Connect with us

Glas naroda

Srđan Đoković: Hoće globalisti da upropaste sve, a Novak je dio slobodarskog svijeta!

Published

on

Drugi dan u nizu pred Skupštinom Srbije održava se protest podrške Novaku Đokoviću.

Nakon današnje najave porodice Đoković građani su se ponovo okupili pred Skupštinom, a vidno je da ima više njegovih poštovalaca nego što je to bio slučaj sinoć.

-Nema budućnosti za našu djecu na ovakav način. Globalisti žele da upropaste sve. Novak je dio slobodarskog sveta, na početku obraćanja- rekao je Srđan Đoković

Neću ovde da se bavim raznim malverzacijama i pritiscima. Niko i ništa me ne interesuje osim mog sina, rekao je dok su okupljeni skandirali “Nole, Nole”.

Potom je citirao izjavu sina, Novaka Đokovića.

– Veliko hvala za ovih… nekoliko miliona ljudi. Vi ste nekoliko miliona!-dodao je Srđan Đoković pred okupljenim narodom.

– Ponosim se srcem svim, iz Srbije nikada ne odlazim- riječi su Srđana Đokovića.

Otac vladara svjetskog tenisa istakao je da je u kontaktu porukama sa Novakom.

-Porukama sam u kontaktu sa Novakom. Podrška građana daje mu snage. Imaju tri mogućnosti, da priznaju grešku. Da odbiju njegov ulazak ili da kažu da su jači od Boga i da mogu da rade šta hoće. Mislim da je ovo treće. Mi smo dio slobodarskog sveta, a njih ima nekoliko miliona- poručio je Srđan Đoković.

(Novosti)

Društvo

Patrijarh razgovarao sa ministrima i liderima stranaka i sa Vladimirom Leposavićem

Published

on

Patrijarh srpski Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtjev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore: potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem.

Poslednji razgovor Patrijarh je imao sa donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem koji je napisao nacrt prve verzije Temeljnog ugovora koji je SPC bila spremna odmah da potpiše.

Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore“, saopšteno je iz SPC.

Sagovornici Njegove Svetosti su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore.

Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumiju da je pitanje ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

Nastavi Citanje

Glas naroda

Kolašinac povrijeđen u udesu u Dromiri

Published

on

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u prekidu je zbog prevrtanja automobila koja se dogodila u mjestu Dromira, oko 17 sati.

U udesu je povrijeđen Kolašinac G.D.

Zbog uviđaja, saobraćaj je u prekidu.

Nastavi Citanje

Ekonomija

Džabe su bušili: U crnogorskom podmorju nafte NEMA!

Published

on

Državni sekretar za energetiku i rudarstvo u Ministarstvu kapitalnih investicija, Marko Perunović saopštio je danas da proizvodnja ugljovodonika na ležištu koje buši konzorcijum kompanija Eni i Novatek u crnogorskom podmorju neće biti moguća, jer je bušotina, prema informacijama koncesionara, suva.

Perunović je kazao da su koncesionari došli do kraja bušotine i prikupljene uzorke poslali u Milano.

„Oficijelni izvještaj od njih nije stigao, ali smo imali prezentaciju, na kojoj nam je njihov menadžment definitivno rekao da su poroznost i propusnost osnovne karakteristike ležišta, da su jako nepovoljne i da nijesu onakve kakve su oni, a i mi očekivali. Oni tu bušotinu smatraju takozvanom suvom bušotinom ili dry hole“, rekao je Perunović na događaju “Dan otvorenih vrata upriličenom za novinare”.

On je dodao da je konzorcijum kompanija Eni i Novatek počeo je u martu prošle godine prvo istražno bušenje nafte u crnogorskom podmorju.

Vlada je u decembru odobrila produženje prvog perioda istraživanja iz ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika za šest mjeseci, zbog poteškoća operativne i geološke prirode na koje se naišlo u toku procesa bušenja.

Nastavi Citanje

U Trendu