Connect with us

(NE)ZVANIČNA VERZIJA

Antiruska Ukrajina stvarana po istom modelu po kojem je i antisrpska Crna Gora?

Published

on

Nije bilo ni jedne obojene revolucije na postsovjetskom prostoru bez ključne uloge CIA i MI-6 u njihovom organizovanju“, piše na svom telegram kanalu ruski akademik Sergej Glazjev, bivši savjetnik Vladimira Putina.

Glazjev dodaje da su glavni organizatori i ideolozi savremenog stvaranja nacija MI-6, CIA i Stejt department SAD i Soroš fondacija.

“Na postsovjetskom prostoru oni su uspjeli da, praktično od nule, stvore ukrajinsku naciju na rusofobskoj osnovi. Ovaj naizgled nemoguć zadatak, u Malorusiji i Novorosiji sa čisto ruskim stanovništvom, riješen je tokom tri decenije. Antiruski Majdan i zločinački naci-bataljoni bili su popunjeni praznoglavim mladićima, odraslim u postsovjetsko doba. Oni nisu učili rusku književnost, slabo pišu na ruskom, govore suržik – mješavinu ruskih, ukrajinskih i engleskih riječi. Oni nisu upoznati sa pravom istorijom ni Rusije ni Ukrajine – ona je zamijenjena lažnim zastrašujućim rusofobskim izmišljotinama ukucanim u njihove glave.

U suštini, oni su mankuruti ili ivani koji ne znaju svoje porijeklo, i poseduju manipulisanu primitivnu svest u kojoj dominira potpuno karikaturalna slika neprijateljske Rusije, kao i izmišljena slika nesrećne nane-Ukrajine koju su porobili Moskalji. Njihovi mozgovi su toliko napunjeni lažnim primitivnim slikama da ni zdrav razum, ni logika, ni očigledne činjenice ne mogu da promijene njihovu rusofobsku opsesiju. Neko je današnje ukrajinstvo uporedio sa bjesnilom: Rus odjednom počinje da mrzi sve rusko, ali može da ozdravi i ponovo postane Rus, ako se na vrijeme primijeni liječenje“, piše Glazjev.

On navodi da se na dobro poznatom primeru odgajanja ukrajinskog nacizma od strane zapadnih tajnih službi, mogu pratiti sledeće faze stvaranja nacije:

Faza 1 (5-10 godina) – izbacivanje ruskog jezika i književnosti iz škole, prevod sve službene i poslovne korespondencije na nacionalni jezik;

Faza 2 (5 godina) – odgajanje neukih mladih nacista, njihova vojno-sportska obuka za buduće naci-bataljone;

Faza 3 – državni udar i preuzimanje vlasti od strane spolja manipulisanih nacista, njihovo korišćenje kao topovskog mesa u suzbijanju proruskih snaga i rušenju legitimne vlasti;

Faza 4 (5 godina) – sprovođenje političke represije protiv svih lidera koji imaju svoje mišljenje, zastrašivanje stanovništva, pljačka zemlje, njeno potpuno potčinjavanje spoljnim interesima;

Faza 5 (završna) – stabilizacija prozapadnog rusofobskog režima, raskol društva na kompradorsku vladajuću oligarhiju i neuko rusofobski odgajeno stanovništvo, lišavanje zemlje suvereniteta ulaskom u NATO i pridruživanjem EU bez prava glasa, sistemska eksploatacija nacionalnog bogatstva i proizvodnih snaga od strane transnacionalnog kapitala.

“Tokom tri decenije tim putem su vukli države istočne Evrope i baltičke republike, Gruziju, Ukrajinu i Moldaviju. To isto sada pokušavaju da urade i sa Belorusijom i Kazahstanom”, dodaje Glazjev.

On navodi da je primjetno da su MI-6 i CIA glavni sponzori islamskog radikalizma.

“Talibani, Al-Kaida, ISIS i drugi ekstremistički islamistički režimi koje su oni stvorili, međunarodne terorističke bande koje su ratovale protiv Rusije na Kavkazu, organizovale pobune u Uzbekistanu i ratove u Tadžikistanu, počinili su mnoge zločine protiv čovečnosti u britanskom i američkom interesu, a takođe u interesu specifično anglosaksonskog ratnog biznisa (trgovina drogom, oružjem, ljudima i njihovim organima). Tako su se na postsovjetskom prostoru naše nove nezavisne države suočile sa podmuklim i ciničnim neprijateljem, čiji je glavni princip, razrađivan vekovima – zavadi pa vladaj. Polazeći od našeg istorijskog iskustva – raspada SSSR-a, postavlja se pitanje: kako zaštititi formiranje nacionalne samosvesti od spoljnih manipulacija i klizanja u neonacizam?”, pita se na kraju svog autorskog teksta Glazjev.

Nadovezujemo se na njegovu analizu pitanjem – da li bi zamjenom riječi rusofobsko, rusko, Rusija, Rusi… sa srbofobsko, srpsko, Srbija, Srbi uz neophodne geografske korekcije, odnosno prelaska sa ruskog jezičkog prostora na srpski, tekst izgubio smisao? Pitanje je retoričko. Naravno da ne bi.

Dakle:

Faza 1 (5-10 godina) – izbacivanje srpskog jezika i književnosti iz škole, prevod sve službene i poslovne korespondencije na nacionalni jezik;

Faza 2 (5 godina) – odgajanje neukih mladih nacista, njihova vojno-sportska obuka za buduće naci-bataljone;

Faza 3 – državni udar i preuzimanje vlasti od strane spolja manipulisanih nacista, njihovo korišćenje kao topovskog mesa u suzbijanju proruskih snaga i rušenju legitimne vlasti;

Faza 4 (5 godina) – sprovođenje političke represije protiv svih lidera koji imaju svoje mišljenje, zastrašivanje stanovništva, pljačka zemlje, njeno potpuno potčinjavanje spoljnim interesima;

Faza 5 (završna) – stabilizacija prozapadnog srbofobskog režima, raskol društva na kompradorsku vladajuću oligarhiju i neuko srbofobski odgajeno stanovništvo, lišavanje zemlje suvereniteta ulaskom u NATO i pridruživanjem EU bez prava glasa, sistemska eksploatacija nacionalnog bogatstva i proizvodnih snaga od strane transnacionalnog kapitala.

Naročito je upotrebljiva ova dijagnoza: Njihovi mozgovi su toliko napunjeni lažnim primitivnim slikama da ni zdrav razum, ni logika, ni očigledne činjenice ne mogu da promijene njihovu srbofobsku opsesiju.”

(NE)ZVANIČNA VERZIJA

Hakeri izveli najveći napad u istoriji Ukrajine!

Published

on

Danas je izvršen najveći hakerski napad u istoriji Ukrajine!

Srušene su stranice Ministarstva obrane, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva energetike i Ministarstva spoljnih poslova. Hakovana je i stranica državne službe za hitne slučajeve!

Nastavi Citanje

(NE)ZVANIČNA VERZIJA

Kokain u barsku luku stigao 2. januara, praćen trag do Volija

Published

on

Carinici u Luci Bar otkrili su 11. januara više od pola tone kokaina u pošiljci banana namjenjenih kompaniji “Voli” i o tome obavijestili Specijalno državno tužilaštvo i Upravu policije. Ovu verziju događaja u formi nezvaničnog saznanja prenijele su podgoričke Vijesti koje navode da su nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku, banane juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, iz koje su, nakon što su stigle u magacin, pozvali policiju.

Ostaje da se nagađa da li vijest o propuštanju velike pošiljke kokaina procurila na proputovanju do magacina u Zeti. Iz SDT i Uprave policije juče nisu komentarisali zaplijenu kokaina.

Iz Uprave policije saopšteno je da sinoć niko nije uhapšen povodom zaplijene tovara kokaina.

Pošiljka banana u barsku luku uplovila je, nezvanično, još 2. januara a kontingent je naručen preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i posluje u Sloveniji. Pošiljka je tek 11. januara bila na rasporedu za pregled i pretovar i tada je otkriven kokain.

Odmah nakon otkrića droge, u javnost je dospjela vijest da su radnici kompanije “Voli”, kada su pretovarali banane u magacinu, otkrili i sumnjive pakete. Vijesti navode da iz Uprave policije nije objašnjeno kada su saznali za sumnjivu pošiljku, niti da li su čekali da ih neko distribuira dalje od magacina trgovinskog lanca.

Situaciju je otežalo i to što Carinarnica u Luci Bar nema upravnika od 1. januara, jer je 31. decembra istekao v.d. status Željku Ivanoviću, koga je na to mjesto postavio doskorašnji v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović. Aktuelna v.d. Milena Petričević, bliska bivšem režimu, nije Ivanoviću produžila status.

Iz Demokratskog fronta juče su pozvali nadležne da nagrade magacionere kompanije “Voli” zbog otkrivanja tovara kokaina u paketima sa bananama.

Ovo je drugi slučaj otkrivanja droge u kontejneru sa bananama – u junu 2018. godine brodom iz Ekvadora dopremljen je kontejner sa oko 30 kilograma kokaina. Kokain je tada pronađen u kontejneru kompanije “Maersk”. Vijesti navode da iako su iz vrha Uprave policije tada nezvanično saopštili da je uvoznik te isporuke “Voli”, iz te kompanije su odgovorili da droga nije pronađena u njihovoj isporuci banana.

Policija i tužilaštvo nikada nisu zvanično saopštili u čijim bananama je tada pronađen kokain.

Premijer Zdravko Krivokapić krajem avgusta je na konferenciji nakon zaplijenjenih više od tonu kokaina, kazao da su banane i kokain godinama problem Crne Gore.

Imate slučaj kada je u Skupštini 2019. godine taj problem bio povezan direktno sa kompanijom ‘Voli’. I tada niko, ni Vi niste bili istrajni u tome da tražite zašto taj nije procesuiran, odakle baš u tom kontejneru da se nalazi kokain”, prokomentarisao je tada Krivokapić odgovarajući novinarki Vijesti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova juče nije izdato saopštenje u vezi zaplijene kokaina ali jeste tvit, u kojim je, kako navode, ministar Sergej Sekulović čestitao “uspješnu akciju zapljene više stotina kilograma droge”. Sa čestitkom se preko tvitera oglasio i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je pomenuo nakon ANB-a, MUP-a, UP i “savjesne građane”.

Iz ovih reakcija stiče se utisak da je pošiljka s drogom otkrivena prije nego su u službama bezbjednosti to planirali.

(nadlanu.me)

Nastavi Citanje

(NE)ZVANIČNA VERZIJA

Evo kako je Nadal ušao u Australiju ali to nikom ne smeta!

Published

on

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković na sudu je dokazao validnost svog boravka u Australiji, i to poslije pet dana torture od strane tamošnjih vlasti.

I dok se svijet bavi slučajem prvog reketa sveta, niko javno ne postavlja pitanje, a šta je sa Rafaelom Nadalom?

Španski teniser je jedan od rijetkih koji je od početka upućivao otrovne strelice ka Đokoviću, a povodom učešća na Australijan openu.

Međutim, u sjenci priče o statusu Đokovića, javlja se pitanje zataškivanja skandala kada je Nadal u pitanju.

Zašto?

Rafael Nadal je, a to su prenijeli svi svetski mediji, objavio da je 20. decembra dobio pozitivan test na kovid-19. Nadal je prethodno učestvovao na turniu u Abu Dabiju, da bi po povratku u Španiju bio pozitivan.

Međutim, Španac je već 31. decembra, dakle samo 11 dana kasnije stigao u Australiju. Ovo je više nego sporno jer je prema tamošnjim pravilima morao da provede najmanje 14 dana u izolaciji.

Ostaje da lebdi pitanje, zašto se u svjetskim medijima i teniskom svijetu ne priča o Nadalovom statusu, ko zataškava veliki skandal i zašto se niko ne pita kako je Nadal ušao u Australiju.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobedio je u ponedjeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju i nastup na Australijan openu.

Iako bi odluka suda trebala da bude posljednja u haosu koji traje već sedam dana, ona je za sada samo nastavak priče oko Novaka Đokovića u Melburnu.

Podsjetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije.

Nastavi Citanje

U Trendu