Connect with us

Sport

Đoković dobio bitku na sudu ali još nije siguran od deportacije!

Published

on

Đoković će biti pušten na slobodu, a prvobitna odluka australijskih vlasti da mu poništi vizu je proglašena nevažećom.

Sudija Entoni Keli je presudio da je “Novak Đoković oslobođen, jer mu je bespravno ukinuta viza”, i to nakon višesatnog suđenja. Sudija Keli je naredio i da Vlada Australije plati sve troškove ovog procesa, da Novak bude na slobodi u roku od 30 minuta i da mu se vrate pasoš i lični predmeti.

Međutim, čim se suđenje završilo, sve Noletove navijače uznemirila je sledeća vijest koju su objavili vodeći australijski mediji, koji su uz stručne saradnike iz svijeta prava izvještavali o ovom istorijskom suđenju: Iako je najbolji teniser svijeta uspio da na sudu izdejstvuje da se ukine odluka o oduzimanju vize, mogao bi ipak da bude deportovan, a ovako o “napetim satima koji prestoje” izvještavaju vodeći australijski mediji.
Evo šta australijski “Ejdž”, “perom” Entonija Galoveja, piše da sada može da se desi:
Đoković bi ipak mogao da bude izbačen iz Australije i da mu bude izrečena zabrana dolaska na tri godine.
Ministar za imigracije, Aleks Hok, razmatra da li da iskoristi ličnu moć, koju mu daje zakon (Akt o migraciji) da otkaže vizu Novaku Đokoviću iako je sud odlučio da on (Novak) bude oslobođen i da mu se da dozvola da igra na Australijan openu”.
Savezni sudija Entoni Keli je naložio hitno oslobađanje svjetskog teniskog broja 1, Novaka Đokovića, iz imigracionog pritvora nakon što je oborio odluku savezne Vlade da mu se otkaže viza.

Društvo

“Novače, hvala na podršci kad drugi nisu smjeli, kad je bilo najteže, kad smo branili narod i crkvu!”

Published

on

TEKST I FOTO: NADLANU.ME

Novak Đoković je od danas i zvanično počasni građanin Budve! Umjesto ključeva grada, predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević uručio je najboljem sportisti svijeta na dar ikonu “Triptih Svetog Nikole” u pozlati, autora Zorana Baletića.

Zvanje počasnog građanina Đokoviću je dodijeljeno još prije dvije godine, ali zbog brojnih obaveza nije moglo da mu bude uručeno do danas.  Đokovića su pred zdanjem Opštine dočekali gradonačelnik Marko Bato Carević sa saradnicima i više stotina Budvana uz pjesmu Danice Crnogorčević “Veseli se, srpski rode”.

Na svečanoj ceremoniji uručenja priznanja fgradonačelnik Budve Marko Bato Carević rekao je da velika čast i ogromna privilegija za njega i za sve Budvane što su imali priliku da dočekaju najboljeg sportiste svijeta.

Uvjeren sam da će Novak biti naš ponosni građanin i da će mu ova titula biti mila kao i mnoge koje je osvojio širom svijeta. Svojim uspjesima, Novak nas je ispunio ponosom, oduševljenjem i srećom. Usudiću se da kažem da je Novak položio na ispitu na kojem su mnogi pali. On je ostao čovjek i ostao je svoj“, rekao je u pozdravnom govoru prvi čovjek Budve Bato Carević a onda se okrenuo ka Novkovim roditeljima i dodao: “gospođo Dijana, brate Srđane, hvala vam što ste izrodili i podarili nam ovakvog čovjeka”.

Novače mi nemamo riječi kojima bi se zahvalili za sve što se uradili, za vaše prisustvo i pokazali svojim trudom i zalaganjem kako se bori za svoju porodicu i svoj narod. Posebno zato što nikada niste napravili distancu između sebe i svog naroda i zato vas sa velikom ljubavlju uzvraćamo. Kada drugi nisu smjeli, kada je bilo teško, najteže vi ste nas podržali, u borbi za očuvanje svetinja i opstanak srpskog naroda u Crnoj Gori. Hvala na svim pobjedama i na tome što ste nam, kada su publika i svi bili protiv vas, kako treba da se bori i da se ostane dostojanstven. Na tome vam posebno hvala”, rekao je Carević.

 

Nastavi Citanje

Društvo

Novak Đoković sa roditeljima na druženju kod Bata Carevića (VIDEO, FOTO)

Published

on

Najbolji sportista planete Novak Đoković posjetio je večeras sa roditeljima Etno selo Carevići, gdje ga je ugostio gradonačelnik Budve Marko Bato Carević koji će mu sjutra uručiti ključeve počasnog građanina crnogorske turističke metropole.

Druženje Đokovića i njegovih roditelja majke Dijane i oca Srđana sa starim prijateljima iz Budve prošlo je uz izvorne narodne pjesme i naravno uz nezaobilazne foto seanse sa legendarnim srpskim teniserom.

FOTO i VIDEO (NADLANU.ME)

Nastavi Citanje

Sport

Novak Đoković dolazi u Budvu, sjutra u gostima kod Carevića!

Published

on

Novak Đoković prvi i najbolji teniser svih vremena, boraviće sjutra u 10 časova u zvaničnoj posjeti Opštini Budva!

Tom prilikom će najboljem teniseru ne samo današnjice, već i svih vremena, teniseru sa najviše osvojenih titula u istoriji tenisa, rekorderu po broju provedenih sedmica na vrhu ATP liste, sportisti koji je ispisao zlatne stranice svjetskog tenisa i sporta, biti uručeno priznanje počasnog građanina Opštine Budva.

Skupština Opštine Budva je tokom 2018. godine donijela odluku o proglašenju Novaka Đokovića za počasnog građanina metropole turizma . Osim izuzetnih sportskih rezultata Novak Đoković je dokazani humanista i dobročinitelj, prepoznat u čitavom svijetu kao ličnost koja širi ljubav među ljudima, podstiče solidarnost i izuzetno doprinosi razvoju svijesti za unapređenje vrijednosti demokratskog društva.

Nakon sastanka koji će biti upriličen ovim povodom, u sali SO Budva biće upriličena ceremonija svečanog uručenja ovog najvećeg priznanja Opštine Budva.

Nastavi Citanje

U Trendu