Connect with us

Politika

Vuković umjesto Podgorice obilazi Budvu, svoj nerad pokušava da prikrije napadom na Carevića!

Published

on

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, obavijestio je sinoć javnost da je dva dana proveo u Budvi i napisao da Budva izgleda kao da je tajfun pogodio, te da je to sramota za sve u Crnoj Gori.

Proveo sam prethodna dva dana u Budvi. Kao građaninu Crne Gore, bilo bi mi drago da se – s jednakim žarom kao tenisu – lokalna vlast posveti stanju komunalnog reda u gradu, pošto nam prijestonica turizma izgleda kao da ju je tajfun pogodio. Nered na svakom koraku … sramota za sve nas”, napisao je Vuković na Twitteru.

Umjesto da se svih ovih godina od kada je na čelu Glavnog grada pozabavio ”neredom” i komunalnim haosom u Podgorici, Vuković se bavi Budvom, nadajući se da će napadom na Bata Carevića prikupiti neki politički poen. Za tri ipo godine u Podgorici nije uradio ništa, osim što se svojski potrudio da izađe u susret interesima DPS tajkuna, a Glavni grad pretvorio u peraonicu prljavog novca.

Podsjećamo, u svim iole demokratskim zemljama bi poslije kraha koji je doživio u Podgorici 30. avgusta 2020. godine, kada su opozicione liste imale preko 30 hiljada glasova prednosti, promptno podnio ostravku i sklonio se sa javne scene. Ali, ne i Vuković, koji je nastavio sa ”komitovanjem” po Crnoj Gori, izazivanjem haosa i sijanjem mržnje i podjela, te druženjem sa DPS subnorovcima.

Kako mu se bliži izvjestan brodolom na lokalnim izborima u maju, a u nedostatku ozbiljnih rezultata u mandatu koji je protraćio, Vuković obilazi gradove u kojima su na vlasti njegovi politički protivnici, misleći da će time uspjeti da ublaži poraz koji ga čeka.

Svojom bahatošću i osionošću, nedostatku tolerancije za opravdanu kritiku i nespremnošću na dijalog, Vuković je pokazao da je najgori gradonačelnik od 1990. godine, od kada njegova kriminalna stranka teroriše Glavni grad.

Poslije brojnih oslobođenih gradova i opština od lopovske DPS vlasti, konačno će i građani Podgorice, u maju po prvi put poslati DPS na političku deponiju, a sa njima i ”mladu nadu” Vukovića, najreprezentativnijeg uzorka ”zdravog jezgra” DPS-a.

Povezano:

Nikola Jovanović: Vukoviću, kriminalni tajfun zvani DPS je uništio Budvu i Crnu Goru

 

Glas naroda

Kolašinac povrijeđen u udesu u Dromiri

Published

on

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u prekidu je zbog prevrtanja automobila koja se dogodila u mjestu Dromira, oko 17 sati.

U udesu je povrijeđen Kolašinac G.D.

Zbog uviđaja, saobraćaj je u prekidu.

Nastavi Citanje

Politika

Spajiću sad ne smeta DF u Vladi, čim se obori Vlada osniva stranku

Published

on

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da SAD ili bilo kakav drugi dio međunarodne zajednice ne stoji iza projekta “manjinske vlade”, te da je Demokratski front “demokratski izabran i ima prava da bude dio i ove i svake buduće vlade”.

On je sinoć bio gost RTS-a u emisiji koja je bila posvećena političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

Na pitanje kako vidi inicijativu lidera GP URA i potpredsejdnika Vlade Dritana Abazovića o formiranju nove vlade, Spajić je kazao da ni u Vladi nije do kraja sve jasno, te da je jedna ovakva inicijativa bila potpuno nepotrebna imajući u vidu da i Vlada i Skupština pred kraj prošle godine potpuno profunkcionisali, a Skupština donijela preko 50 zakona.

I pored jedne teške komunikacije, teške situacije tokom protekle godine, kada je možda i bilo razloga za ovakav jedan potez, sada više nema. Mislim da ni nama ni javnosti uopšte nije jasno zašto se sve ovo desilo“, kazao je Spajić.

Upitan da li je Abazović dobio podršku Zapada za inicijativu o smjeni aktuelne Vlade i da li je specijalni izaslanik SAD za Balkan, Gabrijel Eskobar rekao da DF ne smije u Vladu, Spajić je odgovorio da u Crnoj Gori “postoje određeni mediji i određeni dio javnosti koji pokušavaju da prikažu da Amerikanci stoje iza ovog projekta”.

Mojom posjetom Americi i Vašingtonu smo potpuno pobili takve tvrdnje i potpuno je jasno da SAD ili bilo kakav drugi dio međunarodne zajednice ne stoji iza ovog projekta. Sigurno ne bih uvlačio nikoga iz međunarodne zajednice u ovu priču. DF je demokratski izabran u Crnoj Gori i ima puna prava da bude dio svake ove vlasti, i svake druge vlasti“, naveo je Spajić.

Oko potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, Spajić je kazao da nije iz tog resora, ali da zna da su kolege iz Vlade predano radile na tom problemu.

To je bilo jedno od najbitnijih pitanja koje je bilo postavljeno ovoj Vladi. Velika su bila očekivanja, SPC je najveća religijska organizavija u Crnoj Gori. Sigurno da treba kvalitetan dokument koji bi bio osnov odnosa između države i crkve. Usvajanjem Nacrta ugovora na Vladi mislimo da je potez u pravom pravcu i očekujemo da će ubrzo biti potpisan“, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja.

Na pitanje da li će biti budući potpredsjednik Demohrišćanske stranke koju bi osnovao Krivokapić, Spajić je kazao da on nema vremena da se bavi bilo čim osim ekonomijom, finansijama i boljitkom za građane Crne Gore.

Mi smo prošle godine u decembru izglasali progresivne reforme i program “Evropa sad” i vrlo progresivan budžet koji je donio mnoge benefite za građane Crne Gore. Imate praktično svakog radnika koji će imati povišice od minimum 20 odsto, minimalne penzije koje idu na 200 eura…”

Spajić je rekao da je možda taj ekonomski razvoj i uspjeh “uplašio neke političare da je njihovo vrijeme prošlo”, te da “političari koji nemaju dana radnog iskustva ne razumiju ekonomiju i šta je potrebno građanima”.

Onog trenutka kada se, ako se, izglasa nepovjerenje Vladi poptpuno se stvari mijenjaju. Tada je potpuno legitimno da se otvari priča o novoj političkoj realnost i građani očekuju formiranje nove stranke. Treba sačekati glasanje o povjerenju Vladi i vidjeti za sledeće korake“, kazao je Spajić.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Politika

Vujović odgovorio Tičiću: Umjesto posjetom Đokovića, bavite se borbom za cenzus!

Published

on

Povodom poruka predsjendika OO DPS Budva Milana Tičića u kojima je posjetu najboljeg sportiste svijeta Novaka ĐOkovića okvalifikovao kao “jalov pokušaj predsjednika Opštine Marka Bata Carevića da povrati poljuljani ugled lokalne vlasti” iz budvanskog DF-a odgovorio je odbornik Filip Vujović.

On je Tičićevo reagovanje ocijenio kao još jedan bijedan pokušaj privlačenja pažnje koji se događa upravo na dan i povodom velike svečanosti koja je upriličena u zgradi Opštine Budva.

“Naime, problem predstavlja upravo posjeta prvog sportiste svijeta pa je gospodin Tičić koristi kako bi oglasio svoj DPS da je još uvijek u političkom životu.

Za to nije bilo potrebe jer je odbornik DPS-a bio prisutan u sali skupštine, a o čemu gospodin Tičić očigledno nije obaviješten, što ne čudi s obzirom da se članstvo DPS-a rasipa skoro pa brže nego onih 200 000€ za koliko je oštetio budžet Opštine Budva.

Tako da i pored sportskih rezultata, neki su se potrudili da budu zapamćeni kao članovi OKG , koji su uništili ovaj grad, doveli ga do dna , pa bi sad da šire lekcije o vođenju grada i to sve preko leđa prvog sportiste svijeta.

Još jednom Vam poručujem, bavite se borbom za cenzus i unutrašnjim rasipanjem, a u vođenje grada sva sreća pa ne možete da se miješate!”, zaključuje se u saopštenju Vujovića.

Nastavi Citanje

U Trendu