Connect with us

Glas naroda

Ćutali kad je Draginja pričala o “posrbicama”, sad je brane od Markuševog vokabulara

Published

on

Ženski klub Skupštine Crne Gore saopštio je da je član Nacionalne komisije za UNESKO Jovan Markuš “prizemnim i primitivnim vokabularom, vrijeđao poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković”.

Tražimo hitnu reakciju predsjednika Vlade, Zdravka Krivokapića. Napadi na političarke ne jenjavaju, a predsjednik Vlade, uporno ćuti. Kada su u pitanju članovi njegove porodice, premijer je vrlo senzitivan i odmah reaguje, pa i onda kada nijesu objave uvredljivog karaktera. No, kada su u pitanju poslanice u Skupštini Crne Gore, premijer zaboravlja da je on u službi svih građana, pa se ignorantski odnosi prema mizoginim i seksističkim napadima, pa i onda kada dolaze od Vladinih djelatnika“, ističe se u saopštenju Ženskog kluba Skupštine koje su potpisale kopredsjednice, Vesna Pavićević i Branka Bošnjak.

Markuš je reagujući na kritike kazao da je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković aktivni političar a ne ,,bijeli medved“ koji je Zakonom zaštićen i normalno je da je podložna javnoj kritici i javnim pohvalama.

Ovi nesrećnici ili ne znaju ništa ili se prave ludi? Da li je muško ili žensko to nema veze sa javnom kritikom ili pohvalom. Interesantno je znati zašto do sada ovom političaru koji se zove Draginja nije Ženski klub tražio ostavku na mjestu narodnog poslanika poslije izrečenih uvreda prema narodu i crkvi kojoj pripada najveći broj stanovnika Crne Gore“, prokomentarisao je Markuš.

On je upitao „da li je uvredljivo zapažanje da je Draginji ujčevina iz Požege? Koliko ja razumijem nije, time bi trebalo da se ponosi a ne stidi“, aludirajući na izjavu Vuksanović-Stanković

Podsjetimo, na jednoj od ranijih sjednici Zakonodavnog odbora, Vuksanović – Stanković, u diskusiji je kazala: „Najviše sam ponosna na to što je moja majka, izvorna pravoslavna Srpkinja iz Užičke Požege, ne posrbica, nego izvorna Srpkinja.“

Nazivanje Srba iz Crne Gore posrbicama niko iz Ženskog kluba Skupštine, kao ni iz opozicionih klupa, nije okarakterisao kao govor mržnje.

Nastavi Citanje
Klikni za komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Društvo

Patrijarh razgovarao sa ministrima i liderima stranaka i sa Vladimirom Leposavićem

Published

on

Patrijarh srpski Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtjev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore: potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem.

Poslednji razgovor Patrijarh je imao sa donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem koji je napisao nacrt prve verzije Temeljnog ugovora koji je SPC bila spremna odmah da potpiše.

Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore“, saopšteno je iz SPC.

Sagovornici Njegove Svetosti su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore.

Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumiju da je pitanje ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kolašinac povrijeđen u udesu u Dromiri

Published

on

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u prekidu je zbog prevrtanja automobila koja se dogodila u mjestu Dromira, oko 17 sati.

U udesu je povrijeđen Kolašinac G.D.

Zbog uviđaja, saobraćaj je u prekidu.

Nastavi Citanje

Ekonomija

Džabe su bušili: U crnogorskom podmorju nafte NEMA!

Published

on

Državni sekretar za energetiku i rudarstvo u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović saopštio je danas da proizvodnja ugljovodonika na ležištu koje buši konzorcijum kompanija Eni i Novatek u crnogorskom podmorju neće biti moguća, jer je bušotina, prema informacijama koncesionara, suva.

Perunović je kazao da su koncesionari došli do kraja bušotine i prikupljene uzorke poslali u Milano.

„Oficijelni izvještaj od njih nije stigao, ali smo imali prezentaciju, na kojoj nam je njihov menadžment definitivno rekao da su poroznost i propusnost osnovne karakteristike ležišta, da su jako nepovoljne i da nijesu onakve kakve su oni, a i mi očekivali. Oni tu bušotinu smatraju takozvanom suvom bušotinom ili dry hole“, rekao je Perunović na događaju “Dan otvorenih vrata upriličenom za novinare”.

On je dodao da je konzorcijum kompanija Eni i Novatek počeo je u martu prošle godine prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju.

Vlada je u decembru odobrila produženje prvog perioda istraživanja iz ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika za šest mjeseci, zbog poteškoća operativne i geološke prirode na koje se naišlo u toku procesa bušenja.

Nastavi Citanje

U Trendu