Connect with us

Glas naroda

Advokatica Nada iz Australije za N1: Argument ministra je da bi Novakov ostanak ohrabrio antivaksere

Published

on

Advokatca iz Brizbejna Nada Martinović kaže za N1 da je glavni argument ministra za imigraciju Aleksa Hoka, kojim je ponovo poništena viza Novaku Đokoviću za ulazak u Australiju, taj da bi njegov ostanak orhabrio antivaksere u Australiji.

“To je jako interesantno. Član njegovog tima je pogrešno popunio putnu deklaraciju, to se desilo i Novak je to priznao kao ljudsku grešku. Pokrenuto je i pitanje njegovog karaktera, zašto se slikao za L Ekip, slušamo stalno nove argumente, vidjećemo kako će se saga završiti”, kaže ona.

Kao pravnik kaže da je jako teško podnijeti žalbu na odluku ministra.

„To može ako on pogriješi u proceduri ili se ne pridržava nekog zakona. Jako je dobro što su njegovi pravnici na vrijeme iznijeli žalbu. Štetno je što je ministar to odlučio u zadnjem minutu, to nije dalo njegovim advokatima dovoljno vremena da se pripreme“, dodala je advokatica iz Australije.

Navodi da na ročištu Novakovi advokati imaju pravo da iznesu argumente i da preispitaju odluku ministra i dodaje da je srpski teniser u jako teškoj situaciji, jer mora da se priprema za Australijan open koji počinje u ponedjeljak.

Sudija Keli zabranio deportaciju Đokovića do kraja sudskog procesa!

Društvo

Novak Đoković sa roditeljima na druženju kod Bata Carevića (VIDEO, FOTO)

Published

on

Najbolji sportista planete Novak Đoković posjetio je večeras sa roditeljima Etno selo Carevići, gdje ga je ugostio gradonačelnik Budve Marko Bato Carević koji će mu sjutra uručiti ključeve počasnog građanina crnogorske turističke metropole.

Druženje Đokovića i njegovih roditelja majke Dijane i oca Srđana sa starim prijateljima iz Budve prošlo je uz izvorne narodne pjesme i naravno uz nezaobilazne foto seanse sa legendarnim srpskim teniserom.

FOTO i VIDEO (NADLANU.ME)

Nastavi Citanje

Glas naroda

Lekić: Država da se uozbilji a crkva da ne daje političke izjave

Published

on

“Država treba da se uozbilji u odnosu na crkvu a crkva ne treba da daje političke izjave”, prokomentarisao je lider Demosa Miodrag Lekić, novinarima u parlamentu odgovarajući na pitanja o Temeljnom ugovoru sa SPC.

On je istakao da kombinacija nedovoljne solventnosti u vođenju državnih poslova dolazi u momentu totalne institucionalne krize i “kada postoje sukobi u Vladi koja se rasipa iznutra”.

Lekić je ocijenio da tema Temeljnog ugovora “traje cijelo vrijeme mandata aktuelne Vlade, sa misterijama, letovima za Beograd, nedovoljnim objašnjenjima i bez transparentnosti.”

„Dešava se to da je (Milo) Đukanović prije dvije godine otvorio temu crkve, i ta tema i danas traje, samo što se mijenjaju protagonisti“, kazao je Lekić uz opasku da se sada plaća ceh jedne neozbiljnosti i netransparentnosti.

“Na kraju krajeva svi treba da izvuku neke pouke, i država, i da se uozbilji u odnosu na crkvu, a i crkva da takođe ne daje političke izjave“, rekao je Lekić i dodao da je protivnik ateističkog fundamentalizma, odnosno, kako je naveo, ideološkog progona crkve, ali i da je protivnik toga da se crkva miješa u državne poslove.

Lekić je kazao da postoji neozbiljnost koju treba zaustaviti i napraviti preokret.

Svi koji učestvuju u društvenom životu treba da daju doprinos tom preokretu, pa će onda ova tema biti manje dramatična, manje tajanstvena“, rekao je Lekić.

Na pitanje šta vidi kao rješenje aktuelne situacije i da li će prihvatiti poziv potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na razgovor, Lekić je kazao da razgovara i sa drugim kolegama i da nema potrebe da odbije taj razgovor.

„Rješenje krize treba početi u parlamentarnoj većini i vidjeti da li tamo ima izgleda da se dođe do većine, ako nema, onda vidjeti koje su druge mogućnosti, neke tehničke vlade“, zaključio je Lekić.

Nastavi Citanje

Glas naroda

“Neoglašavanje DPS-a pokazuje ko ovu dramu režira, Abazović jedno priča, drugo radi, treće obećava”

Published

on

“Ćutanje Demokratske partije socijalista na sinoćni odlazak potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića u privatnu posjetu patrijarhu Porfiriju jasno je svakom slobodnom čovjeku”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

U saopštenju se navodi da neoglašavanje DPS-a pokazuje „ko ovu dramu režira“.

“Dok su horski, agresivno zatrpavali medijski prostor reagovanjima na susrete premijera Zdravka Krivokapića sa čelnim ljudima Crkve, DPS družina, zajedno sa saveznicima, sada horski ćuti. To ćutanje glasnije je od ijedne riječi i jasno je svakom slobodnom čovjeku. Posjeta Abazovića im nije “privođenje na raport u Beograd” kao što su govorili za Krivokapića, niti “izdaja nacionalnih interesa”, jer im Abazović, po davno postignutom dogovoru, odrađuje posao i vraća poluge vlasti u njihove ruke. Opozicija sad ćuti, jer ne smije progovoriti. Toliko o istini, principijelnosti i postojanju bilo kakve ideologije DPS-a. Postoje samo milioni”, kaže se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju Demokrata navodi se da je Abazović spreman na sve kako bi politički i finansijski profitirao.

“Jedno priča, drugo radi, treće obećava. Jedini čovjek na svijetu čije “nikad” ima rok trajanja”, naveli su iz te partije.

Kako su kazali, ostvaruje se sve o čemu su Demokrate pričale.

“Sad je jedino na građanima, kao nosiocima suvereniteta države, da pristanu ili ne pristanu na ovu, do sada najbesramniju, DPS prevaru”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavi Citanje

U Trendu