvenom životu treba da daju doprinos tom preokretu, pa će onda ova tema biti manje dramatična, manje tajanstvena“, rekao je Lekić.

Na pitanje šta vidi kao rješenje aktuelne situacije i da li će prihvatiti poziv potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na razgovor, Lekić je kazao da razgovara i sa drugim kolegama i da nema potrebe da odbije taj razgovor.

„Rješenje krize treba početi u parlamentarnoj većini i vidjeti da li tamo ima izgleda da se dođe do većine, ako nema, onda vidjeti koje su druge mogućnosti, neke tehničke vlade“, zaključio je Lekić.

Nastavi Citanje

Glas naroda

“Neoglašavanje DPS-a pokazuje ko ovu dramu režira, Abazović jedno priča, drugo radi, treće obećava”

Published

on

“Ćutanje Demokratske partije socijalista na sinoćni odlazak potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića u privatnu posjetu patrijarhu Porfiriju jasno je svakom slobodnom čovjeku”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

U saopštenju se navodi da neoglašavanje DPS-a pokazuje „ko ovu dramu režira“.

“Dok su horski, agresivno zatrpavali medijski prostor reagovanjima na susrete premijera Zdravka Krivokapića sa čelnim ljudima Crkve, DPS družina, zajedno sa saveznicima, sada horski ćuti. To ćutanje glasnije je od ijedne riječi i jasno je svakom slobodnom čovjeku. Posjeta Abazovića im nije “privođenje na raport u Beograd” kao što su govorili za Krivokapića, niti “izdaja nacionalnih interesa”, jer im Abazović, po davno postignutom dogovoru, odrađuje posao i vraća poluge vlasti u njihove ruke. Opozicija sad ćuti, jer ne smije progovoriti. Toliko o istini, principijelnosti i postojanju bilo kakve ideologije DPS-a. Postoje samo milioni”, kaže se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju Demokrata navodi se da je Abazović spreman na sve kako bi politički i finansijski profitirao.

“Jedno priča, drugo radi, treće obećava. Jedini čovjek na svijetu čije “nikad” ima rok trajanja”, naveli su iz te partije.

Kako su kazali, ostvaruje se sve o čemu su Demokrate pričale.

“Sad je jedino na građanima, kao nosiocima suvereniteta države, da pristanu ili ne pristanu na ovu, do sada najbesramniju, DPS prevaru”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavi Citanje

U Trendu