Connect with us

Politika

DF Budva: Tičić nejakim cvrkutanjem pokušava da opegla kriminalnu biografiju prethodnika OKG DPS-a

Published

on

Predsjednik OO DPS-a Milan Tičić zamjerio je predsjedniku Opštine Budva Marku Batu Careviću čestitku 30-godišnjice Republike Srpske. Nakon reakcije koji je na prozivku dobio od odbornika DF-a Filipa Vujovića, Tičić je prozvao Carevića što mu lično ne odgovori, stiglo je saopštenje DF-a u kojem je prvom čovjeku budvanskog DPS-a objašnjeno da nema potreba da se Carević spušta na taj nivo.

“Politički amater Milan Tičić, član dokazane OKG DPS koja još uvijek pokušava da ispliva ispod mora afera je nakon tri dana odlučio da pošalje saopštenje kao odgovor na iznijete optužbe odbornika DF Filipa Vujovića.

Pošto amater Tičić bezuspješno pokušava da uhvati kraul u političkim vodama, moramo ga podsjetiti na nekoliko stvari. Prvo OKG DPS je još uvijek OKG DPS i nikakvo politički šminkanje i pokušaj ”preplivavanja” ne može da promijeni tu činjenicu.
Dobar podsjetnik da je tako su i rezultati na izborima gdje su vam građani jasno poručili da ne pate od amnezije i da više vjeruju svojim očima nego očima Tičića i raznih drugih ptičića koji nejakim cvrkutanjem pokušavaju da opeglaju kriminalnu biografiju svojih prethodnika i organizacije kojoj i sami pripadaju. Građani su vas sa prezirom odbacili tada, a odbaciće vas opet zbog :

izgradnje poslovnog centra TQ Plaza, preprodaje zemljišta u selu Pijevor, donji Bulevar, mahinacije sa firmom Copyright, izgradnja seoskog puta Krapina i afera Property koja se odnosi na bankarske prevare u kojim je procijenjena šteta više desetina miliona eura, gradnje budvanskog vrtića kada ste malverzacije prikrivali fiktivnim ugovorima, izgradnja postrojenja WTE-otpadne vode kada ste preko potpuno besmislenih faktura ćerke firme naplaćivali nevjerovatnih 270.000 evra Ili “obezbjeđivanje uslova isplate” sa nestvarnih 230.000 evra, afera Аuto-Moto, gradnja jednog od nasjkupljih javnih toaleta u Crnoj Gori a vjerovatno i u Evropi, za šta je bilo opredijeljeno bezmalo 300.000 eura, gradnja šetališta u Petrovcu dosegla je cijenu od 7.500.000 eura i još mnogo, mnogo drugih afera. Možda bi mogli da nam objasnite zarad naših sugrađana o kojima se “brinete” kako na koji način i kojom ste kombinatorikom olakšali opštinsku kasu za 200.000 eura građana Budve što uporno izbjegavate da uradite.

Kad se već bavite politikanstvom i spominjete društvene mreže moramo se podsjetiti društvenih mreža pojedinih osumnjičenih u gore nabrojanim aferama, pa da narod Crne Gore i Budve podsjetimo kako je izgledao život budvanskih “sirotih bogataša”. Tu su fotografije sa egzotičnih putovanja s kraja na kraj svijeta zimovanja, šopingovanja bez zazora se nose unikatne tašne i limitirane serije garderobe vrijedne po nekoliko hiljada eura, široke narodne mase ste putem društvenih mreža upoznavali sa hacijendama, vilama i luksuznin stanovima opremljenim preskupim firmiranim namještajem, dok su vas ispred istih građevinskih objekata čekali džipovi urađeni po narudžbi, koji vas odvode na koncerte Madone, Rolingstounsa, trke glisera Formule1, razne festivale zamazivajući oči javnosti da ne vidi kako se od svega što se dešava u Budvi, novac slivao u džepove OKG grupacije.

Vi ste se Tičiću, politički amateru, usudili da pričate o nezakonitostima, a rukovodite budvanskim DPSom, pod dirigentskom palicom Andrije Nikolića, koji je sinonim za korupciju, kriminal, zloupotrebu službenog položaja, pljačku, malverzacije i ostala nepočinstva.
To što vam gospodin Carević ne odgovara, znači samo da nema potrebe da se spušta na vaš nivo i da vama iz kriminalne organizacije bilo šta objašnjava, vi to ne zaslužujete. Objasniće i obratiće se isključivo građanima Budve i to da pojasni kako je grad iz debelog minusa za vrijeme vladavine DPS ponovo postao noseći stub ekonomije Crne Gore sa preko 11 miliona eura suficita. Tako ćemo i nastaviti da radimo, a vam,a preporučujemo da se vratite plivanju i sličnim sportovima, odnosno uživajte u uskoro rekonstruisanom bazenu Pizana za koji su vezane generacije Budvana, a bez kojeg zamalo da ostanemo dok smo bili vođeni nadasve ”mudrom i vizionarskom” vlašću partije na izdisaju koja osim kriminala, korupcije i nasilja ne baštini ama baš ni jednu vrijednost zbog koje bi je uzimali kao relevantan faktor na političkoj sceni Budve”, zaključuje se u saopštenju DF Budva

Glas naroda

Kolašinac povrijeđen u udesu u Dromiri

Published

on

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u prekidu je zbog prevrtanja automobila koja se dogodila u mjestu Dromira, oko 17 sati.

U udesu je povrijeđen Kolašinac G.D.

Zbog uviđaja, saobraćaj je u prekidu.

Nastavi Citanje

Politika

Spajiću sad ne smeta DF u Vladi, čim se obori Vlada osniva stranku

Published

on

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da SAD ili bilo kakav drugi dio međunarodne zajednice ne stoji iza projekta “manjinske vlade”, te da je Demokratski front “demokratski izabran i ima prava da bude dio i ove i svake buduće vlade”.

On je sinoć bio gost RTS-a u emisiji koja je bila posvećena političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

Na pitanje kako vidi inicijativu lidera GP URA i potpredsejdnika Vlade Dritana Abazovića o formiranju nove vlade, Spajić je kazao da ni u Vladi nije do kraja sve jasno, te da je jedna ovakva inicijativa bila potpuno nepotrebna imajući u vidu da i Vlada i Skupština pred kraj prošle godine potpuno profunkcionisali, a Skupština donijela preko 50 zakona.

I pored jedne teške komunikacije, teške situacije tokom protekle godine, kada je možda i bilo razloga za ovakav jedan potez, sada više nema. Mislim da ni nama ni javnosti uopšte nije jasno zašto se sve ovo desilo“, kazao je Spajić.

Upitan da li je Abazović dobio podršku Zapada za inicijativu o smjeni aktuelne Vlade i da li je specijalni izaslanik SAD za Balkan, Gabrijel Eskobar rekao da DF ne smije u Vladu, Spajić je odgovorio da u Crnoj Gori “postoje određeni mediji i određeni dio javnosti koji pokušavaju da prikažu da Amerikanci stoje iza ovog projekta”.

Mojom posjetom Americi i Vašingtonu smo potpuno pobili takve tvrdnje i potpuno je jasno da SAD ili bilo kakav drugi dio međunarodne zajednice ne stoji iza ovog projekta. Sigurno ne bih uvlačio nikoga iz međunarodne zajednice u ovu priču. DF je demokratski izabran u Crnoj Gori i ima puna prava da bude dio svake ove vlasti, i svake druge vlasti“, naveo je Spajić.

Oko potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, Spajić je kazao da nije iz tog resora, ali da zna da su kolege iz Vlade predano radile na tom problemu.

To je bilo jedno od najbitnijih pitanja koje je bilo postavljeno ovoj Vladi. Velika su bila očekivanja, SPC je najveća religijska organizavija u Crnoj Gori. Sigurno da treba kvalitetan dokument koji bi bio osnov odnosa između države i crkve. Usvajanjem Nacrta ugovora na Vladi mislimo da je potez u pravom pravcu i očekujemo da će ubrzo biti potpisan“, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja.

Na pitanje da li će biti budući potpredsjednik Demohrišćanske stranke koju bi osnovao Krivokapić, Spajić je kazao da on nema vremena da se bavi bilo čim osim ekonomijom, finansijama i boljitkom za građane Crne Gore.

Mi smo prošle godine u decembru izglasali progresivne reforme i program “Evropa sad” i vrlo progresivan budžet koji je donio mnoge benefite za građane Crne Gore. Imate praktično svakog radnika koji će imati povišice od minimum 20 odsto, minimalne penzije koje idu na 200 eura…”

Spajić je rekao da je možda taj ekonomski razvoj i uspjeh “uplašio neke političare da je njihovo vrijeme prošlo”, te da “političari koji nemaju dana radnog iskustva ne razumiju ekonomiju i šta je potrebno građanima”.

Onog trenutka kada se, ako se, izglasa nepovjerenje Vladi poptpuno se stvari mijenjaju. Tada je potpuno legitimno da se otvari priča o novoj političkoj realnost i građani očekuju formiranje nove stranke. Treba sačekati glasanje o povjerenju Vladi i vidjeti za sledeće korake“, kazao je Spajić.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Politika

Vujović odgovorio Tičiću: Umjesto posjetom Đokovića, bavite se borbom za cenzus!

Published

on

Povodom poruka predsjendika OO DPS Budva Milana Tičića u kojima je posjetu najboljeg sportiste svijeta Novaka ĐOkovića okvalifikovao kao “jalov pokušaj predsjednika Opštine Marka Bata Carevića da povrati poljuljani ugled lokalne vlasti” iz budvanskog DF-a odgovorio je odbornik Filip Vujović.

On je Tičićevo reagovanje ocijenio kao još jedan bijedan pokušaj privlačenja pažnje koji se događa upravo na dan i povodom velike svečanosti koja je upriličena u zgradi Opštine Budva.

“Naime, problem predstavlja upravo posjeta prvog sportiste svijeta pa je gospodin Tičić koristi kako bi oglasio svoj DPS da je još uvijek u političkom životu.

Za to nije bilo potrebe jer je odbornik DPS-a bio prisutan u sali skupštine, a o čemu gospodin Tičić očigledno nije obaviješten, što ne čudi s obzirom da se članstvo DPS-a rasipa skoro pa brže nego onih 200 000€ za koliko je oštetio budžet Opštine Budva.

Tako da i pored sportskih rezultata, neki su se potrudili da budu zapamćeni kao članovi OKG , koji su uništili ovaj grad, doveli ga do dna , pa bi sad da šire lekcije o vođenju grada i to sve preko leđa prvog sportiste svijeta.

Još jednom Vam poručujem, bavite se borbom za cenzus i unutrašnjim rasipanjem, a u vođenje grada sva sreća pa ne možete da se miješate!”, zaključuje se u saopštenju Vujovića.

Nastavi Citanje

U Trendu